statisticile brat, încotro?

Blogurile vorbeşe mult despre statisticile BRAT, publicate acum 2 zile. Se fac analize, estimăi, se pun întrebări.

Concluzia neaşteptată pe care o trag la ora asta, după ce am citit toate însemnările pe tema asta (şi, desigur, live bloggingul de mare angajament de la eCostin) este că tema BRAT s-a fâsâit. A fost ca un balon de săpun care a făcut poc când a ajuns la darea de seamă. Pentru o creştere de 3% unii au plătit o poală de bani, alţii rămânând să se bucure de ăia care îi măsoară mai sus.

Scenariul propus de mine e următorul: să zicem că studiul mai durează încă 3 luni, după care siteul meu are o diferenţă neseminificativă faţă de statisticile gratuite de la trafic.ro. Ce fac? Rămân în continuare la BRAT, de dragul  „prestigiului” unei instituţii pe care o controlează mai mulţi (trafic.ro are interese în piaţă, e normal să nu fie onestă, nu?), sau îmi văd de ale mele şi folosesc banii în scopuri mai bune?

Siteul în care am şi eu interese stă bine. Am câştigat 2.500 de afişări şi 50 de vizitatori în plus. Numărătoarea paralelă am făcut-o cu google analytics, care şi ăştia ai naibii mă fură la afişări! Iar de banii din afişările în plus îmi iau 2 pachete de Marlboro şi un cico la jumate.

Înlocuiţi în caricatura de mai jos „google reader” cu BRAT…

dot ro, trafic, netbridge, neogen, google, mirabilis, bani

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

6 comentarii

 1. Zoso,

  Afisarile alea de zici ca le-a castigat BRAT-ul, au aparut doar din pricina pozitionarii scriptului in pagina : tag-ul BRAT in HEADER, tag-ul GA in FOOTER…
  Practic, nu ai castigat nimic. Parerea mea…

  O zi buna

  00
 2. Asta deja intuia multa lume. Iar cand vor fi si mai multe site-uri in BRAT, probabil ca se vor mai pierde niste vizite cand nu apuca scriptul sa contorizeze din probleme de incarcare. Deci tehnic, e ca trafic sau Analytics, nu s-a reinventat roata. Stai sa vezi nebunie cand pune si Microsoft sistemul proprietar la punct.

  Dar problema se pune cumva altfel (cel putin acum): BRAT este un sistem pe care piata inca il accepta, il considera un pas inainte, il vede ca independent si nepartinitor. Pentru ca aici a pierdut trafic.ro, nu a reusit sa transmita imaginea unui organism independent.
  Cat va tine si imaginea asta, ramane de vazut, depinde mult de playerii din piata si de cat de bine va reusi BRAT sa-si ‘vanda’ studiile pe online.

  Una peste alta…. tineti aproape, fiindca sigur telenovela contorizarii in .ro nu e gata :)

  00
 3. Sunt de acord cu Bogdan Gheorghe nici un site nu a platit ca sa vada ca are 3 vizitatori in plus toti au platit cu sperata ca acum vor fi bugete mai mari in online si pe site-ul lor. Si da, daca intr-un an nu se vor vedea rezultate probabil ca multi vor renunta.

  https://www.roportal.ro/discutii/blog/1/entry-2757-studiu-brat/

  00
 4. Eu cred ca incurci scopul.

  Nu cred ca vre-un participant la SATI a sperat ca va castiga mai multi vizitatori. Numarul in sine pot spune ca este chiar pe plan secund.
  Daca vrei doar numere, poti folosi Google Analytics si e mult mai bun ca trafic.ro

  Ideea este ca acum exista un organism independent care se ocupa de monitorizare SI mai ales ca aceste date colectate vor intra direct in programele de planning cu care piata este obisnuita de 10 ani.

  Tu, Zoso, probabil ca ai auzit de programul pus la dispozitie de catre BRAT agentiilor. (lucrezi in presa)

  Acum va fi mult mai usor sa compari statistici si sa imparti bugete intr-un mediu integrat.

  Pana la urma pe primul plan sunt banii :) (sau speranta de a avea mai multi).
  Intr-adevar, daca nu apar banii intr-un an.. acest studiu probabil va avea probleme si ne vom intoarce din nou la mish-mash-urile de care eu unul m-am saturat de multa vreme.
  =============

  Datele s-au dat, surprize nu au fost, de aceea nici nu a fost zarva mare.
  Comparatia cu Trafic.ro este deplasata din pct de vedere tehnic. E ca si cum ai compara mere cu pere si rezulta ca ambele sunt fructe.

  00
 5. 500 euro. intrarea. oficial. restul nu se zice…

  00

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube