Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. 6. Misto in *comuna* Berceni, la fel ca in multe alte comune!

    00
  2. Expropriezi 1700 de imobile si dai de un imobil al parshului de Tunari (animal pe cale de disparitie) si te alegi cu banii dati si fara centura.

    00
  3. 3. „expropriere” e un termen urat. E un act de forță din partea cuiva care nu a oferit prețul cerut de vânzător. Un fel de naționalizare doar ca ii mai da ceva fostului proprietar.
    Nu am auzit sa se expropriere drepturi de proprietate intelectuala la medicamente producătorilor care nu respecta contractele (vaccinuri, citostatice etc)

    00
    • in lege probabil zice pretul pietei. Ghici ce. Nu e egal cu pretul cerut de vanzator.

      00
    • Transferul dreptului de proprietate trebuie sa fie un acord negociat exclusiv între cumpărător și vanzator. Când intervine statul de pe poziție de forță piata este distorsionata.
      Și apropo, întotdeauna exista o oferta care sa fie acceptata de cel mai îndărătnic vânzător.

      00
    • deaia sunt proprietati care stau cu anii (multi) la vanzare? Poate ai uitat pe ce blog comentam, are vali zeci de articole pe tema asta.
      Cat despre transferul cu acord si piata distorsionata… pai plm, asta inseamna „expropriere”, ca statul intervine, oarecum brutal, in interesul societatii. Orice tara civilizata are asa ceva. Si tocmai pentru a nu distorsiona piata, teoretic, statul ofera pretul pietei, calculat intr-un anume fel. Ba inca in Romania, tocmai ca de obicei trecerea unui autostrazi peste campul tau creste pretul, distorsionand pretul in favoarea „vanatorului”. Dar unii tot nu sunt multumiti.

      00
    • Pentru ca autostrada ar trece peste terenul meu de 1000mp, eu ma pun cu fundu-n drum si vreau pe terenul meu 7 mil de euro. Dar ce zic eu, sa fie 7 miliarde de euro, ca doar nu e prost ala care cere, ci ala care da, nu?
      Si daca statul nu-mi da 7 miliarde de euro, sa nu se faca autostrada. Nu ma intereseaza, e proprietatea mea, fac ce vreau cu ea.

      Asta ar fi logica ta, anonim?
      Fix pentru cazuri de-astea se calculeaza pretul pietei din zona respectiva iar statul spune ca interesul comunitatii e mai important.
      Si tocmai pentru asta exista legi ca sa nu existe abuzuri.

      PS: si parintii mei au avut un teren peste care a trebuit sa treaca o sosea de centura. S-a calculat pretul zonei si aia a fost. A fost un pret corect, pret de teren agricol extravilan. Cat trebuia sa le dea dupa logica ta? 1 milion de euro?

      00
    • mai țineți minte reportajul ăsta amuzant? cu meseriașul care plângea că a băgat 180 milioane ruble în casa lui și ia prea puțini bani? https://zoso.ro/faca-alta-parte/

    • @d4n
      Nu îți doresc sa ajungi în situația de a fi expropriat.
      Cât despre motive gen „interesul public / național” avem o grămadă de exemple în care a fost motivul pentru acte abuzive. Și nu e vorba doar de drumuri. Poate fi vorba și de 5G de exemplu

      00
    • anonim, tot timpul vor fi nemulțumiți și îndărătnici. treci peste.

    • @vali
      Intotdeauna va fi un stat care va acționa arbitrar și va genera nemulțumiri. Sa ducem discuția puțin în alta parte și anume brambureala cu starea de urgenta de anul trecut: unii angajați (aia de la privat) au fost trimiși acasă în timp ce bugetarii au fost „just despăgubiți”. Și ma repet, oricât ai fi de îndărătnic există o oferta de nerefuzat

      00
    • @anonim- tocmai din cauza ofertelor de nerefuzat care de fapt sunt incredibile s-a ajuns sa se faca peste tot exproprieri

      stam cu multe sosele sau cai ferate in pom ca e un gica contra care vrea o maslina peste ce vrea sa dea statul, sau varianta 2 se intampla ca un gigel dintr-un partid sa devina gica contra cand e alt partid la guvernare si sa nu se faca chestii din ratiuni politice

      concluzia mea e ca problemele in urma exproprierilor sunt infinit mai mici decat alea cand nu se fac exproprieri si se pierd fonduri europene. expropriatii oricum au varianta de a da statul roman in judecata si sa castige absolut tot ce cred ei ca li se cuvine

      00
  4. 2. Oamenii astia noi par a fi patronii din privat de care fug unii. Si decât sa, doamne fereste, imbunatateasca mediul de lucru la privat si sa puna itemeul la munca ar prefera sa-l distruga pe cel de la stat … si pentru cine nu s-a prins, oamenii noi sunt useristii
    4. e america, deci alta tara, alte reguli, ei nu au opc sau ceva de genu’
    6. cica e vorba de un sant si primarul cica se plange ca nu poate forta constructorul sa acopere acel sant sau sa faca curat?! Serios!?

    00
  5. 2. Nu cred că rezistă mai mult de 2 ani actualul guvern anul 2023 e an preelectoral și va începe frasuiala în coaliția de stransura după ce procentele celor 3 partide se vor prăbuși pe fondul crizei sanitare și economice care se vor adanci. Cred că nu e nimeni atât de naiv sa creada glumele guvernaților cu termenul de vara-septembrie 2021 până când se vor face peste 20 milioane de vaccinari (vaccin și rapel) în condițiile în care într-o lună jumătate s-au făcut mai puțin de 1 milion de vaccinări.

    00
  6. Cele 1700 imobile expropriate sunt, in realitate, multe terenuri, nu case sau alte constructii.

    Aceste terenuri (de fapt, doar bucatile de care are nevoie CNADNR) au fost blocate/notate in cartile funciare respective acum câtiva ani buni. Am in familie un teren de genul asta, statul a „anuntat” blocarea acelei bucati de teren acum mai bine de 5 ani. Practic au trimis notificari la cartea funciara, cum ca 300 m2 din suprafata de 10000 m2 sunt blocati cf legii cutare. Cartea funciara a operat si a notificat proprietarul. Abia vara trecuta au inceput sa faca strigarile pentru despagubiri. Prin primarii au pus anunturi cu listele terenurilor si cu despagubirile acordate fiecaruia, in functie de cum era terenul trecut la primarie. Sumele sunt rezonabile pentru terenuri si un pic exagerate pentru putinele terenuri cu constructie. Per total, statul a facut o procedura relativ ok, din timp, pentru a evita problemele care au aparut in alte locuri acum câtiva ani. In continuare ai dreptul, ca proprietar, sa te duci in instanta cu statul daca nu-ti convine suma care ti-a fost alocata. Diferenta e ca acum nu mai poti bloca investitia, statul isi construieste ce are de construit si procesul e in paralel cu asta. In general, la un proces ai sanse sa iei mai multi bani decât ti-a dat statul, dar nu de 10 ori mai mult. Doar ca si cheltuielile sunt pe masura, experti, contra-experti, evaluatori etc. Sunt relativ putini care se inhama la asa ceva, mai ales daca ti se iau 300 m2 din 10000 m2 cum e cazul la mine.

  7. O fi zis ala ceva … sunt si eu curios, mega image de cine e detinuta?! https://www.youtube.com/watch?v=HEpZSe8LEL0

    00
    • i have mixed feelings. pe de o parte realizez ca nu e chiar ok si mi-e si mila de omul ala ca nu cred ca de placere fura cascaval sau ce ziceau ca fura. pe de alta parte vad si la mine aici pe Mosilor, relativ zona centrala si teoretic ok, intra la Mega cate 2-3 de pe strazile din spate, baieti d-astia veniti inapoi in tara de cand cu pandemia, 2 tin de sase, 1 baga tot ce prinde, ii mai prind aia de la paza, ii mai rateaza si tot asa.
      -la fel e si o sucursuala brd unde imi povestea o fata angajata de acolo ca mereu aceleasi personaje din zona intra ziua peste ele sar ghiseul si cauta bani, care bani nu sunt ca sunt in seif cu temporizare deci ciuciu, le scuipa, le ameninta si pleaca, politia vine, ii cunoastea si le intreaba ca de ce nu cheama firma de paza, care firma de paza teoretic nu are nici o putere…. deci ca sa revin pe de alta parte ma bucura putin cand unul d-asta si-o mai si fura

      00
    • Cum mah sa intre în banca si sa sara ghiseul?! Si de ce nu “scapa” si firmele sau bancile clipuri din astea pe net … ca bucuresti asta pare deja un oras de prin africa de undeva la ce spui tu acolo

      00
    • recunosc ca relatarea este dinainte de pandemie, acum e coada pe trotouar si se intra mai organizat, nu cred ca mai vin baietii aia asa.
      e mult spus sar ghiseul, ca e o mizerie de ghiseu, zica ca e stand din ala din supermarket unde sta cate o fata sa faca reclama la un salam nou. faza e asa de cand nu mai exista paza in banca, au doar contract si buton de panica. mai era o banca aici in zona care au renuntat la filiala si din motive de mutat online partial si reduceri de costuri dar si din cauza ca bancomat stricat vesnic de tot felul de retardati si oameni dubiosi de la terasele de din zona. ac zona.
      pb e ca sunt mai mult fete in filialele astea si fara paza… iar dubiosii aia de care imi pvoestea sunt vesnic pe strada, rupti in gura de la droguri dar nu-i ia nimeni la intrebari sau daca ii ia probabil ca in ac zi ii si elibereaza si se intorc la acelasi stalp. nu-ti inchipui ca sunt cine stie ce ghertoi…dar oricum e nasoala experienta

      00
  8. 1.000 de posturi de poliție au toaleta în fundul curții sau nu au deloc

    Daca depui o plangere la politie si te duci dupa 3 luni sa intrebi ce se intampla, te iau la misto.

    00
    • Poluția Română se cacă pe ea oricum, n-are nevoie de toalete. Poluția Română e pistolul Infractorului Puțămoale aka statul român care sperie babele ce vând 3 morcovi în piață, în timp ce Iliescu, Băsescu și alții ca ei sunt liberi.

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube