Situația la zi, vineri, 16iunie

Au început materialele din presă despre cât de nasol e turismul pe afară. Ba pe Adevărul.ro, ba pe EuropaFM.ro. Știți cum e,  presa își face datoria și informează. Și dacă ajută și Horeca un pic, complet dezinteresat, aceștia nu rămân datori. Hai cu știrile cu mașinile furate.


Nu mai fiți săraci. Nu mai invitați săraci la voi la nuntă, că veți rămâne săraci. Simion a primit 400.000€ dar de nuntă. De ce n-a pus 4 milioane numai el știe.


ASF se face că muncește, dar nu ne-ar spune care sunt site-urile alea. Le ghicim noi.

Astea sunt genul de știri pe care utilizatorii Revolut nu au timp să le citească. Nu le trebuie lor. După ce nu li se răspunde la mailuri și mesaje încep să plângă pe net că ăia de care se fereau folosind Revolut trebuiau să îi apere de prostia lor.


Instanța a anulat amenda ANPC, băncile putând în continuare să facă schema aia cu “tu plătești 20 de ani dobânda și apoi principalul”.

angajam-personal

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

59 comentarii

  1. Nu ca as crede ca n-ar fi independentă Justiția dar parcă orișicât… Curtea de Apel Cluj dă dreptate Băncii Transilvania, la Vaslui oare ce ar fi iesit?

    • Doar ca BT a deschis procesul acolo unde are și sediul social, cred ca nicinu avea cum sa deschida procesl a Vaslui

    • O mai ramas ca BT să pună comision pentru deosebita onoare de a călca pragul unei agentii. cred ca e singura bancă din romania care are comision la încasare interbancară.

    • @Beb oricum calci degeaba pragul unei agenții, că te trimite în online, nu știe nimeni nimic.

  2. Nu a fost nici o schema cu scadentarele creditelor, e matematica simpla acolo, de manual de economie de liceu…doar niște sinecuristi de la ANPC au fost folosiți ca sa dea un semnal băncilor ca au profituri mari și o sa trebuiască sa decarteze mai mult la bugetul de stat, ca e fomică de bani.

    • În teorie există și posibilitatea de principal egal pe toată durata creditului. Costul total al creditului scade un pic, DAR ce nu zice nimeni e că rata o să fie mult mai mare la început (pentru că dobânda e egală ca la un credit cu rată egală, și tot trebuie să o plătești). Adică grad de îndatorare mai mare, adică nu se încadrează lumea la așa ceva. E exact același lucru ca o rambursare anticipată, dar obligatorie. În condițiile în care la noi lumea face încă un credit ca să aibă pentru avans și încă unul pentru mobilă, n-ai cum să obții vreun rezultat cu astfel de oferte – oamenilor le trebuie rate cât mai mici ca să trăiască.

      Dar dă bine la populism să-i spui „schemă” și să zici că băncile sunt rele. Da, sunt rele, dar nu din cauza matematicii. Poți să zici că da, au cele mai nasoale dobânzi din europa, dar nu poti să zici că fac „scheme” cu calculul ratelor, chiar dacă matematica nu e punctul tău forte.

    • @mmm – stai, cum? Deci nu e schema ca platesti 2/3 din perioada mai mult dobanda decat principal? Nu e schema ca e foarte posibil, daca peste 10-12 ani de la inceputul creditului sa datorezi bancii aproape toata suma imprumutata? Nu e schema treaba asta, e ok?

    • @stf
      Care e schema, când tu primesti un scadentar unde scrie negru pe alb cât plătești și ce reprezintă?
      Dar e simplu sa dam vina pe alții ca suntem ignoranți și analfabeți functionali.

    • Ba, doar pentru ca v-ati obisnuit sa fiti fututi in cur nu inseamna ca e normal sa te futi in cur. Despre asta e vorba. Nu, nu e normal sa fii jupuit de banca pe x ani si sa te transformi intr-un sclav fara optiuni. Sau intr-un sclav conditionat de prea multe ca sa poata sa renunte la asemenea angajament.

      Tu poti sa-mi zici ca nu sunt responsabil ca nu accept mizeria de la banci. Eu iti zic ca vreau sa am acces la capital fara sa devin un sclav.

      Nu, nu e normal sa platesc 30 de ani din viata pentru o casa. Pula-n ea de casa, sunt niste pietre si lemne puse pe o bucata de pamant. Dar nu mai gandeste nimeni asa, pentru ca sclavetii s-au obisnuit sa fie sclavi si au ajuns la punctul in care se cred stapani. Aici e si perfidia sistemului in sine.

      Nu coaie, nu. Ma pis pe ele de banci si pe schemele lor legale. Doar pentru ca-i legal nu inseamna ca-i normal. Doar pentru ca esti adaptat la o societate bolnava, nu te face sanatos. Doar pentru ca tie iti place sa fii futut in cur si iti place sa traiesti asa, nu inseamna ca place si altora.

    • „Eu iti zic ca vreau sa am acces la capital fara sa devin un sclav”

      Asa ceva nu se poate. In niciun caz acum, intr-o tara cu rata inflatiei la 15%, tara care se imprumuta la nivel de stat cu dobanda anuala de 8% in valuta. Dobanda e uriasa si vei plati pretul. Si tine mai mult de tara in care traiesti decat de banci.

      Frustarea ta individuala e reala, dar nu are nicio rezolvare din afara ta. Alta decat sa te imprumuti mai putin, sa muncesti mai mult, sa economisesti pentru a plati un avans mai mare si/sau pentru a plati in avans pentru credit.

      Partea proasta ca sunteti multi care ati ajuns in starea incat sa credeti pe unii care va promit ca o sa reguleze ei bancile. Ca o sa ii oblige pe aia sa dea credite pe 30 de ani cu rata fixa de 2% pe an (repet, intr-o tara care azi o inflatie de 15%; atat era si acum 20 de ani, in 2003) sau sa nu perceapa dobanda mai deloc pe 5-10 ani de zile, pana iti scade tie principalul.

      Aici incepe distractia. Ideile de genul astea au fost duse pana la capat in tari precum Venezuela. Si e un adevarat „paradis” azi acolo. Sper sa nu traiesc „paradisul” asta si in Romania.

    • Andrei, NU te obliga cineva sa iei bani de la bănci, IFN-URI, cămătari ! Poți sa economisești, să iti mai iei un job, să stai în chirie sau în cort în pădure, sa mergi pe jos sau cu metroul sau cu bicicleta ! Dar NU EXISTA bani gratis ! Banii pe care ii imprumuta băncile și IFN-urile sunt ai altor oameni, care vor înmulțirea lor, ca de aia ii duc la bănci sau cumpara părți din ele , devenind acționari…asa funcționează lucrurile și pare ca e mai bine asa decât comunismul…

    • @Andrei, nu te obligă nimeni să iei credite. Ia exemplul lui Vali, cumperi totul cash și poți să râzi liniștit de ăia care se împrumută la bănci.

    • @mmm
      Fratiwer, sa vrei sa oferi oamenilor care, teoretic, te-au ales sa-i conduci posibilitatea de a avea o viata in care se culca si se trezesc fara grija ca le ia casa banca daca se imbolnavesc sau au un accident se numeste ca iti faci treaba, nu populism. Ca prostituatele astea numite politicieni din Romania doar asta stiu, sa se prostitueze, e alt aspect. Dar nu e vina lor, nu a fost si nu va fi niciodata vina lor.

      Dar cel mai pervers aspect este sa fii o rotita a masinii si sa incepi cu cacaturi tehnice cum ca dom’ne…. no se puedes sa o arzi cu dobanzi mici pentru ca inflatie si teorii si basme. De oameni ca tine are nevoie „sistemul”, sa va pierdeti in „tehnicalitati” si sa fiti sclavi conditionati de ce va da voua sistemul cand sunteti cumintei.

      Hai sa-ti zic una: bancile au inventat matematica bancara baiat. Uite un exercitiu: du-te la banca si spune-i vitei aleia care-ti printeaza desfasuratorul de credit, zi-i sa iti explice CUM e calculat si DE CE. Am facut eu exercitiul asta la toate bancile la care m-am dus. Si in Ro, si peste tot. Fa exercitiul asta si apoi sa-mi zici cum nu sunt bancile rele cu matematica.

      @Ioan … tu esti bun de tot… Daca tot esti cu grămetica si analfabetismul fonctional, o ard si eu ca un nazist si iti zic ca e corect „analfabeti functional” nu, functionali. Da’ plm… n-are conteaza. Stii ce vreau sa te rog? Cand primesti scadentaru’ ala alb pe negru, te rog eu mult fa asta: intreab-o pe cretina aia care ti l-a inmanat, cum e calculat. Pe baza carei formule. Ce matematica a folosit. Iti GARANTEZ ca tu nu stii cum e calculat. Pretty please, fa asta pentru mine. Si apoi te astept aici, la Grande Heffe Zoso, sa ne zici cum e cu analfabetii „functionali”.

      Hai ca e sambata si merge, am timp. Inca o data, doar pentru ca esti bine adaptat la o societate bolnava, nu te face sanatos.

      @Silicon, se poate, bineinteles ca se poate sa ai acces la capital fara sa devii sclav. Doar ca tu nu stii ca se poate si insisti ca e imposibil. Stai tu linistit ca si unde sunt eu acum e inflatie mare au si astia imprumuturi. Numai ca aici iau bani cu 2% – 3% si daca incep cu scandal, mai am si niste beneficii si tot pot sa mai obtin ceva.

      Silicoane, mi s-a parut mereu fascinant sa vad oameni ca tine. Robotei perfect antrenati care regurgiteaza replicile corditilor care au tot interesul sa te vada sclav. Bravo baiat, spune-mi mie cum sunt eu frustrat si nu muncesc mai mult. Noroc cu tine ca esti barosan si muncesti mai mult, economisesti mai mult si cum ii cred eu pe unii si pe altii. Esti un mare smecher ca poti sa ploconesti la banca si sa iei un 5-6% si sa muncesti toata viata ca sa le dai banii inapoi. Faci cumva parte din aia care nu-si dau seama ca 30 de ani inseamna efectiv o viata intreaga de om sau vrei sa-ti explic?

      Intre timp, ma duc sa vorbesc cu un tovaras care stie un tovaras la banca si iau 200k – 300k cu 1% pe cat vrea muschiu’ meu, desi mi se pare mult. Si da, tu o sa-mi platesti dobanda, nu eu.

      Aaaaaa, nu stiai de astea? Nu stiai ca se fac combinatiile asa la banca cu „imprumuturi”? Nu stiai ca nu degeaba sunt dobanzile astea pentru robotei ca tine, ca sa le plateasca la baieti combinatiile? Acum stii. Da’ munceste tu mai mult si economiseste mai mult, serif, ca sa fie bine sa nu fie rau.
      Bine.. sunt convins ca o sa-mi dai o duma din aia speciala, abia astept sa imi zici tu cum nu e asa si e altfel. Hai.

      @car
      Sa mori tu ca nu ma obliga nimeni sa iau bani de undeva. Ia zi jupane, iesi din casa si incearca sa nu cheltuiesti nimic. Ia sa te vad cum iti procuri tu tot ce ai nevoie ca sa traiesti, cu ochi frumosi. Aaaa, stai asa ca parca ma obliga ceva… parca e un sistem intreg organizat in jurul capitalului, numit capitalism? Sau nu inteleg io?

      Tu poate nu intelegi diferenta dintre obligatie si conditionare. Vezi, vremurile s-au schimbat de ceva timp. Nu ma obliga nimeni sa nu iti dau in cap, dar sunt conditionat de repercusiuni daca o fac. Asa ca asta imi conditioneaza comportamentul. Nu ma obliga nimeni sa exist intr-un sistem bazat pe credit si capital, dar nu prea am unde sa ma duc in afara de padure. Deci daca vreau o viata decenta, trebuie sa joc jocul asta, nu?

      In final trebuie sa fie sclavi, capitalismul pe asta se bazeaza. Ce, eu nu sunt sclav? Capitalul si creditul inseamna ca unu are acces la banii pe care-i sclavageste altu’ si asta in urma ori nu are acces ca un sclav, cum povestesc niste tehnicieni ai creditelor pe aici. Asta e realitatea sistemului astuia.

      Cea mai buna dovada? Uite cate downvoturi mi-am luat la comentariul anterior. Adevarul e nasol, ca doare. Bullshitul te face sa te simti bine.

    • @Andrei are dreptate, @restul v-ați obișnuit cu Isărescu&Company, cu răul tot mai rău, și ați devenit crabi în gândire.

  3. Legat de Revolut.
    1. Am luat credit de 19 mii de lei in luna aprilie, a fost aprobat rapid, in maxim 10 minute. La banca aveam nevoie sa fac 2 drumuri cel putin.
    2. Ieri am vandut ceva, vreau sa sting creditul.
    3. Dobanda e cu aproximativ 1500 de lei mai buna decat la BT.
    4. In cazul in care imi transfer cei 19 mii din BT in Revolut, sa pot stinge creditul, 99% imi blocheaza banii. De aproximativ 10 minute am incheiat discutia pe chat cu un agent Revolut sa nu imi marcheze tranzactia ca suspecta. Mi-au cerut detalii: ce suma transfer, cata suma, din ce tara transfer banii catre Revolut. Le-am raspuns, le-am zis ca le dau poza cu contractul de vanzare, doar sa nu imi blocheze banii: au zis „kindly give me a moment to check this for you”. Revin cu update.

    • update1- am primit urmatorul raspuns: Domestic RON payments to Revolut do not have any sort of limits so no worries. You can send the money. However, your account has an annual top-up limit. If that limit is reached, then you might be reached out by one of our agents to provide the source of funds. At that time you can share the proof. However, it isn’t necessary that you’ll hit your annual limits hence you can send the transfer hassle free.

    • Și băncile românești s-au digitalizat, poti sa iei credit de pe telefon în 10-15 minute, nu asta e problemă…

    • update2: mi-am transferat banii, mi-am inchis creditul.

    • @car.
      Da, s-au digitalizat, dar ai luat efectiv un credit 100% online pana acum?

      Ultima data am luat un credit de la BT anul trecut, am facut 3 drumuri pana la banca. Acord gdpr, acord de interogare anaf, semnare contract.

    • @car: discutabilă treaba cu digitalizarea băncilor….ținta n-ar trebui să fie digitalizarea, ci simplificarea. Că nu sunt același lucru

      @Doru: dacă făceai top-up de pw cardul BT pe Revolut nu mergea? de ce ai vrut transfer în IBAN neapărat?

    • @Doru – am luat un credit de la ING acum 4 ani full online, din browser, l-au aprobat în câteva minute și m-am trezit cu banii în cont. BT or fi mai înapoiați.

    • @curly: am incercat prima data din btpay, am limita 4000, am intrat in aplicatie. Dupa ce am intrat in Revolut sa vad daca au intrat banii, mi-am adus adminte de top-up din card. Aia e.

      @Balaurul: locuiesc in oras mic, ING are un singur bancomat la 10 km distanta de zonele mele de interes. ING nu are nici macar agentie in orasul meu. De-asta am inchis conturile de la RAIFFEISEN SI BCR, ei si-au inchis punctele de lucru si bancomatele apropiate. Acum lucrez strict cu BT, BRD, REVOLUT.

    • @Doru: da, am luat prin George (BCR).
      Si cred ca si TBI , partenerii lui Emag, tot online au.

    • Ce sunt astea, probleme de săraci? Cine ia credite?

    • Nu știu la ce bancă ești tu, dar eu mi-am luat tot în 10 minute credit din aplicația băncii. Fără drumuri.

  4. Am un credit vechi in eur, pana in oct. 2022 plateam cam 125eur principal si vreo 130 dobanda. Apoi a luat-o razna, in mai.2023 am ajuns la 78eur principal si 256 dobanda. Sa traiasca matematica.. :(

    • ia vezi ce a crescut BNR-ul…dobanda de referință sau „principalul de referinta”

      ce voiai sa creasca?e absolut normal

    • Tot conform matematicii, cresterea ratei de dobanda inseamna ca, virgula, creste Dobanda nu scade rambursarea din principal! Exact, aia 125 din principal trebuiau sa ramana (de fapt chiar sa creasca). Evident ca si rata totala creste dar fix asta doream, nu m-a intrebat nimeni asta.

    • @Add Calculul e următorul:
      Rata (lunară) = dobândă + principal. Ce se calculează întâi este acea RATĂ + dobânda. Principalul este ce rămâne după, adică principal = rată – dobândă.

      Adică dacă tu ai un credit de 50k€ pe 30 de ani cu 5% dobândă, plătești 268€/lună rată. Să zicem că ai plătit 19 luni, și ești la 64€ principal + 204€ dobândă = 268€. Mai ai vreo 48879€ de rambursat.

      În luna 20 rata dobândei (procentul) se modifică de la 5% la 9%.
      Calculul ratei (fixe) nu depinde de cât timp a trecut, și acum este 402€.

      Din cei 402€, tu plătești în luna 20:
      dobândă = 48879 * 0.09 / 12 = 366€
      principal = 402€ – 366€ = 36€
      Și de-asta îți scade ție principalul.

  5. Imbecilii de la adevarul au inceput sa produca stiri din postari de facebook. Multe cu experiente negative de prin Grecia si altele.

    • Si aia de la Fanatik.

      Nu carecumva sa mergeti in Grecia, veniti in mahalaua de la Marea Neagra ca sa plecati din concediu mai obositi decat ati venit.

    • Pai voi nu v-ati dat seama, skema e asa: Grecia e cah ca e vama lunga si apoi conditii rele si tepe si militia ia numerele la romani…. Mamaia e supercah ca vine holera de la ucraineni (atentie de la ucraineni nu de la rusi, asa apare mereu scris in presa noastra patrioata). Adica duceti-va la turci ca e bine, totul e in regula acolo. Ce daca e tot Marea Neagra, nu e holera dar ‘erdo e pretenu’ lu sefu’ ala mare, duceti-va si lasati bani acolo.
      Nu e nici un serviciu ptr noi, deja se anuleaza in draci rezervarile ptr la vara, in afara de vaucerele nationale cam 50% din rezervari sunt pa. Asta in conditiile in care capacitatea oricum era ocupata sub 50% ptr iulie-august. Vara asa fac mereu prost tv &co: ba plajele sunt lungi si topeste inghetata, ba’s preturi mari si mancarea proasta(adevarat dar nu mereu si nu peste tot), ba ploua (dar in realitate e canicula), ba’ aia ba ailalta… presa noastra nu e pretena litoralului, daca analizati putini o sa vedeti ca 99% din vesti sunt negative despre noi.
      Am niste olandeze in gazda, au vazut ptr prima lor barci de viteza la Siutghiol, e un eveniment mare depre care presa nu a scos vreun pss inainte carecumva sa nu vina oamenii sa cheltuie banii aici…or sa zica bineinteles dupa ce se termina.
      A, sa vezi ce mecle au facut cand le-au adus bautura cu roaba…bine ca nu au prins faza cand veneau direct cu exacavatorul. Mancare au zis ca nu au mai simtti gust din copilarie ca aici. Maine le duc sa culeaga rosii si ardei la Oltina direct de la marginea Dunarii. Le duc si la crama, cam beau strainezele astea.
      Azi o fost un eveniment cu Porsche, vreo coloana de vreo100 buc au blocat orasul, numere romanesti si ucrainene in principal. Si vreo catvea nemtesti. Toate modelele de la anii’ 70 pana la electrice, coloana cu escorta de militie, a zis presa ceva?

  6. La plata cu cardul de debit/credit la BT sau BCR in Euro (nu mai vorbesc de alte valute) mi se i-a un comision de conversie valutara peste cursul BCE (Bancii Central Europene) de 2,4 – 2,7%. Intr-un an, daca cheltui in valuta 12 mii euro (adica 1000 euro/luna, ce nu e o suma imensa) as plati acestor banci 324 de euro/an doar asa, pentru ca nu sunt patriot sa cheltui bani doar in lei. (folosesc Revolut Metal iar taxa de 100 euro/an mi-o recuperez din cashback)

    Si 2, aplicatia de la Revolut e la ani lumina in afata celorlalte aplicatii de mobile banking.

    Asta nu inseamna ca mi-as incasa vreodata salariul pe cardul de Revolut.

  7. hai sa repetam toti in cor…

    ifn rusesc….ifn rusesc…ifn rusesc…

    • NU E ADEVĂRAT! E O COMPANIE LEGITIMĂ! NU ÎNȚELEGI TU! EȘTI HATER!!

      (împăturind ușor rublele și plecând în concediu…)

    • Societate avansata insa cu nevoile de baza satisfăcute de sălbatici, wake me up in a thousand years

    • E înființată de un rus la Londra, hai să spunem că e 50-50… Rusesc, austriac etc. cât timp are avantaje mai bune față de concurență, asta contează, vorbim de cazuri punctuale. Că dacă e românesc și mă arde la buzunar, nu mă încălzește cu nimic.

    • Vlad, clientii revolut sunt varianta rupta in cur a alora cu conturi in Panama.

    • vlad, care rus a reușit performanța de a nu bea ceai si nici macar sa cada de la fereastra inca…. 50ul ala englezesc cred ca poti sa-l duci spre 99.

      in același timp erau destui pe aici care se revoltau pe donatiile cazinourilor, ca nu contează de unde vin banii. cand e vorba sa castige ei cativa cenți insa, nu mai conteaza ca restul banilor finanteaza un stat terorist care le amenință direct libertatea si chiar existența.

  8. Costul falimentului Euroins a mai urcat cu 100 milioane de euro. Nimeni de la ASF la pârnaie.

    • Macar sa desfiintam inutilitatea aia de ASF, daca nu sunt in stare sa recupereze banii, macar nu le mai platim salarii de pomana.

      Si dupa aia se mai mira lumea de ce creste AUR in sondaje.

  9. Eu is curios ce a facut Simion cu branza aia in valoare de 20k euro cadou de la Becali.

  10. Am trecut ieri granița de la bulgari la greci prin Kulata/Promachonas in jurul orei 16 și a durat fix 15 minute toata treaba. Poate alții au fost mai ghinioniști și au stat 2-9 ore cum zice articolul Europa FM , dar pe parcursul zilei eu am tot verificat pe Google Maps și nu a arătat nici o data mai mult de o ora.

  11. Numai 400 xxtra large? adica un apartament decent cu 3 camere in cluj ? Ce saraki…

  12. Nu, nu e nici o schema. Cum spune și mmm, exista și varianta scadentarului cu valori egale ale principalului, dar care implica o rata mai mare. Deci trebuie sa te încadrezi, sa ai venituri suficiente.
    Iar cel mai important lucru: NU este cineva obligat sa ia credit de la banca, IFN, cămătari etc Dar dacă vrei sa iei, intereseaza-te rumane despre ce implica…

  13. Folosesc revolut de multă vreme. Să știi că citesc știrile alea. Nu le citesc pe celelalte, care zic că totul e roz.
    Generalizarea asta „ăia care folosesc revolut sunt proști” e un căcat pe care îl tot repeți aiurea.

    Am încasări în euro și dolari. Banii vin într-o bancă. De acolo transfer dolari în revolut, de două ori pe lună, ca să-i schimb la un curs mai bun decât cursul de căcat de la bancă.
    Câștigul din diferența de curs îmi acoperă cu vârf și îndesat taxe de premium.
    Plătesc peste tot cu revolut. De ce sunt prost?

    De ce e prost colegul de mai sus care a luat credit și iese pe plus cu 1500 de lei față de cazul în care lua de la bancă?

    „Da, dar Nik Storonsky e rus.”

    • Cand am nevoie, virez in Revolut cu 5 minute inainte, schimb valuta si platesc.

      Noroc cu Revolut ca s-au prins si alte banci si au mai coborat din comisioanele alea nesimtite.

      In caz ca pica maine Revolut, am pierdut undeva la 100 de euro.

  14. Da ma dar hai sa intelegem si cum se foloseste Revolut. Deci banii depozite ii tinem in banci (ma rog, ideal in altceva) iar cu Revolut restul de plati zilnice, schimburi valutare etc. Nu le mai dam comisioane de enjdemii la camatarii astia. De aici si durerea lor cu Revolut si alte solutii. Nu tebpune nimeni sa ti mostenirea de la bunica in Revolut.

  15. Era clar ca e doar de vazut lumii amenda aia de la anpc si ca mizau ca oricum se anuleaza in instanta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile