Situația la zi, luni, 8 august

Topul celor mai vândute berline premium. Ceva fac bine ăia de la BMW, de vând atât de mult.

Cam atât de mult îi pasă lui Instagram de țepele care se dau pe platforma lor. 8 luni să răspundă la o reclamație. Probabil după ce ăia nu au mai băgat bani s-au uitat la reclamație. Nu probabil, mai mult ca sigur.

Nu știu ce au oamenii cu motocicliștii. Chiar nu știu.

Hai că s-au putut pune linkuri la toate articolele. Ador să am dreptate.

Sunt pline orașele de copaci uscați, gata să cadă. Nu face nimeni nimic, deși toți primarii promit orașe verzi și alte minuni.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

42 comentarii

    • A murit și rahatul

    • La steag roșu nu ar trebui să intre în apă NIMENI, nici salvamarii adică.
      Păcat..

    • lumea se cam satura cu lupul lupul lupul , steagul rosu

      pe filmarea astora era steag rosu la imitatiile alea de valuri unde la mal era plin de oameni, normal ca vezi ca sunt valuri mici si retarzii pun steag rosu ca sa frece ei duda la o barfa cu cineva sau poate pleaca la masa

      e o faza ciudata, doar la noi in romania te fluiera salvamarii cand ai facut 2 pasi de mal sau apa iti sare de buric. prin bulgaria auzi chestii razlete, in grecia nu am auzit niciun fluierat

    • N-a fost bine pregătit… Adică să știe limita la care salvatorul să nu devină victimă.

    • Dacă nu intervenea, sistemul îl găsea țap ispășitor că nu și-a făcut treabă, dosar penal și tot circul.

      România…

    • Eu sunt împotriva salvamarilor. Mă duc la mare să mă bucur de mare, indiferent de cum e apa sau vremea, în general. Să mă lase în pace să mor, dacă am intrat în apă. Serviciul oferit de salvamari e inutil. Pe termen lung, proștii mor, restul de bucură de apă.

      Cum zicea cineva mai sus, în Bulgaria și Grecia nu am fost fluierat niciodată de salvamari, pe când în Ro mă cert mereu cu ei, că nu suport să stau în tot uleiul de plajă din primul metru de mal.

    • n-am inteles niciodata faza cu steagul rosu. am vazut steag rosu la niste pisaturi de valuri de tot rasul.

      asta cu innecatul ar trebuii sa fie lasata la voia naturii. cand mai da ortul cate unul sa iasa salvamarul la declaratii: prostul a crezut ca stie mai bine sa inoate, probabil din cauza celor 3-4 beri consumate. case closed.

    • @astia supărați pe salvamari și steaguri roșii:

      Nu vreau să văd semne rutiere, da-le-n plm de semafoare și indicatoare. Daca mor, asta e, lasati-ma sa mă bucur de condus. In India când m-am dus, nu am văzut niciun polițist de la rutieră și nimeni nu respecta niciun semn și n-am mai murit nimeni.

      Pe langa asta, valurile/furtunile de pe coasta Greciei sunt mai domoale în comparație cu cele din Marea Neagra. Numele marii noastre ar trebui sa fie destul de sugestiv, că nu e tocmai una liniștită. Dacă nu, vă las pe voi sa comparați înălțimea valurilor, furtuni etc. intre cele două.

    • @sauron
      Bre,
      In tara in care totul e interzis in mod stupid de dragul declinarii responsabilitatii, lumea tinde sa nu mai bage in seama interdictiile pentru ca ele nu mai inseamna nimic.

      Ca sa preiau exemplul tau, inchipuie-ti ca toate limitarile de viteza ar fi la 10 km/ora indiferent de amplasare sau tipul de drum.

      E stupid sa-ti inchipui ca lumea va merge pe autostrada cu 10 km la ora, asa ca fiecare va merge cu cat il duce capul si unii vor muri „din vina lor”

      Daca stagul ala ar aparea doar in situatiile in care pericolul e real nu doar in toate situatiile in care „nu avem chef sa ne batem capul”, atunci poate lumea l-ar lua in serios.

      Altfel, geamandura la 1,80m adancime chiar daca 1,80m sunt la 3 metri distanta de mal de mal si steagul rosu trei sferturi din timp inseamna ca omul nu va face diferenta intre „e periculos” si ” oricum asa e tot timpul, da-i in plm” si se va baza pe talentul supraestimat.
      La stiri se va declara ca „mortul e de vina”, voi aveti pe cine sa injurati superior….si toata lumea e fericita.

    • @Sauron, nu confunda traficul cu natura. daca creierasul tau nu reuseste sa stabileasca niste limite, gen sa nu intri in apa adanca daca sunt valuri mari si nu stii sa inoti. poate ca natura nu te vrea pe planeta asta.

      la trafic e altceva, ca risti sa omori si pe altii daca esti imbecil.

    • Pentru ca am intrat in iadul moderarii numai de zoso stiute o sa reiau o bucata:

      @Sauron
      Daca toate limitele de viteza ar fi 10 km/h limitele alea n-ar mai insemna nimic, toata lumea s-ar sterge la fund cu ele, doar mortii ar fi vinovati si aia e. Cam asa si cu „inotul interzis”.

      Ca o anecdota:
      E o placa cu „inotul interzis” langa lacul Caltun, lac glaciar la 2100 de metri altitudine unde apa are 5-6 grade in zilele bune. Daca bagi mana acolo si inca mai vrei sa inoti, placa aia n-o sa te opreasca oricum…

    • Cică te poți îneca și de la curenți de apă, nu doar de la valuri. Dar sunt basme. Nimeni nu s-a plâns postum „ce trage apa!”…

    • @zz pericolul nu vine doar de la valuri, ci și de la curenți.

    • Io sunt sigur că toate victimele care mor înecate la mare sunt înători de performanță la 500 de metri pe balta lor de la țară sau orășeni care fac o piscină de 50 de metri de 3-4 ori fără pauză. Idioți care ar trebui legați cu o sfoară de geamandurile alea cu o cruce pe ele ca să fie exemplu pentru alți posibili idioți.

    • @zz
      In trafic e altceva că riști să omori și pe altcineva. Dar stai, salvamarul ăla care s-a băgat să-l salveze pe xulescu, n-a murit și el, săracul?
      Și în locuri lăsate în voia naturii cum vrei tu sa fie, in care nu exista salvamari, Dunăre, Siret și altele, sunt oameni care se îneacă și alții random care se aruncă după ei și mor. Lăsatul în voia naturii nu garantează că nu mor și alți nevinovați, că nu trăiești în Groenlanda ci într-o țară cu densitate medie de locuitori.

      Pe unde se poate și se vrea, ‘gen’ mare, e mai bine sa fie salvamari, că au pregătire specială pentru cazuri din astea. Dar în fine ai dreptate, my bad, ce am zis eu nu e comparabil.

      @habarnam
      Dacă românii sunt suprarestrictivi la capitolul stegulețe roșii în comparație cu grecii, eu mă gandesc că o fi un motiv întemeiat pentru asta. Altfel, nu prea văd cum pe românul nostru neaoș, average Dorel, îl apucă ardoarea de muncă în comparație cu grecii și vrea el să facă exces de zel, nu cumva sa stea degeaba. Dar cine știe, o fi salvamarii invidiosi că nu le ajung banii să își ia masă la Nuba, și pun steaguri, fluieră de nebuni la greu sa nu intre in mare. Poate așa se descarca ei pe turiștii care se simt bine.

      Totuși, decât să îmi zici povesti anecdotice și generalizări cu limitări de 10km, mai bine dai un search pe bătrânul gugăl, și cauți ce am zis eu in primul comentariu.

    • @sauron
      Caut bre.
      Aia cu india? Fusei acolo. Se moare mai mult din nerespectarea masurilor de siguranta minime mai mult decat din greseli in trafic unde e un fel de „lasa-ma sa te las” care functioneaza surprinzator de bine comparativ cu numarul de vehicule.
      Ba chiar stiu ca facusera ceva nordici un experiment cu suspendatul toturor regulilor de condussi scazuse numarul de accidente pana aproape de zero.

      Ala cu „marea neagra”?
      Asa i-au zis turcii. Neagra la noi, Alba la Greci.
      Inainte de asta a fost „cea mare”, „cea albastra” , „cea primitoare”. Zero legaturi cu inotul.
      Si moldova era „Bogdania Neagra” si nu de frica de inec.

      Ca nu pun salvamarii steagul rosu si gemanduri la mal degeaba si fluiera ca sa nu aiba batai de cap?

      Ba fix asta fac. Cu o placere ceva de speriat.
      Nu poti sa ma vezi ca vin inot paralel cu malul 5 kilometri din capul statiunii si sa ma fluieri ca sunt la 3 metri de linia geamandurii. ca sa nu dau cu capul in colace.
      Efectul e ce am zis, cu cat interzici mai mult, cu atat te iau mai putini in serios.

      Ca la noi e mai periculos ca la greci?

      Depinde. Valurile sunt in mai rele si dese la noi din cauza pragurilor succesive si adancimea relativ mica pe distante mari,care ofera putina apa in care sa se disipe energia si devin „masina de spalat” la mal.

      De-aia si cam scufunda corabiile mici pe furtuna, ca formeaza brizanti. Ca faimosii „trei frati” de pe Razelm.
      Curentul in schimb e previzibil chiar daca pare rapid.
      La ei e cam viceversa.

      Ca sa mai fac o comparatie nesuferita, pe acelasi principiuar trebui sa interzicem alergatul, ca e risc de infarct si mersul pe munte ca am vazut multe cruci si pe acolo….
      Ceai de tei, netflix si platitde taxe.

    • pentru dezghetatii care zic ca nu e acelasi lucru, pentru ca in trafic poti sa omori si pe altii, fix asta a facut eroul nostru, a ucis un salvamar, agatandu-se de el de spaima si tragandu-l la fund.

    • Ma, prostii familiei, nu numai valurile sunt periculoase, ci si curentii. Iar cand vedeti voi valuri mici si steag rosu, inseamna ca sunt curenti puternici. Si fiecare prost intra unde a apa pana la brau, ca nu i se poate intampla nimic, iar curentul il trage usor usor spre larg. Prostul se joaca si se uita dupa femei si nu observa ca i-a ajuns apa la piept. Apoi isi da seama ca se misca greu spre mal si intervine panica. Si uite asa moare prostu si mai ia si pe altii cu el.

      Tin minte acum cativa ani a fost un caz unde un barbat a murit inecat incercand sa salveze un copil. Copilul a fost salvat, iar familia s-a tirat pe nevazure.

      Daca sunteti la mare, nu faceti pe eroii nici daca sunteti buni inotatori. Lasati prostii sa moara ca doar ei vin la mare sa se simta bine.

    • @punkreas – asta cu diversi curenti este reala si nu, sunt statiuni unde exista anumiti curenti dar aia sunt permanenti nu doar cand ridica aia steagul, si sunt statiuni in care din cauza digurilor nu ai curenti aproape deloc si ai doar valuri

      daca voi va uitati la clipul asta si vedeti valurile alea de 10-20cm considerati ca e nevoie de steag rosu ?

      eram in grecia acum 4 ani si am prins o zi cu niste valuri fantastice, imi aduc aminte doar de prin neptun de cand eram mic de asemenea valuri, batea un vant super puternic, apa era calda, nici dracu pe plaja, la locatia salvamarului era ridicat steag rosu si omul a plecat. am intrat in apa si m-am balacit vreo 5 minute dar nu era vreme de stat, adica la 3 metrii de mal nu stateam in picioare decat 10% din timp in rest dadeam serios din brate. a 2a zi valurile la jumate, steag galben salvamarul statea relaxat ca nu intra nimeni mai mult de picioare, m-am dus vreo 5-7 in apa, a vazut ca nu ma duc mai departe, stau la suprafata si ma descurc in valuri, n-a zis ala nimic, primele 5 minute s-a uitat spre mine apoi s-a relaxat.

      anul trecut in 2 mai – apa pana la umeri la geamandura (am 1.80) inotam paralel cu malul si la fiecare 5 minute un prost fluiera ma opream ridicam mainile sa vada prostul cat e apa, 10 minute mai tarziu uita si iar fluiera. faza asta fara valuri, fara nimic

    • Aveți o logică imbatabilă. Eu spun că aș vrea să nu existe salvamari, voi dați exemplu cu traficul. Vă spune unul că nu e același lucru, că în trafic omori și pe alții și vine argumentul suprem:

      ”Sunteți proști, că fix asta a făcut băiatul ăla, a tras un salvamar după el”

      Păi fix asta zic, în plm, să nu existe salvamari. Ok, pe plajele private, cu șezlonguri, e treaba fiecăruia cum o gestionează, dar pe plajele publice, mi-aș dori să nu existe salvamari și fiecare să fie liber să intre când vrea, până unde vrea, pe propriul risc.

  1. Parca exista in primarii departament specializat, teoretic ar trebui sa faca inventarul copacilor sanatosi, teoretic.

    Acum multi ani mi-a cazut un varf de plop pe masina, norocul meu e ca intai a cazut pe un gard si doar o bucata pe portbagaj, l-a strambat.
    Am sunat la spatii verzi si mi-au zis sec „Ne puteti face reclamatie, nu vedeti ce furtuna este, nu avem ce face, sunt copaci cazuti in tot orasul” .

    Asa ca am indreptat pe banii mei.

    • Oare se mai poate indrepta masina din poza? Mai are rezistenta la accident?

    • NOU
      #25

      Daca ii dadeai in judecata, poate castigai. Asa, i-ai lasat in pace si lucrurile merg ca inainte.

    • Nu faci reclamație la „spații verzi” ci suni la 112 fiindcă e vorba de daună materială posibil din culpa.. „spațiilor verzi”.
      Nu miști mașina, nu pui mâna pe creangă ci suni la 112 și expui situația.
      Cineva vine și constată (de regulă ISU cu scara pt toaletat pomul), restul e treaba avocaților.

    • In teorie aveti dreptate, cei care spuneti ca nu trebuia sa misc masina.
      In practica, s-au pisat pe mine. Ca om care are vreo 13 procese castigate cu militia..inteleg procesele. Castigi, dar mumu bani inapoi si mumu reparatii la timp.

  2. Am auzit ca daca iti cade un copac pe masina si nu e pe loc marcat corespunzator, platit la primarie, nu ai ce daune sa le ceri. Vad ca dacia aia e parcata aiurea. Oare are vreo sansa sa dea in judecata?

    • Ai auzit prost, te asigur.
      Pe logica asta, nici un cap spart nu e culpă fiindcă e loc de parcare domle nu de plimbat capul prin parcare fără contract cu ADP.

    • karma, parcat de-an pulea, mașina muci
      bravo copac! un copac muribund a făcut mai multe decât poliția locală în materie de disciplinat șoferi care parchează ilegal

    • @Zuza
      La fel si daca pica pe tine pe trotuar si ai restante la taxe si impozite….
      Ba voi ganditi?

      Ce dracu cautati oameni in locuri in care s-ar putea sa cada vreun copac? Cetatenii responsabili circula pe trotuar pana la limita evitarii oricarui pericol:)))
      Propun interzicerea stationatului in zonele acoperite de vegetatie.

    • LE: Dupa ce-am mancat un Snickers am recitit comantariul Zuzei in alta nota, dar eram afectat de aia cu „era interzis, ce cauta acolo” de mai sus.
      Drept urmare, nu m-ar mira sa fie cum spune ea:)))
      Mea culpa!

    • Primăria își ia amendă pentru copac, iar tu pentru parcare.

  3. BMW a băgat abonament la opționale. Încălzirea de scaun cred ca este 17 euro pe luna sau 400siceva ptr totdeauna. Bine todeauna pana mI cade serverul ceva…

  4. legat de copaci uscați, gata să cadă, cauta grupuri de FB „nume oras”+civic, cand se taie un copac cum iti explica ca nu e batran si bla bla …… asa ca primaria asteapta furtuna si asta e.

  5. Nici când se taie uscăciunile nu e bine, că la noi mereu se va găsi cineva să comenteze. Uite exemplu de la Timișoara:
    https://www.facebook.com/TimisoaraCEC/posts/pfbid0XhzXND8zDwtu9pzP4o9ai9RdxExb5mG5TBEvgsBUbvcLokb5QbiDman8rK9wSvVDl

    • Ți-am dat eu mână roșie.

      După decenii de minciuni, șarlatanism, provocări împotriva cetățenilor, de ce sa te vaiti că „cineva comentează”?

      Dacă salvezi o victimă din traficul de carne vie, ce faci, o tutui că de ce ii e frica de matahale sau de ce nu are încredere în nimeni și nimic?

      Așa și tu, „se va găsi cineva să comenteze”…

    • @Phaff: asta ai înțeles tu din comentariul meu? Mai citește o dată, de data asta cu pauze mai mari, ca să-i dai timp și cimpanzeului să proceseze…

    • Da, asta am înțeles – faptul că tu nu pricepi faptele cu duzina de spălări de bani, bani pentru firmele familiei/colegilor de partid, spălări de bani pentru ofițeri/generali, contracte păguboase, restructurări de calitate inferioară ș.a.m.d.

      „Se va găsi cineva să comenteze”, parcă te-ai trezit ieri dintr-un somn de 150 de ani, cu „cimpanzeul” tău cu tot…

  6. Aplaud ca foca efortul omului de a duce pe mașină acel copac departe de copii. Prezenta un pericol. Semnat un angajat, -invizibil- dar nu și la ridicat salariul, al primăriei.

  7. Las și eu un comentariu la final, mai Vali, nu ai dreptate referitor la ultima secțiune. În orașul în care ma învârt și prin care ajungi des, la primul apel care Sere și Parcuri sau ADP sau Politia Locala, fie el și teiul lui Eminescu, e retezat! Doar eu am la activ pana acum 5 nuci 3 tei, 1 castan, etc. La orice fel de reclamație, fie ea ca ți se pare ca o ramura pune în pericol un gard..gata, i se taie piuitul. Dar acest aspect e luat în considerare doar din perspectiva cetățeanului. Le țin partea celor de la Spatii Verzi, Sere și Parcuri si ADP…nu exista un recensământ al vegetației în urbea asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile