Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. Pct. 6 Conform noului regulament, notiunea de exmatriculare a disparut. Nu poti leza dreptul al educatie al unui agresor, da-i in .. pe ceilalti si dreptul lor de a invata in liniste si pace.

    00
    • @Sebi, no shit? :-) Ia de citeste!

      Conform HG44/2016:
      Statutul elevului
      Capitolul 4
      Sanctionarea elevilor
      (art.16 pct.4)

      Sanctiunile ce pot fi aplicate elevilor sunt:
      a) observatie individuala;
      b) mustrare scrisa;
      c) retragerea temporara sau definitiva a bursei de merit, a bursei sociale, Bani de liceu, a bursei profesionale;
      d) mutarea disciplinara la o clasa paralela din aceeasi unitate de invatamant;
      e) preavizul de exmatriculare;
      f) EXMATRICULARE

      00
    • https://www.edu.ro/comunicat_presa_53_2022_ROFIUP_nou

      9. Eliminarea dispozițiilor referitoare la exmatricularea elevilor, având în vedere faptul că dreptul la educație este de ordin constituțional. Prin urmare, măsura exmatriculării va fi posibilă numai pentru învățământul postliceal, care nu are caracter obligatoriu.

      00
    • @leco , elevul nu mai poate fi exmatriculat, indiferent de clasa în care este. Citește ROFUIP și pe urmă să comentezi.

      00
    • cum se aplica asta in vest: Elevul e dat afara din scoala si incadrat intr-o alta scoala (care accepta). Asta poate sa fie la 20 km distanta. Daca nu se prezinta la scoala parintii sunt amendati pentru ca nu sustin educatia copilului. Si amenzile se strang. ( Si in Romania exista asta si amenda e cuprinsă între 100 lei și 1.000 lei) Daca in continuare nu se prezinta la scoala copilul e preluat intr-un internat cu scoala in afara familiei unde beneficiaza de suport psihologic, antrenor de sport, etc. Este un internat de baieti in zona si ii vad cum alearga impreuna cu antrenorul (gen 10-20 km/zi).

      Deci si in Romania avem o lege dar procedurile si infrastructura nu sunt complete si nu acopera tot procesul. In plus nu prea se aplica nici legea propriu zisa (nu e clar ce inseamna „nejustificat”).

      00
  2. Good read articolul de la 3.

    00
    • si invers, stiu elevi care se exprimau mai incet (aveau o problema medicala, fizica) si aveau note mai mici decat era capacitatea lor pentru ca erau dezavantajati in dialogul face to face. In momentul cand au putut sa se exprime in scris folosind tastatura au reusit mai bine sa arate ce stiau si notele au crescut considerabil. Obiectivitatea evaluarii poate sa creasca folosing o interfata digitala.

      00
  3. P.S. Si daca sanctiunile de la „d” la „f” ” nu se pot aplica in cadrul invatamantului primar sau obligatoriu” nu uita ca exista punctul (7):
    Violenta fizica sub orice forma se sanctioneaza conform dispozitiilor legale in vigoare.

    00
    • „Învățământul primar sau obligatoriu”. Puștiul are 16 ani, deja la liceu, dacă n-a rămas repetent.
      Liceul nu e obligatoriu.

      00
    • @AB, parcă 10 clase erau obligatorii, deci și o parte din liceu, nu?

      00
    • @AB – sunt obligatorii 12 clase, nu 10.

      00
    • Leco, hotararea de guvern pe care iti bazezi ineptiile debitate pe aici a fost abrogata de mult. Sunt 4 hotarari noi dupa ea, 26/2017, 24/2020, 369/2021, 41/2022, fiecare abrogand-o sau modificand-o pe precedenta.

      In Romania sunt obligatorii 13 clase (si zero e o clasa).

      00
    • E o mizerie eliminarea exmatriculării. Pentru un copil din 30, hai să tufem atmosfera celorlalți 29. Puteau măcar lăsa ceva care să permită nişte „timeout-uri” graduale, gen o săptămână, o lună, etc., poate se prind părinții şi copilul că au o problemă. A rămas „mutare disciplinară”, un fel de labă tristă, ceva ce se poate rezolva lejer cu o „atenție” la doamna directoare.

      00
  4. 5. „Trump e un cal mort”
    Care-i diferența între:

    https://i.imgur.com/VtwWsOI.png https://i.imgur.com/r9DaxXv.png

    Vadim nu (mai) e (nici măcar) cal.

    00
  5. 5 – am mai zis in trecut ca in 2024 din partea republicanilor sigur nu va mai candida Trump. Ziceam atunci ori de Abbott din Texas ori de DeSantis din Florida. Sincer ii dadeam mai multe sanse lui Abbott, dar dupa alegerile de marti e evident ca vor merge pe DeSantis. Poate vor veni si democratii cu un candidat mai tanar, mai energic…mai diferit. Ca la ultimele alegeri a celei mai mari economii a lumii au participat doi mosnegi ramoliti. Da, Trump pare mai tanar, dar e diferenta de doar 3 ani intre el si Biden.

    00
    • Stai man ca intre a nu mai candida Trump si a nu mai fi nominaliza e o mare diferenta. Nu stiu deSantis cum va fi perceput de stirbii cu chemtrails in suflet de pe la noi care au descoperit politica americana cu Trump :))

      00
  6. Ne-ar putea împrumuta cu bani pentru construirea reactoarelor 3 şi 4 , cam aşa ar trebui să sune 2.

    00
  7. @2 in toata Romania avem o singura centrala nucleara cu doua reactoare active, din care unul merge la capacitate redusa; in Franta sunt 56 de reactoare, in Ucraina doar la centrala Zaporije sunt 6 reactoare asta ca stim cam pe unde e economia tigrului Europei. Doar la politicieni bogati care nu pot sa isi justifice averile stralucim sau suntem pe podium.

    Daca cineva iti da bani pt investitii inseamna ca are incredere in tine si asta ma sperie: „a innebunit lupul?” sau pe principiul „prost sa fi, noroc sa ai” iar ne-a pus Doamne-Doamne mana pe cap.

    00
    • Probabil pana in 2030 se termina de sifonat banii, se mai tratează niște jmecheri la Viena, se mai construiesc niște vile de neam prost, mai creste si parcul auto de lux.

      00
    • Daca SUA decide sa investeasca in Romania din motive politice, cateva zeci de miliarde de $ sunt bani de biscuti. E greu de inteles cat de multi bani exista la dispozitie si ce repede poate sa evolueze Romania. Doar 2 conditii sa fie aici: independenta puterilor in stat si garantarea proprietatii private.

      00
    • „garantarea proprietatii private” Nu inteleg la ce te referi. Averile facute de toti hotii care au avut treaba cu politica sunt bine mersi. Imi amintesc cum scria Tolo ca statul nu a recuperat de la Varan doar un mizilic din cat avea prejudiciu.

      00
  8. Cronica de tehnologie: Cineva si stim cine se uita la noi toti asa ca la Netflix si a selectat Filme Stupide>Europa>Romania : „O altă soluţie de economisire, care e şi foarte sănătoasă, ar fi să încercăm să profităm cât mai mult de lumina naturală şi să ne asigurăm că lustrele şi globurile becurilor sunt curate, deoarece praful depus poate reduce eficacitatea energetică”
    https://observatornews.ro/economic/praful-depus-pe-lustre-si-becuri-se-vede-in-factura-la-curent-sfaturi-practice-pentru-economisirea-energiei-electrice-496966.html?fbclid=IwAR1B6sJpz-iIPqjb9PVZo-LuEnicw_k3CkRwVIl7pWVwygi-B5QWX7YkV2Q

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.