Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

46 comentarii

  1. iar ne încearcă vigilența cu aceeași poză în două locuri

    00
  2. Am citit „articolul” despre cat de rele sunt ratele de la dezvoltator. Este scris de ceva consilier de prin banci, nu? Acuma nu sa le iau apararea saracilor dezvoltatori, dar am ras la faze din astea, cu „dezavantajele” de a lua de la dezvoltator:

    „Riști să pierzi tot dacă nu-ți plătești ratele” – HAHAHA, noroc ca la banca nu e asa.
    „Când devii proprietarul locuinței pentru care plătești rate? HAHAHA, banca nu pune ipoteca oare?

    Concluzia, bancile e bune si ne vor doar binele, dezvoltatorul cu rate fixe lunare, aprobare rapida e nasol. Bun, retinut.

    PS. Acuma sunt dezvoltatori si dezvoltatori, fiecare investitie implica un risc.

    Ah da, si guvernul obliga producatorii din ROMANIA sa vanda energie electrica la un pret de 3 X ORI mai mic catre Moldova decat spre propria populatie. Deci se poate, gunoaiele dracului.

    00
    • Ratele la dezvoltator pot fi deghizate in multe feluri. Cunosc caz concret care a zis ca a dat de aur cand s-a mutat in viitoarea lui casa cu rate fixe la dezvoltator. Dupa 2 ani de platit „rata” toti din bloc au aflat ca defapt constructia a fost ridicata ilegal pe un teren care nu era in propietate de drept. Au urmat cam 5 ani de procese cu dezvoltatorul insa a iesit cu final fericit…..au reusit sa-si pastreze dreptul de posesie asupra apartamentului si azi traiesc in el.
      Eu de atunci am ales sa cred ca toti care marketeaza constructiile cu „rate la dezvoltator” au anumite probleme de constructie/ipoteca/etc si din cauza asta nu trec de filtrul bancii.

      00
    • @tester: daca nu iti mai poti plati ratele la banca, ai mai multe modalitati de a te redresa (vinzi, reesalonezi ect). Banca iti verifica dezvoltatorul si legalitatea constructiei, dar tu te puti bucura de rate le Geany SRL fara probleme :)

      00
    • exact de aia eu am luat prin credit la banca. Ca mai exista un tert (banca) ce fac si ei ceva verificari, o evaluare. Daca sunt nereguli, ies la suprafata. Oricum cu mult timp inainte am cautat, gasit si citit autorizatia de constructie si ce am gasit e ca acolo.

      00
    • 1. Cand iei prin banca esti proprietar din prima zi, dreptul de proprietate ti se transcrie tie. Ipoteca e altceva, nu inseamna ca nu esti proprietar (de ex, poti fi proprietar 100% pt o casa si o poti ipoteca pentru a lua un imprumut oarecare)
      2. Banca da ceva mai greu faliment decat Marcel SRL dezvoltator imobiliar. Cand da faliment banca, creditul tau va fi vandut unei alte banci, si tu vei plati ratele in continuare, doar ca spre o alta entitate.
      3. Daca Marcel SRL e proprietar pe apartamentul tau, si tu platesti rate la el, apartamentul tau va fi executat in caz ca Marcel SRL da faliment si e executat de banci, pentru ca apartamentul e de fapt proprietarea lui Marcel SRL. Tie iti va ramane sa te judeci cu investitorul falimentar Marcel pentru banii pe care i-ai dat lui pentru promisiunea lui ca in viitor va trece casa pe numele tau. Si sa te alegi cu praful de pe toba, evident.

      In concluzie, tester, unde ai cocine de vanzare, ca pari om serios si sunt interesat sa cumpar de la tine. In rate, evident ;)

      00
    • @Ion si altii: daca faci CVC in care se stipuleaza ratele la dezvoltator, nu inteleg ce treaba mai are falimentul lui Marcel SRL, asupra proprietatii tale. Au doar drept de ipoteca pe imobil, la fel ca in cazul bancii. Dar proprietar tu esti in acte.

      00
    • „[…]Daca Marcel SRL e proprietar pe apartamentul tau[…]”

      00
    • @CP dacă cumperi de la dezvoltator el își va menține dreptul de proprietate pana la plata ultimei rate, deci imobilul rămâne în patrimoniul lui. Este drept, nu s tocmai mari probleme dacă falimentează, ca nu se executa imobilul, sunt niște reguli speciale aici, dar marea problema apare în caz ca nu poți sa achiți 2 rate, ca atunci pierzi și imobilul și banii dați pana atunci.

      00
    • @Cht: cum își menține dreptul pe proprietate, atata timp cât se semnează CVC? Atenție, CVC, nu antecontract.

      00
    • @Ion: dacă și cu parca. Mi se pare ca vorbești doar din povesti, fără sa știi cum e situația la fata locului. Dacă semnezi CVC ești proprietar. Ca pune ipoteca legala, e cu totul altceva, dar falimentul lui, cu ce te încurcă pe tine ca proprietar?

      00
    • @CP citește art. 1755 C.civ.

      00
    • @Cht: eu știam ca un CVC cu clauze de rate la dezvoltator, se poate face prin pact comisoriu, art 1553 din cod civ.

      00
    • @CP se poate face oricum, dar 1755-1757 s au introdus în cod special pentru ipoteza asta și nu cred ca e vreun dezvoltator suficient de prost încât sa nu profite

      00
    • @Cht: știu un dezvoltator mare din B, care are stipulat 1553, nu 1755. Pe de alta parte același dezvoltator, tot prin rate la dezvoltator, la alți clienți a făcut doar antecontract, iar cvc-ul final am înțeles ca îl vor face la finalul ratelor. Ceea ce îmi da de înțeles ca fac probabil o selecție a clienților, dacă unora le face cvc, pe alții ii tine pe antecontract.

      În cazul în care e stipulat 1553, mi se pare o varianta foarte ok și liniștitoare pentru cumpărător. Mi se pare mai ferit de eventuale probleme viitoare ale dezvoltatorului.

      00
    • @CP dacă chiar fac asa atunci e destul de ok, dar rezerva proprietății e un avantaj destul de mare și cred ca dacă nu majoritatea, atunci cei consiliați de avocați care mai deschid codurile or sa meargă pe modelul asta

      00
  3. Offtopic: Vali, pui degeaba linkuri catre tik tok deoarece mie nu mi-au functionat niciodata

    00
  4. Vali, exista posibilitatea, ca un user, sa intre consecutiv pe un thread, sa dea „pozitiv” sau „negativ” doar din ștergere coockies (?! Nu stiu, intreb, eu reuseam candva sa imi dau + sau chiar – la unele comentarii, de pe acelasi device de pe care comentasem)? Adică, un cititor sa execute un atac concentrat supra unui comentariu?

    00
  5. 5. Cel mai bine e sa cumperi cu cash. Eu asa fac mereu.

    00
  6. NOU
    #35

    prietenia cu Moldova are si un substrat folcloric romanesc, aia scapa de oligarhii rusi, si in locul lor, isi cam fac manevra niste oligarhi romani… isi aminteste cineva de Base care mai in gluma mai in serios se gandea sa candideze la presedentia Republicii?

    00
  7. Roscata si ultima bruneta de azi sunt foarte reusite. Sper sa fie un semn ca lui Vali ii merge mai bine.

    00
  8. deci nu se mai poate asa ceva!!! vreau si eu poze cu barbati!!!

    00
  9. 2. Era un articol interesant undeva care spunea, pe bună dreptate zic eu, că statul român are datorii față de cetățenii români din R. Moldova, nu are nicio datorie fata de statul R. Moldova. Atatia o canonizează pe doamna prezident, cad in extaz ca merge in teniși la lowcost samd uitand că duduia e un proiect politic powered by Berlin, de dinainte de război, deci cu binecuvântarea Moscovei. Care a sugrumat orice idee unionistă, care a susținut in parlamentul european tezele Kremlinului ( națiune moldovenească etc), a refuzat să iasă din CSI … aSa ne amintim de ultimul scuipat in direcția României, cand au”omis dintr-o eroare” sa invite Asociația Investitorilor din România ( peste jumătate din investițiile de acolo) la Moldova Business Week 2022 ( si ar fi a doua oară).

    00
    • Realitatea nu e exact cum vrem noi.
      In Moldova exista un segment de populatie cu simpatii proeuropene si care nu e neaparat unionist. Posibil inclusiv rusi. Asa ca un candidat deschis unionist ar fi fost atacat pe tema asta de Dodon&comp, pentru a speria acest segment. Asa ca alternativa e de fapt Maia Sandu sau Dodon? Varianta unionista e de fapt o modalitate de a ii asigura victoria lui Dodon.

      00
    • Șerban: nu ma gândeam la un candidat unionist, știu foarte bine că nu ar avea nicio șansă.

      00
  10. Si castigatorul premiului Darwin pe ziua de astazi este: Un motociclist aflat pe Transalpina a avut nevoie de ajutorul salvamontiștilor, după ce a plecat pe traseu în haine de vară.
    Chiar nu cred ca il bate nimeni. Azi. Maine mai vedem :-)

    00
  11. NOU
    #44

    #7.7. Rtx 4090, în Romania,e anunțată oficial lq 9550 lei.

    00
  12. Pfizer recunoaste ca vaccinul n-a fost testat pentru a stabili daca opreste transmiterea virala. Deci toti care s-au vaccinat pt ca cetateni responsabili au luat de fapt tzeapa.

    https://www.youtube.com/watch?v=mnxlxzxoZx0

    lol

    lmao even

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.