Situația la zi – miercuri, 25septembrie

Cea mai gravă știre a zilei: Schaffler trimite angajații în șomaj. Cinci mii oameni. Încetiniri ale proiectelor au mai avut loc și la Preh, și la Autoliv, dar trimiterea angajaților acasă două săptămâni este un semn rău.


La ce ne uităm când cumpărăm o casă.


Mai bun nu avem.

Am raportat la Facebook pe 18 septembrie o pagină care pretindea că este Dcthln, mi-au răspuns după 6 zile că nu se poate face nimic.


Scandalul Diddy într-o poză.


He aint wrong.


Otrava din mâncare.


Sanda Nicola a simțit nevoia să iasă și să spună că îl susține pe Geoană. De ce ar face asta oare?


Un secretar de stat l-a întâlnit pe Elon Musk. Asta în timp ce la noi digitalizarea este praf. Dar și-a făcut omul o poză cu el, probabil? Are ce povesti 3 luni în loc să muncească?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

70 comentarii

  1. Declarația secretarului de stat se potrivește de minune cu poza 5 „Jesus, was that f*cking necessary”? Cel mai bogat și cel mai deștept… Pfff

    Comentariu apreciat.728
  2. „Grupul Schaeffler a fost afectat de o încetinire a producției la nivel global și a declarat că a observat o cerere mai slabă din partea industriei din Europa în al doilea trimestru și o concurență sporită în China pentru rulmenți pentru turbine eoliene, scria Reuters, recent.”
    Oare are legatura cu asta „Germania, cea mai mare economie din zona euro, și-a accentuat declinul, iar economia Franței s-a contractat din nou”?

    Industria scade la nivelul UE si serviciile nu vor putea sa fie motorul cresterii economice. Asa ca vine o criza, una alimentata si de incompetenta UE care in loc sa prevada si sa gaseasca solutii la asta, se gandesc ce dop sa mai lege de ce sticla si mai stiu eu ce rahaturi inutile. Nu legi clare europene pentru preturi la energie scazute, nu legi clare pentru aparare in caz ca Rusia schimba macazul, nu legi ca sa rezolve problema inflatiei cauzata de lacomia marilor companii, nu stimularea competitivitatii industriei sa putem face fata Chinei si multe altele. In schimb da pentru energia verde, da pentru reciclare, da pentru incluziune, da pentru diversitate si imigratie.

    Plm, e vremea sa ne mutam in Noua Zeelanda, sa traim ca hobitii.

    Comentariu apreciat.12623
    • Visul dacopatilori liberi si a aurarilor sosocari incepe sa se indeplineasca: corporatiile rele pleaca, globalismul se prabuseste si ramanem noi aici pe vechi stapani. Someri dar stapani.

      BTW: ati vazut asta?
      https://www.tiktok.com/@iorgavlad007/video/7418174662741380384?_r=1&_t=8q0OYQQYuUj

      Simion care aproape ia la bataie un Primar pentru ca nu i a pus la dispozitie un teren intr o zona inundabila pentru a construi o casa si pentru asta ii cere vehement sa renunte la propriile bunuri doar pentru ca dacul liber Muhammad Murad sa mai faca o casa de 35k pentru a sustine campania electoara la baiatului care nu e violent?

      Indecis. Tu ce zici?4129
    • Tu crezi ca economia se duce in cap pentru ca reciclare, incluziune, lgbt etc?
      Se duce in cap pentru ca toti am devenit mai lacomi si mai comozi, iar statele cu a lor birocratie sufocanta creaza mai multe bariere decat oportunitati.
      Toti vor easy money, maxim 8 ore de munca usoara si daca e posibil saptamana de lucru de 4 zile.
      Nu merge asa!

      Energia ieftina nu exista!
      Soarele e acoperit de nori, nucleara costa, hidro a secat, carbunele e sub pamant si polieaza enorm, iar orice investitie costa catastrofal pentru ca birocratie si adesea monopol de stst sau privat.

      Indecis. Tu ce zici?6965
    • Pentru NZ va trebui sa iei un numar de ordine, dupa niste musulmani.

      Comentariu apreciat.637
    • A iesit Planul Draghi, sunt curios daca va face cineva ceva.

      253
    • @MarcelD

      Distrugi meritocratia pentru ca vrei culori asortate de piele, incep sa pice piese din Boeing in zbor.

      Comentariu apreciat.474
    • Bai, s-au gasit toti imbecilii sa dea vina pe UE pentru problemele astea, mai ales in domeniul auto, in loc sa se uite la adevaratii vinovati – companiile care vor profit cat mai mare si in goana lor dupa profitul ala calca pe cadavre. Dar prostii fiind prosti, considera ca de vina pentru treaba asta e taman organizatia care incearca cat de cat sa ii apere de lacomia companiilor pentru ca – culmea – acea organizatie are si niste initiative in materie de ecologie.

      Si bai, va deranjeaza capacul legat de sticla? Plangeti-va la CocaCola ca fac snurul ala cu care e legat capacul prea scurt, ca UE nu le-a spus „legati capacul in asa fel incat sa ii deranjati pe oameni”. Sau, pula mea, fiti barbati si rupeti capacul ala in loc sa va plangeti ca niste pizde proaste.

      E o reeditare a „scandalului” cu linkurile de la google maps din cautari. UE avertizeaza google sa nu se foloseasca de pozitia lor de monopol pentru a-si impinge doar linkurile lor de maps, iar google decat sa dea linkuri si spre alti provideri de harti, scot complet linkurile catre maps (desi UE nu a cerut asta) si apoi oamenii, prosti prin definitie, se plang ca UE le face viata mai rea.

      Comentariu apreciat.10136
    • Alta stire buna de azi: „Grupul francez Lactalis a semnat actele prin care închide producția în unitatea din Miercurea Ciuc și concediază cei 95 de angajați”

      Comentariu apreciat.351
    • Apropo de capacele legate, in cazul meu, eu poluez mult mai mult acum decat inainte. Primul lucru cand desfac o sticla, rup capacul. Pe urma iau foarfeca si netezesc marginea lui, rezuntand aschii de plastic. Iar la final, tai inelul de la gatul petului.

      Comentariu apreciat.3912
    • @Sabotor, eu chiar sunt ala indaratnic care turteste sticlele si le pune clasic in tomberonul de plastice, cu capacele rupte.

      212
    • Cata energie si resentimente pot sa creeze niste nenorocite de capace de plastic.
      Ru desfac dopul, trag de el sa se lungeasca firul si aia este.
      A…. Si reciclez SGR, deci nu sunt mascul dacic falnic!

      Indecis. Tu ce zici?2124
    • @Sabotor
      Da cine e de vina boss pentru mizeria din propria casa? Vecinul?
      Pai cine si a mutat cocos aproape toata productia prin CN sau Africa pentru ca e mai ieftin si oricum noua europeenilor ne pute sa dam cu ciocanul si sapa?
      Da cine te impiedica Maestre sa pui mana tu ditamai continetul cu pretentii sa pui osul si sa te dezvolti altfel decat prin a deveni dependent de alte piete in domenii cheie?
      Nu respecta Google regulile? Fa ti un Google! Ca vorbim de 27 de tari si aproape jumatate de miliard de locuitori si nu de firma lu’ Gigel din Tecuci!

      E vorba de UN CONTINET! O fi el mic dar asta nu e o scuza. O fi el limitat din anumite puncte de vedere dar hai sa nu gasim vinovati in alte parti.

      Ca ne convine sau nu, anii de boom general de la inceputul anilor 90 este deja apus si fie ca ne convine sau nu urmeaza o perioada de „restarngere”, bariere si granite

      Indecis. Tu ce zici?1820
    • „Nu legi clare europene pentru preturi la energie scazute, nu legi ca sa rezolve problema inflatiei cauzata de lacomia marilor companii, nu stimularea competitivitatii industriei”

      Intr-un singur paragraf ceri, in acelasi timp, controlul statului asupra preturilor unor entitati private, dar si „stimularea competitivitatii industriei”

      Cele doua se bat cap in cap. Profiturile mari trag dupa ele investitii pe masura, pentru ca toti vor sa bage banii in asa ceva, toti sunt gata sa isi asume riscuri. Profiturile controlate de stat (direct sau indirect), ca sa „avem toti preturile mici” atrag dupa ele scadere economica si, in final, blocarea investitiilor. Mai ales a celor riscante tehnologic (unde nu stii sigur daca or sa mearga, esti sau la bal, sau la spital). Nu se mai baga nimeni, ca nu „se mai merita”. Vorbesc de UE, ca nu se baga. In USA sau Asia se cam baga…

      P.S. „problema inflatiei cauzata de lacomia marilor companii”. Inflatia e generata de tiparirea de bani si atat. Nu sunt companiile de azi mai lacome decat erau in 2015 sau 2005. Sunt doar mult mai multi bani lichizi in piata. Scosi din toate tiparnitele din lumea asta, de la aia din USA si pana la tiparnita lui Manole.

      1513
    • Pai cine si a mutat cocos aproape toata productia prin CN sau Africa pentru ca e mai ieftin si oricum noua europeenilor ne pute sa dam cu ciocanul si sapa?

      Incurci US cu UE. Ca prin UE inca se produc si haine (chiar in Romania), autoturisme (industria auto germana produce mai multe autovehicule in Germania decat in tot restul lumii), electronice (Samsung are fabrici in Ungaria, Slovacia, Slovenia si Romania). Acum, ce-i drept, exista si produse „Made in China” pe piata, ca e piata libera, nu dictatura. Dar nu e UE vinovata daca tu cumperi produse „Made in China” pentru ca-s mai ieftine (a se citi subventionate de statul chinez). Ba UE incearca – impunand taxe vamale – sa protejeze productia locala, dar atunci tot in oameni se umfla orezul ca vai, ei vor produse ieftine, de ce e UE asa de bulangioaica si pune taxe.

      Da cine te impiedica Maestre sa pui mana tu ditamai continetul cu pretentii sa pui osul si sa te dezvolti altfel decat prin a deveni dependent de alte piete in domenii cheie?

      In caz ca nu traiesti in Europa, ditai continetul asta e destul de dezvoltat, economia e destul de puternica (PIB-ul UE e peste PIB-ul Chinei), ba mai mult intr anumite domenii cheie face legea (vezi ASML, industria auto, transporturi si altele)

      Nu respecta Google regulile? Fa ti un Google!

      Dar nu trebuie sa-ti faci un Google. Ii dai amenzi pana respecta regulile, ca esti la tine-n casa, nu la gogu’

      Ca sa ma intorc la ideea initiala: degeaba urli la Europa ca – vezi dom’le – exista produse „Made in China”, ca nu UE e vinovata pentru asta. UE te lasa pe tine sa cumperi ce vrei, indiferent unde e facut, ca esti liber si nu traiesti in dictatura. Nu-ti place ca e prea multa productie in China? Nu cumpara produse „Made in China” si cumpara in schimb produse „Made in EU” sau macar „Made in Europa”. Eu pe cat posibil asta fac. Am un TV produs in Polonia, altul produs in Turcia, masina de cafea produsa in Germania, masina de spalat haine produsa in Slovenia, masina de spalat vase produsa in Germania. Pana si burghiele ce le-am luat sunt produse in Austria. Cred ca un singur lucru (mai important, ca nu vorbim acu’ de prelungitoare si unde-s facute alea – desi un prelungitor cu protectie, luat pentru birou, e produs in Germania) „Made in China” am – am luat la repezeala acum 2 ani un aspirator si e facut in China.

      Indecis. Tu ce zici?257
    • @Sabotor
      Pune mana sa faci si altceva in afara de a fi angajat si „consumator” ocazional de electrocasnice „europeene” (care oricum contin componente chinezesti)

      Ia pune te in situatia mea de „persoana juridica” ce cu pretul europeean pentru 1 utilaj agricol pot achizitiona 3 din CN la calitate 90% fata de cel UE ce mi asigura productivitate mai mare, aceiasi calitate a produsului finit si cu pret final mai mic deci „mai” vandabil.

      Ex: un tractor chinezesc cu motor Caterpillar este 7-10k. Unul echivalent de la „Ion Caprioara” produs in Germania este de la 18k in sus. Pai cu 30k imi pot lua 4 chinezesti versus doar 2 „europeene” care produc mult mai mult anual si la preturi mai mici si le mai pot si schimba mai des.
      *nu mai este de cel putin 10 ani cazul sa iei utilajul si sa ti vina gata stricat sau sa crape dupa primul hectar de pamant lucrat

      Din anumite puncte de vedere UE a fost cam ca PSD-ul: luati subventii de aici si … cam atat pe termen mediu si lung.

      De aia zic: hai sa ne mai uitam si in ograda proprie.

      *A nu se intelege ca sunt impotriva UE or smth sau vreun aurar sosocar. Pur si simplu au facut niste greseli care trebuiesc identificate rapid, asumate si indreptate ieri daca se poate chiar daca masurile pe care urmeaza sa le iei o sa supere niste baieti si fete mai tari in gura.

      162
    • @Sabotor – „Dar nu e UE vinovata daca tu cumperi produse „Made in China” pentru ca-s mai ieftine (a se citi subventionate de statul chinez)” – interesant cum spui de chinezi ca produc ieftin pentru ca subventioneaza dupa ce ne spui cum Europa produce in special in tari sarace (Samsung are fabrici in Ungaria, Slovacia, Slovenia si Romania).

      Hai sa iti dau un exemplu concret despre cum arata economia, ca ma oboseste asta cu China care subventioneaza, spusa de parca doar ei fac asta.

      „Ministerul Finanţelor a sprijinit 7 proiecte de investiţii pentru cele 3 societăţi ale Grupului Renault, în valoare totală de peste 2,242 miliarde lei, care generează 1.478 de noi locuri de muncă, iar ajutorul de stat acordat este în valoare totală de maximum 644,55 milioane lei, a transmis instituţia, printr-un comunicat.”

      Esti bun sa ne explici ce inseamna acel ajutor de stat, daca nu este fix subventie? Adica statul roman da bani unei firme private ca sa produca, in felul asta scazand costul de productie. Si daca romanii o fac, inseamna ca nu este nimic ilegal sau imoral in a subventiona o firma? Sau este asa doar daca o fac chinezii?

      82
    • @Bigbear

      Hai sa iti dau un exemplu concret despre cum arata economia, ca ma oboseste asta cu China care subventioneaza, spusa de parca doar ei fac asta.

      Te rog sa-mi arati:

      1. Unde am scris eu ca DOAR China acorda subventii.
      2. Unde am scris ca UE (sau statul Roman, daca nu vrei) nu acorda subventii.
      3. Unde am scris ca subventiile astea sunt ceva rau pana-n maduva oaselor, satana pe pamant.
      4. Care parte a comentariului meu (sau a discutiei cu ceilalti) ti-a lasat impresia ca subiectul discutat sunt subventiile.

      130
    • @Alexandru
      Misto cum in discutia despre manufactura europa vs china, tu vi cu un exemplu de tractor produs de o companie americana si un chinezism cu motor produs de o alta companie americana. Si vorbind de tractoare chinezesti, pai ce zic oamenii pe net despre ele?

      Quite a number of people I know have bought cheap Chinese tractors and they give no end of trouble and, imo, have a life expectancy of less than 5 years.

      Astea fiind zise, tu cumpara-ti ce vrei. Dar nu te plange apoi ca vai, nu se produce in EU. Se produce, dar tu nu le cumperi; preferi sa cumperi ceva mai prost – inclusiv dupa spusele tale – doar pentru ca e mai ieftin. Cum am zis, esti liber sa faci asta, dar nu te plange apoi ca nu se produce in EU.

      Si nu, produsele chinezesti nu sunt doar la 90% din calitatea celor din Europa. Nu, chinezii produc niste cacaturi ieftine (doar un exemplu), ca e vorba de autovehicule sau de electronice. Si n-au cum sa produca ceva bun, cand tot ce fac e sa copieze produsele unor companii americane sau europene.

      113
    • @Alexandru
      Ah, inca ceva, legat de asta:

      Pai cu 30k imi pot lua 4 chinezesti versus doar 2 „europeene”

      Eu zic sa faci scandal legat si de faptul ca un Mercedes S-Klasse e de 3 ori mai scump decat Geely Emgrand, ca tot masini sunt amandoua si amandoua te duc din punctul A pana-n punctul B, iar faptul ca Mercedesul e mult mai scump decat Geely e un indicator ar faptului ca EU nu mai produce nimic.

      66
    • @Sabotor – „Dar nu e UE vinovata daca tu cumperi produse „Made in China” pentru ca-s mai ieftine (a se citi subventionate de statul chinez”. Parenteza aia nu inseamna ca produsule lor sunt mai ieftine pentru ca sunt subventionate de statul chinez?

      Apoi tot tu”1. Unde am scris eu ca DOAR China acorda subventii.
      2. Unde am scris ca UE (sau statul Roman, daca nu vrei) nu acorda subventii.”

      Daca toti fac la fel de ce spui ca aia au produse mai ieftine pentru ca sunt subventionate?

      17
    • @Sabotor
      Ia vezi de merțanul ăla cîte subansamble sînt nemțești și cîte chinezești sau alți terți.

      41
    • @Bigbear
      Subliniam ca nu e mai ieftin sa produci ceva in china fata de europa, dar ca totusi produsele chinezesti ajung sa fie vandute la un pret mai mic datorita altor motive.

      @Mariel

      Ia vezi de merțanul ăla cîte subansamble sînt nemțești și cîte chinezești sau alți terți.

      Minim 80% din subansamble sunt nemtesti sau din Europa.

      61
    • @Sabotor
      Esti fix ca UE! „Suferi” de buna stare si autosuficienta care te fac sa nu vezi realitatea de dincolo de canapea.

      Tocmai am dat pe nimic 150t de boabe de porumb unei fabrici de spirt.
      De ce? Pentru ca „dumping” din Ucraina, Rusia, Kazakstan si China!
      Acelasi lucru se intampla si cu alte cerealele paioase, orz si grau, rapita sau alte culturi verzi.
      Costa peste 200k E o semanatoare New Holland care se amortizeaza intre 5 si 7 ani daca ai minim 200 de hectare si daca ai ani perfecti, fara incidente meteo sau dificultati la vanzare.

      Cum plm sa reduc eu un producator mediu costurile produsului finit cand tot ce este UE sau de la „partenerii strategici” costa de te indoaie iar produsul tau este „fentat” de importuri la preturi de rahat?

      32
    • @AlexAndru

      Esti fix ca UE! „Suferi” de buna stare si autosuficienta care te fac sa nu vezi realitatea de dincolo de canapea.

      Cel putin in agricultura vad realitatea aia crunta, nu aia de canapea. In satul in care sta maica-mea, sunt 3 familii de fermieri dinaia pe bune, care traiesc din agricultura, si stau cu ei de vorba destul de des.

      Tocmai am dat pe nimic 150t de boabe de porumb unei fabrici de spirt.
      De ce? Pentru ca „dumping” din Ucraina, Rusia, Kazakstan si China!
      Acelasi lucru se intampla si cu alte cerealele paioase, orz si grau, rapita sau alte culturi verzi.

      Hai sa-ti spun eu unde e problema: nu la UE si nici din cauza dumpingului din Ucraina. Ci datorita faptului ca tu nu prea ai unde sa-ti vinzi productia. Astia de care zic eu sunt dependenti de o singura companie care le cumpara produsele. Neavand unde altundeva sa vanda, si aia ii platesc in bataie de joc. Solutii la problema asta ar fi, chiar si daca nu te ajuta statul – am vazut la fermierii americani ceva tehnologie extraterestra – silozuri pentru depozitarea cerealelor, tocmai pentru a alege ei cand sa le vanda si cui. Inchipuie-ti ca ai tu silozul tau, si drept urmare nu esti nevoit sa vinzi porumbul acum, cand e pretul mic pentru ca tot fermierul vinde porumb acum. Il vinzi in … Februarie.

      Costa peste 200k E o semanatoare New Holland care se amortizeaza intre 5 si 7 ani daca ai minim 200 de hectare si daca ai ani perfecti, fara incidente meteo sau dificultati la vanzare.

      Am impresia ca gasesti si semanatori mai mici. Cum zici tu, semanatoarea aia de 200k e pentru ala care are mai mult de 200 de hectare.

      Cum plm sa reduc eu un producator mediu costurile produsului finit cand tot ce este UE sau de la „partenerii strategici” costa de te indoaie iar produsul tau este „fentat” de importuri la preturi de rahat?

      Tu realizezi ca nu UE stabileste pretul unui tractor? Iar pretul produsului tau, din nou, nu e stabilit de UE, ca nu exista o directiva UE care sa spuna ca porumbul se vinde cu maxim 60 de bani pe kg. Ti-am explicat mai sus unde e problema cu pretul produsului tau.

      Ura ta e gresit canalizata. Vezi peste tot ca UE te fute si-ti pune bete-n roate, cand de fapt aia care te fut sunt cei de langa tine. Imi aduce aminte de scandalul care izbucnise chiar dupa ce am intrat in UE: oamenii erau revoltati ca UE nu-i lasa sa creasca mai mult de 4 porci in batatura. Totul bine si frumos, doar ca UE nu avea/are nici o regula care sa limiteze numarul de porci pe care-l poti creste, era o lege scoasa de parlamentul romaniei, da’ oamenii erau prea orbi sa vada asta.

      42
    • @Sabotor:
      Imi esti foarte simpatic insa cerealele nu sunt borcane cu muraturi si nici piata din UE cea din US care sa ti permita sa te joci sezonier cu pretul si cumapratorul.
      In Febr. sa ti cumpere cine? Acelasi care si in Febr va cumpara tot din afara granitelor comunitare la preturi mici?
      Constructia unui Siloz costa (minim. 150k in cazul meu) dar si intretinerea lui lunara caci temperatura, umiditate, ventilatia, uscatoarele, transportoarele, etc papa un curent si de 5 ori mai scump decat in 2020 care ce sa vezi fac sa creasca si pretul produsului meu care … sta!

      Asa zisa mea “ura” fata de UE nu se refera ca ea face pretul utilajelor ci la faptul ca daca imi impui reguli (bune de altfel) care protejaza interiorul, protejeaza ma si de exterior.

      Am ajuns din mic producator agricol si mic tarnsportator „mondial” de cereale catre tarile foste comuniste care se confrunta ca si mine cu aceiasi problema dar carora le convine sa cumpere la nivel mic de la mine.
      Anomalia este ca in loc sa dezvolt zona de agricultura am ajuns sa dezvolt zona de colectare si transport international.
      Vorba nevestii: ai ajus din mamaligar, camionagiu!

      30
    • @AlexAndru
      Pai UE te protejeaza. Absolut orice produs agricol din afara UE e supus unor taxe vamale. Sunt niste exceptii acum pentru Ucraina, ca-s la necaz si na, ii ajutam si pe ei.

      Dar ca sa nu te mai plangi ca UE te plateste prost pentru porumb, uite aici o pagina interesanta:

      https://agriculture.ec.europa.eu/data-and-analysis/markets/price-data/price-dashboard_en

      Pretul mediu al diferitelor produse agricole in EU. Din ce vad eu, porumbul in momentul de fata e cam la acelasi pret la care era inainte de razboiul din Ucraina. Da, e mai mic decat varful ce l-a avut in primele luni ale razboiului, si-i inteleg pe aia care au facut bani atunci si se plang acum, s-a dus baba cu colacul, iar pretul porumbului a revenit la valorile nomale (evident, exista fluctuatii in fiecare an, in functie de productie). Asa ca d-aia nu prea inteleg de ce te plangi tu ca UE face dumping din Ucraina, Rusia sau Kazakhstan.

      00
    • Apropo, o chestie extrem de interesanta ce o vad eu in datele alea: pretul porumbului in UE e cam cu 30% mai mare decat pretul mediu mondial. Dar tu te plangi ca UE iti pune bete-n roate si nu-ti plateste porumbul…..

      00
  3. Offtopic: Aveam 20 de ani când l-am ales, nu judecați prea aspru. Abia astept sa citesc si restul.

    123
  4. G4media îmi dă o flegmă și îmi râde în față: face reclamă fabricilor Egger și închide comentariile.

    https://www.g4media.ro/fabrica-egger-un-model-de-economie-circulara-si-sustenabila-in-industrie.html

    211
  5. Marcel Ciolacu calea sigura pentru Romania.

    Calea sigura catre CE???

    Comentariu apreciat.452
    • catre imbogatirea lui
      catre falimentarea Romaniei

      Comentariu apreciat.531
    • @zedicus: nu stiu ce sa zic…. Am inteles ca afacerea cu covrigi a mers foarte bine, deci nu cred ca are probleme financiare… Acum serios, sincer, nu stiu daca pozitia de presedinte iti permite o imbogatire „pertinenta” si rapida… Cam toata lumea sta cu ochii pe tine… Aaaa, sa calatoresti unde vvrei tu ppe bani publici, sa spargi banul public pe diverse evenimante, chiar daca iti sare toata lumea in cap, asta da, te doare in pla de toti.
      Cat despre falimentarea Romaniei, cred ca ii iese asta mult mai bine din postul curent, ala de prim-ministru…

      223
    • Tot Marcel :”Am un plan sigur pt dezvoltarea Romaniei” slogan de pe flyer acompaniat de zambetul ala conspirativ de borfas valutist din anii 90

      230
    • Catre un faliment a la Grecia.

      200
  6. Diddy e terminat, o sa-l ia la ranga doar pe Weinstein vreo 99 de ani.

    Comentariu apreciat.272
    • Respect Monique, este prima care urla de ani de zile de Diddy, R Kelly & Co. Ea si Katt Williams. Au dat cu piciorul la milioane dar si-au pastrat integritatea morala si fizica. Cred ca urmeaza Tyler Perry.

      Indecis. Tu ce zici?306
    • @Nicu – nu este interesant cum dupa fiecare scandal apar multi care „cam” stiau de ce se intampla?

      E ca in bancul ala antic „Este adevarat cu Elton John este homosexual?/ Da, dar nu de asta il iubim noi”. Fix asa si cu Diddy, se stia ce se intampla dupa 12 noaptea, toti se duceau la petrecere insa plecau pana pe la 11.30, asa ca ei sunt imaculati.

      121
  7. Comentariu ascuns de spiriduși!
    [Click aici]

    Comentariu nasol. 2658
    • Are certificat de revoluționar plagiat sau doctorat plagiat?
      A încasat foloase necuvenite folosindu-se de înscrisuri false?
      Ce criterii trebuie să luăm când facem comparația?
      Vă plac grăsuții?

      Indecis. Tu ce zici?1617
    • Daca pui botul la ce spune Simion e cam tristut pentru tine.

      Indecis. Tu ce zici?3517
    • Am dat de Simion + echipa(era cu ceva senator local și alții)!la un târg de toamnă. Senatorul îi prezenta,la un stand,ceva brânzeturi locale cu prețuri de la 60 lei în sus. Apoi îi spune vânzătorului să-l cinstească pe domnul „președinte” cu o gustărică. Simion înfuleca și zicea doar mmm,bun,bun. N-a scos nimeni un leu.
      Eu am vrut să întreb dacă poate face case ieftine ,nu cumva poate să facă și o brânză mai ieftină? Mi-a fost frică de bătaie.

      Comentariu apreciat.365
    • Simion înfuleca și zicea doar mmm,bun,bun.

      https://youtu.be/2MmHuT4jv5M?si=LbS2ayUKFQSrirIX&t=172
      Cunoastem sentimentul.

      152
    • Să dau un citat gastronomic din cartea pui Ciucă sau o rețetă de pește de la Ciolacu?
      Avem în comparație Marcel, Nicu și George. Între ăștia trei George e mai răsărit.
      Focus.

      1112
    • @Pixel
      Dintre aia 3, george e cel mai muist.

      11
  8. Cam asta e starea industriei auto, au inceput sa creasca buruienile printre masinile noi. Stiu reprezentanta asta de trei ani, niciodată n-au fost aleile din curte blocate cu mașini parcate, de obicei erau mașini aduse la reparații nu mașini noi.

    Ieri mi-a venit ofertă la Cupra Formentor VZ 333 cp din stoc, 230 €/lună la contract de doi ani și 20k km, n–am apucat încă să văd dacă e cu steluță sau cineva chiar are nevoie arzătoare de bani.

    https://www.youtube.com/shorts/qFd-oYiHOjM

    212
    • Depinde de avans, am vazut practica asta cu suma lunara care pare mica dar e pe maximul de luni si cu un aport initial f mare

      140
    • Cine s-a lacomit si-a ridicat preturile, ca cica s-au marit costurile cu energia, sperand sa faca profit baban?

      Acuma dau toti marunt din buze c-a picat cererea.

      190
    • Deja Dacia a început să scadă prețurile. Probabil o sa-si dea seama și VW că nu au cum să ceară 50000 pe un passat. De fapt, mai toți producătorii or să scadă prețurile, ba chiar unii dintre ei o fac deja. Urmează și imobiliarele?

      91
  9. Sanda Nicola este maritata cu Liviu Iolu, fost membru PLUS (actualul REPER), fost purtator de cuvant al guvernului Ciolos.

    Sunt curios ce discutii au cei doi seara la masa.

    Comentariu apreciat.392
  10. De vreo luna doua am observat ca nu mai are rost sa raportezi absolut nimic la feisbucilic (inclusiv comentarii care încalcă clar regulile prin limbaj, amenințări etc.) Răspunsul este sistematic același: nu am sters, puteți cere o reexaminare, ntz, still bad luck, intr-un final răspunsul este ori appel la Oversight Board sau in justiție. Ma gândesc c-or fi răspunsul lor la DSA.

    Comentariu apreciat.260
    • Asa ar fi trebuit sa fie de la inceput.

      Daca te ameninta cineva la telefon te duci la politie, nu la Vodafone.

      214
    • @mac gregor: e posibil sa nu fi fost clar, ma referam la comentarii gen hate, înjurături, amenințări, dar nu neapărat la adresa mea. Uita-te oricum ai o sumedenie de categorizari când faci o reclamație, de vreo 15 ani de când sunt pe FB câteodată am semnalat conturi false, comentarii nelalocul lor etc. si câteodată avea efect. Acum poți reclama si deep fake-uri, nu se întâmpla nimic, „circulez y’a rien a voir!”

      153
    • E o acceptare tacita a institutiilor, nu e normal ce face fb dar nimeni nu are vreo grija, e ca si cu pirateria doar ca mai rau, in cazul pirateriei pierderile sunt mai mici sau indreptate catre unii care vor fi mai putin afectati

      91
  11. La domni anconi, intrebam din public: ce face el zi de zi ca sa avem si noi ingineri d’aia de coordoneaza activitatile domnului musca, dar aici in tara. Gen, sa-i intrebe pe aia doi de ce au plecat si de ce nu fac rachete cu apa (serios!) la domni rachetisti din tara. Sau sa se-ntrebe chiar pe el de ce-a simtit nevoia sa plece la domni reni in norvegia, si ce face ca altii sa nu mai plece. Sa comunice ceva, din autoritatea aia, zic. O pruna, o maslina, ceva.

    64
  12. Referitor la raportările fb către reclamele la produse fake sau inginerii tip „isărescu” nu pot zice decât: FMM. Zeci am raportat, NICI UNA nu a fost eliminată.
    Acum, nu mă mai obosesc, doar dau Block.
    Deci, asta chiar susțin, ce zici și tu, impunerea de a avea un reprezentant local, cum s-a putut în Brazilia parca, am comentat eu zilele trecute cu un link(blocat comentariul) de la economica parcă, că la ei s-a putut.

    160
  13. Am intrat doar sa zic ca sunt fan canalul Bushradical (al doilea link din articol).

    91
  14. facebook e cancer. Mai nou tot imi apar in feed pagini fake despre echipamente militare de la trolli rusi.
    Reteta e simpla: pun un nume d-asta vestic (gen Military Army, US Fighters etc), o poza de profil cu ceva ce pare vestic (militari sau vreun steag american) si posteaza informatii despre echipamente militare. Bineinteles ca lauda si harburile rusesti (cel mai misto e despre portavionul Kuznetsov), dar inseareaza si poze cu F35 sau alte arme vestice.
    Eh, ce e interesant e ca aboslut fiecare postarea a astor de pagini care imi apare in feed e despre arme rusesti (avioane, elicoptere, tancuri etc) :))

    103

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube