Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

26 comentarii

 1. 4. „nu crede în horoscop și în predicții astrologice.”

  Mhmm, sigur.

  263
 2. @2 citez „Trebuie definite noi sectoare de competitie industriala in care sa atragem investitii, trebuie patronate de Presedintie, Parlament si Guvern proiecte curajoase “Cumpara Fabricat in Romania”, sistemele de educatie si sanatate trebuie curatate de oligarhiile de partid si familie care le fac praf resursele, scoala trebuie legata de piata muncii, avem nevoie de un plan serios pentru a salva demografia.”

  Pe scut sa intervina statul si „fa Tudorele ceva!”. Ii reaminteszc stimabilului S-I-O de Romania ca interventia statului gen „Prima casa” sau vouchere de vacanta, etc, etc la sfarsitul zilei au dus la scumpiri nejustificate ce au lovit exact in tinta lui de specialisti la 1000Euro brut care a ales (si pot spune ca e chiar fortat) sa plece la munca in strainatate sau sa isi faca vacantele in alte tari.

  241
  • In momentul in care te joci putin cu cifrele da putin diferit, fata de ceea ce sustine marele S-I-O. Se poate interpreta ca un angajator din Romania plateste mai putin procentual fata de un angajator din toate celelalte tari din tabel.
   De exemplu daca un roman are salariul net de 781 €, angajatorul plateste 1338€. Aceasta suma este platita acum de angajatorul ceh pentru un net de 614.
   Se pare ca cineva manipuleaza sau gresesc eu interpretarea calculului matematic.

   19
 3. Fain punctul 4. Mai ales dacă se joacă cineva cu o lupă sau aprinde un foc. N-am fost cel mai bun la fizică, dar bag de seamă că sunt oricum mai bun decât ăia ce au scris articolul sau îl cred 🙂

  37
 4. La 5 solutia de a contracare asa ceva este folia aplicata pe geamuri.
  La 7 e interesant de vazut ce firma privata va prelua traseul si ce actionar al acelei firme are rude prin cefereu. 🙂

  150
 5. Fara sa fiu fan Citu, ba din contra… trebuie sa spun ca articolul de la pct 3 e o varza scrisa de un om care ori nu intelege, ori face pe prostul.
  Greseste flagrant 1. spunand despre fapta lui Citu ca ar fi una penala si 2. zicand ca acesta ar fi fost doua zile la puscarie.

  In fine, in tara unde a trecut anul de cand ni se cere sa ne distantam “social”, nu ma astept nici ca un blogger sa faca diferenta intre puscarie si arest. Ro-ma-ni-a e-du-ca-ta.

  Indecis. Tu ce zici?1816
  • Pai pe sistemul de justitie american pare a fi penala. Nu si pe al nostru. Dar cel mai ipocrit mi se pare taraboiul facut pe subiect de PSD, cei care au avut puterea in cea mai mare parte a ultimilor 30 ani, dar care nu au facut nimic nici pentru aplicarea legii existente, nici pentru inasprirea ei si au facut foarte putin (cel putin daca e sa ne comparam cu vecinii) pentru cresterea sigurantei infrastructurii rutiere.

   137
  • Uite ce zice o firma de avocatura din Iowa:
   https://www.grllaw.com/blog/dui-vs-owi/

   21
  • Gresesti, pe sistemul american nu este penal (felony), ci este contraventie: Operating While Intoxicated 1st and 2nd offenses qualify as misdemeanor convictions in Iowa. A first offense is a serious misdemeanor and a second offense is an aggravated misdemeanor. A serious misdemeanor is punishable by up to 1 year in County jail and a fine of up to $1,875.

   Abia de la a 3-a devine felony si abia atunci intri in “prison” (puscarie, inchisoare), in functie de gravitate.

   Doar la noi in tara si doar de politicieni fara scrupule se considera “penal” a sta la arest 2 zile, adica in arestul politiei.

   106
  • @BGDN: Faptul ca e varza e confirmat si de faptul ca l-a sters, de aia a dat Vali link spre waybackmachine.
   Greseste zicand si ca „ai executat pedeapsa, deci esti reabilitat”, cand reabilitarea e reglementata special de legislatia penala („Reabilitarea are loc de drept în cazul condamnării la pedeapsa amenzii, la pedeapsa închisorii care nu depășește 2 ani sau la pedeapsa închisorii a cărei executare a fost suspendată sub supraveghere, dacă în decurs de 3 ani condamnatul nu a săvârșit o altă infracțiune.„, respecti „Reabilitarea face să înceteze decăderile și interdicțiile, precum și incapacitățile care rezultă din condamnare.„). Chiar si „fara penali” s-ar aplica numai celor nereabilitati.
   Mergand pe ideea absurda a lui Tudor, nu ar mai exista termenul de recidivist: „Există recidivă când, după rămânerea definitivă a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii mai mare de un an și până la reabilitare sau împlinirea termenului de reabilitare, condamnatul săvârșește din nou o infracțiune cu intenție sau cu intenție depășită, pentru care legea prevede pedeapsa închisorii de un an sau mai mare.

   51
  • babaieti nu aveti ceva mai bun de facut decat sa dezbateti daca e sau nu penala treaba?

   Nu e clar ca e o petarda, si nu conteaza realitatea doar cine ce zice la stiri si cine ce vrea sa auda.

   Printre cei pe care ii urmaresc e un fost prof de facultate, venit in PNL cu citu, ciucu acum deplange si el lipsa de onestitate a domnului premer. Omul e educat, cu studii in state, lucrat acolo (cam ca Citu) da e in tabara orban.

   Ma uitam cu scarba cum o arde politicianist. PLM cand stii ca Orban a fost scapat de accident acum nu foarte multi ani, cum sa bati toba pe
   „putea lovi pe cineva beat „. Stii bine ca e o vulnerabilitate majora pentru omul tau. Cand stii ca oricand ii apare si lui informatia „pe surse”.

   Am fost incantat cand a intrat in pnl o gasca de oameni pe care ii credeam capabili sa reformeze partidul (citi, ciucu, paun) dar se pare ca partidul i-a reformat pe ei. Cand de bagi in vizuina de sobolani tot sobolan ajungi.

   132
  • Nu ești fan Câțu, dar de fapt ești. Altfel nu-mi explic de ce cineva ar încerca să-i ia apărarea unuia care conducea beat mabngă. Da, era mangă. Contează dacă era penal sau nu? Dacă nu era penal, era mai puțin iresponsabil? Vă strofocați să-i găsiți atenuante. Băi nene, un om beat la volan e un posibil criminal. Avea alcoolemia de două ori mai mare decât limita legală. La 28 de ani, dacă nu realizezi asta ești grav. V-ați opărit toți că a oprit Tăriceanu mașina nu știu unde și s-a dus la magazin, iar acum îi luați apărarea unui potențial criminal. Da’ nuuu, nu sunt fan Câțu! Cum pm le place român’lor numa’ de politicieni infractori, bețivi, proști da’ fuduli , nu-mi dau seama, dar cred că spune multe despre ei.

   Și să știi că oricum ai lua-o, a fost faptă penală, pentru contravenție nu ajungi la tribunal și nu iei condamnare cu închisoare, fie ea și pentru 2 zile. Dar nu asta e esența.

   22
 6. la #7 – după cum scrie și în articol… trenul era folosit pentru traficul de navetă.

  iar fiindcă la noi există obiceiul de a „merge cu nașul” probabil CFR a calculat că au prea puține bilete vândute pe ruta ăsta și prea mulți „nași” membri de sindicat… așa că este mai simplu să anuleze un tren decât să dea jumătate de regională afară.

  244
 7. #10. Premiul cel mare la loto 6/49 tocmai s-a câștigat aseară cu un bilet de 5 lei. Nu este uimitor cum de fiecare dată când se adună un report mare la loto acesta este câștigat cu un bilet doar cu o singură variantă? Chiar nu-și dorea să câștige? Oare nu bate la ochi chestia asta cum își descarcă guvernanții premiul cu minimum de cheltuială ca și cum ar merge la sigur? Credeți că este pe bune? Ce părere aveți?

  711
  • Interesant e si ca toate premiile mari (cat. I) sunt castigate in preajma sarbatorilor (Paste si Craciun) si in lunile iulie – august.

   152
 8. Faptul că Adidas vinde Reebok e cea mai bună veste pentru toată lumea de când Adidas a cumpărat Reebok și a făcut din ei varză cu carne. O să beau pentru asta!

  Mx

  92
 9. „Nu înțeleg cum, cu atâtea multinaționale în China, nu am învățat încă să versionăm corect produsul când îl scoatem pe piață. Major, minor, patches/fixes. Spre exemplu: Galaxy S7,S8,S9, nu Galaxy Alpha, Beta, acestea sunt stagii de dezvoltare. Focusul nostru ar trebui să fie pe client. Avem clienți vechi care nu își pun releaseul și încă așteaptă Service Pack. Lumea a avansat, avem integrare și livrare continuă, față palidă e la Starship SN15 în 2 ani și noi încă la Delta, nu mai zic că sucursala noastră din America de Sud e la Lambda. Noaptea minții, au mâncat un sfert de alfabet grecesc, ne descurcăm cu 5000 de ideograme și ne împiedicăm de 24 de caractere?! Nici nu știm dacă am avut release oficial, clienții sunt confuzi. Așa nu se mai poate. Gata! Săptămâna viitoare facem lansarea oficială, aducem și 2,3 influenceri, am vorbit deja în companiile de IT, au înțeles că toată lumea o să fie prezentă. Like, subscribe, comment, testimoniale cum produsul le-a schimbat viața. Trasați planul în echipele voastre. Fără scuze.”
  https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/expert-oms-expert-oms-pacientul-zero-al-pandemiei-de-covid-19-ar-putea-fi-un-angajat-al-laboratorul-din-wuhan-1631289

  04
 10. Galoș de ce a șters postarea sa?

  Cu voia ta, Vali, eu aș vrea să scot din context fragmente și să argumentez/contraargumentez pe ele. Dacă e prea de tot, îmi ștergi comentariul, din moment ce e postarea lui Galoș.

  Când USR a venit cu inițiativa „Fără penali în funcții publice” toată lumea a izbucnit în urale, mai puțin cei care înțeleg drepturile omului. Și aici este de fapt buba – ce faci atunci când ai făcut tâmpenii în tinerețe și cum faci să nu îți afecteze restul vieții dacă ai plătit pentru ele?

  Asta este forma legii, revizuită de comisia judiciară a deputaților, trimisă în senat: http://cdep.ro/pls/proiecte/docs/2019/cd237_19.pdf

  Să înțelegem cum funcționează drepturile omului pentru care mult prea mulți oameni și-au dat viața. Aceste drepturi așa cum sunt ele statuate în Carta Europeană a Drepturilor Omului (și trecute în constituțiile fiecărei țări membre a Uniunii Europene) dau fiecărei persoane dreptul la libertate, la identitate, la exprimare, la egalitate în fața legii etc. Acest concept de egalitate a dus la întărirea Uniunii Europene și la buna ei funcționare (se putea și mai rău, istoric țările membre s-au cam măcelărit între ele).

  Aici este carta: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/?uri=CELEX:12012P/TXT

  Eu cred că această inițiativă va pica cu brio la Curtea Constituțională, dacă va trece vreodată. Însă la ce entuziasm au aleșii noștri de a o promova (repet, inițiativa este blocată la Senat de peste un an, Senat controlat de actuala Coaliție), eșecul este garantat. Mă bucur că a ieșit la suprafață faptul că premierul României, Florin Cîțu, a făcut pușcărie (două zile) în Statele Unite ale Americii pentru operarea unui vehicul în timp ce era intoxicat cu diverse substanțe (aia înseamnă OWI).

  În esență, fiecare dintre noi a făcut tâmpenii mai mici sau mai mari în tinerețe. Unii au plătit pentru ele, alții au generat tragedii (condusul sub influența substanțelor este iresponsabilitatea supremă), însă dacă ai comis o tâmpenie și ai plătit legal pentru ea, nu ai dreptul să fii reintegrat în societate? Nu ești un cetățean reabilitat?

  Ceea ce nu înțeleg foarte mulți de ce nu s-a spus asta (cu atât mai puțin Cîțu să afirme întâmplarea), constă în faptul că nu ar fi fost prim-ministru și nici ministru anterior.
  Catch-22. Cine-i reproșează că „De ce n-ai zis coae asta!?!” nu înțelege că, din cauza legislației pseudopuritaniste proaste (s-a tot aruncat chestia cu ORNISS), nu ar fi fost eligibil pentru nimic.
  Prin urmare, înțelegem că nici Orban nu a avut acces la secrete de stat (apropo, l-a întrebat vreun reporteraș asta, așa, de curiozitate).
  Iar dinainte să participe la alegerile interne, provincialii nu s-ar fi atașat de el fiindcă opoziția provincială (+presa aservită) ar fi dat-o cu titlulri isterice de genul „Cutare X îl susține pe bețivul Cîțu” șamd.
  Și alte retorici isterice…

  Domnul Cîțu a susținut un principiu – fără penali în funcții publice – pe care el însuși îl încalcă. Și de aceea nu cred că inițiativa va trece – fiindcă nu este singurul din Coaliție care încalcă acest principiu. Leadership-ul înseamnă să și fii un model pentru membri și pentru parteneri și să nu te abați niciodată de la principii.

  Personal, sunt de acord că premierul Cîțu a greșit dar că a plătit pentru fapta sa. Însă dacă premierul Cîțu se ține de principiul Fără penali în funcții publice, trebuie să plece. Dacă nu se mai ține de acest principiu, trebuie să vină cu o declarație politică prin care să își asume acest lucru.

  Subiectul real al zilei/săptămânilor e problema contrabandei la frontiere, nu să se dezică Câțu acum de o vorbă.

  33
  • Eu ma gandesc la altceva, da e pura speculatie.

   E bataie pe pocaitii din ardeal. Se stie ca orban le cam trage la masea, probabil asta a fost argumentul PDListilor vechi sa atraga pocaitii in tabara citu. scoti asta cu batul, pac mocirlesti apele.

   Totul e lupta interna si spectacol grotesc, tara arde si sobolanii se bat pe ciolan. Apropo, mai facem misto de tovarasu Bromania?

   21
 11. 2. Pana nu o sa-si plateasca fiecare cu manuta lui taxele si impozitele, nu o sa realizam ca facem aproape 50-50 cu statul.

  7. Abia mai sunt cateva perechi de trenuri care legau Moldova si Transilvania, zboruri au fost la un moment dat la niste costuri mari si culmea nici la rutier nu sunt foarte multe variante.
  Culmea ca tronsonul de cale ferata Apahida-Suceava e prins la modernizat.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube