Știrile zilei – 10 ianuarie 2022

  1. Șatenă . Brunetă . Verde . Blonde . Abur . Blondă . Brunet . Abur . Cerb
  2. Vine frigul
  3. Sunteți atenți? Din aprilie s-ar putea să scadă…
    Stați cuminți, nu vă revoltați, plătiți liniștiți.
  4. Nici un suspect după 8 luni de anchetă
  5. Auchan vrea să cumpere Carrefour
  6. Unde ne sunt harvarzii români?
  7. 3 condori andini
  8. Retururile de după Sărbători
  9. Dacă bătea vântul mai tare…
  10. Cronica de tehnologie

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. 3. Consumul de gaz e dependent de temperatura. Deci da, dacă se face cald, scăpăm. Pana una alta ala e prețul pieței pentru toată europa (sau aproximativ). În rest, Virgil rămâne Virgil: suntem al doilea producător (din ce grup, parte a lumii e irelevant), nu îmi place prețul (plm, asa e atunci când prețul se formează la intersecția cererii cu oferta și tu nu ai oferta sa acopere cererea), 20-25% import (è la nivel de an, iarna se importa mai mult).

    00
    • Insa au uitat sa faca stocuri inca din primavara/vara cand pretul era unul foarte bun. Si ne plangem acum de importuri.
      Ministrul asta e pe alta planeta.

      00
    • Exact, nu ii auzi pe idioți cum că au un plan să crească capacitatea de stocare, construiesc niste depozite noi și că au în plan că în următorii x ani sa cumpere gaze vara sa avem tot ce ne trebuie iarna.

      Ăștia gândesc cu curul, dacă gândesc sau deja e scris in fișa postului sa fie luați iarna pe nepregătite de frig, zăpadă, gaze,etc.

      00
    • Tind sa cred ca e scris in fisa postului. Asa trebuie sa se intample.

      00
    • Nu e doar gazul pe lista de creșteri, de fapt lucrurile sunt puțin mai complexe, sunt o gramada de profitori de pe urma pandemiei, asta pe lângă producatorii de vaccin si măști, sunt o grămada de „rechini mari” care primesc „ajutoare”, e mai convenabil să nu faci nimic si să primești bani decât să muncești pentru ei, de exemplu nu mai facem mașini că din cauza pandemiei, nu sunt cipuri, au primit și firmele mici ceva ajutoare (vorbesc aici în Germania nu în Ro) dar grosul „ajutoarelor” se duc la firme mari, de unde vin ajutoarele ? Păi se tiparesc bani, ce efect are ? Păi se vede în inflația galopantă care a aparut.
      Deci pe de o parte sunt „interese” să fie „pandemie” dar pe de altă parte e marea masă a populației care dupa ce trage linie le iese cu minus.

      00
    • @Marin: Ai dreptate parțial. De remarcat ca nu mai exista obligație ea face stocuri. Depozitarea este opțiunea participantului la piata. Și totuși acesta au existat: mai mici decât alți ani, dar la fel de mici ca media europeana.
      Oricum, furnizorii care măresc prețul la consumatorul final in interiorul perioadei de contact cu preț fix sunt niște jeguri.
      Acolo ar trebui sa se concentreze Virgil…

      00
    • Propun test la comisiile de validare a miniştrilor:

      Como se dice în rusă?

      că puteam şi eu s-adun
      o grăunţă cât de mică,
      ca să nu cer împrumut
      la vecina mea furnică

      00
    • @cristix
      Nici în vest nu au făcut stocuri. Oricum distribuitorii din piața gazelor sunt cam toți multinaționale și statul nu prea are mijloace de a-i obliga sa facă stocuri (e i directiva europeana în sensul asta parca). Asa ca în definitiv toți ajung la mana ăluia care de fapt produce cel mai mult gaz, oare cine o fi?
      Dacă mai adaugi și aiurelile ecologiste obții o criza de toată frumusețea. Numai ca tarul de la Kremlin nu e asa de idiot ca liderii europeni și va ști sa influențeze distribuția gazelor în asa fel încât anumite tari (Germania) sa fie ceva mai puțin afectate.
      România? Ghinion pe toată linia.

      00
    • Se explica aici foarte clar, linkul a fost pus aici de curând https://spotmedia.ro/stiri/opinii-si-analize/anul-marii-neghiobii
      Asta la nivelul Europei.
      La nivelul nostru, local, pe aleșii noștri îi doare fin în p…, adică nicăieri de proștii care populează tara sau de industria locala. Pe ei nu ii interesează DECÂT FIX bunăstarea proprie. Atât. Așa cum in anii trecuți s-au făcut stocuri bine mersi, cum totul a mers ca pe roate în trecut, așa trebuia sa fie și anul trecut. Cu mici sincope, poate. Dar, fix cum este acum, fix așa s-a vrut să fie. Sentimentul de scapă vine poate e din ce în ce mai pregnant.

      00
  2. La Industrii energie gaze au fost mereu alde-penelisti ca tariceanu vosganian antonanton fie prin comisii pesedisti ca iancu. Absolut toti au facut jocul si interesele Moscovei fie din prostie idiotenie fie din interes.

    00
  3. Ala de la politichii scrie „harward” si vrea sa ii ia cineva articolul in serios.

    00
    • un dobitoc sinistru. auzi, Vlad Voiculescu facea bisnita cu medicamente…

      00
    • Chestia cu „harward” cred ca era o gluma, aluzie la careva politician care chiar asa si-a scris in CV (mi se pare ca am citit pe undeva chestia asta).
      In schimb, articolul e de mare angajament, zici ca e PAH sau Buscu in zilele lor bune, cu fracturi logice si comparatii trase de par pana la chelie ca sa iasa ce trebuie: Barna e tot un fel de Dragnea, Vlad Voiculescu e un bisnitar de Arbidol, iar romanii n-au de ales decat sa voteze cu PSD-ul, care „fura, dar mai si face” si de la care oricum n-avem pretentii.
      Autorul pare din categoria sputnik sau cel putin „hidrantul prin batista”. Dar nu e prima oara cand pune Vali link catre el, deci stim deja cu cine avem de-a face.

      00
    • Voi mai aveti pretentii de la Banu? Marea lui preocupare in aceste momente e un partid de opozitie care e pe la 10% in sondaje.

      00
    • Și 10% e prea mult… zero procente, zero cazuri Covid, zero cazuri gripă.

      00
    • Vlăduț cel cu studii incerte. Asta deși și-a pus diploma pe net, să vadă tot prostu’, dar nu se face sa se împiedice in astfel de amănunte.

      00
    • 6. Articolul e varza si pe fake news. De ex. app de Barna care nu imi e simpatic si ma bucur ca a facut un pas in spate. Inteleg ca iti place aura articolului ca asa scria si Eftimie, dar personal mi se pare asta cu articolul e la nivel de table in parc la Obor.

      „Pe subiectul că aș fi acordat o parte din finanțare unei structuri de economie socială din care făcea parte și sora mea, era unul dintre antreprenorii respectivi. Doar că Ghidul solicitantului prevedea în mod expres că poate să fie fondator al structurii de economie socială inclusiv beneficiarul și oricine altcineva”

      00
  4. #9. Lupul trase aer în piept și suflă cu putere spre casa purcelușului. Sper că a mai întrebat prin vecini dacă vor și ei să dărâme ceva. Să împartă cheltuiala cu excavatorul că e păcat.

    00
  5. 7. Nu era Harpy cel mai mare?

    00
  6. Până și Băsescu știe răspunsul la întrebarea 6″:
    Ioana Petrescu.

    Ioana Petrescu a plecat în SUA în 1999, unde a început studiile la Colegiul Wellesley. Ulterior, masterul și doctoratul în finanțe publice le-a făcut la Universitatea Harvard. În prezent, Petrescu este profesor la Universitatea americană Maryland și cercetător afiliat la American Enterprise Institute.

    inb4 MTO-ul

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube