Știrile zilei – 16 septembrie 2021

  1. Blondă . Verde . Verde . Roșcată . Blondă . Verde . Verde . Apus . Zăpadă
  2. Statul va subvenționa energia
  3. Nu pot să cred, copiii mănâncă dulciuri?!
  4. ASF sunt niște impotenți pe salarii plinute
  5. Aș dori un spor de stress
  6. Doi intermediari de energie din Anglia dau faliment
    Probabil și la noi se va mai tria piața.
  7. Un fost deputat, condamnat la închisoare
  8. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

29 comentarii

  1. 4. Nu are link, deși n-ar mai trebui pentru că e o axiomă.

    00
    • Link-ul duce într-o fund-ătură care reflectă gradul de stres al corupților din asf.
      Au făcut furtul legal ca și âia de la punctul 5.

      00
  2. @2 cum adica va subventiona?
    Nu e tot din banii de la fraieri? Zici ca banii de subventie vin din cer.
    De ce cacat avem ANRE?
    Nu trebuia sa-si faca aia treaba din prima faza si apoi mai vedeam noi cat de mult se scumpea?
    @4 nu merge linku

    00
    • Din banii de la fraieri se repara masinile asigurate cu City.
      De ce cacat avem ASF?
      De ce cacat ASF-ul nu urmareste cu atentie si ingrijorare firmele de asigurari si nu previne din timp falimentul.

      De pe pagina de facebook a ASF-ului

      Obiectivele strategice ale Autorității vizează
      – identificarea, evaluarea, atenuarea și gestionarea riscurilor și amenințărilor la adresa stabilității financiare a piețelor supravegheate

      00
    • Pe cei din asf îi doare la lăpu, nici unul din ei n-o să aibă vreodată probleme în a-și repara mașina pe RCA-ul celuilalt, chiar dacă polița e emisă de City, Euroins și alte superfirme de astea.

      Valabil pentru toate domeniile, cât timp nu îi afectează direct pe cei de sus (ministere, parlament, direcții etc), nu se schimbă nimic.

      00
    • Aderentiu, daca beneficiezi de subventie inseamna ca primesti niste bani din impozite inapoi

      00
  3. Subventia e masura de dreapta clara….. fmm pnl

    00
  4. Eu m-am apucat deja cu doi vecini să dublăm izolația in pod. Prețul materialelor depășește creșterea de preț a gazului de la iarnă, dar economia de gaz din următoarele ierni va compensa.

    00
  5. 6. La noi nu au de ce să dea faliment, din moment ce îți pot trimite în fiecare lună o scrisoare prin care te informează că îți schimbă prețul la cât vor ei (tu având dreptul să te muți la alții, care au modificat și ei bineînțeles). Nu au cum să piardă bani cu consumatorii mici. Ei ar putea avea probleme cu consumatorii industriali, unde dacă modifici contractul unilateral, nu doar se reziliază, ci plătești penalități.

    00
    • uite de ce dau faliment in UK
      Customers are protected from sudden hikes in wholesale gas prices through the energy price cap, which is the maximum price they can be charged on a standard tariff.

      However, the cap means energy firms are unable to pass on higher wholesale costs to their customers, which is forcing some – mostly smaller companies – to go out of business
      (stategia Dragnea e sursa problemei care duce la faliment)
      The government has said it is considering offering emergency state-backed loans to surviving energy companies to encourage them to take on customers from bust firms.
      (strategia Citu e solutia propusa, acele „imprumuturi garantate de stat la dobanzi preferentiale”)

      00
  6. 2. Muie Citu! Pentru ideea cu subventionatul.

    00
  7. 4. Din pacate cei care vor avea de tras vor fi cei pagubiti nu cei care au polite cumparate de la City.

    00
    • iti dai seama fericire pentru cei ce au platit in plus ca sa aiba decontare directa fix de la City? :))))

      00
    • Păi, boss, s-a spart buba. După faze din astea, chiar merită o asigurare cu decontare directa la un asigurator mai spălat. Semnat, un asigurat City Insurance.

      00
  8. Ieri a fost 15, au intrat banii pe card la digi24, prelipceanu l-a pleznit peste ochi pe fiul lui soros cu bretelele din dotare intinse la maxim. Cioloș nu a mai fost lăsat să-și termine răspunsurile, moderatorul scoțându-l apoi brusc din emisie.
    https://ziare.com/dacian-ciolos/stiri-dacian-ciolos/dacian-ciolos-interogatoriu-digi-24-1700392

    00
    • Cioloș și-a terminat toate răspunsurile atunci când a fost premier. Și asocierea cu neolegionarii, chiar și numai pentru moțiune, se petrece sub ochii noștri, e reală.

      00
    • Acum am vazut.

      Dap, Prelipceanu face toti banii. Gadea si Ciutacu simt un vant rece in ceafa, concurenta vine tare din urma.

      00
    • Wow, ce-a ajuns și Digi, post la comandă. La început nu erau pentru că n-aveau nu știu ce audiență, dar odată ce-au urcat în audiență e altceva.

      Doar ca idee, nu e un pic conflict de interese să ai propriile televiziuni în timp ce ai și propria companie de cablu? Știu că și Telekom face la fel în rețeaua lor, dar asta nu-nseamnă că e bine.

      Revenind, Prelipceanu e la același nivel cu Gâdea se pare, doar că s-a chinuit un pic să ascundă ca să nu se prindă lumea prea repede.

      00
  9. Subventionarea ca subventionarea, ca sustinator al economiei de piata pot fi de acord ca poate exista o justificare in anumite cazuri sociale clar definite, mai ales avand in vedere contextul actual neobisnuit (cu mentiunea ca ar fi bine sa fie temporara)… dar ce te faci cu faptul ca „libertarianul” Citu vorbeste de plafonarea preturilor!?

    Idee mai cretina economic rar gasesti… asta nu este doar ceva impotriva dogmei liberale, ci si destui socialisti spun ca e o prostie. De atatea ori de-a lungul istoriei, in diferite contexte, s-a dovedit ca a fost o prostie care a explodat in fata statului de a initiat-o. Plafonarea preturilor tine pretul real sus si cineva tot plateste diferenta: fie printr-o subventie asumata sau nu, fie prin faptul ca exista o oferta insuficienta pe piata. Mai grav, plafoanele de pret reduc stimulentul ca privatii sa investeasca in respectiva piata, ceea ce e singura maniera de a reduce pretul pe termen lung… incredibil frate…

    00
    • Plafonarea preturilor e gresita economic daca le plafonezi sub limita costului de productie. Atunci da, diferenta trebuie acoperita de undeva. Aici insa am senzatia ca se produce la acelasi cost, dar s-a decis pe sistem cartel sa se dubleze preturile, bani care ar insemna profit pur (si nejustificat de mare). In cazul asta, plafonarea nu ar insemna „vindeti in pierdere, ca va dam noi banii inapoi din alta parte”, ci mai degraba „ho, ba, mai incet cu cresterile astea, ca nu muriti daca faceti profit doar 50% si nu 180%”.

      00
    • Asta cu plafonarea e vrăjeală. În realitate statul care este acționar majoritar la producătorii de gaze nu are un interes sa fie plafonat. Producători care au dublat prețul sau chiar au înmulțit cu 3.Trasportul și distribuția sunt la același preț. ȘI un preț dublu înseamnă mai mulți bani la buget și de 2 ori mai mult TVA. Plus profitul la sfârșitul anului la buget cum s a întâmplat anul trecut. Asta ca să nu mai întrebați de investii în curând. Același preț mărește preturi la bunuri și servicii și ce credeți? Mai mulți bani din taxe la buget. Asta e liberal, nu?
      Când auziți de creștere economica, sa știți ca o plătim.
      Bine ca nu e „pe consum” ca la alte guvernări.. De parca asta nu I tot un drac😉
      Altfel datoria publica s a mărit cu 50% în 2 ani.. Măcar se fac investitii😂😂😂
      PS la OMV benzina aia bună este 6.88.

      00
    • Ce intelegere defectuoasa a economiei… cine ar vinde sub costul de productie pe termen lung!? Serios acum, ia orice carte de economie si educa-te putin: plafonarea preturilor inseamna condamnarea la moarte a unui sector. Uite, ca sa-ti dau un exemplu modern: Iran si Israel erau acum cateva decenii intr-o situatie similara cu disponibilitatea apei, Iran a plafonat preturile ca deh, Israel le-a tinut libere, au fost libere o perioada, au venit investitiile si acum au apa scumputa, dar au apa, pe cand in Iran e rationalizata si scumpa. Mare succes…

      Mai mult, vad ca ai niste certitudini cretine, gen „se produce la acelasi cost”, fara sa stii ca exista o multitudine de costuri de productie, de la sonde ultra-mature, care necesita investitii speciale ca sa fie extras ce a mai ramas acolo pana la sonde terestre normale sau sonde maritime…

      Asa cartel de cresc preturile prin toata lumea (vezi mai jos un pdf cu pretul marfurilor la nivel global in pietele financiare)… ah, si Europa are preturi care au luat-o razna mult mai mult decat SUA fiindca noi am fost impotriva fracking ca maniera de extragere a gazelor naturale/titeiului. Ca e bine, ca e rau, e discutabil, e doar realitatea in care ne aflam.

      https://thedocs.worldbank.org/en/doc/5d903e848db1d1b83e0ec8f744e55570-0350012021/related/CMO-Pink-Sheet-September-2021.pdf

      00
  10. Legat de tweet: am pus azi benzina cu 5.94. La Iasi inca nu a ajuns 6 lei, vine un pic mai greu. (de la Socar am alimentat)

    00
  11. 7. Daca am vedea ce e in parlament… ca si un scenariu de party din Wolf of Wall Street.

    00
  12. 7. Cinci ani pentru 5 milioane de euro. Ieftin.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube