“Sigilat” – schema asta face victime

Sunt două componente la schema asta:

Prima e că pui o folie pe produs și oamenii chiar cred că e sigilat. Serios. Sunt oameni care au văzut aparat din ăla de sigilat și nu au făcut legătura niciodată că există și aplicații pentru el, nu doar la legume și haine.

Logic ar fi să întrebi de unde are Giani marfa sigilată și unde e factura. Dar aici intră în acțiune a doua componentă: prețul mai mic. Nu la jumătate, dar un 25% face oamenii interesați de produs și nu de proveniență sau facturi.

Mai ales oameni care cumpără ceva ce nu cunosc. Când ai avut 1-2 telefoane de tipul ăsta, mai greu să cazi la țepe de tipul ăsta.

Dar orice om cu o urmă de logică face un calcul simplu: de unde are Geani scula asta mai ieftin cu 25% decât e în magazin. Da, la noi sunt mai scumpe decât pe afară, dar totuși, nu cu atât. Și nu orice produs. Și drumul, și profitul lui, tot dă cu virgulă.

mxrylwlxsm606

Vineri m-a abordat un suedej în parcare la Penny să îmi vândă o trusă de chei sau o șurubelniță electrică. Avea una Makita și una DeWalt. Am zis să văd cum e Makita, desfac cutia, nu se potriveau culorile și nici prinderea de baterie, dar dacă nu știai că are altă prindere nu te prindeai de țeapă. Dar era 150 lei, nu 270 lei, cât costă în magazin. Așa prind fraierii, că meseriașii nu cumpără așa ceva.

S-a dus la mașină. M-am uitat acasă pe camera de bord, pentru că lăsasem copilul în mașină, și mașina filma mașina lui, la un moment numără la portbagaj banii, avea peste 1.000 lei. Știți ce zice poliția când vrei să reclami așa ceva, da? Intenția de înșelăciune nu e pedepsibilă, trebuie să cumpărați, să faceți reclamație, să trimitem noi produsul la fabrică să fie autentificat, nu îl trimitem, că costă bani, și vă mai căutăm noi peste 6 luni că s-a rezolvat, nu se poate.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

39 comentarii

  1. Apropo de suedeji, dacă produsul e chiar original, dar folosit: undeva pe vreun șantier, la vreo amenajare, de prin vreo curte, etc acea unealtă lipsește.
    Dacă cumperi, ești parte din problemă. Poate data viitoare tu vei fi ‘furnizorul’.
    Ps. Nu zic să reclami la poliție, că nu facem glume proaste pe aici :)

    10
    • de obicei sunt noi nouțe.

    • Sunt noi , sigilate .
      Sunt magazine in dragonul roșu specializate îl vânzarea de fake-URI : scule Dewalt Makita Bosch , generatoare Honda și pompe Honda , telefoane Apple și Samsung , ochelari Rayban , parfumuri fake și “tester” , haine etc . Marfa nu e expusă , dar este adusă de la depozit . Suedejii de prin parcări si vânzătorii pe Olx sunt clienții lor nr.1 . Atâta timp cât îsi țin marfa fake in duba din parcare sau in depozit , chiar dacă vine control , nu pățesc nimic .

      00
    • exact ca teapa cu iphone-ul, sunt noi, in cutie (sigilate) ca daca le scoti iti dai seama dupa plasticul ieftin ca sunt fake

      10
    • dintre cele folosite exista cu siguranta si furate, dar parerea mea e maxim 25% sunt furaciuni. Restul sunt de la desfintari de mici afaceri sau de la firme care isi schimba sculele.

      00
  2. Eu am cumpărat iPhone SIGILAT din Auchan. Era autentic, folii pe el, tot ce trebuie, când am băgat IMEI sa verific garanția era activat de ~jumătate de an. Era pe vremea 6s-ului, când sigiliul nu avea acea banda specifica din prezent, deci nici prin cap nu mi-a trecut ca ar putea fi ceva in neregula cu sigiliul. Deci țepele pe olx nu ma mira. Poți lua telefoane de pe olx dacă știi dupa ce sa te uiți, ceva mai ieftine si sigilate, de-obicei luate la prelungire de abonament cu factura si verificat înainte sa dai banul, nu de la Gigel care l-a adus din “afara”.

    11
  3. credeam ca schemele astea are erau la moda in anii 90 au disparut dar se pare ca inca mai sunt amatori de chilipiruri.

    00
  4. Știu mulți oameni convinși că magazinele au adaos comercial enorm așa că un -25% vândut fără factură într-o benzinărie este ceva corect.

    00
    • ieri am vandut o placa video intr-o benzinarie despre mine nu bag mana in foc, da cumparatorul era om serios.

      acu la o verificare rapida diferenta intre cel mai mare retailer roman, ala promovat peste tot si unul similar si serios din germania e 53% fix pe fix/ produs pe produs. Mai da-i in spanac de calici.

      00
  5. Am luat acum niste ani un Samsung J5 sigilat de la un prieten, angajat la un magazin GSM. Avea pana si factura la el, pe 0.00 RON, probabil l-a primit ca realizare a vreunui target. Don’t know – don’t care

    02
    • ziceai ceva, sau?

      00
    • da, ziceam ca chiar exista produse sigilate care pot fi mai ieftine decat pe piata, originale, cu factura si garantie. Nu tot ce e sigilat si sub pretul pietei e fake.

      11
    • si pretenul tau tot bronzat in parcare? Nu? Pai ce facem aici, vorbim sa nu tinem gura inchisa?

      10
    • @D4n – cumva din titlul care incepe cu „Sigilat” am dedus ca subiectul sunt produsele, nu cine le vinde, drept urmare am argumentat fix cu privire la produse si nu la cine le vinde.

      00
  6. NOU
    #16

    OLX e plin de produse cu provenienta incerta, de la Amazon pana la Gerber. Si sunt originale. So… de ce n-ar fi si Makita?

    00
    • Când pe un produs Hilti îmi cere cu 200 de lei mai ieftin decât în magazin, poate să și-l bage în anus. Ori e ciordit și pus la vânzare pentru a-l mărita repede, ori nu înțeleg.

      00
    • Pentru ca nu sunt .. se vand la dragonul roșu pe sub mâna : Dewalt Makita și Bosch fake .

      00
  7. Sculele și electronicele de pe olx sunt tricky, dacă cumpărătorul nu se pricepe.
    Am mai luat lucruri mici: router 4g, o trusă de chei inelare wurth zebra, câteva șurubelnițe wiha, mai un spray/soluție cu diferite utilizări, niciodată chestii mari.
    Consider că mai ales sculele electrice trebuie luate noi din magazin, in special din pricina garanției. De vânzători, ciorditori de scule de pe șantier, am avut parte, dar ce vindeau erau niște gioarse obosite, ce nu le făcea atractive.
    Știi că i-am cerut odată unui blond să îmi aducă o mașină de strâns cu impact noua, că se lauda mare procuror, hilti sau milwakee, dar nici până azi nu mi-a adus-o.
    L-ai fi legat, dracu știe.
    Am dat banii pe topoare și cuțite. :(

    00
  8. Cică și rerereconstrucția himenului s-a ieftinit, plătești 2, primești 3.

    00
  9. Legat de telefoane pe olx… Este o țeapă care are un nou val de popularitate. Un prim semn e un cont de olx făcut de maxim 2 luni. Facturile se pot falsifica fara probleme si le primești pe Whatsapp la tranzacție. IMEIul de pe telefon se potrivește cu cel de pe cutie și cu cel de pe ‘factura’ si apare corect la verificarea pe site-urile de specialitate (pentru Android, nu ma pricep la iPhone). Uneori aparatele „fake” sunt replici foarte bune pe exterior si se folosesc cutii de la produsele originale.
    Poliția te trimite la o reprezentanta sau service autorizat care sa iti dea în scris ca telefonul nu este modelul original. Ii interesează doar foaia ca să poată continua cercetările și atât.
    Uneori la tranzacții nu vine cel care vinde pe olx, trimite pe cineva. Apoi aplica o metoda de distragere a atenției, vorbind în paralel etc., ca să nu faca clienții verificări atente
    Problemele poliției în general sunt: 1. Ca o data gasiti, infractorii se impaca cu victima dând paguba înapoi. În acel moment, desi fapta exista și e probata, totul se oprește și în 99% din cazuri nu vor exista mentiuni pe cazier. 2. Ca legea protejează mai mult infractorul decât polițistul în timpul procesului de investigație. 3. Ca toti cetățenii aleg banii înapoi pe loc pentru ca nu le poate garanta justiția ca vor recupera banii, chiar și după o durata mai mare de timp, deoarece infractorii nu au nimic pe numele lor.

    Legat de cum sa te ferești, sunt niște tehnici simple, dar pe blogul asta sunt convins ca știu alții mai bine, asa ca ma abțin 😁

    00
  10. eu am rezolvat mai simplu. nu cumpar de pe olx.

    am cumparat o data un jug de motor de pe ebay, din america printr-un intermediar din budapesta si inca un intermediar, un prieten care avea un card acceptat de ala din america.

    am mai cumparat o data un joc de sah manufacturat de unul. o fi mintit cu manufactura, dar era 30 de lei si pentru un copil de 6 ani. nu conta cu adevarat nici suma nici calitatea.

    de vandut am „vandut” un telefon. primit gratis la reinoire. un cacat de telefon, il dadeam la jumate de pret. a sunat un dobitoc din fundul judetului mures, a zis ca plateste el tot, inclusiv supra taxa pentru transport pana la cuca macaii, care insemna practic dublarea pretului. cand a inteles ca era 100 de lei, nu „o suta de mii”, s-a sucit ca nu il mai vrea si ca il trimite inapoi. m-a sunat curierul ca trebuie sa platesc transportul. i-am zis sa nu vina ca nu platesc nimic. sa se spele pe cap cu telefonul . probabil a platit supra taxa si a revandut telefonul ca nu am mai auzit de la ei nimic.

    00
  11. Mi am luat o mega mue cu un iPhone acum 2 ani, aveam anunț cu vânzare sau schimb Samsung. Ma suna unul, ca are el un Xr, părea pont. Ma întâlnesc cu el, bișnițar cu x6, a zis ca s ocupa cu asta, dar telefonul era tzipla. Totul mergea, l am verificat în detaliu. Dau Samsungul meu și 700 lei. Prețul nu era pont, era corect. Îmi da și husa noua bonus, cică.

    Seara a mers ok. A doua zi îl pun la încărcat și încep în același timp sa îl butonez. Începe sa se ingalbeneasca ecranul. Am început sa simt fiorii. Mai trec 15 minute și pica wifi-ul+Bluetooth. Brusc nu știam care era problema mai mare. Îl sun pe gagiu, fratioare, ce facem. „Aaa, sa stau fără griji, dacă face figuri sa merg la istyle ca e în garanție internațională” sau dacă nu îmi da el alt telefon. Zic, ooook. A treia zi dimineață, ecranul ok, mergeau și restul. Zic ma, și a revenit. Îl iau oleacă la frecat, 20 minute mai târziu iar pica toate. Plec la istyle, aia îmi cer factura. Aveam sa aflu ca nu mai exista sa dai doar telefonul și sa îl ia în garanție. Nicăieri în tara. Doar cu factura. Îl sun pe băiat înapoi. „Da frate, rezolvam, îți dau alt telefon, revin eu în 10 minute.” De atunci nu am mai auzit de el :)
    Am dat telefonul pe olx și am scris defectele, deși puteam sa dau teapa mai departe, când telefonul era rece mergea perfect, dacă îl butonai puțin se încălzea bateria, se umfla generând ecran galben și pocnea și senzorul wifi”. L-a luat cineva pentru piese.

    Încă ma amuz la anunțurile pe olx în care se specifica „garanție internațională Apple”, activat acum 1 săptămâna pentru verificare sau „oferim factura” (pe care nu va da nimeni 2 bani, adică 0 garanție). Am mai luat chestii prin olx, dar mereu plec cu gândul ca e posibil să-mi iau mare teapa.

    00
    • Inainte, pe vremurile cand a aparut iPhone 5, garantia internationala nu exista, nu exista nici macar Apple Care international / european. Nu mai spun de valabilitate Apple Care din SUA transferabil in Europa. Nu stiu cat de valabile sunt acum…poate ne spune cineva care mai lucreaza in domeniu. Dar cand ma gandesc ca ma sunau arabii sa le facilitez trimiterea de telefoane la decodat direct la Apple, zambesc cu drag :D
      Cat timp vor exista telefoane, atat timp vor exista si banditi si tepele vor curge inevitabil.

      Desi am cumparat telefoane second-hand de pe olx, am avut mici probleme, nu ca cele din articol, dar na, greseala mea ca n-am verificat. Altfel, se stie: pentru un necunoscator la orice, o achizitie de pe olx poate sa fie buna sau proasta.

      00
    • Eu am prins la pont un SE de prima generație. El costa în magazin 22 de milioane, eu am dat 8. Motivul? Nu mergea 4G pe el. Am zis că nu e mare problemă și că pot trăi și fără. Am ajuns acasă, am căutat pe Google și se pare că era dezactivat 4G din soft, pentru a economisi baterie sau ceva. L-am activat și a mers 1 an de zile talpă. L-am vândut unui tip care era îndrăgostit de iPhone SE și mai voia unul pentru soție. Păcat de husa originală de la Apple, că nu prea am avut grijă de ea. Dar aici depinde mult și de noroc.

      Anul ăsta am luat un iPhone XS Max la un preț bun. L-am testat bine, dar am uitat să sun pe cineva să văd cum se aude. Mi-am dat seama că e defectă ”casca”. Aveam garanție 14 zile și mi-au schimbat piesa și telefonul merge excelent. Depinde și de unde îl iei. Al meu era luat dintr-un magazin de telefoane SH, că dacă era luat de pe OLX…

      10
  12. Fază povestită de un amic:

    Băiatul unui tip care avea o discotecă la țară (deci avea ceva bani, nu era chiar sărac), află de la un prieten de-al lui că în orașul de lângă, cineva vinde un iPhone 4s la un preț de chilipir. Fără să mai stea pe gânduri, caută mașină și pleacă la oraș. După două ore, vine înapoi cu ”telefonul” și începe să-l arate prin sat. Era singurul iPhone 4s din lume care prindea canale TV și avea și suport pentru Apple Pencil (a se citi ”stylus”).

    Nu știu dacă a impresionat pe cineva de la el din sat, dar s-a trezit un ”hater” să îi spună că a luat țeapă, că iPhone-ul nu prinde nici posturi TV și nici nu are stylus. Ăsta s-a enervat și i-a zis ceva de bine. Două luni de zile i-au luat ăstuia să își dea seama că telefonul nu e original. Prinde orbul, scoate-i ochii.

    ––

    Una pățită de mine:

    Găsesc un OnePlus 6 pe OLX la un preț de dumping. Telefonul nu pornea, dar intra în fastboot mode. Am zis că o fi ceva de la soft și m-am dus să îl văd. Mi-am luat cu mine un laptop să testez să fiu sigur că îl vede în Device Manager și aia era. L-am testat, îl vedea în Device Manager, dar în ultimul moment, nu a vrut să mai lase la preț 50 de lei și a picat tranzacția.

    Peste două zile, văd același telefon, pus de un alt mușteriu pe OLX, pentru piese. M-am felicitat singur că nu l-am luat. Și bine am făcut.

    02
  13. si daca iei mai ieftin un produs original de pe OLX, daca ai probleme cu el, ce faci?

    10
  14. Dai o carca de bani la neica nimeni pe internet. E bun asa, mama prostilor e intotdeauna gravida.

    10
  15. Nu puteti crede cate persoane recurg la olx cand isi cumpara un telefon „nou”. Sunt moderator pe un grup de telefoane de facebook, si din 4k de membri, o mare parte recomanda sa nu iei telefon nou de la magazinele oficiale, ci sa astepti sa il cumperi de pe olx, de la diversi… ca e „mai ieftin”. Unii se intorc si spun prin ce patanii au trecut, foarte putini au primit ceea ce au platit.

    00
    • Nici mie nu mi se pare un deal sa cumperi flashship nou.

      De ce? Pentru ca mi se par extrem de fiabile telefoanele si niciodata nu am avut vreo problema cu unul si nici printre cunoscuti nu am auzit ca cineva sa aiba probleme cu display, wifi, touch sau alte cacaturi.

      Acum fiecare e liber sa faca ce vrea si sa isi cumpere orice isi doreste.

      Eu personal nu pot sa justific un pret de 4500 lei pe un telefon lansat acum cateva luni, tinand cont ca saltul tehnologic fata de versiunile de top lansate anul trecut nu sunt asa mari, asa ca poti gasi un telefon de top de anul trecut la jumatate de pret.

      10
  16. Eu „fara personal* pentru ca automat e vorba de persoana mea.

    00
  17. Nu am experienta cu OLX, dar, pt ca cele mai multe comentarii sunt despre cumpărat Apple de pe OLX, va zic soluția găsită de mine.
    In vara asta am luat de pe Amazon warehouse events iPhone Desigilat 11 pro, 256 GB, preț inițial 680eur, preț final 600eur. Am primit asta: telefonul cu o singura umbra de zgarietura pe ecran, cu încărcătorul dar fără cablu, cutia originala, baterie 100%, Apple Care expirat(fără garantie), posibilitate retur 35 zile. Am reclamat zgarietura, cablu și garanția , sperând ca Amazon sa dea o reducere consistenta dar mi-au făcut automat formele de retur. Am revenit la ei cu propunerea de a scădea din preț și au acceptat 10% pe loc. Telefonul merge perfect. Alternativele de pe OLX sunt la 2800ron -3400ron, majoritatea menționând baterie 80-90% și restul fără info baterie. Nici unul de pe OLX nu menționează baterie 100%. Iar NOU nu am găsit pe OLX în timp ce cautam.
    Despre Amazon Warehouse Events. Se întâmplă pe Amazon DE FR IT dar și pe UK și ES, ultimele doua fiind problematice din cauza brexit și a distanței. Ajunge 1 singur cont, dar trebuie logare diferite pe fiecare tara, Warehouse Events sunt sesiuni speciale de cca 1 saptamana, organizate de câteva ori pe an. Eu am prins cateva: înainte de pastele catolic, în iulie – inainte sau în timpul prime Day, înainte sau în timpul black friday (cel original, la sfârșit noiembrie) sau în prima săptămână din decembrie. În timpul acestor sesiuni, o parte din produsele resigilate sunt reduse suplimentar cu 30% fata de prețul afișat. Vedetele sunt, întotdeauna, produsele Apple, urmând telefoanele de la Xiaomi,Oneplus. Pana acum era imposibil de prins Apple, majoritatea fiind vândute în primele secunde. În ultimele sesiuni am văzut ca au schimbat stilul, adică se adaugă tot timpul produse noi, ajunge sa stai lipit și sa dai refresh.
    Exista riscuri, ca la orice produs pe care îl cumperi desigilat, dar Amazon are politica de retur frictionless. Eu pana acum am cumpărat 5 produse de 40-100eur, unul de 200eur și iPhone și nu am returnat nimic.
    Sper sa folosească informația.

    10
  18. Am vz toate comentariile de mai sus. Am o singura intrebare:
    DE CE CUMPARA LUMEA TELEFOANE PE CARE NU SI LE PERMITE? Eu cred ca electronicele se cumpara noi sau deloc..
    Concluzie:
    TRIST…

    00
  19. Politia romana e si plina de incompetenti, nu trebuie sa cumperi ca sa reclami inselaciunea, tre sa ii faca o vizita suedejului sa il intrebe are autorizatie sa vanda produse de tipul ala? ca ma gandesc ca nu are un singur produs ca sa spuna ca ar fi al lui personal. Ar mai fi faptul ca nu elibereaza bon fiscal deci nu plateste impozit, opa produsul nu pare conform cu ce zice pe cutie, ia sa vedem daca e original, si l-ai saltat pe Geani Swedish fara sa se riste nimeni sa cumpere ca sa reclame inselaciunea.

    10
  20. ” Intenția de înșelăciune nu e pedepsibilă…”.

    Ce tablagiu a oferit informația asta ?
    Tentativa la infracțiunea de înșelăciune SE PEDEPSEȘTE (de la 3 luni la 2,5 ani).
    Art. 248 cod pen rap la art. 244 cod pen .

    10

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube