Știrile zilei – 16 decembrie 2022

  1. Piatră . Port . Râu . Blondă . Roșcată . Brunetă . Brunetă . Blondă . Roșcată . Blondă . Pădure . Vulcan
  2. O ducem un pic bine
  3. Proteste la OMV
  4. Primark revine în România
  5. Dacă nu aveți copil mic, nu știți de asta
  6. Mașinile și iarna
  7. Șpăgile din vămi
  8. Ryanair pleacă de la Sibiu
  9. Mercedes face treabă în România
  10. Dacia depășește Skoda
  11. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. Știu că nu are legătură, dar de ce merge Dobrincu la Survivor, in condițiile in care el este milionar in euro? Mai are timp de așa ceva?

    00
    • care crezi e situația dacă eu pierd câteva ore să scriu un material despre el?

      1. îl scoate in 2 zile din google.
      2. jumătate din cititori mă înjură că mă iau de oameni de succes.
      3. jumătate din online mă înjură, îmi mai pierd niște contracte.
      4. de aia nu avem lucruri mișto, că tragem în jos românii de succes.

    • Haide Vali ! Noi te impingem in sus !

      00
    • …spre ștreang.

    • E ofensivă generală pe întreaga familie, urmăriți și promovarea excesivă a lui Dobrincu cel mic.

      00
    • eu zic ca ar fi un articol interesant. eu m-am distrat de exemplu umbland pe google si verificand:
      – cati angajati au aplicatiile lui de „milioane” de euro (zero)
      – cate reviewuri au de la companii reale (zero)
      – ce se intampla daca incerci sa devii client al storyheap (nimic, nici nu mergea form-ul de sign up cand am incercat)
      – postari relativ recente de-ale lui pe forumuri de coding in care invata sa faca bot de trading
      Mi se pare incredibil cum cu o suma relativ mica baga in PR pacalesti o tara intreaga ca esti giga antreprenor.

      00
  2. Nici daca construiau tot magazinul de la 0 nu costa 10 milioane investitia. si ce doamne iarta-ma fac 300 de muncitori intr-un magazin?
    eventual au platit si chiria pe 10 ani si au aproximat cati angajati o sa vina si o sa plece de la acest magazin in tot acest timp?!

    00
    • Câteva sute de mii de euro costa doar standurile de expunere intr-un magazin mult mai mic. La 3700 mp probabil costurile sunt spectaculoase …

      00
    • Cu tot cu marfă. Dacă așteptau februarie costurile scădeau cu 50% și nu mai ieșea articol frumos.

      00
    • Sigur investitia aia initiala de 10 milioane de euro include si marfa ce va fi expusa in magazin.

      00
    • In Germania e un banc de genul „A ars o filiala Primark. Asiguratorii vor acoperi toate cele 300 de euro de daune materiale datorate produselor pierdute in incendiu”, deci presupun ca nu cataresc mult hainele in alea 10 mil.

      00
  3. De fapt Ryanair pleacă de la Sibiu, Oradea, Suceava și Oradea… https://boardingpass.ro/oficial-ryanair-se-retrage-de-pe-patru-aeroporturi-romanesti-in-2023/

    00
  4. legat de boicot… cumva.. are logica, dar mai mult nu are.
    de ce sa boicotezi firmele austrice cu atata inversunare, dar cand e vorba sa fim mai vocali cand ne fura pe fata politicienii care ne conduc stam cuminti cu mainile la spate? romanu e paradoxal.

    00
    • Pentru că se joacă „la rupere”, nu după reguli.
      Mai multe detalii afli de la cancelarul Austriac.

      00
    • Sunt sigur ca Dorel de la pompa a pus mana pe telefon si i-a sunat pe CEO-ul OMV si pe cancelarul Austriei ca sa le spuna de la obraz in ce situatie delicata se afla.

      00
    • @Noname: Tocmai pentru ca politicianul roman s-a priceput sa directioneze nemultumirea populara pentru nereusita sa. Austria si, prin asociere, firmele cu capital austriac din Romania, sunt candidati perfecti pentru a face uitata incompetenta celor alesi de noi sau a celor numiti de alesii nostri.

      00
    • @Sabotor nu așa funcționează boicoturile.

      00
    • Hai să ne facem încălzirea cu boicotul ăsta.
      Nu contează dacă ne iese sau nu. Amorțisem de tot, prea blazați și scârbiți.
      După antrenamentul cu Austria, nu mai plecăm după fentă să colindăm orașele.
      Politicienii cred că dacă n-au fost muiți o zi lumea îi iubește sau a uitat.

      00
    • @Sabotor, pe termen scurt si mediu Dorelul de la pompa se bucura atunci cand scade numarul de clienti, fiindca are el mai putin de munca. Este afectat doar daca problemele se intind pe o perioada mai lunga si se ajunge la concedieri.

      Asa ca Dorel nu il suna pe cancelarul Austriei, dar s-ar putea ca directorul regional sa faca asta daca se ajunge la scaderi importante ale cifrei de afaceri.

      @Noname, ii boicotam constant si pe politicieni. Nu ai vazut ca la ultimele alegeri parlamentare prezenta al vot a fost sub 32%?

      00
    • @Noname 5+ milioane de români au boicotat cu totul țara.
      Cel mai mare boicot planetar e în momentul de față în China. PCC se lăuda că au împiedicat nașterea a 400 de milioane de oameni cu politica unui singur copil. Acum, deși limita e la 3, nu mai face nimeni copii. Paradoxal.

      00
    • @ubercool si restul
      Ala nu-i boicot, e laba trista. Aia 200 s-au strans la benzinaria aia pentru ca-s prosti de le curge scuipatul din gura si pentru ca cersesc atentie; sunt ca sinucigasul ala care se suie pe bloc si urla din toti bojocii „valeu lume, ma omor”. Ala vrea atentie, ca daca ar vrea sa se sinucida, s-ar arunca pur si simplu, astia vor atentie, ca daca voiau boicot pur si simplu nu mai cumparau nimic de la OMV/Petrom.

      In al 2-lea rand e inutil si pentru ca sint doar o mana de ametiti; nici cancelarul austriei si nici ceo-ul OMV nu vor auzi de „super” protestul din fata benzinariei. Va auzi in schimb Dorel de la pompa, care oricum e de partea lor.

      Iar in al 3-lea rand, protestul e absurd si din cauza ca austriecii in general n-au nimic cu noi ci doar cancelarul si guvernul lui, care fac un joc politic. Iar pentru faptul ca s-au pus cu curul in drum, ii puleste toata presa austriaca, baga un ochi pe acolo sa vezi cum sta treaba. Ba chiar si presedintele Austriei l-a pulit pe cancelar pentru veto-ul ala de cacat.

      TL;DR protestul alora e inutil, daca chiar vrei boicot nu mai cumperi nimic de la OMV, nu te duci sa strigi ca un tampit la pompa de benzina.

      00
  5. pe mine chiar mă surprinde ce se întâmplă ce se întâmplă în UK; popor de liga 1 – Newton, Shakespeare, Turing, alea, alea – și se comportă ca ultimii talibani / patagonezi / amerindieni / you name it. pur și simplu nu îmi vine să cred că halesc pe nemestecate stupizenia aia cu „cost-of-living crisis”, deși regatul este în mare măsură independent energetic, nu are chiar nicio treabă cu faptul că rușii toacă la ucraina zilele astea. la fel, pentru majoritatea supușilor regelui cum l-o fi chemând, asistența medicală la nivel de România este un vis. îmi spunea cineva că a fost programat la o consultație prin 2024. haha. uite că am ajuns și ziua în care să spun cu zero ironie: băi, da-i faină țara mea…

    00
  6. 2. cresterea consumului in Ro nu inseamna ca o ducem bine noi ci ca „stranierii” o duc bine si trimit mai multi bani in tara pentru consumul celor care au „frezoane” si nu pot munci
    3. a ne intersa si a da importanta celor ce face Simion este ca si cand am comenta limba romana vorbita de Hagi … nobody cares (nici macar alor lui … au fost 30 de revolutionari si aia buimaci Simion habarnevand unde este ca locatie)

    00
    • Voi astia de la orice statistica buna a romaniei aduceti in discutie stranierii sunteti ok?
      Stranierii, acesti cavaleri imbracati in batante sau ajutor de bucatar ce uita romana cum trec granita, fac case cu 3 etaje ce nu ajung niciodata la finalizare si trimit catralioane de euro aici.
      Intreb din nou. Sunteti ok? Cu asta se sustine romania? Cu 100 euro trimisi lunar in vaslui?

      00
    • Robert e frumos cu avantul patriotic dar matematica nu poate fi contrazisa.
      Aprox 3% din PIB reprezinta banii stranierilor care sunt si cei mai mari “investitori straini” din tara asta.
      Si oricat de mult nu ti ar conveni tie, extrem de multi din “Poplaca” traiesc pe banii veniti din strainatate iar suta aia de euro pe care Mamaie Vasilica o cheltuie lunar pe strictul necesar nu ar cheltui o daca nu I ar trimite o nepotii caci ce sa vezi nu ar avea de unde.
      In plus exista extrem de foarte multi bani nefiscalizati care se duc in consum deci din afaceri hai sa le numim dubioase care oricum ai da o numai sanatoase pentru economie nu sunt.
      Deci cand Madam Giginela isi cumpara iphone 14 plus pro max cu banii jos nu cu card sa stii ca se contorizeaza acolo ca fiind CONSUM dar nu stii de unde vin banii aia. Daca macar 70% din banii bagati in consum ar fi fiscalizati inainte ai sa vezi cum consumul ala nu arm ai fi atat de mare deci nici economia nu ar mai dudui asa cum duduie acum.
      Ai CONSUM de 1000 de lei dar in economie ti au intrat 500 si te lauzi ca ai consum mare deci economia este sanatoasa. Nimic mai fals!

      00
    • 2. „consumul individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor care constă în bunuri și servicii efectiv consumate de persoane, indiferent dacă bunurile și serviciile respective sunt achiziționate și plătite de gospodării, de Guvern sau de instituții fără scop lucrativ.”

      Daca inteleg bine, practic daca guvernul subventioneaza achizitia a 1000 de Loganuri cu 70k EUR bucata, mai punem 70 de milioane de euro la consum.

      Pe langa „stranieri” care trimit bani in tara sau dau bani pe constructia casoaiei proprii, ce ar mai fi? Cele 100k de videochatiste, traficantii de droguri cat si alti bani furati si spalati in consum gen viloaie, masini de 100-200-300k EUR… In rest nimic suspect, adevarat.

      00
  7. Despre rezistența la antibiotice: https://epha.org/wp-content/uploads/2017/06/In-the-red-zone-EPHA.pdf

    Eu am copil și nu știu de criza antibioticelor, pentru că nu prea cumpăr. Fiica mea a avut gripă, am fost cu ea la medicul de familie și mi-a dat nurofen, tantum verde, sirop de tuse și augmentin.

    Mie îmi dădea alt doctor oscilococinum acum câțiva ani. O fi ăla placebo, dar e mai bun decât un antibiotic în majoritatea cazurilor de răceli/gripe/roșu în gât.

    Mai demult, tot fiimea, avea o otită incipientă. O durea tare urechea, am fost cu ea la urgențe, mi-a dat augmentin. Problema e că devine ineficient, din cauza abuzului.

    https://ann-clinmicrob.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12941-021-00434-x

    > Amoxicillin and other beta-lactam antibiotics considered standard treatments for otitis media are becoming less effective due to resistance emergence. Bacteria and viruses are responsible for otitis media and beta-lactams are active against bacteria only, but Azithromycin has antibacterial, antiviral, and anti-inflammatory activity

    Hai să vedem ce fac alții: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16968847/

    > Conclusion: The WASP (wait and see approach) approach substantially reduced unnecessary use of antibiotics in children with AOM seen in an emergency department and may be an alternative to routine use of antimicrobials for treatment of such children.

    Există o corelație clară între lispa de antibiotice, consumul abuziv și rezistența la ele.

    00
    • Medicul care recomanda osccilococcinum este un dobitoc.

      00
    • ai scris greșit bogat.

    • @Nicu de acord, dar te-ai legat fix de cel mai neimportant aspect din ce am scris.

      00
    • Uneori mi se pare ca sunt medicii veterinari mai priceputi decat astia de oameni. A facut si labradorul meu otita iar, ca se sa faci, caine de apa.

      Daca prima oara i-a dat un tratament generic cu antibiotic (nu mai stiu de care) acu a recoltat din ureche sa vada exact care e bacteria, era un streptococ nu stiu de care si a testat pe el vreo 10 feluri de antibiotice si ne-a dat tratament la ce a iesit bacteria ca e sensibila.

      Dar da, pe la noi pe aici e cam „axioma” sa iei antibiotic + oscilococcinum la fiecare raceala si apoi ai 2 grupe de oameni. Aia care vor trata orice boala cu antibiotic si aia care vor trata orice boala cu chestii homeopate, depinde ce crede persoana respectiva ca a functionat la ea.

      00
    • @lrpx „a recoltat din ureche sa vada exact care e bacteria, era un streptococ nu stiu de care si a testat pe el vreo 10 feluri de antibiotice si ne-a dat tratament la ce a iesit bacteria ca e sensibila.”

      E SF asta, frate, pe la medicii pe la care am fost eu. Nu țin minte când mi s-au recoltat ultima oară probe, pentru a determina dacă e sau nu bacterie și ce fel de bacterie e. Eram copil, oricum.

      00
    • S-a mai schimbat situatia, cel putin pe la medicii la care merg eu fara un exudat nazal/faringian nu iti dau nimic. Chiar e o criza de antibiotice, in ministerul sanatatii sunt multi oameni „competenti”. Am avut nevoi ca adult de augmentin si am cautat la 5 farmacii pana am gasit. Nu e primul medicament care lipseste, de ceva timp e o chestie recurenta. La un moment dat a fost criza de euthyrox, am ajuns sa cumpar din Austria si Grecia pentru ca in romanistan nu gaseai absolut de nici un fel.

      00
    • Si apropo de chestii de baza care lipsesc. Vaccinurile din schema de baza de vaccinare nu se gasesc de 2 luni, din nou. Acum 3 ani a trebuit sa cumpar pentru un finut din Bulgaria unul din vaccinuri ca la noi lipsa.
      https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/lipsesc-in-continuare-vaccinurile-esentiale-pentru-copii-la-unele-nu-mai-sunt-stocuri-de-doua-luni–341064.html

      00
    • @Nicu – ai dreptate, dar nu doar medicul care recomanda osccilococcinum e dobitoc, ca ala o face ca e platit. Dobitoci mai mari sunt cei care chiar cred si cumpara astea, ca fara cerere n-ar exista oferta.

      00
    • @Claudiu da, pacientul e dobitoc deoarece cumpără ce îi prescrie medicul. Îți dai seama că sunt puțini care chiar știu ce e oscilowhatever, ce conține ș.a.m.d. La fel și în cazul unui antibiotic.

      De aia te duci la medic, pentru că, teoretic, ăla știe mai bine. Idioți sunt și cei care îți dau homepate și cei care îți dau antibiotic pentru viroze, așa la prima strigare.

      Tot legat de rezistența la antibiotice, un nou aspect de luat în seamă:
      https://www.who.int/news-room/questions-and-answers/item/antimicrobial-resistance-does-stopping-a-course-of-antibiotics-early-lead-to-antibiotic-resistance

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5661683/

      https://bpac.org.nz/BPJ/2015/June/symptoms.aspx

      Nu e neapărat nevoie să mai iei tratamentul, dacă începi să te simți bine.

      00
  8. Aia cu diaspora care ne scoate din căcat e o minciună care a devenit legendă urbană.

    Hămesiții ăia să facă bine și să ne mai pupe și în cur nițel, avem zero motive de respect pt ei, sau recunoștință.

    00
    • NOU
      #44

      ti-as da sa te uiti peste niste cifre, dar ma indoiesc ca le-ai intelege

      00
    • PSD brainwash successful.

      00
    • @RaduN – te rog, uimeste-ma, poate ajung sa realizez inutilitatea diplomei de economist si cei 4 ani pierduti cu ea.

      Spune-mi despre „suta de euro” trimisa in tara care scoate Romania din foametea aia imaginara.

      Spune-mi despre legatura intre banii trimisi rudelor si impactul asupra celor care n-au nicio treaba cu diaspora in general.

      Spune-mi despre procentul reprezentat de banii respectivi comparativ cu cheltuielile populatiei rezidente, in masa monetara agregata.

      Spune-mi, in ultimul rand, mecanismul de determinare al cuantumului sumelor respective si cum anume au intrat acei bani in tara, respectiv cum s-a stabilit ca exact aceiasi bani au fost „investiti” in consum.

      00
    • @Tudor vezi, poate ai vreun protest inutil ca tine de participat.

      00
    • @Tudor

      PSD & Antena si-au dat mana peste prosti

      00
    • Mihai C,

      Pai explica ne și noua, nu ne lasa prosti, ca cred ca fiecare dintre cititorii acestui blog conștientizează ca nu e Einstein. Uite, un non-Einstein ca mine vede acest frumos advertorial de la Mediafax

      https://www.mediafax.ro/social/suma-trimisa-acasa-de-utilizatorii-romani-stabiliti-in-49-de-tari-prin-revolut-a-crescut-cu-79-in-2021-cati-bani-au-fost-trimisi-20471258

      si vede niște date statistice de la euroceva la final, Poți sa zici ceva împotriva la Euroceva ul ala ? dacă da, te rog, poate aflam și noi .

      00
    • Pai daca esti analfabet functional, degeaba iti explic eu nuantele.

      Faptul ca cineva transfera bani prin Revolut „catre cunostinte si prieteni” nu inseamna ca banii respectivi ajung neaparat in tara, nici nu cred ca se poate demonstra asa ceva.

      Vezi si suma aia, 3% din PIB, fara niciun link catre Eurostat, fara nicio explicatie, cum s-au realizat aceste determinari, calcule, etc.

      E un titlu clasic de media, vezi doamne ce fac diasporenii.

      Diasporenii fac ce face oricine, isi trimit bani unii altora. Asa cum fac si cei din tara, care sunt cu un ordin de marime mai numerosi.

      Mare pleoasca.

      00
    • Mihai C,

      Uite, eu încerc sa aflu de ce consideri ca remitențele sunt o minciuna, în time ce Mediafax citând date Eurostat zice contrariul, tu îmi explici ca sunt o minciuna deoarece eu sunt analfabet funcțional – argument beton.

      Uite iti las link-ul din Eurostat.

      https://ec.europa.eu/eurostat/databrowser/view/bop_rem6/default/table?lang=en

      Trage aer în piept, bea un gât de apa, și explica ne și noua ignoranților unde greșește Eurostat, fii tu Prometeul care aduce lumina națiunii tale, nu ne lasă în întuneric.

      00
    • Eu incerc sa determin de ce esti un imbecil care imi pune vorbe in gura, dar e prea putin important, pentru ca asa vei ramane toata viata, oricum.

      00
  9. ba dar la protestul ala de la OMV nu erau cu steaguri auriste din alea care manjesc tricolorul cu nu stiu ce stampila cu credinta, famelie si alte alea?

    00
    • Nu inteleg de ce sunt minusuri, in poza din articol e si un barbat insarcinat cu geaca galbena care clar e de la AUR. Apoi, aia nu-s cu Moscova si cu suveranismul/roexit, de ce protesteaza cand practic austriecii au facut ce vor si AUR sa obtina?

      00
  10. Apropo de alte chestii care lipsesc din farmacii/spitale:
    https://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/lipsesc-in-continuare-vaccinurile-esentiale-pentru-copii-la-unele-nu-mai-sunt-stocuri-de-doua-luni–341064.html

    Si nu e ceva nou. Periodic exista o lipsa de vaccinuri. Acum 4 ani cautam in Bulgaria un vaccin din schema obligatorie care in romania lipsea de cateva luni.

    00
  11. 10. Era si cazul, tot timpul troacele alea de skode au fost doar niste dacii overpriced. Lumea s-a prins ca da multi bani pe nimic de fapt si a ales varianta mai ieftina.

    00
    • Skoda se pisa pe Dacia la orice capitol, calitate, fiabilitate, design, sunt niste masini excelente.

      Unicul motiv pentru vanzarile mai mari ale Dacia e ca sunt ieftine.

      E ca si cum ai compara un kebab cu un beef tartar.

      00
    • Da da, sigur ca da.

      00
  12. 6. Dacia Spring ca atunci merge cel mai bine. Nu cand e prea cald sau prea rece.

    00
  13. Legat de antibiotice, situatia asta e de mai multa vreme, abia acum s-a lovit Eftimie de ea.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile