Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

84 comentarii

  1. Off topic. Citește articolul scris acum 2 zile si vezi ce spun astia despre limita de alcool la volan. Cica sub 0,20 e legal. Sunt curios dacă s-a schimbat legea. Eu stiam ca e toleranță 0 la alcool.
    Sunt curios câți au citit articolul asta si au ramas cu impresia ca pot sa bea o bere mică si sa se urce la volan. Si cati vor ramane fără permis din cauza lor.
    Si nu e un site chiar mic.
    https://www.google.com/amp/s/playtech.ro/2020/in-cat-timp-iese-alcoolul-din-organism-daca-vrei-sa-te-urci-iar-la-volan-ce-spune-legea-despre-cat-poti-sa-bei/amp/

    00
    • playtech e un jeg de site care rescrie știri de peste tot

    • „Playtech e un jeg.”

      Am corectat.

      00
    • Eu doar ce am fost prins cu 0.04 intr-o dimineata, nu bausem nimic de 36h, ci doar mancand niste cacaturi de mini 7days cu 15min inainte sa ma ia. Acum sunt pe drumuri cu contestatii, analize, tribunal mortii lor

      00
    • Adi, ai dreptul sa ceri analize de sange daca esti depistat cu maxim 0,40 si consideri ca nu ai baut nimic.. Daca ai peste 0.40 te duc ei obligatoriu la analize.

      00
    • playtech sunt idioti si imbecili, simultan. romania are toleranta zero

    • @Cezar, done that. M-au dus atunci pe loc, platit la IML analizele (ca cica altfel politia le-ar fi platit la sf asteapta si s-ar fi prelungit procesul), apoi contestatie la tribunal, pot sa scot permisul zilele astea pana la solutionare etc Cica pana acum cateva luni nu era asa, la valori mici le veneau analizele la politie si anulau ei pv-ul, acum doar cu tribunal

      00
  2. Roretail este o asociație nesemnificativă în negocierile cu mallurile. Membrii săi (https://roretail.ro/despre-noi/membri-roretail) sunt companii cu suprafețe închiriate mici, de la câteva zeci la câteva sute de metri pătrați per centru comercial, nicidecum ancorele care contează în proiectele de retail. Sunt un fel de umplutură (mai mult sau mai puțin) pe lângă magazinele de 1000-2000 mp (și vor fi și mai mari, dar momentan nu există destule centre comerciale pentru cât cere piața, iar unele orașe din România nu au văzut niciodată un comerț organizat ca la București, doar proiecte neterminate de gen „în piață la ruși”).

    00
    • Sunt cei mai afectati. Sunt magazine mici, care au 4-5 angajati, iar chiria e peste 3000 euro pe luna. Deja s au adunat 10 mii euro, fara alte pierderi.

      00
    • Poate cei mari au condiții diferite. Și ”umplutura” asta trebuie să dea faliment, că sunt alții care așteaptă și nu au loc? Sper că se rezolvă ceva, cu implicația statului

      00
    • „Cu implicația statului”. Ce ne mai place comunismul…

      00
    • Iti dai seama ca daca nu exista Bucurestiul Romania se ducea dracului demult, ar fi fost haos, pentru ca aparent malluri si mallari ( a se citi molari) numai acolo sunt. Academia de molari din Bucuresti trebuie sa isi trimita absolventii peste tot prin tara, sa nu ramana nici un oras din provincie privat de vasta lor experienta in a trage de un suc 4 ore pe terasa.

      00
    • anton, se simte ardeleanul din tine. zi-i sa pull out

    • Pai nu zicea Catu acompaniat de Orban că economia duduie si de la atata duduiala ne doare-n bascheți de Horeca ?

      00
    • Statul a închis magazinele, a instaurat starea de urgență. Nu contest măsura, însă a fost o situație specială, neprevăzută etc.

      00
    • A și toată măsura de a închide țara a fost comunistă. Pentru că s-a luat decizia (peste tot) pentru a fi salvați cei vulnerabili. A fost bine, însă cum faci asta, distrugându-i pe ceilalți? Ori cauți să faci în așa fel încât să îi salvezi pe toți, cât se poate, ori lași natura să își urmeze cursul. Altfel, practic îi sacrifici pe unii pentru alții și nici asta nu este corect.

      00
    • @Mirela – au fost salvați unii sa moara de covid însă în perioada de lockdown s-a dublat numărul deceselor de infarct și cancer fata de aceiași perioadă de anul trecut, spitalele fiind închise pt bolnavii cronici.

      00
    • Ziceti voi ziceti, dar statul a luat, statul sa dea, adik plm cee asta gandim doar pe termen scurt? Eh heueheue fiecare se descurca cum poate statul e bun doar pt aia cu buzunaru larg🤣

      00
  3. Referitor la pct 3 poate să-mi explice logica din spatele strategiei de a deschide mall-urile, păcănelele și alte spatii aglomerate inchise când sunt peste 300 de cazuri, iar în urma cu 1-2 săptămâni erau închise toate, inclusiv terasele în aer liber, deși erau doar 100 și ceva de cazuri ?

    00
    • că mor ăia de foame. și dau și ei bani unde trebuie și se deschid.

    • Pai atunci de ce nu le-au deschis de la începutul lunii sau chiar din 15-20 mai când erau mai puține cazuri de noi infectati decât acum ?

      00
    • numarul de cazuri noi…numarul de morti noi…nu prea mai conteaza cat timp nu sunt niste numere mari.

      plm…ne obisnuim cu ideea ca unii din noi vom muri..unii vor supravietui…si asta e…viata merge mai departe..pentru cine o mai apuca.

      00
    • @Attila – pai atunci n-are absolut nici o logica lockdown-ul de 2 luni, prilej cu care ți-ai și belit economia, daca ajungi la același rezultat – scapă cine poate până la imunizarea de turma.

      O fi defect profesional, terminând facultate tehnica, însă mi se par măsuri anapoda luate pe genunchi fara nici o analiză serioasă a datelor privind noile infecatari, focarele de infecției a felului și a ratei de transmitere a virusului.

      00
    • Pentru ca e nevoie de venituri la bugetul consolidat.Jocurile de noroc genereaza foarte multi bani pentru buget,bisericile nu.Asta e singura logica

      00
    • @pedro – bisericile oricum sunt deschise de 1-2 săptămâni cel puțin in Cluj iar săptămâna trecută am participat la un botez unde erau cel puțin 30-40 de oameni și nimeni nu purta masca.

      00
    • @Vlad: nu poti sa spui ca nu a avut niciun sens lockdownul de 2 luni: in astea 2 luni s-au mai aprovizionat spitalele cu cele necesare pentru a face fata bolnavilor care vin, s-au mai pus la punct niste scheme de tratament pentru bolnavi in functie de patologiile aferente, s-a facut rost de masti pentru populatie si ni s-a facut capul mare cu distantarea, spalatul si purtarea mastii (ca nu toti vor sa respecte este alta poveste, dar majoritatea o face). Probabil dupa fiecare relaxare o sa mai creasca numarul de bolnavi pentru ca unii se relaxeaza prea mult, dupa care o sa ne amintim ca virusul nu a disparut inca si relaxatii vor reveni la distantare/spalat/masca si o sa scada din nou si tot asa.

      00
    • @elenas – din ce vad majoritatea populației nu poarta masca și nu respectă regulile de distanțare socială, mă refer la Cluj, prin alte părți bănuiesc că e și mai rău.
      Iar partea cu spitalele as vrea sa fiu și eu atât de optimist că dvs iar spitalele sa fie într-adevăr să fie pregătite pt ce va urma.

      00
    • Lockdown-ul a fost facut pentru a nu aglomera spitalele, mai ales sectiile ATI, deoarece exista un numar limitat de locuri. Era pe net un grafic d-asta care arata asta.
      Bine, mai e si faza cu 6G si cu Linus Torvalds care iti fura datele, da asta e partea a doua :D

      00
    • Lockdown-ul dureaza de 3 luni,nu de 2.Daca tot se lua masura asta,de ce nu au inchis tot 3 saptamani si era mult mai simplu?!Blochezi doar la privat,unde pot oamenii lucra de acasa,dar ii tii pe cei de la stat,care oricum stateau degeaba pe bani publici,dar e alta discutie.Spui ca inchizi granitele,dar veneau bombardierii si la 2 luni de la instaurarea starii de urgenta,nefiind luate masuri concrete impotriva lor.Se pare ca uitam foarte simplu din cauza cui ne-am trezit cu atat de multe cazuri in Romania,ca ma indoiesc ca am avut asa multi vizitatori din China in perioada aia.Bataia asta de joc,cu „va rugam sa nu iesiti din case daca se poate sa nu iesiti,ca noi luptam cu virusul,trebuie sa cautam masti,tratamente posibile si chiar gasim si un vaccin impotriva covid in perioada asta.”Pana acum trei saptamani,se tot gasea cate un vaccin,pe ici pe colo.De atunci,silence total.Asta inseamna ca o sa fie endemic si singura solutie politica e sa nu moara atat de multi la noi,ca sunt alegeri anul asta si vor pierde multe procente.Iar in momentul de fata,nu isi mai permit sa tina inchise afaceri mari,ca au nevoie disperata de incasari la buget,ca intram lejer in incapacitate de plata,plus ca urmeaza mariri de pensii si alocatii.
      Iar aia cu platitul somajului tehnic e o prostie cum nu se poate mai mare.O conta pentru unu cu 3-4 angajati,dar pentru o companie cu 1000 de oameni,investitorul pierde atat bani din lipsa profitului(ca de aia faci o afacere si nu binefacere),cat si din lipsa incasarilor

      00
    • Săptămâna trecută dar și ultimul weekend în piața Unirii au fost concerte cu cel puțin 400-500 de participanti și nimeni nu respecta cei 1.5 m de distanta socială, nu înțeleg de ce e permis așa ceva în timp ce acum o lună și câteva zile erau vânați pe strada oamenii care nu aveau declaratie, atunci numărul de noi infectari fiind asemănător cu cel din ultimele zile.

      00
    • @punKreas – studii din new York arată că mortalitatea in rândul celor care ajung la ATI e peste 90% mulți doctori punând sub semnul întrebării utilitatea ventilatiei mecanice in cazul formelor grave, ventilatorul fiind proiectat pt un plămân sănătos solicită prea tare un plămân deja distrus de covid crescând și mai mult șansele de deces.

      00
    • @Vlad: eu spun doar ca spitalele sunt MAI pregatite decit in martie. In rest, guvernul, in masura in care il lasa parlamentul, va putea stringe sau relaxa surubul in functie de numarul de noi bolnavi, astfel incit sa nu depaseasca prea tare ce isi poate permite sistemul sanitar sa ingrijeasca. Stiu ca asta este frumoasa teorie, in timp ce practica ne omoara.
      In rest, nu sunt optimista deloc. Ma feresc cit pot pentru ca stiu ca nu ma prea pot baza pe altii pentru sanatatea mea. Daca este sa ma imbolnavesc, macar sa stiu ca eu am facut tot ce a depins de mine.

      Si o poveste despre cum inteleg unii sa protejeze: o prietena, care era certata de sotul ei ca in continuare dezinfecteaza produsele luate de la magazin, a avut ocazia sa isi vada confirmata metoda de protectie. Fiind la Carrefour, a vazut un domn cu masca pe care l-a apucat stranutul. Probabil stiind ca stranuta cu putere si cu saliva, si-a ridicat masca pentru a putea stranuta in voie si a improscat toate produsele aflate in fata lui. Dupa care si-a pus masca la loc.

      00
    • @elenas – rămân sceptic referitor la îmbunătățirea condițiilor din spitale atâta timp când conducerea a rămas aceiași iar numirile nu se fac pe criterii de competență ci pe pilaraie politica, rămân celebre numirile in plina pandemie a unui șef de sală și a unui manager de pompe funebre la conducerea spitalelor.

      Noi am avut șansa să trăim într-o zonă a lumii care nu e conectată direct cu China si cu toate astea suntem pe departe lideri la numarul de decese și infectari la 1 milion de locuitori din europa de est în condițiile în care la noi spitalele au fost principalele focare de infecție.

      00
    • @Vlad: BINGO! da, n-au avut nici un sens…o hartie nu te protejeaza de nimic…cum nici un prezervativ in portofel nu te protejeaza de SIDA

      00
    • NOU
      #35

      @Pedro țin sa te contrazic
      In jurul datei de 20 Februarie erau o grămadă de chinezi la Therme , plus foarte mulți italieni si israelieni
      Fară să vrem cred ca am avut rolul unui mic hub.

      00
    • Vlad, suntem lideri „de departe” la nr de infectați per milion în Europa de Est? De unde îți iei cifrele, de pe pagina psd ului? Moldova, Serbia, Belarus sunt peste noi. Ucraina, Polonia, fostele tari iugoslave sunt foarte aproape de noi. Singurii care stau f bine din Europa de est sunt bulgarii cu ungurii.

      00
    • Comparam totuși cu UE nu cu moldova care e cea mai săracă țară din Europa și una dintre cele mai sărace din lume, iar Ucraina și belarus stau mult mai bine că noi la mortalitate – Ucraina cu 21 morți la 1 milion respectiv belarus cu 33 morți la 1 milion fata de Romania cu 73 de morți, iar ambele țări nu-s tocmai printre cele dezvoltate.

      Toate datele sunt luate de pe worldometers.

      00
    • @Damain – ungurii nu stau deloc bine la mortalitate cu 58 de morți la 1 milion de locuitori, după noi cu 73 de morți stau cel mai prost din țările UE est europene.

      Mi se pare mult mai importanta mortalitatea decât numărul de infecatati care depinde mai mult de numărul de testări, la mortalitate cel mai bine stau Slovacia cu 5 morti la 1 milion de locuitori și grecia cu 18 morți.

      00
    • Belarus o țară mult mai săracă ca România cu un pib un sfert din PIB-ul României are aproape de 3x mai multe teste facute la 1 milion de locuitori peste 77 mii de teste fata de Romania doar 29 de mii.

      00
    • hai sa credem ce comunica belarus…ca si cum ai fi crezut ce venea din RSR. si asta o zic eu, care admir multe (nu doar gagici:)) la poporul ala si la tara aia.
      se stie ca in belarus si rusia s-au inmultit serios pneumoniile si decesele aferente, pe langa cele trecute oficial la covid19.

      00
    • Vlad, inițial ai zis se Europa de Est, iar când ai văzut ca bați câmpii, o dai cu PIB ul cu populația, stai sa vezi, bla, bla… Bai! Mi se rupe de cum o învelești, ce argumente mai găsești, nu stau acum să văd cum le dregi… Cele mai enervante personaje sunt cele care vad fanta de lumina de la offside.

      00
    • @s – e simplu daca nu faci teste nu ai nici infectati, belarus are peste 700 de mii de teste iar noi la o populație dubla și un pib de 4x mai mare avem.doar 500 și ceva de mii. Peste tot sunt controverse a modului în care sunt raportați morții, presa de multe ori a relatat că nu-s raportați toți morții din Suceava și din alte părți.

      @damian – daca am ajuns sa ne batem.cu Moldova la cea mai mare.mortalitate din europa de est atunci e grav, vorbim de cea mai săracă țară din Europa și una dintre cele mai sărace din lume comparabilă cu țările bananiere din Africa.

      00
  4. SUA este singura tara din lume care isi poate exporta inflatia, printand moneda nationala in nestire. Practic, pentru lacomia lor, platesc toate tarile de pe glob.

    00
    • Nu înțeleg de ce iei downvote că bine zici.

      Dolarul e rezerva nr. 1 în lume și nu are nimeni curajul să se lege mai serios de valoarea sa reală pentru că toată lumea are de pierdut.

      Pe lângă asta mai e și petrodolarul, țările opec vânzând petrolul doar în dolari. Așa că tot la americani ajungi.

      Nu prea e corect dar care e alternativa? China? Rusia?

      UE ar fi fost dacă UK rămânea și adopta euro (slabe șanse dar să zicem) ar fi avut șanse serioase să amenințe dolarul. Atunci putea și europa să printeze euro cu trilioanele, nu câteva sute de miliarde amărâte odată la 10 ani.

      00
    • Perfect adevarat. Elicopterul Bernanke, isi mai aminteste cineva?

      00
    • “Dolarul e rezerva nr. 1 în lume și nu are nimeni curajul să se lege mai serios de valoarea sa reală pentru că toată lumea are de pierdut.“ asta se traduce prin război. UE nu e atât de puternică și unită să uzurpe poziția SUA. Singurul mod prin care UE ar putea scapă de dependența față de USA ar fi o conciliere cu Rusia care nu prea e posibilă.

      00
  5. 3. Ce destepti sunt aia cu magazinele, bani de salarii au primit de la guvern si mai vor sa nu plateasca nimic si pe chirie. E superb genul asta de capitalism in care firma nu isi asuma nicio responsabilitate.

    00
    • gc, incepand de maine ti se interzice sa lucrezi. angajatorul nu poate sa-ti plateasca salariul dar statul roman te sprijina si nu trebuie sa platesti contributiile sociale. speram ca esti un cetatean responsabil care isi va achita la timp si in totalitate toate cheltuielile curente (rata/chirie, intretinere, internet etc), pana la urma 3 luni nu este o perioada asa de lunga.

      00
    • @rv, da e ok 3 luni, chiar si mai mult. Ca din salariu mi-am pastrat niste bani. Nu mi-am cumparat nici Bugatti, nici in Tahiti nu am prea fost.

      Eu inteleg ca toata lumea se viseaza patron, dar daca ai o afacere care merge doar pe pierdere poate ar trebui sa te intorci la sapa. Sau daca ai profit, poate ar trebui sa si protejezi o parte din el, nu sa il spargi lunar.

      00
    • @rv poate sa imi interzica sa lucrez 6 luni si nici sa nu imi ofere nimic, nu o sa imi convina dar viata merge inainte. Nu e o problema fiindca traiesc asa cum imi permit, nu cu ultimul iphone in buzunar dar fara bani de intretinere. O parte din venituri trebuie sa mearga in conturi de economii, fie ca esti firma fie ca esti persoana fizica.
      Cunosc oameni care anul trecut mergeau saptamnal la mare dar aveau intretinerea neplatita de 3 luni la fel cum cunosc patroni care cu prima ocazie si-au luat masina in rate in timp ce nu isi plateau furnizorii cu lunile.
      In cazul spatilor comerciale stradale, de ce unul care inchiriaza un spatiu comercial e mai privilegiat ca unul care isi cumpara unul in rate. Ratele sunt amanate dar chiria trebuie sa fie anulata complet?

      00
    • @gabi, noi suntem aia care comentam de pe margine si le spunem ce trebuie/ar fi trebuit sa faca. proprietarul de mall nu e tot un patron, nu ar fi cazul sa suporte si el o parte din pierdere ? gigantii mondiali se duc la guverne si primesc bani, altex si-a dat ordonanta speciala, micul patron o sa vada ce face, presiunea va fi tot pe angajatul care a spart in ianuarie tot profitul pe o vacanta la bulgari si un avans la o masina.

      00
    • Eu inteleg ca Gabi vede patron care trebuie sa sufere doar pe fraierul cu magazin, nu si pe domnul cu mall

    • Mallul a fost deschis, a luat ceva chirie de la carfur si de la altex. Ailalti au fost inchisi cu forta, nu de buna voie. Nu prea pricepi. gc.

      00
    • Nu zice nimeni că patronul trebuie să sufere… doar să își asume responsabilitatea, nu toate afacerile sunt profitabile.
      Ani la rând Horeca a făcut profit la negru, cu oameni plătiți la limita de jos, unii chiar part-time. Acum vai săracii!
      În general patronii români (și nu numai) nu văd mai departe de luna viitoare. De aia nici nu ar trebui numiți patroni.

      00
    • Sa sufere toata lumea, nu mi se pare normal sa existe anumite categorii privilegiate. Ratele la banca au fost amanate nu anulate, sa fie la fel si in cazul chiriilor. Pe mine ma deranjeaza tupeul nesimtit cu care vin magazinele atunci cand cer asa ceva.

      00
  6. Eu nu inteleg treaba cu aruncatul hainelor, dar nici n-am si n-am avut niciodata saptezeci de milioane de dulapuri pline cu haine, ca sa ajung vreodata in punctul in care sa nu mai stiu ce sa fac cu ele.
    Hainele care sunt bune, dar pe care nu le mai imbrac, ajung intotdeauna la cineva care are nevoie de ele, unde le duc personal. Asa faceau ai mei, asa fac si eu.
    Hainele care nu mai sunt ok de purtat se transforma in:
    – carpe de sters geamuri/diverse prin casa sau pentru sters masina ( pe care le spal si le refolosesc, nu mi-e rusine, n-as da niciodata o carpa de bumbac pe lavetele din microfibra )
    – bucati mai mari sau mai mici de material pe care le folosesc cand vreau sa repar ceva de imbracat ce nu vreau sa arunc sau cand croiesc ceva nou

    00
    • sicu carpele ce faci?!?!… nu le arunci la un moment dat? plm….toata lumea isi inchipuie ca la groapa de gunoi ajung numai rochii de mireasa purtate doar o data…

      00
    • attila, ba da, tot la gunoi ajung. dar ajung doar hainele, nu SI lavetele.

      00
  7. As vrea sa dau o muie guvernului care ieri anunta ca nu se deschid gradinitele, ieri, duminica. Muie!

    00
    • Lasă că i-au băgat pe elevii din a 8-a și a 12-a la examene, să vedeți peste 6-7 zile explozia de noi infectari in condițiile in care vorbim de 500-600 mii de elevi și zeci de mii de profesori.

      00
    • si inca una si de la mine pentru…asta asa ca sa fie clar o numaratoare undeva..ii astept cu nerabdare la alegeri..

      00
    • La noi s-a deschis azi gradinita; dubios, dar fuck ministrul.
      Vorba ta, apare zdreanta la TV ca nu se deschid pana nu-s norme, dupa ce de 2 sapt ii tot spun asta micului ca incepe luni.

      Pai fmm de incompetenta, pana acum n-ai avut timp de norme?

      00
    • Cica au dat-o afara pe asta de la minister, acum a semnat Klaus decretul.

      00
    • My 2c: e greu tare cu copiii, mai ales cu cei de grădiniță. Înțeleg frustrarea oamenilor, bănuiesc că ăștia au tot stat și au belit ochii la cifre până în ultimul moment ca să vadă ce de întâmplă. Din moment ce de o săptămână numerele cresc, s-au panicat și amână.

      Să fim sinceri, e aproape imposibil să controlezi copii atât de mici, poate face și D-zeu norme. Alea-s niște cuvinte pe hârtie, nu înseamnă nimic. Dacă voi vă puneați speranța că educatoarele vor putea aplica aceste norme cu minți de 3-6 ani care au scăpat la interacțiune socială, vă păcăliți. Uitați-vă la adulți cum au făcut când s-a ieșit din izolare.

      Nu mai zic de problema igienei, s-a mai discutat, cel puțin jumătate din copii (și sunt în toane bune azi) nu știu să se spele pe mâini după ce merg la budă.

      Complicat. Ok muie guvern, dar priviți și voi tot contextul.

      00
    • @adyzah: pai eu de context zic: e voie la pescuit..dar la 10m; n-ai voie in parc da pe aurit l-au ingropat cu 1000 participanti; n-am voie la terasa dar intaiul „menstruel” bea si fumeaza in birou; am granitele inchise…ca asa vrea arabul; ma ameninta ca imi iau amenda daca nu sunt cuminte si aiase plimba cu autocarele prin tara, altu pleaca sa-si plimbe pizda prin parcul lui…plm…muie inca o data

      00
    • Atilla, chiar compari câteva cazuri izolate cu ce ar trebui sa se întâmple la nivel național? Adică, dacă câțiva idioți beau dezinfectant, hai tot poporul sa facem la fel… Ireal!

      00
    • @damian: ai inteles gresit. eu imi vreau libertatea de a alege. daca eu accept ca pot sa mor…lasa-ma sa ma plimb…daca tu nu accepti asta..poti sta in casa.

      00
    • NOU
      #68

      @Atilla
      Demagogie.
      Daca tu vrei sa mori, bravo tie. Ar trebui sa aveti interzis la ATI toti eroii de tastatura, nu sa ocupati aparatele de respiratie si sa moata altii care nu au loc.

      00
    • @attilla si cu toti oamenii pe care ii infectezi exercitandu-ti „alegerea ta” cum facem? Ei nu au dreptul sa aleaga daca sa ii infecteze attilla sau nu ?

      00
    • @alex: cum ii infectez…daca ei stau in casa?

      @gandilosu’: stai linistit…cand va avea nevoie un smecher de un pat la ATI…o sa o luam amandoi in mana…sau o sa mergem fix in acel spital…focar de infectie…
      il tineti minte pe coiosul care s-a dus la spital cu ambulanta de parca merge cu UBER-ul …in timp ce pulimea mergea cu „izoleta”?!?!

      00
    • Atâta haos și debandada ca la guvernul actual nu cred că e posibil, era voie sa traversezi cu autocarul sau avionul toată europa la grămadă cu alții in schimb nu era voie sa mergi in aer liber cu bicicleta sau pe jos in parc, la mare sau la munte. Era voie sa mergi cu autobuzul, la grămadă cu alții în schimb nu era voie sa mergi cu mașina personală. În plină pandemie nu era obligatorie masca, acum e obligatoriu pt toată lumea, nu trebuie sa fi vreun Einstein sa înțelegi că majoritatea masurilor au fost luate pe genunchi.

      00
  8. Imi plac Nina si Kristina, dar parca pe Kristina o stiu de undeva…

    00
  9. La faza cu greva din mall-uri, sincer e un pic cam dificil pentru comercianţi şi dacă mai stau acasă două zile în niciun caz nu rezolvă nimic, din contră, au de pierdut pentru că majoritatea e disperată să facă shopping live. La fel şi studenţii care stăteau în chirie, au plătit şi în lunile pandemice, iar ei nu se mai plâng nimănui.

    00
  10. Man, dacă vrei să râzi un pic, caută informații despre noua zonă autonomă din Seattle.

    00
  11. Acum creste stocul de cafea, in decembrie era shortage? :)

    https://www.businessinsider.com/coffee-shortage-supply-demand-2016-2?IR=T

    (din ciclul anual al stirii „specialistii estimeaza ca urmeaza cea mai grea iarna din ultimii 100 de ani” )

    00
  12. ‘ai de capul meu, cum e scris articolul ala de la protv.. care in loc de pe care, „3 sute” „opt din 10 romani”
    pare ca cel care l-a scris s-a inspirat de undeva si doar a facut mici modificari, sa nu se observe… :))

    00
  13. Cineva mai inteligent rog sa mi explice si mie ce relevanta are datoria SUA pt SUA? Serios, cu ce ii afecteaza? Ii forteaza cineva s o plateasca? Pare ca i doare n pula si ca viata merge inainte oricum indiferent de datoria asta

    00
    • nu există o explicație bună. teoretic, e nasol. practic, nu ai cum să îi forțezi să plătească. tot practic, dacă se opresc din consumat ca nebunii, china, japonia, germania, toți cei care produc bunuri pentru ei dau colțul. așa că ne prefacem că nu există o problemă și mergem înainte.

    • E povestea cu dulăii și cățelușii, dulăii pot face ce vor și nu e doar cazul americii tot G7 are datorii imense unii chiar peste 100% din PIB(Japonia 270% din pib, Italia 130% din pib) in schimb noua ni se atrage atenția și ni se da peste mana daca depășim deficitul in condițiile in care avem o datorie externă de vreo 40% din PIB.

      Anul trecut america a avut un deficit de aproape 5% din PIB la o datorie externă de peste 100% din PIB, credeți că l-am interesat pe vreun american ? Doar românașii se dădeau cu capul de pereți că a fost deficitul 4.5% din PIB la o datorie externă de 35% din PIB.

      00
  14. Apropo de cei care plang de mila magazinelor mici… cateva aspecte: 1. statul nu ar trebui sa-si bage nasul in treburile magazinelor si mall-urilor, fiindca 2. probabil partile ar ajunge la o intelegere de comun acord ca nu e normal nici sa nu plateasca nici o chirie, dar nici sa o plateasca full; deh, ar trebui decenta de toate partile, ceea ce lipseste cu desavarsire in Romania, unde castiga cel cu pile mai mari sau ala care tepuieste mai bine pe altii (dovada cat de utilizata e garantia personala in relatiile dintre firme). Apoi, o chestiune de corectitudine 3. cand vremurile sunt bune, au platit o chirie care nu a avut o legatura neaparat cu profitul lor, acum cand vremurile sunt rele (iar staul le-a acoperit si costurile cu salariatii), vor sa sara peste si daca vremurile vor reveni, sa ramana altii cu pierderea, nu ei… oricum, eu nu sunt antreprenor, sunt simplu salariat, nu am pretentia sa-mi cumpar un BMW nu-stiu-ce serie nou-nout, dar am ales aceasta cale si ca sa pot dormi linistit… nu pot sa empatizez complet cu cineva care a riscat, putea castiga mult sau putin, si care acum cere salvare de la stat, de la parteneri comerciali, de la oricine…

    Altfel, la final, un pasaj de acum cateva luni despre salvarea companiilor din SUA al lui Howard Marks, unul din cei mai interesanti comentatori economici pe care ii cunosc:

    Some people argue these days that there’s no way those who took on leverage that turned out to be excessive could have been expected to anticipate a pandemic and the resultant damage to the economy. Thus, the argument goes, the jam the government is rescuing them from isn’t their fault, meaning the bailout isn’t unreasonable. As I wrote in Which Way Now?, I understand they aren’t guilty of having ignored a likely risk. But unlikely (and even unforeseeable) things happen from time to time, and investors and businesspeople have to allow for that possibility and expect to bear the consequences. In other words, they have to think like the six-foot-tall man hoping to get across the stream that s five feet deep on average. I see no reason why financiers should be bailed out simply because the event they’re being harmed by was unpredictable.

    00
  15. The real important news: CS 1.6 este jucabil din browser acum !
    https://cs-online.club/ru/servers

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile