Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. 5. Unde plm a muncit ala de a ieșit cu 78.600 lei la pensie?
    Nu de alta dar vreau sa știu pe la ce scoli să-mi trimit copiii

    00
    • Sef la un penitenciar

      00
    • Sumplu: la scolile de lins in cur pe cine trebuie prin partidele care trebuie. Uite exemple superbe de CCR unde securistii interpreteaza legile dupa cum le da bine la socoteala lor si partidelor care i-au instalat acolo.

      00
    • Fost procuror comunist, iesit la pensie din functia de comandant al penitenciarului Colibasi.

      00
    • @jay ești… Interesant in gândire.
      Ideea mea tradusa pentru iq-ul tău ar fi următoare:
      Ce a muncit și ce legi s-au aplicat astfel încât sa primească asa pensie?
      Poate dacă reușeai și citeai articolul nu doar titlul înțelegeai ceva.
      Linsul in cur merge pentru a ajunge din post în post.
      Pe mine ma interesa fix jobul.
      Mulțumesc celorlalți de răspuns.

      00
    • Whistler, pariu ca la fix acelasi job, dar fara limbi, e alta pensie pentru unii? Pentru ca asa e in republicile bananiere, nu conteaza competentele, contributiile si realizarile, conteaza linsul. Deci da, iq-ul meu asta vede, asta pricepe. Iq-ul meu pricepe ca nu e posibil ca cineva sa ia pensie de 8 sute de milioane lunar intr-o tara in care presedintele tarii are douasutecincizeci de milioane (salariu, nu pensie, da?).

      00
    • Mai sunt multi cu pester 70000 lei pe luna judecatori

      00
  2. 6. astept si eu sa ma mut la bloc nou si ma astept la ce zice hoinaru. Patit zilele astea, momentan stau la parter, ma uit pe geam….un brad aruncat pe spatiu verde din fata geamurilor. Urc si iau pe rand etaju 1, etaju 2(clar nu e de aici), de la vecina de la 2 (genu de baba ce stie multe….) deduc ca ar fi de la 3 sau poate 4. Iau bradu de jos si il urc la 3 si il las la usa. Vecina de la 4 s-a agitat un pic ca ce e cu bradu ala acolo….hmm, poate chiar ea la aruncat, de ce te-ai agita pt. un brad pus pe hol la 3 ??

    Si sunt oameni apare ok, cu venituri bunicele, nu boschetari.

    00
    • Cacă-te pe ușa lor.

      00
    • nu nu, am sa strang gunoiul aruncat de ei si sa-l duc eu la ghena, you dumb ass. Arunci bradu pe geam in fata geamurilor mele si te astepti sa faca curat…cine ?? Spatiul verde e ingradit.

      @ ubercool: capul plecat sabia nu-l…..esti tare prost.

      00
    • E un adevarat deliciu grupul de whatsapp al fiecarui rezidential.
      Faza e ca nu mai functioneaza sa intorci si celalalt obraz. L-a filmat un vecin pe alt vecin cum arunca niste cutii pe terenul din fata blocului (desi avem tomberon special de recilat). Vazuse el ca mai sunt deseuri acolo si a zis ca nu face nimic rau. A tot tinut-o pe a lui si i s-a atras atentia, pana m-am enervat si i-am zis ca ii pun gunoiul pe masina.
      A doua zi l-a dus la tomberon.

      00
    • Să te aștepți, ba chiar și la mai rău…(stau de 3 ani ‘la rezidențial ‘…)

      00
    • Rant (că n-am nica constructiv de zis).
      Înainte să ne mutăm la casa nouă am trăit 7 ani în chirie doar în blocuri noi din Cluj. Din alea cu familii tinere, IT-ști, corporatiști etc. (înainte să săriți, eu bifez toate categoriile astea, deci nu-s rasistă). Am văzut aceleași mizerii ca în blocurile de pensionari.
      Scos punga/sacul de gunoi pe hol peste noapte/zi până avem chef să mergem la tomberon.
      Plătit muncitor la negru să fac reparații/întreținere bloc/curtea blocului. Apoi scandal că muncitorul a dispărut cu banii și reparația era de rahat.
      Cumpărat apartament fără loc de parcare sau garaj subteran pentru că se găsește loc pe stradă și 5-10k euro era preț ”nesimțit” (garaje unde încăpeau câte o mașină și 3 biciclete plus cauciucuri de iarnă și un dulap de scule). Garajele au fost vândute de constructor unor vecini de la alte blocuri. Locuri erau pe străzile din jur până s-au vândut toate apartamentele din bloc și fiecare familie are 2-3 mașini, plus neînmatriculatele aduse de samsarul cartierului și parcate peste tot.
      Ar mai fi pereții murdăriți de bicicliști, dar aici încă nu m-am hotărât dacă să mă supăr sau nu. La urma urmei nu e vina lor că se fură ca-n codru și e riscant să-ți lași bicicleta la parter sau legată în fața blocului.
      M-am mutat la casă, cartier civilizat, toată lumea are garaj + un loc de parcare în curte (obligați de PUG) și 90% parchează în stradă. Salvarea și pompierii încap dacă vin pe biciclete. Pentru că parchez în garaj am deseori supriza să-mi văd poarta blocată de unii veniți în vizită la vecini. Ăia care nu-s încă 100% jigodii lasă și un număr în bord.
      Gata rant-ul, mă duc să citesc articolul hoinarului.

      00
    • @bea „Pentru că parchez în garaj am deseori supriza să-mi văd poarta blocată de unii veniți în vizită la vecini.”

      Asta imi aminteste de o discutie cu parcarile pe strada, mai veche pe aici.

      Pe scurt era asa: Cei care stau la bloc dar NU au cumparat loc de parcare comentau celor care stau la casa ca nu-si baga masina in curte ca sa poata parca ei pe strada aia.

      Eventual sa le si blocheze curtile „doar 5 minute”, sau sa parcheze un pic in poarta sa te chinui sa iesi.

      Daca este doar zona de case si strada ingusta, unde nu incap salvari sau 2 masini, e alta poveste.

      00
    • @bea poti sa ne spui in ce zona locuiesti? nu de alta dar sa nu cumva sa ne vina vreo idee stralucita sa ne mutam acolo :)))))))))))))))))

      00
    • Veniturile nu determina boschetareala in Romania

      00
  3. @6 Daca am invatat ceva din ce am trait pana acu este ca: acolo unde sunt multi oameni sunt si multe „idei/pareri” si e destul de greu sa i aduci pe toti la un numitor comun.

    00
    • Stalin si Mao au reuşit să-i aducă pe toţi la aceeaşi părere. Cel puţin declarativ. Şi doar pe cei care au supravieţuit.

      00
  4. Pentru punctul 5 – ce treabă are justiția acolo ?
    Acea pensie și alte pensii foarte mari s-au dat pentru că legea care era în vigoare stabilea că la calculul pensiei se iau toate veniturile și nu doar salariul lunar.
    Cu alte cuvinte, dacă în ultima lună înainte de pensionare acea persoană a primit niste diferente salariale de la salariile din anii precedenți, acele sume s-au luat în calcul ca și cum ar fi salariul normal pe acea lună.

    Oricum, despre acea pensie de 78.000 lei se discuta periodic, probabil când nu mai sunt subiecte de discuție se repune pe tapet, oamenii mai discuta câteva zile, apoi sunt alte subiecte și tot așa.

    00
    • @Mirel, oare legea aia despre care vorbesti tu de ce a aparut? Crezi ca s-au gasit niste guvernanti care au decis ei ca o anumita categorie de angajati merita pensii mult mai mari decat celelalte categorii asa fara un motiv?
      Sau au avut niste interese sa ajute „justitia pe care o aparam”?

      00
  5. 3. 👍👍

    00
  6. 3. E cam prostie ce scrie in articol. Daca ai btc nu trebuie sa cauti niciun cumparator daca ai cumparat de pe platorme gen coinbase. Cumperi de la coinbase vinzi la coinbase.
    4. N a facut nimic special ala, pur si simplu l a lovit norocul si omul a profitat de lege.din ce am citit a fost magistrat si director de penitenciar. Nu cred ca mai are nimeni ce sa faca in cazul lui, e un drept legal si orice se face strict contra lui va fi discriminare, ccr, etc. o sa castige orice contestatie…

    00
    • Din articol:

      „The only difference with a genuine Ponzi scheme, is who pays the old investors. It’s not the “fraudsters” (as Palley puts out in his tweet), but exchanges. Neat!”

      00
    • @Dan, cum adica vinzi catre Coinbase?
      Nu, tu de fapt vinzi catre un investitor care cumpara de pe Coinbase. Deci tot trebuie sa gasesti cumparatorul. Faptul ca exista o platforma care intermediaza aceasta actiune contra unui comision nu schimba acest aspect.
      Este ca si cum ai spune ca tu cumperi actiuni de la bursa si le vinzi tot catre bursa. Deci nu te intereseaza daca exista investitori.

      00
  7. Sunt șocat de ASF! Cine ar fi crezut? Arbitrul, independent etc plm. Cum să favorizeze ei pe City? Numai eu știu de 2 amenzi date acum în ultimele luni. N-a fost destul, nu s-au corectat, mai vor încă cinjdemii amendă?

    🙂

    00
  8. 3. asa e si piata bursiera de ani buni, si forex, etc
    6. asta cu papucii pe hol e un obicei al anumitor religii/natii

    00
    • 6. Nu neaparat. Sunt familii care stau la 2 camere si, dupa ce a aparut bebe, incep sa-si lase incaltamintea si tricicleta afara

      00
    • Familie la mine pe scara. Amandoi pana in 35 de ani. A class nou, deci au si un ban. Isi tin incaltamintea pe hol.

      Altii, 1 etaj mai jos. La fel tineri, un A7 jos. Isi tin gunoiul cand si cand la usa.
      Am zis ca daca il mai vad o sa le las si punga mea de gunoi. Poate vor sa stranga mai multe

      Batranii n-au exclusivitate pe a fi idiot.

      00
    • Ia-le un bocanc. Pe saptamana. Doar unul. Dupa ce renunta la a-i mai lasa la usa, ii dai inapoi.

    • Băi voi n-ați citit Caragiale in școală?
      Puneți și voi o lingură de dulceață in pantofii aia.

      10
    • Cred ca am mai povestit asta o data dar … un prostan cu nevasta insarcinata la momentul cumpararii apartamentului si-a luat la etajul 4 intr-un bloc fara lift. Bineinteles ca caruciorul si-l lasa la parter pe hol. Hol care oricum nu permitea ca 2 persoane sa mearga in paralel la cat de lat era.

      00
    • @vali, asta cu un singur bocanc este cea mai buna idee.

      @N, nasoala situatia asta cu caruciorul. Este foarte dificil sa il cari zilnic pana la etajul 4 si inapoi, in conditiile in care in general ai si copilul in brate.
      In schimb, este de inteles si ca ceilalti locatari sunt deranjati de faptul ca ocupa un spatiu comun.

      00
    • punkrea, tricicleta aproape ca pot sa inteleg… bloc nou, modern, spatios, 30 de metri patrati apartamentul de 4 camere. da’ ciupicii? nu tot acolo stateau?

      00
  9. 6. „Au fost niște luni cu fond de rulment, de reparații, se mai adună costuri, dar nu vorbim despre avioane. 2-300 de lei pe lună cel mult, în lunile cu extra fonduri.”

    Trec peste ideea enuntata, cum ca 300 de lei pe luna nu ar fi mult pentru fond de rulment;

    „De când am văzut că blocul are aproape 400 de apartamente am știut că o să mă distrez, iar la prima ședință, aia la care s-a constituit asociația de proprietari, a fost un deliciu.”

    120.000 de lei adunati intr-o luna? Fond de rulment? Au construit o casuta cu bucatarie open-space pentru paznicul ala?

    00
    • Cred ca nu prea stii pentru ce e fondul de rulment

      00
    • 300 de lei întreținerea cu totul ;)

      00
    • @punKreas: normal ca stiu! e pentru cumparat rulmenti, sa fie pe scara.

      @hoinaru: asta e altceva :)

      00
    • Reparatiile erau 2-300 lei, fondul de rulment era 50lei/luna.
      Din cate imi amintesc si la mine era la un moment dat trecut pt ca era obligatoriu cf nu stiu carei legi. Nu kai tin minte exact dar parca imi dadea chitanta separata pt fondul asta si/sau ce era de plata pt reparatii/investitii gen usa, interfon etc.

      Oricum traiul la bloc e o aventura, e riscant si duplex :))

      00
    • @unsirb, ce ai tu se numește analfabetism funcțional. A fost extrem de clar ce a scris omul, dar tu pur și simplu nu ai înțeles. :)

      00
    • Doamne-ajuta ca-i functional! Din celalalt sa nu fie! :)

      00
  10. 6. Viata la bloc nou e la fel ca viata la bloc vechi.
    O observație pe care am mai facut-o: rezidențial cu 400 de apartamente nu înseamnă nici pe departe lux. Din contra, e un microghetou. La o rata de 10% cretini/idioti/manelisti înseamnă 40 de colocatari cu care nu prea ai vrea sa ai de-a face.
    Concluzie: cu cât mai putini cu atât șansele de înțelegere cresc.

    00
    • Și mai spun încă una amatorilor de zgarienori: ca să aiba delia Matache priveliștea aia superba din pentouse-ul de la etajul 20 trebuie sa fie alte 19 etaje umplute cu te miri ce: papagali și sau nesimțiți. Sunt răutăcios dar cam asa e

      00
  11. stiri mondene … cica querida câstiga procesele intentate ei de catre influetzaritze. sursa: instagramul ei

    00
  12. 3. O moneda are valoare daca exista cerere pentru ea, adica daca este acceptata la schimb. Monedele emise de guverne au la baza o cerere constanta si sigura, respectiv plata diferitelor taxe.

    Eu pot sa scriu pe o hartie „5 coroane emise de MihaiC”. Daca cineva, oricine, accepta sa imi schimbe un serviciu sau un bun pe acea hartie, tocmai am creat moneda.

    00
  13. Legat de Bitcoini, un articol interesant legat de bitcoin. Extras din articol: „vânzarea a 150 de bitcoini a dus la scăderea prețului bitcoin cu 10%” https://economie101.ro/bitcoin-investitie-proasta/

    00
  14. 5. As vrea sa citesc si eu in articol in care se analizeaza/diseca pensiile de peste 10.000 de lei. Adica cum plm se ajunge la sumele astea astronomice. Cum se calculeaza exact, cu sume, cu coeficienți, cu bonus de securist, cu pizda ma-sii. E strigator la cer cand auzi de astfel de sume ca si pensii. Poate daca as sti in baza a ce si cum
    se calculeaza, as zice „aaaa de aia are pensie de 700 de milioane, ok ce bine o sa dorm”.

    00
    • @Gogoasa, legea spune ca pensia magistratilor reprezinta 80% veniturile din ultima luna (care reprezinta salariul brut + sporuri si prime).
      Astfel, multi magistrati isi amanau primirea bonusurilor si a sporurile si le incasau in ultima luna de munca. In plus, tinand cont ca ei au dreptul la minim 35 de zile de CO anual, nu este nicio problema sa-si pastreze cateva zeci de zile care sa fie platite in ultima luna (asta insumand inca 2-3 salarii).
      Si uite asa, reusesc sa obtina o pensie de minim 5 ori mai mare decat salariul de baza.

      00
    • That seems fair

      00
  15. 6. Incep sa cred ca sunt intr-o zona ‘crepusculara’
    Zona militari , bloc turn vechi , vecini care nu au pus niciodata probleme , nu ne certam pe locurile de parcare libere, niciodata probleme cu apa calda si caldura, nici o datorie la intretinere pe scara.

    00
  16. „M-am mutat într-un complex rezidențial de la marginea orașului”
    apoi
    „ai putea crede că dai de niște oameni din pătura de sus a societății”
    LOL
    aia din „patura de sus” nu se muta la marginea orasului.

    00
  17. 400 de apartament, 2,5 oameni in medie pe apartament, 1000 de oameni, aproape de cei 1300 de oameni, esantion reprezentativ la exit poll-urile de la alegeri.

    Deci se poate spune ca aproape ai o mini-Romanie in blocul ala. Cea mai importanta concluzie pe care o poti trage e simpla: nu mai sperati ca la alegeri se va schimba ceva. Politicienii vor fi doar o oglinda a societatii.

    Pe scurt: societatea schimba policienii schimbandu-se pe ea, nu politicienii vor schimba societatea.

    00
    • Ce vreau eu sa stiu e – Gasim in Germanea sau Anglea civilizatie de genul?

      Ca pe cine intreb care pleaca afara nu e in stare sa spuna „aici am vecini civilizati sau nu, uite fac chestia x,y,z buna sau nu” ci doar se limiteaza la – e mai ieftina mancarea, taxele sunt mai mari, vremea e naspa si spitalele sunt mai bune.

      00
    • Pai romanul care pleaca, crezi ca sta la casa? Intr-un cartier misto? Sau in mini ghetouri cu alti „refugiati”, ca sa mai economiseasca niste bani?

      00
  18. Am o amica judecator. Ne respectam, ne ajutam, etc. dar totul pana la pensia speciala.
    Nu putem discuta despre asta, am incercat, nu ai cum.

    00
  19. @5 absolut toate pensiile acordate din 2000 incoace ar trebuie recalculate. Mi-e lene acum sa caut cand a aparut acea lege (parca legea lui Sarbu), dar stiu ca era pe vremea lui Nastase; legea asta a permis sa le fie calculata pensia in functie de veniturile pe ultimele 6 luni. Practica obisnuita in justitie pe vremea aceea era sa dai „ceva” la cei de la personal si sa iti umfle veniturile in lunile dinainte de pensionare. Imagineazati o investitie de la pungi de cafea sau wiskey pana la cateva sute de euro care acum iti genereaza mii de euro pe an! Am pe cunoscut pe cineva si era foarte mandru de acesta realizare – si pe buna dreptate zic – si acum are o pensie de average IT-istul ar plange pe el si ar da in depresie instant

    Asta e explicatia

    00
  20. Si pe la altii e rau. Stau in Gdansk, Polonia intr-un complex rezidential situat in apropiere de centrul vechi al orasului, adica apartamentul in care stau de exemplu costa in jur de 300k euro 65mp, deci in teorie nu ar sta orice pulifrici.Are inclusiv paza non-stop, camere etc. Multi vecini au 2-3-4 masini, si un loc de parcare, bineinteles ca isi arunca toate masinile in garaj pe unde apuca. Multe apartamente sunt inchiriate in regim booking, iar vara cel putin e o debandada, uneori se adunau peste 20 persoane si faceau petreceri de aruncau pana si canapele, tv-ul in curtea interioara. Paznicul de obicei se face ca ‘ploua’.

    00
    • nu înțeleg de ce te miri?
      este bine știut faptul că polonejii sunt și ei niște cocalari jegoși, cam pe același nivel cu românii.

      00
  21. 6. Blocul e o mahala pe verticala indiferent de zona/oras. Daca te muti la bloc trebuie sa lasi pretentiile.

    00
  22. Blockchain, not Bitcoin. Vezi DeFi, Ethereum, si suita de proiecte construite in spatiul asta… si pt a intelege utilitatea Bitcoin, vezi teza celor de la ARK Invest. Succes.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)