Situația la zi – vineri, 8decembre

Eu sunt curios cum cred oamenii care fac înșelăciunile astea că funcționează lumea. Ăia care iau țeapă de 1.000€ o să vadă că nu mai răspunde nimeni la telefon și o să uite? Nu e evident ca unul 1 din 5 se va duce la poliție, mai ales că vorbim de sume atât de mari?


Jandarmerița prinsă cu droguri s-a întors la muncă, pentru că…legile sunt pentru fraieri, nu pentru copiii de generali.

Nu acum, dar peste 2 ani o să șteargă toate știrile de pe net și apoi o să fie avansată încet încet. În maxim 10 ani o să fie procuror pe undeva, că sistemul are nevoie de oameni ca ea.


Despre falimentul Azomureș:

Azomureș se confruntă și cu alte provocări ce își au rădăcina în lipsa de acțiune a autorităților, printre care: subvențiile pentru gaze în Bulgaria (România nu are o politică similară și, ca urmare, importurile bulgare de îngrășăminte în România sunt în creștere); supraoferta de gaze subvenționate în România (în ciuda unui surplus semnificativ de gaze naturale tranzacționate de Transgaz, gazul suplimentar nu este pus la dispoziția pieței, deoarece marii producători nu au voie să realoce către consumatori industriali, precum Azomureș); fraudă fiscală la import și sancțiuni (în noiembrie, o navă cu 30.000 de tone de uree a intrat în portul Constanța cu documente false pentru a evita taxele și sancțiunile și, până când autoritățile au descoperit situația, jumătate din transport a dispărut).

 


Polonia a făcut infrastructură feroviară.


Clădirea asta era ceva vilă de închiriat. În timpul săptămânii era goală, în weekenduri vedeam mașini de turiști parcate acolo. Acum e de vânzare. 6 apartamente, 2 spații comerciale, 565mp construiți. Nu-mi dau seama de ce nu duduie treaba cu AirBNB sau ceva. Chiar nu-mi dau seama.

Nici n-am reușit să o găsesc pe vreun site la vânzare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

28 comentarii

  1. Cred ca as face cu capul daca as citi zi de zi de zi stirile astea, de 20-30 de ani nu e nimic bun la nivel macro in tara asta, si ma cuprinde treptat o stare de frustrare si dezamagire inegalabila.

    Si aparent, in functie de pe cine intrebi, sunt doar 2 solutii – votezi cu AUR sperand sa ii traga cineva in teapa pe toti astia, sau iti iei lumea in cap.

    Ambele solutii sunt proaste.

    AUR nu au capacitatea sa rezolve nimic, avand doar gura mare si o lipsa crasa de experti in politici publice, administratie sau experti in general in orice. Doar cu nationalism ieftin nu se rezolva nimic.

    Iar majoritatea celor care emigreaza strict pe motiv de dezamagire revin dupa cateva saptamani sau luni sa-si dea cu parerea inutil si enervant, in loc sa-si vada de noua viata.

    Comentariu apreciat.7712
    • Cred ca as face cu capul daca as citi zi de zi de zi stirile astea

      de aia sunt eu așa cum sunt.

    • Well, iti multumesc ca ma tragi dupa tine :-D

      Comentariu apreciat.531
    • NOU
      #4

      de aia e bine ca macar o perioada sa te detasezi de toate, ignoranta ajuta cateodata. Lumea asta e de kkt, singura sansa e sa iti faci bula din jurul tau cat mai ok, sa te inconjori cu oameni care au cam aceleasi standarde ca si tine sau sa va ajutati sa fiti mai buni. Sa faci un ban ca sa te poti invarti cand dai de kkt si cam atat.

      Nu ne ajuta cu nimic ca vedem cat de corupti sunt toti, fiindca 90% dintre ei sunt corupti, altfel nu ar fi ajuns pe pozitiile acelea. Nu ne ajuta ca-l claxonam pe ghiolban, probabil doar putin ca mai scapi din nervi si nu mergi acasa sa strigi la nevasta si copii.

      Comentariu apreciat.324
    • Ai dreptate monciule, mai tii minte acum vreo 8 ani, dupa Colectiv, cand inca nu aparuse USR, si peste tot se incurajau oamenii sa nu mai stea deoparte, inclusiv cu invitatii la Cotroceni, guverne alternative, lucrurile rele se intampla cand oamenii buni stau deoparte, etc. ?

      Eu cred ca de atunci s-a accentuat in societate nevoia asta de a face pe desteptii, indiferent de mijloace, orice Gigel a inceput sa-si dea cu parerea, sa se implice, sa gesticuleze, sa protesteze, etc.

      Numa’ ca fix la fel au facut si ghiolbanii din cealalta parte, si spre deosebire de noi, ei chiar au pus mana pe putere, si n-au mai lasat-o, ca sunt multi, fomisti si cu tupeu.

      Comentariu apreciat.411
    • @igor: „n-au mai lasat-o, ca sunt multi, fomisti si cu tupeu.”

      50.000 de oameni sunt multi? Cam atat sunt toti astia, „organizatii”, care stau calare pe putere si pe bugetul public. Nu sunt multi.

      Noi suntem multi. Multi, da’ prosti.

      181
    • Si inca ceva, relativ la lipsa de solutii si dezamagirea aproape totala.

      Pentru mine, solutia e simpla. O sa votez USR. „Bine, dar nu au nicio sansa sa castige”, imi zic o gramada.

      Oare? Cu un USR (sau alianta vietii din jurul lor, cum s-o numi) pe la 30% se vor intampla cateva lucruri:
      – PSD va putea forma guvernul, dar va fi o victorie cat o infrangere. Vor fi obligati sa faca guvern cu AUR, ceea ce ii va ustura bine (sunt disperati dupa validare europeana)
      – PSD si AUR vor lua masurile crunte in 2025 pentru ajustarea defitelor, caci nu se va mai putea amana decontul la nesfarsit. Va fi sfarsitul pentru AUR, care e partid „de moral”
      – PSD va deveni in mod cert partidul mediului rural. Va pierde urbanul mare si cele mai multe primarii in urbanul mare, care se vor duce spre USR, AUR si PNL.

      E maximul ce se poate obtine azi, dar nu e deloc putin lucru.

      Ce vreau sa zic: departe de mine gandul ca aia din USR sunt niste super-meseriasi, ca nu sunt (au destule bube si ei, aroganta e una mare de tot). Dar sunt o scula utila care poate sparge sistemul creat cu grija acum de Iohannis, PSD, PNL si servicii, sistem ce pare deja un monolit de nespart. USR ca o pana care poate produce stricaciuni mari, daca e infipta unde trebuie.

      Indecis. Tu ce zici?269
    • We’re all mad here.

      61
  2. Stai linistit, ca cine are cladirea aia de pe Avram Iancu nu moare de foame.

    Comentariu apreciat.312
  3. NOU
    #13

    Nu acum, dar peste 2 ani o să șteargă toate știrile de pe net și apoi o să fie avansată încet încet. În maxim 10 ani o să fie procuror pe undeva, că sistemul are nevoie de oameni ca ea.

    Inspirație de la siloviki ruși, putiniști…

    129
  4. „De la domiciliul bănuiților […] au fost ridicate mai multe bunuriprintre care […] şi 80 de încărcătoare.”

    Pfoaaa ! Stateam pe o avere si habar nu aveam.
    Or fi confiscat si ce aveau in cutia cu cabluri ?

    Comentariu apreciat.321
  5. Ref la pct 1, reclamat la poliție pe aia care cereau datele cardului pe OLX, după o vreme chemat la secția penală la tribunal să-mi iau dosarul, procuratura a considerat că nu e cazul sa se înceapă urmărirea penală.
    Ref la clădire, urîta și fără rost în zona respectivă

    225
  6. Nenorocire, au apărut rezultatele testelor PISA. Politicienii își freacă mâinile de bucurie că pot face ce vor, învăluind furtișagurile și schemele în malaxorul legalității la limită și a birocrației excesive, căci norodul, scărpinându-se derutat în crestet, nu va înțelege nimic. Ați observat că ultimele tunuri scandaloase apărute în presă au fost date în mod aparent legal?

    186
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1340
    • phaff, încetează, te rog.

    • @Vali

      Nu din vina ta, dar, atragi foarte mulți curajoși (nu numai la tine) care par să nu aibă altceva de făcut, în afară să se vaite.

      Au dreptate, cei ca Marian au dreptate.
      „OK atunci”, mi-am zis, „hai să-i întreb ce au de gând”, că nimeni altcineva nu va aplica justiția aia
      A, nu vor, se vaită? Atunci să nu se mai vaite, să protesteze mioritic & organizat în weekend-uri, în fața clădirilor, poate și niște marș-uri în zigzag.

      Cât să mai tolerezi/tolerăm văicăreala curajoșilor, până să se ajungă la întrebările fatidice „Bine, și, ce ai de gând să faci…?”.

      Indecis. Tu ce zici?2321
    • @Phaff, nu am vrut să mă văicăresc. Am văzut în ultimele zile o serie de comentarii pe marginea subiectului, însă nicio mențiunea despre faptul că un sistem de învățământ subdezvoltat e ceea ce își doresc politicienii. Ministerul Educației și-a atins obiectivele. Dialogul si schimbul de idei, indiferent dacă conduc sau nu la acțiuni, sunt benefice, ne ajută să înțelem mai bine lumea în care trăim.
      Nu cred în apelul la violență în rezolvarea problemelor (generează un rău mai mare decât cel împotriva căruia e folosită, iar țările africane și execuțiile din istoria revoluției din Franța sunt exemple pentru asta). Ce fac eu? scrisesem un răspuns mai pe larg, cuprinzând felul în care văd eu lucrurile. Nu văd o rezolvare rapidă, inițiată colectiv, ci prin acțiuni individuale, deși timide, pot genera un efect pozitiv cel puțin asupra bulei în care trăim sau la nivelul comunității. O mare parte a populației întreține voit sau nu ceea ce se întâmplă în instituțiile statului (românii din mediul rural, săraci, slab educați, care votează primari incompetenți mandate la rând, afaceri majoritar abonate la banul public, cu precădere în județele din eșantionul 2,3, mica corupție, o parte a bugetărimii ș.a.m.d). Revenind la acele acțiuni individuale: respect legea chiar dacă circumstanțele îmi pot permite să o încalc fără sancțiuni (de multe ori, în discuțiile cu anumite persoane am fost perceput drept naiv), sunt înscris într-o asociație de voluntariat (într-adevăr, cu activități destul de sporadice, însă în viitor am în plan înscrierea în cadrul unora mai active, ci nu cele care scriu doar articolașe), acum 2 luni am făcut o reclamație către administrația locală privind aruncarea ilegală a unor gunoaie într-o zonă nesupravegheată video (a fost instalată o cameră acolo și montat un afiș), încerc să stau cât mai informat cu privire la ce se întamplă și am discuții cât mai sincere și productive cu persoanele din bula mea sau cu care intru în contact întamplător, chiar dacă eșuez (1. acum o lună am călătorit prin BlaBlaCar, iar unul dintre pasageri ne-a povestit despre cum a pierdut permisul, fiind prins beat la volan, adăugând că fapta lui e minoră, că e un șofer excelent, iar cei „20.000 km șpriț” (spusele lui) sunt dovada clară că el poate conduce și beat. Șoferul și eu am încercat să-i explicăm de ce e greșit, despre efectul alcoolului asupra abilităților de a conduce și tragediile care se pot întampla. A ținut-o pe a lui. Reacția soferului la rezistența ignorantă a ăstuia a fost destul de virulentă, catalogând indivizii cu un asemenea comportament drept idioți, proști și inconștienți. Când trebuia să îl lase la destinație i-a bătut obrazul șoferului, spunând că aparențele înșală. Sper să nu își recupereze permisul niciodată. 2. la sfârșitul pandemiei universitatea unde-s student a decis inopinat, în urma unei comunicări tot la fel de neprevăzute din partea ministrului educației cf. căreia legislația nu mai permite desfășurarea în on-line a cursurile. Anunțul ministerial era eronat, iar universitatea s-a conformat, urmând să decidă birocratic a doua zi întoarcerea la formatul fizic, fără a ține cont că unii studenți nu își permit să se mute din scurt și de imprevizibilitatea măsurii, mai ales întemeiată incorect sub aspect legal. Mi-am exprimat în asociația studențească, punctul de vedere argumentat legal că universitatea nu poate să ia o decizie pe baza unei comunicări a ministrului, iar din interpretarea legii rezultă că universitățile pot susține în format on-line activitatea până la sfârșitul anului universitar. Câteva persoane din asociație, reprezentați în forul ce urma să decidă a doua zi, au înaintat argumentele astea. La fel, tot fără succes. A fost măcar democratică decizia). E puțin ce fac? Cred că da, nu voi schimba România, cred că, laolaltă cu o categorie de oameni interesați de societate, schimbarea va fi sinuoasă (creșterea economică care să ducă la veritabilă clasă de mijloc, pieirea unor metehne cu trecerea unor generații, continuitatea contactului cu civilizația occidentală). Am încredere în inițiativa și asocierea privată a oamenilor. Nu cred că un stat social, ținând cont de nivelul corupției, e răspunsul pentru România, fiindcă generează mai multe surse de îmbogățire pentru politicieni.

      145
    • Nimic, așadar, da’ tare curajoși cu văicăreala… Așa se întâmplă când ți-e frică.

      311
  7. Jandarmerița s-a întors la muncă pentru ca are silicoane și botox.

    (O avea încă de achitat rate la lucrarile astea ornamentale, stiu și eu?)

    253
  8. doar mie mi se pare că ”vila” aia sau ce se vrea a fi arată ca plua între restul caselor/construcțiilor?

    175
  9. La Piovra va fan culo !

    111
  10. Pai mai băieți (si fete), iată de ce duduia Cotton (pardon Bumbac) ducea o viața opulenta (atenție cum despărțiți in silabe :)

    https://bzb.ro/stire/fiica-risipitoare-a-generalului-de-la-brasov-a192649

    101
  11. Legat de inselatorii si mersul la politie, este una pe grupurile de Facebook de „vinde” bijuterii, cred ca are sute tepuiti care au dat banii si n-au mai primiti nimic, ba chiar uneori vindea o chestie la 2-3 persoane si lua banii, cu zeci de plangeri la politie… si ce crezi ca se intampla? Apare ca ciupercile dupa ploaie iar si iar si ii tepuieste pe oameni. Asa ca nu te gandi ca aia is prostani de fac asta, gandeste-te ca aia stiu exact ce se poate intampla si isi asuma asta pentru ca nu se intampla aproape niciodata nimic.

    40

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile