Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. Cand ai un pseudo-tata sau mai rau unu lipsa, ajungi sa ai copii razgaiati si disfunctionali.
    Iar asta devine norma.
    Vorba lui Peterson, nu-s in stare nici macar sa-si faca patul darmite sa realizeze ceva in viata.

    00
    • Peterson a prezis și numerele de la loto?

      00
    • nu, dar are o teorie foarte adevarta, stiu ca unii sunt fantarzi peterson ori altii iau in ras orice spune unul mai cult ca ei dar poate ar trebui mai multi sa arunce un ochi pe ce zice

      00
    • Bai, astora carora nu va place de Peterson ca e prea mare hype-ul, cititi taica Seneca sau Marc Aureliu, ca nu va tine nimeni…

      00
    • Și v-ați simțit mai puțini emasculați după ce v-a zis ăla că sunteți homari alfa?

      Sunteți bărbăței mari acum cu șosetuțele strânse din cameră?

      00
    • @wtf, sunt multi copii fara bunici care reusesc sa creasca fara sa fie razgaiati

      00
  2. La 2 solutia e simpla, dar n-avem tehnologia necesara. Ar trebui urcat in masina timpului, si mers la parintii generatiei actuale de parinti, si batuti cu furtunul de la masina de spalat pana isi dau seama ce au facut.

    Cumva amuzant, actuala generatie de parinti e aia care se mandrea cu „eu am fost crescut cu cheia la gat, ba, ce stiti voi”. Si acum overcompenseaza pentru ce n-au avut ei, adica jucarii, activitati, si posibil ceva atentie. Dar nu e atentie la copil si nevoile lui, ci e atentie la imaginea copilului pe diverse retele. Poza poza poza, poza cu copil la activitate, poza cu copil extenuat, poza cu picioare de mama eroina, etc.

    Despre bunicii cu copiii izolati de lume: good. Something something nu iese fum fara foc. O generatie intreaga crescuta cu „io te-am facut io te omor”, zero discutii si „o sa vezi tu cand ii faci pe ai tai” parca merita sa culeaga fix ce-au sadit. Fun fact: respectul se castiga, si bune maniere nu inseamna respect fata de persoana careia te adresezi, ci respect de sine. Also, respectul merge in doua directii. „Fa asa ca io-s ma-ta”, din pacate, nu merge. Adica merge, dar la aia la care oricum nu conteaza. Daca s-a nimerit sa aiba doi neuroni in plus copilul, l-ai pierdut forever cu faze d-astea. Womp womp.

    Parinti fara timp: good. Problema cu „nu am timp” imi provoaca o lacrima in coltul ochiului la fel ca reportajul ala de pe valea Prahovei in weekend. Bobita, timpul ti-l faci tu ca de aia esti adult. N-ai timp sa vorbesti cu copilul? Reduci dintr-o parte si „faci” timp. Nu-i greu. Poate n-are nevoie chiar de 30 de ore de activitati pe luna, mai ales activitati unde este „dus” si „lasat”. Ai incercat sa il asculti?

    Pandemia asta a aratat niste chestii faine, mai ales in idei paralele. Cand a inceput pandemia, s-au luat cu asalt centrele de adoptie animale. Cand s-a dat drumul la restrictii, s-au umplut la loc. Cumva paralel, anul trecut toti si-au dat seama ce varza e invatamantul, ce greu e sa educi un copil, cat de strain e copilul lor de ei, si cat de putin isi inteleg parintii plozii. Good. Poate are si partea buna, pandemia asta. Fereastra spre suflet si toate cele.

    TL;DR; cum iti asterni asa dormi. Actiunile au consecinte. You can’t eat your cake and have it too (sic).

    00
  3. 4. fix de inca un lant de fast-fashion aveam nevoie. nu-i dau viata prea lunga.

    00
    • pentru ca ai ascultat tu in ghioc?

      00
    • Cu cat mai multe, cu atat mai bine pentru noi consumatorii. Fiecare are libertatea sa aleaga de unde face cumparaturile.

      Imi aduc aminte vremurile cand in Bucuresti erau doar cateva complexuri comerciale renumite de unde puteai sa „te imbraci”:
      – Magazinele Unirea si Cocor -> aici erau costume si haine ceva mai elegante;
      – Pavilionul H si IDM -> gaseai si alte categorii de haine, dar daca erai elev sau student era cam singurul loc de unde te puteai imbraca mai cool;
      – Magazinul Obor si complexul La Castani – la fel ca cele de mai sus, dar calitate mai proasta;
      – Complexul Europa – mai greu de ajuns si jumatate dintre dintre magazine nu vindeau decat en gros; gaseai lucruri interesante la preturi bune daca aveai destula rabdare sa cauti;

      00
    • @Andrei G, unii își aduc aminte de vremurile când erau doar Unirea, Cocor și Obor. Și poate Victoria.
      Și Romarta Copiilor. :)

      00
    • Și magazinul București…… Tot pe acolo

      00
  4. 2. Faze din astea faceam si eu … pe la 5-6 ani. Cand o sa apuce copii cu varstele din articol sa rupa usa la McDonalds, cum vezi in unele tari „civilizate”, de-abia atunci putem sa ne oripilam
    3. dovada ca firmele de aiti nu de subventii pentru angajati au nevoie ci de reguli putine si previzibile
    4. Primark, desi ieftin, nu are mereu magazine in cele mai ieftine zone, ci dimpotriva … ca tot se intrebau unii prin articol

    00
  5. 2. Nu vei reuși niciodată să convingi alt fel cum crede că e bine să-și crească copilul, în sensul de „ce-am suferit eu, să nu sufere nici ăsta mic.”
    O să vezi părinți care-și ferciesc copiii cu lucrurile pe care ei nu le-au avut sau nu puteau să le aibă în viață.

    La noi nu e eterna educație de vină, e ca și cum dai vina pe un abstract (pe bune, deja lovim în uniformizare fanatică), de vină e mentalitatea în care vrei să le fie bine alor tăi în timp ce calci pe craniile altora, justificându-ți „mie & ai mei să le fie bine, să-i ia dracu pe ceilalți”.
    De vină e înduplecarea asta pe familism. Asta e problema, când din asta justifici orice, mai ales corupția, ciubucurile, aplecările/obiceuirle jegoase.

    00
    • 2. Cultura disperării – de câte ori aterizez în Ro mă lovește. «Hai cu un metru mai în față, să-i suflăm altuia în ceafă. Hai mai bine la coada cealaltă. Stai, nu, du-te doar tu dincolo și vedem unde merge mai repede. Dă trollerul, ia copilul. Stai geană pe banda de bagaje, vezi că ăla roz cu șnur e al nostru, fugi! Trebuie să sunăm rudele că am aterizat – ne oprim chiar aici în mijlocul terminalului. Fugi și ia taxi. Comandă încă un taxi, că ăsta vine în 8 minute. Încearcă de la altă firmă, e cu 10 bani mai ieftin pe kilometru. Scoate napolitană pentru plod, nu mai rezistă jumătate de oră.»

      Ok, ce să înțeleagă copiii crescuți în spiritul ăsta veșnic disperat? Că trebuie să între prin alunecare pentru orice rahat, fie că e scaun în tramvai, fie că e o tavă cu mezeluri la bufetul suedez. Că trebuie să se agite să optimizeze doi lei sau zece secunde, altfel moare de foame sau, mai rău, trebuie să se uite la altu’ care a prins prada. Prețioasa lui pradă.

      Chestia asta se aplică la orice e simplu. Bineînțeles, nu se aplică la țeluri importante, pentru care trebuie să tragi tare și pe bune, cum ar fi:

      „Vezi universitatea aia din top 10 mondial? Șo pe ea! Optimizează-ți timpul de învățat și noi ne optimizăm cheltuielile timp de 12 ani ca să te trimitem acolo”. Asta nu, că e cu disciplină pe termen lung. Avem parastase de organizat, cadouri de cumpărat pentru învățătoare, plicuri de dat la doctor, apoi cum să lipsim de la nunțile și botezurile de la țară? Vezi cum am ajuns dacă n-am luat mai multe cutiuțe cu unt de la all-inclusive?!

      00
    • @Serban ma plimb cam odata pe luna si nu am vazut fazele astea de care spui tu … acum o fi din cauza ca nu stau sa ma holbez la ce fac altii, desi cateodata stau si cu orele prin aeroport?! Sau unora le place sa exagereze?!

      00
    • @xxx Da, nu le vezi tu deci nu există.

      Românii sunt cei mai prosperi și civilizați din Europa, nu aleargă după ciupeală și scopuri mici, dându-și în cap la fiecare întreprindere. De-aia o duc cel mai bine.

      Este că ai luat ad litteram faza cu aeroportul?

      00
    • @serban, asa ceva ++++++++++++++++++

      00
  6. @5 nu-l suspecta nimeni de prea multa inteligenta, mai ales de la emisiunea aia in care a fost pus sa conjuge verbul „a fi”.
    Ma gandesc asa: bunica-su e nimeni in drum, dar a fost pus la loc de cinste la Bellu pentru ca nepotul a fost mare barosan. Este trist rau ca se intampla din astea.
    Cine stie cate cretinatati a mai facut si nu le-a documentat nimeni.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)