- Apus . Munți . Mov . Șatenă . Flori . Apus . Brunetă . Brunetă . Blondă . Nori
- Dedesupturile afacerii Cîțu
- Cărbunele e popular în UE
- Prețurile la electricitate vor crește
- Educăm copiii prin exemple
- Românii cumpără case pentru că au nevoie de ele
- Chiriile au scăzut
- Nici noi nu facem, nici pe alții nu lăsăm
- Sunt curios cât a costat interviul ăsta. Mai mult de 1 milion?
- Cronica de tehnologie
- Cronica de business
„Dedesupt” e mai potrivit pentru a descrie situatia lui Catu.
5. Când Grecia/ Italia/ Spania ard și noi mergem cu mașina la pâine.
Altul care chiar are impresia că faptul că merge pe jos sau cu mașina chiar are impact în privința încălzirii globale
Poate are, poate nu are. Dar mergi tu pe jos pe langa 10 masini cu motorul pornit care asteapta sa ia odrasla, sa vezi cum te frige aerul de langa ele.
@Oana, e statistică, nu e discutabil, nu are.
Nu am zis că nu e o prostie să mergi după pâine cu mașina, am zis că e o prostie să crezi că ar avea un impact real asupra mediului
@brusti
Pai daca nimic nu are impact ce dreaq ne mai batem capul?
Vedem zidul, calculele si simularile ne arata ca ne vom sparge capul de zid dar daca la nivel de individ nu conteaza o schimbare, asta e fatalitate ca-i mai buna decat toate
@andrei, chiar nu știu de ce ți-ai bate capul prea mult, sunt o mână de companii și în special centrale pe cărbune care produc în jur de 70% din CO2 eliberat, până nu se înlocuiesc alea cu ceva mai puțin poluant e degeaba ce faci
ca să nu mai zic că europa deja poluează puțin pe cap de locuitor, da ne place nouă să compensăm
In unele statistici se zice ca in China ar fi cea mai multa poluare (cumva are sens, daca lor nu le pasa de drepturile omului, de ce le-ar pasa ca fabricuta in care lucreaza uiguri si minori la mase plastice polueaza cam mult?)
la povestea aceasta ECO – poate nu are de-a face cu activismul și alte cele (care deja dau dureri de cap și plictis) ci cu conștientizarea faptului că resursele-s tot mai inaccesibile pentru Occident. pe vremea imperialismului erau accesibile – se exploatau după bunul plac – în neoimperialism la fel – erau state cu lideri corupți care orientau resursele către cine-i plătea mai bine. acum însă, raportat la necesar, ne-am trezit că acestea-s la arabi, ruși și alte zone care nu vor să colaboreze după cum dorim noi. și nu știu dacă e neapărat povestea lacrimogenă cu salvați natura sau o realitate mult mai cruntă – nu mai avem resurse și ne ducem dracului. și ne trezim că „desculții” (sic !) ne pun condiții ca să ni le furnizeze cu mare atenție. în toată această poveste, ipotetică desigur – nu trebuie luată ca fiind ceva mare adevăr – e păcat că povestea cu centralele nucleare duce tot timpul la frica de arme nucleare.
Atunci sa bage mare in centrale nucleare. Cărora mitul că sunt periculoase le-a făcut foarte mult rău.
Agenda eco este marea afacere de după pandemie, deja închid afacerile vechi fiindcă astea noi sunt mult mai promițătoare, văd că apar pe știri că sau cheltuit 100 miliarde pentru echipamentele armatei afgane și acum au pus mâna talibanii pe tot armamentul lor, totuși nu am văzut poze cu câte portavioane, F35, Abramsuri, drone au capturat ăia ? De 100 de miliarde mă aștept să fie ceva mai mult decât niște poze cu armament ușor și câteva transportoare.
Băiatul acela de la punctul 6 omite niște fapte simple. Majoritatea locuințelor luate de romani în orașele mari sunt orice numai spațioase nu. Începând de la compartimentări dubioase gen 3 camere în 55 de metri pătrați și culminând cu înghesuieli gen prelungirea Ghencea. Sa nu mai zic ca spatii verzi nu prea există, dar poți merge cu masina în aglomerație.
Pe scurt înlocuiesc înghesuiala pe care o aveau înainte cu alta mai subtilă, dar care le va manca zilele.
E vorba că se mai răresc persoanele din apartamentul părintesc, era o statistică mai inainte cu ”plecarea” băieților la vîrsta de 30 și a fetelor la 28,5.
@marinel
Statistica aia si cam orice statistica din Romania ce are la baza populatia este un mare rahat. Si cand spun asta ma refer la faptul ca nimeni nu stie cati romani sunt acum in tara sau plecati prin alte tari. Respectiv nici o unitate administrativ teritoriala nu poate cu o precizie decenta spune cati locuitori sunt pe raza acesteia. Mai mult chestia asta s-a vazut pe la toate tururile de scrutin din tara, respectiv povestea cu vaccinarea anti-covid unde alocarile de vaccinuri au fost facute eronat.
Sunt de acord cu tine in privinta faptului ca multi cauta sa nu se mai inghesuie cu parintii si spera la ceva mai bun. Doar ca foarte multi se muta tot in apartamente mici si inghesuite, inghesuiala fiind distribuita in alt parte. Si se aplica acest cerc vicios la nesfarsit si la final descoperim ca avem orase dezvoltate haotic, cu oameni stresati la maxim ce stau inghesuiti oricum ai da-o. Recomand oricarui potential cumparator de apartament sa citeasca legea locuintei(link mai jos) si apoi sa-si faca singur calculele.
https://lege5.ro/Gratuit/ge3dgmru/suprafete-minimale-lege-114-1996?dp=geydcnbwgmyto
tot scade populatia si ne tot supraaglomeram.
Da, pentru că infrastructura se dezvoltă doar în jurul a câteva orașe. Pentru că atunci când au început să construiască în jurul orașelor nu au păstrat 5-6 culoare pe unde să intre cu un drum mai lat și o linie tren pentru navetiști care să te ia de la 40-50 km și să te lase aproape de centru sau la capăt de metrou în 30-35 de minute.
Legat de cărbune și de poluare, consider că politicienii ar trebui să urmărească interesul propriilor cetățeni, nu să lingă curul Bruxellez.
Au distrus Valea Jiului, o dramă incredibilă e acolo, din 1999.
Galați la fel. Călan. Mediaș. Roșia Montană.
Toată industria grea, metalurgia, au futut tot sau au permis să dispară.
Pentru mine, oamenii sunt mai importanți decât copacii.
magnifica industrie miniera romaneasca.
producea carbune de 3 lei cu costuri de 3 milioane. ce pacat ca nu mai exista…
@thebblack
Nu-s chiar cifrele alea, spunea un inginer șef prin ’85 că rentabilitatea era pe la 80-85%, dar nu poți arde banii în cazane iar lumea trebuie să muncească pe undeva (vezi cum e acum, din prea mult timp liber se apucă de mitinguri ).
Și dacă ar fi fost nevoie de subvenții însutite, și tot nu trebuia casată.
Oamenii bre, oamenii.
Nu copacii, nu economia, nu socotelile mici.
Ceva ce Cîții și Năsuii nu vor pricepe niciodată, ei fiind trădători de neam cu patalama.
Dragos, ce sunt subventiile, de unde vin ele? Vin cumva din cer? Sau sunt tot bani din banii oamenilor? Sau ne gandim doar la o parte din oameni, la cei despre care credem noi ca e mai bine sa ne gandim?
„Sau ne gandim doar la o parte din oameni, la cei despre care credem noi ca e mai bine sa ne gandim”
Pai aparent da, ne gandim la oamenii „nostri”, in niciun caz la amaratii care de abia traiesc de pe o zi pe alta, in toata tara.
https://www.zf.ro/business-international/carbunele-cel-murdar-combustibil-mort-nici-macar-muribund-germania-20232906
dragos, fiecare dupa posibilitati, fiecaruia dupa nevoi, nu?
stii cata nevoie am de un elicopter? nu ma subventionezi si pe mine?
Nu-i dedesubturi? De la sub?
Ignora ce am zis e mai corect asa, sau cel puțin mai poetic
Eu nu inteleg cum de toti consilierii politici care sunt pe langa un prim ministru nu i-au spus „Sefu, e mai bine sa iesi tu sa spui primul ce bube ai din trecut decat sa apara de la altii ca si cum ar fi ascunse !!!!!”. iar ce raspunsuri da citu te doare capul : „nu stiu” si „nu imi aduc aminte”…… l-a intrebat cineva ieri „ati consumat vreodata droguri?” si tot ce a putut sa raspunda citu a fost ca a schimbat vorba. La inteligenta citu nu e mult peste dancila ……
Citu se mira ca exista o natie suficient de proasta incit sa-l puna pe el prim-ministru. Se uita prelung in oglinda si incearca sa inteleaga de ce.
3. Daca se uita oricine pe statisticile din ultimii 20 de ani, consumul de carbune scade in fiecare an in Europa si USA, la fel si numarul de centrale pe carbune. Cat de deschis centrale noi, vise umede. Carbunele a devenit cel mai scump combustibil, de aceea se inchid cand le expira ciclul de viata. Nu se face RK sau ce se facea inainte, pentru ca nu se va mai putea vinde curentul ala.
Despre centralele nucleare si eu cred ca ar trebui folosite, in continuare. Ca la vaccinuri, avantajele sunt mult mai mari decat riscurile/dezavantajele
Lasă că compensează China din plin. Pe ruta Borneo – China merg vapoarele cu cărbune (bituminos) mai ceva ca mărgelele pe ață. De altfel, doar pe coasta de est a Borneo s-au deschis încă vreo 6 locuri de exploatare comparativ cu ce știam acum vreo 10-12 ani.
Nu mai spun și de zona Australiei, dar nu cunosc detalii de pe acolo .
https://www.marinetraffic.com/en/ais/home/centerx:117.9/centery:9.5/zoom:6
Marinel, sunt de acord . China consuma jumatate din productia de carbune la nivel mondial
4. Eforturile sunt necesare. Norocul nostru e ca avem încă Bruxellul sa impună niște traiectorii clare. Peiu e un boșorog obosit care vrea sa trăiască bine la pensie și îl doare în c*r de copiii noștri, deci bineînțeles ca va manca rahat. Unde discuta Peiu de muntele de bani pe care îl face Hidroelectrica? Unde discuta Peiu ca în România nu au fost construite capacități noi de producție?
Și mineritul… Wow… Oamenii aia aveau sindromul Stockholm și noua ne convenea: munceau în condiții inumane, plătiți cu te miri ce, lipsiți de educație și aspirație pentru mai mult – totul ca să producă energie ieftina pentru Peiu și Dragoș de mai sus. Ah, sa nu uit, mai erau folosiți ca masa se manevra.
Ceea ce se întâmplă acum cu prețul energiei este lipsa totala a investitiilor în domeniu, investiții blocate chiar de guvernanți de mai bine de 8 ani – nu de Bruxelles, nu de Greta.
Si dacă tot vreți sa vedeți cine sunt marii câștigători ar trebui sa va uitați pe rapoartele financiare ale producătorilor și sa citiți cifrele care conteaza…
Ce sa caute banca pe varf de munte? Mai ales una fara panouri solare si baterie pentru incarcat telefoane ca sa-si faca influencerii selfies?
Eu nu inteleg ce au cu banca aia. Doamne fereste pe langa banca aia poate le vin idei sa faca cabane curate si cu conditii gen wc cu apa si apa calda. Ca se stie orice muntoman afevarat se sterge cu brusturi, ceilalti se numesc pantofari
Ce amuzant e interviul ala cu Orban al Ungariei :))))) Nu stiu de ce dar parca l-am revazut pe Dragnea :))))
Nu am vazut interviul dar am citit o parte din comentarii. Multi romani inca au nevoie de un tatuc, de o mana de fier.
O fi intrat si comentariile lingusitoare la adresa lui Orban in milionul ala?
@Bogdan ca sa obtii asa comentarii elogioase de la niste romani pentru un ungur, trebuie sa vii din greu cu uleiul si faina.
intro-ul lui Calrson.. parca mancarea a avut gust mai bun cand am inghitit-o prima oara
Noi am primit ordine din partea Germaniei sa inchidem toate minele si termocentralele iar conducatorii nostri umili, docili si supusi executa ordinele fara a clipi.
Chiriile au scazut, dar au crescut ?!
https://clujcapitala.ro/2021/08/16/pretul-chiriilor-din-cluj-a-sarit-in-aer-la-mai-putin-de-2-luni-de-la-revenirea-studentilor/?fbclid=IwAR2LwJTjSrcA9bLbJQFHDk-F8Ls7JNf9jlgBkIoIOc8tCqqr03rTm76eJBo
aia e la cluj, aici și salariile sunt mai mari, oricum, faza e că vinzi sau închiriezi rapid la cj, fiindcă mereu vin oameni de afară, era ceva inevitabil.
8: nu cred că banca aceea își are locul acolo. Unde ați văzut voi bancă sau alte chestii puse în Norvegia, Suedia, prin SUA în Parcurile Naționale, în Elveția, Austria mă refer la toate fotografiile postate de cei care fac trasee pe acolo.
Nu am văzut nicăieri în nicio fotografie din locuri civilizate puse bănci pe vârf de munte. Nici pe unde am fost eu, nici unde am văzut în fotografiile altora.
Banca aceea trebuie demontată și cei care au pus-o acolo amendați, la fel ca cei care lasă gunoaie de exemplu. Dacă sunt prinși,evident. Păi dacă montezi un stâlp, sau un panou ceva trebuie să faci 1000 de proiecte, de ce strică muntele?
Dap … apropo de o postare de mai devreme cu tarile cu legislatie permisiva si tipele care au zburat un pic din leaganul de pe marginea canionului. Ceva chestii de safety, sau oricine merge si bate niste cuie, pune o banca pe care se relaxeaza altul pana o ia la vale?
https://www.facebook.com/liviu.avram.1806/posts/1103435456727819
Mor cînd văd mașini în staționare cu motorul pornit ca să ce ?
Ultima era în parcarea subterană de la AFI BV, perechea de tineri s-au urcat în mașină și stăteau așa, și cu geamul deschis. Îmi vine să mă duc să le scot cheia din contact și să o arunc.
Ce cacat sa caute banca aia in varf de munte? Eu le-as fi aplicat celebra „amenda+bataie”. Nu esti in statie de autobuz, nu esti la mall, nu esti in parc. A, vrei sa te odihnesti putin, aseaza-te in plm pe piatra si admira privelistea.
nu are niciun farmec sa spargi seminte pe piatra.
Mi-au dat dislike toti pantofarii :))
Marea problema a muntilor nostri… o banca! =)))