Social Media: cum și cine a stricat twitter?

Expunerea lui Viorel despre Twitter e corectă și e în ton cu ce scriam acum o lună:

Mi se pare jenant ca un articol bun, aruncat pe Twitter de un user cu peste 10,000 de followeri, să primească doar cel mult câteva (puţine) zeci de retwit-uri pe parcursul unei zile. Şi asta ştiţi de ce se întâmplă? Pentru că unii, câţiva, ne-au băgat în cap că, prin RT, slugărim, pupăm în fund, cerşim atenţie etc.

Dar eu cred că Viorel greșește când indică motivele. Serios. Nu alea sunt.

Întâi, oamenii care ar trebui să dea exemplu de “așa da” nu o fac, pentru că sunt prea ocupați cu a se plânge că interacțiunea pe platforma X sau Y a scăzut. Plus activarea doar la campanii. Plus zgârcenia. Plus muismul. 

Apoi e educația. În 2014, noi, Viorel, nu știm că nu trebuie să dăm parola rețelelor de socializare. Nu știm că nu trebuie să promovăm sau să invităm jegoși în emisiunile noastre. Ne dorim un net mai bun, mai curat, mai profesionist, dar să ni-l facă altcineva și să ni-l dea de-a gata. Și noi doar să culegem roadele, dacă se poate.

Faza tristă e asta: am încercat să explic unor oameni că greșesc când își pun pe timeline exclusiv ce fac ei. Au dat din cap, au zis că am dreptate și că înțeleg că, pentru a fi promovați de alții, trebui să îi promoveze la rândul lor, și au făcut tot ca ei. Și, în timpul ăsta, eu am mai crescut cu 10%. Ei nu.

Și mai e ceva. Toți care ați ridicat din umeri când infecții ăia puleau pe toată lumea, doar pentru ca era amuzant, ba unii chiar vă băteați pe burtă cu ei, sunteți vinovați prin pasivitatea voastră. Pentru că nu vă înjurau pe voi, ei doar lătrau și se căcau peste tot prin casă și nici unul nu ați catadicsit să luați atitudine. De ce să mai bag twitter în seamă? Ca să îmi văd prietenii cum se pupă pe bot cu unii care mă înjură non stop fără să le fi făcut ceva? E ca și cum aș vrea să mai discut cu Buhnici după ce aduce în emisiune asemenea jeguri.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

17 comentarii

 1. muistul ala de Monstru Lab ce a mai facut, i-a supt pendula lui Vasiliu drept scuze sau doar a stat la un anal decent, cu putina delma capsunica? ca plangea de sarea camasa pe el cand a auzit de avocati.

 2. 99% din prietenii după rețelele de socializare nu iau de seamă dacă tu dai share la un articol despre viața în România, despre “Salvați câinii”, “Influența netului asupra ta” sau alte chestii. Pentru că mulți nu sunt conectați, unii nu au chef să citească, unii au decât maneaua-n cap și alții nu sunt genu’ . Este inutil să dai share unui articol de genul ăsta. Dacă dai share unui articol despre o manea sigur o să ai de zece ori mai multe vizite/comentarii/share-uri/like-uri.

  00
 3. Zoso le zice direct în față. Și-a asumat consecințele, știa că o să întoarcă mulți oameni împotriva lui, totuși a continuat să spună înțelegerile sale. A ales să zică ce nu se zice. El nu o să spună ce nu a trăit,nu o să influențeze pe cineva prin minciuni. Își spune înțelegerile de aproape 10 ani (Da, în Mai 2015 se fac zece ani de când Vali își spune înțelegerile și gândurile pe Zoso.ro). Și unii mai se miră de ce Vali e cel mai bun blogger român. Whatever, să nu credeți că-l pup în cur pentru trafic sau chestii de genul. Nu vreau nimic de la nimeni, nu vreau să demonstrez ceva. Asta e părerea mea despre Zoso, ăsta e adevărul.

  00
 4. Am mai spus o dată sau de 2 ori, dar mă repet.
  Lumea nu îți dă share nu din zgârceniei, ci din orgoliu.
  Dacă ți-ar da, ar accepta că tu zici niște chestii pe care el nu le-a gândit și automat te pleasează deasupra lui. Ar recunoaște că tu ești mai bun decât el și acum să o zicem pe aia dreapta, tu nu ești prea ușor de înghițit.

  00
 5. Pai vad ca pe twitter cei care ar trebui sa dea exemplu de “asa da” urmaresc 10-20 de oameni.

  00
 6. s-au ascuns dupa retele?

  00
 7. Facebook e despre like si share. Twitter despre hashtag si trends. Pe facebook engagementul majoritar e de tipul “pastor” – “turma”. Pe twitter dimpotriva, de cele mai multe ori creatorul de content e umar la umar cu comentatorii, pe acelasi hashtag. De-aia la seriale si emisiuni in US se promoveaza ” #subiect ” si nu ” follow @content_tv “.
  Rezolvarea nu vine din RT ci din crearea unor trenduri interesante. Si aici vine problema: ce e interesant in Romania, o tara in care nu se produce mai nimic original ci doar se comenteaza pe subiecte si noutati importate?

  00
 8. Hitler zâmbește acum!

  00
 9. Anyway, dați dislike-uri cât mai multe, știu că puteți 😉

  00
 10. Ma, da de cand cacat trebuie sa contribuie lumea ca twitter sa fie o duda? Sa o parafrazez pe duduia cu tricoul, ma pis pe el de twitter.
  Sau ce, cerseste platforma atentia publicului: “hai, va rog, bagati-ma in seama”?

  00
 11. Sunt noua pe-aici,dar o sa-mi spun “pasul”.
  Am 25 de ani si sunt o mare “devoratoare” de stiri medicale din toata lumea, ca doar imi voi da rezul pe cercetare.
  Mi-am facut cont pe o retea profesionala .Prima geseala insotita de prima consecinta :mi-am pus patru poze pe profil dupa care un individ de vreo 50 de ani,mi-a scris prin mesaj privat ca pozele mele nu sunt reale. Am facut a doua greseala,am mai pus inca doua poze de la festivitatea de absolvire a facultatii, cu profesorii mei de la facultate,ca individul sa nu mai aiba niciun dubiu ca am poze reale, dupa care am primit mai multe mesaje private de la niste indivizi muuuult mai in varsta (imi puteau fi tati daca nu chiar mai mult) ,dornici sa imi intinda o mana de ajutor .(Cred ca va dati seama si de ce voiau acei indivizi sa ma ajute )
  Desi am distribuit foarte multe articole medicale ,cu cele mai noi inovatii din domeniul medical si farmaceutic ,cu exceptia indivizilor mentionati mai sus,nimeni nu mi-a dat vreun share ,vreun coment sau vreun like,cu toate ca la aceleasi titluri unii aveau si 50 de likes si cu toate ca eu (cu exceptia postarilor din domeniul politic) am dat like,comment si uneori si share cam la toti .
  Am fost foarte activa si de buna-credinta, pe acea retea dar cu rezultate nule.Pacat ca nu am citit astfel de articole inainte de a-mi face contul.
  Multumesc mult pentru astfel de postari foarte utile.
  Probabil ca imi voi desfiinta contul definitiv,doar ca asa cum spuneti datele mele sunt in posesia lor

  00
 12. Mai exista twitter?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.