Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

51 comentarii

  1. 4. ești rău. Tu n-ai văzut că au premiat șoferul de TIR care a salvat viața unei bătrâne distrugându-și utilajul care îl hrănea?

    00
  2. 6. prefer sa nu mai cotizez inca de pe acum daca asa sta treaba

    00
    • On a serious note pentru cine-mi poate da niste indicatii ca nu prea stiu…

      Daca am deja un pfa obosit pe care facturez niste chestii pe langa munca pe ici pe colo (mai vrea unu o tema de wordpress, mai vrea altu un css si sa nu-i pierd daca vor facturi), pot sa-i cer angajatorului meu actual „bai nu mai vreau contract de munca, hai pe pfa-ul meu” si sa scap de niste contributii prin ceva chichite legale?

      Am mai auzit prin stanga-dreapta ca sunt unii care au salarii pe pfa de 5000 de euro si platesc contributii la nivel de salariu minim.

      Da, stiu ca pot sa caut pe gugal dar mi-e lene. Prefer sa apelez la un caz concret daca face vreun cititor de pe-aici ceva de genu.

      Also, neata.

      00
    • Pentru Nicu: eu sunt PFA în situația ta. Da mi-e lene să-ți explic.
      Also, pa.

      00
    • @Nicu: Vezi ca faci niste confuzii intre salariu si bani incasati de firma si scosi pe dividende. Daca lucrezi pe PFA tu nu mai esti angajat, ci business-ul tau (aka PFA-ul) presteaza niste servicii catre fostul tau angajator (adica noul client al PFAului).

      Ai niste bataie in plus de cap cu niste acte+contabilitate, pierzi niste drepturi/beneficii pe care le aveai ca angajat, iar clientul poate rupe oricand contractul cu PFAul. Te mai poti trezi cu un control de la ANAF/ITM/PLM la cativa ani care sa te frece pe toate partile atat financiar cat si stres. In rest iesi garantat mai bine la taxe.

      Dar daca tie ti-e lene sa dai un search pe „gugal” si sa citesti 30 de minute care sunt avantajele/dezavantajele pentru tine, mai bine ramai angajat si nu iti bate capul cu PFA si alte prostii.

      00
    • @Nicu – undeva prin 2012-2013 au rămas doar câteva coduri caen pe care PFA plătește normă de venit. In rest plătești impozit pe venit 10% plus cas și cass. Nu prea merită bătaia de cap pentru că PFA răspunde cu toată averea.
      Fă-ți Srl. Taxele sunt la nivel de paradis fiscal – 1-3% din venit (funcție de numărul de angajați) și 10% pe profit. Deduci costuri cu net, telefon, curent, combustibil, echipamente, chiar și ochelari

      00
    • M-am documentat și eu puțin. SRL fără discuție.

      00
    • Si eu prefer, dar n-am de ales…

      00
    • @Nicu – pentru 100 euro iti ofer toate detaliile mura in gura ^_^

      00
    • @Giumbix – Why so serious? Asta e fix raspuns de frustrat care nu si-a baut cafeaua dimineata, treci si tu prin viata mai relaxat ca asa-i frumos

      @tinky – multumesc pentru raspunsul partial dar finalul nu-si avea rostul ca deh se pare ca omul nu intelege putintel umor de dimineata. Sunt constient ca trebuie sa fac un research mai amanuntit si nu-mi las decizia de a face asta pe baza unui „mi-e lene” :)

      @babu – multumesc frumos pentru sfat, apreciez

      @Noname – sau ma pun eu in pauza de masa si citesc despre asta ca sa nu mai fiu luat peste picior de primii. Mai salvez si 100 de euro asa. Iancu Guda ar fi mandru de mine, poate-i investesc in vreun indice #independenta#Financiara

      00
    • @babu: daca esti platitor de impozit pe venit, nu mai platesti si pe profit, platesti doar pentru dividendele scoase.

      00
    • Google cheama PFA cu norma de venit. Probabil se va scoate de la anul, ca e nevoie de bani la buget.

      00
    • @cristi – ma bed – am comentat inainte de cafeaua de dimineata.

      @Nicu – impozitul e 1-3% din venit pentru micro intreprinderi (ie – CA < 1mil eur) functie de numarul de angajati full time (0/1 angajati = 3%, 3 angajati = 1%). Se adauga 5% impozit pe dividende (care pot fi scoase din firma la 3 luni, nu mai trebuie sa astepti 1an). Deci rata de taxare < 10% (cam ca Cipru care e paradis fiscal).

      @Alin – calculul tau e realist. Treaba nasoala e ca daca toti fac calculul asta sistemul se prabuseste chiar inainte de 2030 cand ies la pensie TOTI decreteii din prima generatie (1965).

      @tinky – angajat – poti fi concediat cu preaviz de 30 de zile. Contractor (PFA, SRL) ai 30 de zile pentru notificare/preaviz incheierea contractului (sau poti negocia chiar mai mult). Asa ca avantajele alea ca angajat ti le poti baga unde nu bate soarele.

      00
  3. 8. atata poate creierul romanului fratica. ce e asa greu sa dai un anunt: culegi cati pepeni vrei, platesti o taxa sau un pret fix per pepene si lasi omul sa isi ia singur!!!!!!!!!!!!!!!!

    00
    • E greu. Trebuie planificata productia, investit in folie.
      Sa vina statul, cineva, sa faca depozite.
      Sa vina europenii direct la poarta, unde-s?

      Iarasi risipa, pamant saturat de chimicale si apa consumata degeaba. Hai cu desertul pe zona aia, desfac o sampanie cand e gata, presimt ca nu se invecheste prea mult.

      00
    • @Iugas – daca vin europenii si ii invata cum sa isi sterga mucii la cat de prosti sunt, se plang dupa ca vin si le fura pamanturilii si ca ne vindem la straini!!! Romania e un Paradox!

      00
    • Se caută prostii. Aia mai descuiați la minte un pic, se duc și îi vând acolo unde e 2 lei kilogramul

      00
  4. 8. Dezastru în lanț în agricultură.

    00
  5. 8. 49 bani kilogramul ieri într-un Lidl în Suceava. Cei mai mici n-aveau sub 10 kile. Am luat doi, 25 kg în total, eu mi-am făcut datoria, rândul altora acum.

    …ca idee, acum cei mai mulți sunt buni, copți. În iunie iulie era mai problematic, găseai verzi culeși prea repede, fără gust etc. Acum 9 din 10 sunt buni, singurul test e că îi ciocănesc un pic, dacă aud ecoul e bine 🤭

    00
  6. #5. oamenii de la țară știu cum să își pregătească căruțele pentru circulație noaptea pe drumurile publice.

    Problema este de fapt că unii chiar știu să pregătească căruțele … pentru mers la furat noaptea.

    iar pregătirea căruțelor pentru mers la furat este taman invers decât aia pentru asigurarea vizibilității pe drum, fiindcă trebuie să fie cât mai „stealth”.

    Deci avem acolo o căruță cu tehnologie stealth, iar șoferul nu a avut aproape nici o șansă, ca să poți vedea o astfel de dihanie trebuie fie să circuli cu faza lungă aprinsă permanent în localitate (interzis) sau să circuli cu viteza melcului (iarăși interzis)

    00
  7. 1. AMIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIINNNNNNNNNNNNNNN!!!!
    ALELUIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
    Rugăciunile ne-au fost ascultate, iar acum roșcata-i chiar roșcată!!!

    2. Un parazit, limbric al Infractorului Puțămoale.
    3. Ah! Buda aia de aeroport. Ar trebui făcut una cu pământul și refăcut de la zero.
    4. Poluția Română, acest coitus interruptus al Infractorului Puțămoale.
    5. Flocbuk vrea logare pentru a vedea postarea. Să le crape toate serverele. >:D
    6. Nasol moment
    7. Ghinion
    8. Prostia la ea acasă
    9. –

    00
  8. Nr.5 Sunt curios daca franarea de urgenta a masinii te salveaza in situatii din astea. Teoretic da, pentru ca masina „vede” si pe timp de noapte. Practic, a avut cineva experiente din astea?

    00
    • Senzorii pentru frânarea de urgență sunt pentru distanțe foarte scurte, pentru a evita accidentele în oraș. Poate Tesla cu autopilot să aibă senzori și algoritmi pentru #căruțe.

      00
    • @zarax depide ce tip de tehnologie (radar sau camera) si ce generatie e.
      Unele ignora complet obstacolele care erau deja oprite inainte sa fie detectate (le considera parapeti de exemplu) so… daca ai o caruta oprita in curba fara vizibilitate, nu te vad bine dupa.
      Mie imi detecteaza atat biciclistii/trotinetistii care mi se mai pravlesc in fata cat si carutele. In miscare.

      00
    • 1. Daca sistemul e baza doar pe camera, noaptea e mai greu + softwareul trebuie sa stie sa clasifice carutele ca obstacole, adica din imagini sa stie ca aia e caruta (sau vehicule in general). Mai e si problema ca e intuneric si camerele au performante mai scazute. Eu n-am vazut ca software-ul sa fie antrenat sa recunoasca carute, nu cred ca are vre-un producator baza de date cu imagini cu carute.
      Altfel spus, te salveaza daca producatorul a „antrenat” software-ul camerei sa recunoasca si carute, ceea ce nu se face. Abia avem sisteme ce recunosc pietoni si biciclete, pe langa masini, mai mult de atat nu avem. sistemel bazate pe camera nu franeaza la orice obstacol.

      2. Daca e bazat pe radar ar fi trebui sa vada, radaru vede ca e ceva obiect, mare, stationar…si ar trebui sa franeze.

      00
  9. @6 la o inflatie reala de 5-7%/an poti sa iti bagi lupa in ele economii daca esti average Joe. Mai bine investitii in active cat mai diversificate plus ceva f***you money

    00
  10. 8. Sa faca dulceata.

    00
  11. Legat de faza cu politia, mai trist este ca s-ar putea pune camere si sa ai un serviciu care numai asta sa faca… sa-ti trimita frumos amenda cu poza in plic, ca sa nu mai ai ce contesta… cat de greu ar fi sa ai in zone de genul niste camere mobile cu zoom frumos.

    00
  12. 4. De cand le spun prostilor care se lauda ca au facut nu stiu ce proiect de lege maret: coa, nu mai bine incepi sa le aplici pe astea existente? Aaa, e greu nu? Trebuie sa te bati cu politia, cu sefii etc? E mai usor sa faci o hartie si sa o publici in monitor

    00
  13. 8. ‘În Dabuleni, de pildă, li să promis că pepenii vor fi recunoscuți că produs tradițional și toată Europa va începe să cumpere de la ei.’
    Auzi, oameni în toată firea încă mai cred în moş crăciun și zâne verzi

    00
  14. Aia cu caruta se duceau sa culeaga pepenii de pe camp.

    00
  15. Ce dragut, oamenii au facut nunta mare. Ilegal spune statul, 1700 de persoane in interior.
    Aflam insa ca renumiti artisti au cantat la eveniment.
    Acesti artisti nu au nici ei nicio vina ca accepta sa mearga la evenimente ilegale?
    Andra acolo? Ei nu au responsabiulitate publica, ei nu contribuie la zadarnicia bolilor daca accepta sa presteze la evenimente ilegale?
    Sau legile sunt numai pentru omul de rand, nuntas etc?
    https://www.g4media.ro/nunta-cu-1700-de-invitati-intr-o-localitate-din-satu-mare-politistii-au-deschis-dosar-penal-si-au-amendat-organizatorul-comuna-are-o-populatie-totala-de-3000-de-persoane.html

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile