“Fibrilații”

Cam așa pot fi descrise luările astea de poziție. Omul nu zice cine a făcut bine poporului, zice doar cine a făcut rău. Vă prindeți voi cine a făcut bine, important e de subliniat cine a făcut rău, deși vă spuneau că vor face bine. Și nu v-au făcut bine.

Sigur, castronel nu zice că partidul ăla bun făcea bine pe termen scurt și asta va face când/dacă va reveni la putere, iar fraierii ăștia de acum vor un bine pe termen mediu, dar astea sunt detalii neimportante.

202108314131182222

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

61 comentarii

  1. punctaj standard, fiecare partid are unul…

    00
  2. domnul Mihai Dragan,

    in caz ca cititi acest comentariu, va invit respectuos sa va luati bagajelele si sa plecati din tara. si puteti sa ii luati si pe toti prietenii dvs.

    stiu, o sa va pierdem, dar duceti-va….. cat mai departe posibil.

    00
    • Nu ii lasa sa plece pana nu iau si PNL-ul cu ei si vreo jumate de USR.

      00
    • pentru astia 16 cu dislike. sunt dispus sa platesc de 2x pretu la gaze si la electricitate daca pleaca domnul dragan cu toti prietenii lui din tara, pentru totdeauna. eventual pe alta planeta.

      00
  3. E un biet bombardier cu punctaj. Daca maine il cheama anaful sa lamureasca o declaratie depusa acum 3 ani o sa scrie repede pe facebook „Imi pare rau la domni politisti”.

    00
  4. In pulifrig cu tupeu pe tastatură. Se bucură la fel ca prostul că-i arde și casa vecinului, după ce a lui e deja scrum.

    00
  5. Mihai Dragan Codrine, tu ești?

    00
    • NOU
      #9

      Dadada, el e, nenorocita ființa, lingău, lingău, dar vroia sa ne facă bine si noi nu si nu…😀☺️😭

      00
  6. In schimb USR a facut bine. Din cele 40 de puncte din programul de guvernare au mai ramas vreo cateva si bifeaza toata lista.

    00
  7. Baiatu’ ar trebui raportat la FB. Limbaj licentios. Cine-i DRAGNIA?

    00
  8. Dincolo de fibrilatii, un lucru e cert dacă ma uit in facturi:

    – nov 2020 0,1139/MWh
    – iul 2021 0,1499/MWh
    – oct 2021 0,1800/MWh (am promit notificare)

    Factura mea lunara iernile trecute a fost pe undeva pe la 300 de lei. Acum va fi 500.

    La curent mi-e frica sa ma apuc de calcule.

    00
    • Ți se pare, ai văzut ce jale e prin Afghanistan?

      00
    • Nu stiu ce tarife bagi tu acolo dar uite situatia prin 2016 (ai citit ceva prost de pe factura):
      https://www.opcom.ro/opcom/uploads/doc/PCCB-LE/Statistici/LE_2016_RO.pdf

      Situatia din 2019:
      https://www.opcom.ro/opcom/uploads/doc/PCCB-LE/Statistici/LE_2019_RO.pdf

      Uite situatia de acum:
      https://www.opcom.ro/rapoarte/pccb_le/statistici_PCCB_LE.php?lang=ro

      S-au cam scumpit preturile mereu, nu e ceva nou.. specific acestei liberalizari.

      00
    • Compari preturi de pe piata libera cu cele reglementate.

      Ia citeste-mi tu mai bine facturile:

      http://imgur.com/gallery/RMp8103

      Dim câte vezi, notificarea furnizorului curent întrece orice limita a bunului simt (0,28 lei/MWh), de-aia deja am trecut la altul cu 0,18.

      00
    • @Rumbu: ”de-aia deja am trecut la altul cu 0,18” – păi asta e soluția. Frumusețea pieței libere: nu îți convine, mergi la alt furnizor. Întotdeauna, când sunt cel puțin 3-4 funrizori unul va coborâ prețul sau pentru același preț îți va da mai mult.
      În comunism era superb: megawatul oră era ieftin, doar că ți-l întrerupea compania unică când vroia mușchiul ei…

      00
    • @Rumbu: Pretul la furnizori nu a fost nici pana acum fix. A depins de tipul abonamentului, de furnizor etc.. E o diferenta intre ce tabel am aratat eu si ce ai tu pe factura, normal.

      Dar uite-te la preturi.. Uita-te la scumpirea lor, crede-ma pe cuvant sau verifica daca nu ma crezi ca exact in aceeasi masura ti s-au cam modificat si tie preturile pe factura.

      Deci fara aceasta celebra liberalizare (care NU E DESPRE CE PRET ITI POATE PUNE TIE PE FACTURA furnizorul) si cu conducerea PSD si chiar cu OUG 114 si ce mai vrea tipul din screenshot sa zica.. tot s-a scumpit curentul mereu.. Asta am vrut sa arat.

      Inteleg, nu iti convine ca s-a scumpit. Da’ incerc sa-ti arat ca motivul nu prea e liberalizarea iar pe termen lung ideea liberalizarii (si daca guvernul chiar se pune pe munca, a independentei energetice). Ba chiar exista mare interes din partea multora (in special a furnizorilor autohtoni) ca lumea sa fie impotriva. Ca nu e tot una sa ai monopol cu a fi nevoit sa faci competitie.

      00
    • Senzational, prin grija guvernului, am opțiunea acum sa nu mi se tripleze factura la gaze, pot opta „doar” sa mi se dubleze.

      Eu pot suporta aceste preturi, Marian și alții, nu știu. Eu ma întreb de ce plm s-au grăbit cu liberalizarea, sunt tari care încă nu s-au apucat de asta (e.g. Franta).

      Nu e ca și când vreo companie din energie era în pragul falimentului, puteau duce mult și bine prețul ala reglementat pentru consumatorul casnic. Puteau, de exemplu, sa facă un plan pe mai multi ani în care componenta reglementata sa scada în ponderea facturii pana la zero. Astfel, Marian era dat cu vaselina înainte sa fie futut în cur, nici nu simțea. Au avut timp din 2012 sa facă asta. Dacă scădeau componenta reglementata cu 10% in fiecare an, Marian nu simțea ca i s-a dublat sau triplat brusc factura la gaze.

      Pe mine ma deranjează ca Marian și alții vor vota cu PSD si AUR la următoarele alegeri din cauza incompetentei guvernului.

      00
    • Omule, pretul la curent se marea indiferent de liberalizare sau nu. Ca avem 5% inflatie si s-a triplat pretul la gaze naturale pe piata..

      Liberalizarea a bagat-o acum sa uite lumea pana in 2024. Ca nu mai aveau cand si intra in infrigement daca o tot amana. Ba chiar pot fi suspendate niste fonduri pe domeniu..

      00
    • Hai ma ca e bine, eu iti explic cum gandeste si sufera Marian, tu faci pe desteptul cu mine. Explica-i lui Marian lucrurile astea, i se rupe lui de infringement si ca a crescut pretul pe piata la gaze, el tre’ sa scoata dublu din buzunar din octombrie incolo. Cat era pesedeu’ n-a avut grija asta, de trei ani el plateste 11 lei pe megawatt, brusc trebuie sa plateasca 18 sau 28.

      Asta dupa ce actualul guvern i-a promis ca „pretul la gaze va scadea cu 10-15% dupa liberalizare” (Virgil Popescu, 25 iunie 2020).

      00
    • Măcar ăia în Afganistan au o scuză. E război de aproape 50 de ani. La noi ….

      00
  9. Nu pot sa cred că ține încă argumentul m**e PSD.

    00
  10. Mai pe scurt, omul e nemulțumit că oamenii educați și implicit cu stare materială bună protestează pentru principii și nu pot și cumpărați cu bani si subvenții.

    00
  11. Nu-mi fac iluzii, PSD se va intoarce pe cai mari. PSD are electoratul ala de tip armata care se incoloneaza la fiecare alegeri citi au mai ramas… 18-20% ?. De partea cealalta va fi un absenteism de zile mari dat de pandemie, Justitie fara rezultate, scumpiri, inflatie si scarba generala…

    00
    • Strict teoretic alternanta la guvernare este un lucru de dorit. Vine dreapta si mai baga niste lemne in soba economiei, vine stanga si mai da cu beneficii si in aia mai neputinciosi, si tot asa.

      Baiul e ca la noi alterneaza mafiotii cu decerebratii. Si alea cateva floricele sunt ingropate in mormanul de gunoi generalizat.

      00
    • Atat PNL cat si USR nu fac decat sa alimenteza revenirea pe cai mari a PSD ului. Toti imbecilii ca Mihai Dragan asta de abia asteapta, un nou regim de pomeni si coruptie marca PSD. Atat timp cat salariul si mai ales pensia (acest Sfant Graal al bugetarului Roman) sunt protejata, tara sa arda da o dracu

      00
    • Eu in locul celor de la guvernare as face exact ce a facut PSD-ul. Dat o lege pt dublarea pensiilor inainte de iesirea de la guvernare si apoi urmarit de la TV cum o drege partidul trandafirilor

      00
    • pablo, o va dubla inca o data, ca nu dau de la ei, si vor trambita ca anteriorii si-au batut joc de popor, ca uite, se putea mult mai mult.

      00
    • „Baiul e ca la noi alterneaza mafiotii cu decerebratii”

      Exagerați un pic, pentru efectul artistic. Ăștia de la PNL par mai degrabă mafioți decât decerebrați.

      00
  12. Astept partidul lui Dragnea. Poate apare si Dan Diaconescu, cu un nou partid.
    Sunt „prieten pe facebook” cu o pagina numita „Nostalgia copilăriei noastre din Epoca de Aur”. Are peste 33.000 de membri. Puteti intra si citi comentarii, daca vreti un fel de radiografie a societatii romanesti din zona de varsta 40+.
    Cel mai grav e ca unii din oamenii din zona 30-, care nu au prins comunism, au o imagine idilica a vremurilor alora, spalati pe creier de idiotii de 40+, retarzi si amnezici despre perioada aia.

    00
    • Lasa ca ii tavaleste Desmond Noriega pe toti comunistii de pe grupul ala. Nu am mai vazut asa ceva in cei 19 ani ai mei pe internet. Si am vazut multe la viata mea. Omul e sf la cum sparge super repede propagandistii comunisti din vorbe, cu psihologie in spate si pe manipularea sistemului de raportare.

      00
    • @manu144x..in ce privește datoria publica ești în eroare. Cu toate pomenile a scăzut cu PSD.

      00
    • Ma gandeam ca sunt singurul bolovan care sta si se cruceste pe grupul ala… Am vrut sa ies dar tentatia de a ii citi pe pierdutii aia este mult prea mare. Este pur si simplu incredibil ce discutii sunt pe grup. Ma gandesc cateodata ca sunt o mare armata de troli dar din nefericire, nu este cazul.

      00
  13. Un agramat intelege ceea ce Catu, cu doctorat in SUA, nu vrea sa inteleaga.
    In loc de Catu puteti pune orice politician sau intelectual.
    Degeaba creste economia daca omul de rand vede ca veniturile lui sunt depasite luna de luna de costul vietii.

    PSD nici nu va avea nevoie de slogan sau de program.
    Va trebuie sa comunice simplu: V-am spus ca asa va fi?

    Daca nu se apuca PNL/USR de treaba in sensul ca omul de rand sa simta o imbunatire a conditiilor de trai, din 2024 vom avea guvernare PSD/AUR.
    Macar stim ca fura, dar si fac.

    00
    • Exact ca si pana acum, nu?
      Ca idee, vehiculata nu doar aici pe blog dar si in alte parti: pana la urma avem politicienii pe care ii meritam. Sau altfel spus: ei sunt oglinda noastra, a societatii. :))
      N-as avea pretentii prea mari de la ei.

      00
    • Asta a fost strategia eternă a PSD. 4 ani de boierie, pomeni electorale la sărăcime printre care își strecurau și ei bani la greu, după care când treaba se umfla, venea altcineva la guvernare.

      Nici acum nu-mi explic ce-a fost în capul PNL (pe USR nu-i judec, au profitat de o rară oportunitate) să se bage la guvernare fără o majoritate parlamentară coerentă. Parlament majoritar PSD și ei credeau că o să guverneze.

      Nu pot decât să cred că e complicitate în spatele ușilor închise, PNL fiind același USL pe care-l știm cu toții.

      Cum zici tu, PSD trebuie doar să doarmă până la următorul ciclu electoral pe care îl ia și-n somn.

      Acuma cu criza asta PNL ține cu dinții de economie, se vede după numărul masiv de împrumuturi în euro ce le fac, nici nu vreau să știu la cât a ajuns datoria publică ca procent din PIB.

      Dar și așa, dacă stau să mă gândesc, cumva e o scuză, a fost ditamai pandemia, inflație și bătaie pe resurse/produse pe piața internațională, pe când PSD creștea datoria în același ritm pe timp de creștere economică, cu economia mondială pe verde pe toate liniile…

      00
  14. Un pic delirant. Compania Unirea nu a ajutat niciun producator. A deschis un magazin la Sibiu, cu aplauze, apoi unul la București, tot asa. Ambele închise în liniște. Ce minte trebuie să aibă cineva ca să creadă că statul are banii, oamenii pricepuți, ca să poate crea un lanț de retail, competitor al altor retailuri, bazat doar pe produse din România de care nu a auzit nimeni? A încercat Angst, exclusiv. A cedat, asociat cu Carrefour, a dispărut. A încercat Agricola, obiectiv ambițios, parcă 60 de magazine, la fel. Falimente. Poate cineva obliga într-o piață liberă, consumatorii să bea doar Brifcor? Orice inițiativă de retail trebuie să facă față cererii, să satisfacă cererea. Nu a „murit” – oricum a luat PNL „Unirea” în brațe, vezi M.Of. recent i-au aprobat BVC pentru anul viitor. Comerțul de partid și de stat pe stil socialist sau de tip economat este pentru „reproducerea” politicienilor populiști.

    00
  15. Mie liberalizarea pieței de gaze/electricitate nu mi se pare o idee bună nici pe termen scurt, mediu sau lung. Nu înțeleg ce avantaj îmi aduce mie ca client. De ce să fie piețele naționale de energie interconectate în toată europa când la noi salariul minim e 250 de euro?

    00
    • Pe termen scurt vor fi facturi mai mari la curent. Pe termen lung vom avea aproape aceleasi salarii (nivel de trai) ca in Vest. Planul este o uniformizare economica a Uniunii Europene astfel incat Romania sa nu mai fie o colonie (sursa de cereale ieftine si oi pentru Orientul Apropiat, forta de munca ieftina pentru corporatii).
      Texas este separat de reteaua de electricitate a SUA. Iarna aceasta unii consumatorii texani au platit zeci de mii de dolari pentru ca nu au putut lua energie ieftina de la statele din jur.
      Apoi mai este inflatia de 2% in 2020 si 5% in 2021.
      „Sunt interese mari la mijloc!” – Soros

      00
    • Acelasi pe care ti l-a adus la telefon/internet… Nu stiu ce sa zic, da’ acolo parca a fost bine chiar daca a insemnat ca niste batranei neatenti plateau un sfert de pensie spre Romtelecom vreo cativa ani (si doar datorita neatentiei lor, nu e ca si cum nu aveau alte oferte).

      Chiar nu are treaba cu salariul in cazul asta… Ca e vorba de cum se vinde un produs catre distribuitori, nu catre utilizatorul final (unde pretul include si-un abonament mai mare fiindca exista alte salarii pentru muncitori).

      00
    • Si de ce nu incepem cu uniformizarea salariilor si apoi sa continuam cu liberalizarea pietelor?

      00
    • @Cosmin Bro, vorbim de o resursa de care ai musai nevoie, iar in situatia de fata nu s-a intamplat decat ca au primit toti unda verde sa creasca preturile simultan. Doar nu o fi unul mai prost si cu ciunga-n par.
      Adica ai un numar foarte mic de furnizori, nicio alternativa, putere financiara practic infinita si suport politic pe de o parte si consumatori captivi, fara putere politica si cu venituri limitate de cealalta parte.
      Cum e asta „piata libera”?
      Si subventiile alea platite pe factura, daca e piata libera, de ce nu au fost scoase? Sau vorbim de capitalizarea profiturilor si socializarea pierderilor si investitiilor? Ca macar sa fie libera pana la capat si fiecare sa-si asume cheltuielile!
      Nici macar nu seamana cu piata telefoniei mobile, cum vad ca esti tentat sa crezi, unde macar ai varianta de a nu fi abonat si unde, in nici un caz, preturile nu au fost vreodata atat de mari.

      00
    • Cum uniformizezi salariile fara liberalizare?

      Mah, 30 de ani au trecut in pula mea.. Inca nu intelegem ca statul nu controleaza salariile? SI ASTA E BINE..

      00
    • @Alex: Aveau voie si pana acum sa-ti puna ce preturi isi doreau tie ca si consumator. Nu asta s-a liberalizat. Vezi ca in alt comentariu putin mai sus am pus niste preturi de prin 2016 sa vezi ca s-a marit costul constant si fara legea asta..

      Restul e can-can. Esti si ilogic, cica un numar mic de furnizori, probabil trebuia sa faca statul 10 inainte si apoi sa liberalizeze? Intre timp sa-i imparta aleatoriu ca casnici, sau?

      Exact, subventiile alea pe factura nu au ce cauta acolo. Asta zic si eu (a zis-o si Vali)

      00
    • @Cosmin Mai exact cum sunt ilogic? Pai nu oricine se poate face distribuitor de curent, asta e ideea. La fel cum nu oricine se poate face operator de telefonie mobila, evident, dar acolo ai o contramasura.

      Aici ai doar teoretic, ca practic undeva trebuie sa fii.
      Ilogic e sa numesti situatia asta, fara contramasuri reale, „piata libera”, ca nu e, pentru ca doar o parte e cu adevarat libera.

      Si chiar daca nu este vorba despre majorat preturi, nu inseamna ca nu pot sa o faca fix asa cum vor acum, pentru ca nu mai e reglementata.

      Deci mai exact care e mecanismul de control REAL astfel incat furnizorii sa nu beneficieze de pozitie dominanta si de faptul ca nu poti sa nu fii consumator al unuia?
      Cum se echilibreaza balanta?
      Si repet intrebarea, subventiile alea ce cauta pe factura, daca e cu liberalizare? De ce trebuie sa ii sponsorizez pe altii care oricum au putere mai mare ca mine?

      00
    • Nu statul controleaza salariile in mod direct, dar investitiile se atrag in tara in primul rand prin forta de munca ieftina.

      De ce este ieftina? Care sunt factorii?

      De ce tata pe meseria lui castiga 16 lei pe ora in Romania si in alta tara castiga 15 euro pe ora in conditii mai bune de munca si de ce totusi castiga mult mai putin ca un cetatean al acelei tari?

      00
  16. Știi cati d-astia vad zilnic pe fb? Plangaciosi dupa psd, dragnea, marea Romanie de pe vremea tovarasului samd…

    00
  17. ” ăștia de acum vor un bine pe termen mediu”. Eu zic altceva: ăilalți sunt niște hoți care prostesc lumea cu măsuri pe termen scurt, ăștia de acum sunt mai puțin hoți, însă sunt niște terminați care nu prea au habar ce vor să facă pe termen mediu. De marile reforme promise în campanie s-a ales praful, singurul punct din programul de guvernare pe care îl mai duc la îndeplinire este să strige „m**e PSD”.

    00
  18. „efectiv dutenplm Mihai Dragan”

    00
  19. Niciodata nu am inteles speranta in politic. In cazul utopic in care vor sa faca vreun bine, e la nivel macro. Astia de pe FB evident au prea mult timp liber, macar de-ar face ceva util cu el

    00
  20. In momente din astea ma felicit pentru decizia de a nu imi deschide nici un cont pe retele sociale.

    00
  21. Partea amuzanta e ca zoso chiar crede ca unele partide vor sa faca bine acestei tari. Pe termen scurt, mediu, nici nu mai conteaza. Adorabila naivitatea.

    00
  22. Dragan ala poate sa suga pula big time. Tin minte ca ordonanta 114 a adus scumpiri. Bine, asta nu inseamna ca pula nu poate fi supta si de Citu.

    00
  23. Dincolo de orice vrajeala avem cel mai prost guvern de dupa Revolutie, iar in Bucuresti cel mai slab primar din istorie. Stiu ca voi nu vedeti asta pentru ca sunteti prea plini de propria importanta, dar faptele vorbesc de la sine…

    00
  24. Un limbric cu punctaj.

    Ia uite ce grija a avut PSD de pensionari, de exemplu. Că mulți au uitat. Evoluția punctului de pensie, ianuarie 2012 – ianuarie 2018:

    2012 732,8
    2013 762,1
    2014 790,7
    2015 830,2
    2016 871,7
    2017 917,2
    2018 1.000

    In 6 ani de creștere economică solida, in care preturile s-au apropiat rapid de cele din UE, partidul asta socialist a majorat punctul de pensie cu 270 de lei în total, adică cam 45 de lei anual. In timp ce vota pensii speciale in draci.

    Evident că limbricul de mai sus nu a văzut asta. Prost e că nici măcar pensionarii nu au văzut asta, că de aia l-au votat pe Dragnea cum l-au votat în 2016.

    00
  25. „iar fraierii ăștia de acum vor un bine pe termen mediu” … pe bune ? ai tu o certitudine ca „fraierii” astia vor un bine pe termen mediu? portretizarea aceasta ingenua a actualei guvernari ma face sa vars o lacrima … saraci naivi…cum vor ei binele poporului in detrimentul capitalului politic..

    00
    • Nu cred ca se referea ca nea’ Cazzo chiar nu mai poate de binele poporului. Ci ca masurile de genul sunt pentru binele poporului pe termen mediu si lung.

      00
  26. Nu stiu cine e Dragan, nu-mi pasa de parerea lui… oricum e plin de tot felul de imbecili internetul, toti cu o parere sau alta… 99% din ei total pe langa adevar sau solutii.

    PS: Pana un alta, ori PSD ori PNL… 200.000 de copii inca se culca flamanzi zi de zi… iar doar rezolvarea acestei probleme ar creste lejer 2-3 puncte Iq-ul mediu al acestei tari, deci practic ar fi cea mai buna investitie pe termen mediu sau lung, investitie care nu o sa se faca pentru ca cei mici n-au drept de vot… deci pot sa stea flamanzi, important e sa rerzolvam cu plagiatele alea… mizerie de ministru ce a ajuns la educatie.

    00
  27. Mie nici nu-mi vine să cred cât de mult bine ne-au făcut PNL și PLUS/USR până acum. Aproape totul este rezolvat, am vorbit chiar cu trei colegi din Anglia care vor să părăsească țara și să vină aici la noi, la ei nu mai este de trăit. Pot spune că sunt salvat complet, exact așa cum mi-au promis…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.