Speaker de evenimente

sup_dawgZilele trecute Victor şi Bogdana au trecut prin Braşov şi n-au ratat ocazia de a ne vedea. Cred că mutarea din Bucureşti a fost o mişcare benefică pentru mine, nu atât pe plan personal (fără cuvinte, fără detalii), ci cât şi pentru “cariera” de blogger. Mutatul mi-a permis să am mai mult timp pentru mine, să am mai mult timp pentru muncă, să bla bla. Dacă aş fi rămas în Capitală aş fi devenit unul din mulţii bloggeri pe care îi vedeţi la toate petrecerile şi la toate lansările de produse, indiferent de zi sau produs. Aşa, apar la puţine evenimente, în principiu la care de la care consider că am ceva de învăţat sau la care consideră agentul meu că trebuie să apar.

Uneori sunt şi speaker. Nu fac asta des, din două motive. Întâi, pentru că eu cred cu tărie că e o chestie de timp până când toţi gălăgioşii ăştia inutili vor expira şi apoi pentru că nu vreau să mă asociez cu ei. Am mai scris despre asta, când văd cereri de interviuri în care apar cu specialişti gen Tolontan, Comănescu sau Chinezu sau alţii asemeni lor zic pas.

Da, ştiu, ar trebui să fie o voce acolo care să le dea peste nas experţilor de carton, care au prestanţă multă şi rezultate mai puţine, dar oare va fi cineva care să asculte? Organizatorii in mod evident ştiu, dar ei dau publicului ceea ce vrea. Iar publicul, dacă ar avea o urmă de discernământ…ar separa ei grâul de neghină.

Şi, ca să îi răspund prietenului Alex, aşteptările de la un blogger de top sunt două: să scrie şi să livreze. Ăia îmbrăcaţi frumos, cu abilităţi de speakeri sau diplomaţi sunt de obicei ăia care fie nu ştiu să scrie, fie nu pot să livreze. Îl mai ţineţi minte pe Radu Ionescu? Cea mai bună prezenţă pe scenă, cele mai mişto prezentări, cele mai bune pilde. Şi trăgea piaţa în sus făcând aceleaşi mizerii pe care le făcea toată lumea şi pe care le blama la conferinţe.

Exemple de speakeri mai puţin talentaţi sunt multe. Cătălin Teniţă. Cristi Mezei. Ca şi mine, n-au nici un fel de prezenţă scenică, îşi pierd gândurile, transpiră, bla bla bla. Continuă să fie invitaţi să vorbească pentru că experienţa îi recomandă.

Aceeaşi experienţă mă recomandă şi pe mine şi, oricât ar vrea unii să nege, nu degeaba. Ah, că am eu un caracter infect şi că nu vreau să fac frumos, asta e altceva.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

12 comentarii

 1. Ai auzit de vorba „Minte-mă frumos”?

  00
 2. Termina ma cu chestia aia cu caracterul tau nu stiu cum…
  Prefer un prieten sincer, pe care sa-l pot intreba ceva si care sa-mi spuna parerea lui, nu aia pe care o am eu deja formata, in locul unuia care calculeaza mereu cum sa faca sa para bun si amabil dar de fapt sa-l doara-n popou daca imi merge bine sau nu.
  Futi si ierti, lovesti si te aperi, esti permanent in evolutie in orice ai face si pari constient de asta, adica om.

  00
 3. O data am facut greseala sa fiu speaker la un eveniment despre online in Cluj, a doua oara nu o mai fac sigur. Despre ce zici tu am avut si eu parte, am transpirat prin toti porii cand eram in fata unui public nu foarte numeros, mi-am pierdut gandurile si (cred, nu-s sigur) ca am zis poate niste prostii mai mari ca mine. Ideea e ca aveam ce sa zic, mi-am facut o schita de acasa in cap si stiam cum sa imi aranjez subiectul, dar fara prezenta scenica e mai greu sa vorbesti dezinvolt. A fost o experienta.

  00
 4. Chiar ma gandeam la @vasilemanu citind articolul. M-am bucurat sa il vad la comentarii.

  00
 5. pe bune, la prima chestie unde vei fi invitat sa vorbesti si imi va fi permis, vin sa te ascult. nu de alta, dar chiar dvine de o curiozitate extrema treaba asta cu „caracter infect” .

  00
 6. Ce atata ura? Oare eu mi-s singurul care vede ca nu se face mai nimic creativ pe ale noastre internete?
  btw, astept o conferinta despre online in aceasta toamna prin Iasi. Poate apari si tu.

  00
 7. Chiar nimic măi acsel?

  00
 8. eu n-am inteles niciodata formularea asta: „eu cred cu tărie” pai ori cred ori sunt sigur?

  00
 9. @icsulescu: daca nu ma insel, faza asta cu „cred cu tarie” a introdus-o geoana, in campania electorala pt. presedintia de o zi. probabil i-au zis consilierii lui ca suna bine, asa ca o repeta de cate ori avea ocazia. stiu ca ma zgaria pe creier inca de atunci, mai ales ca intr-un discurs de 5 minute, o zicea cel putin de 3 ori.

  00
 10. @icsulescu: PS: „cred cu tarie” se poate interpreta si altfel: „cred asa ceva numai dupa ce beau un litru de tarie”, altfel spus „nu cred nici 1% din ce voi spune acum” (cel putin la geoana mergea bine si interpretarea asta)

  00
 11. La conferintele astea au voie sa vina doar bloggeri ?Nu am vazut niciodata vreun anunt sau ceva de genul.Oricum,la cat sunt unii de critici m-ar arde pe rug :)) Nu prea m-as integra in grupul de fete.Nu-mi plac tricourile largi si nici nu port ochelari…

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube