Situația la zi, joi, 16 decembrie

Citeam știrea asta și m-a lovit o întrebare: din ce bani trăiește acest domn pe unde trăiește acum? Îl finanțează cineva, desigur, că nu e ca și cum s-a dus și și-a luat un loc de muncă pe undeva, nu din muncă și-a luat Aston-ul ăla. Așadar, cineva ajută un fugar de justiție, iar asta țin minte că era o faptă penală.


UiPath o duce bine, bani să aibă să finanțeze presă prietenoasă.


România pitorească:

scapari-gaz

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

69 comentarii

  1. NOU
    #1

    Stai, si cu reclama „simt miros de gaz in apartament…” cum ramane???
    Ah…. Nu era de la gaze, era de la… gaze?

    00
    • Simtiti miros de gaz? Pai asta este o veste foarte buna inseamna ca nu aveti covid.

      00
    • Reclama este facuta pentru firmele „capusa”.
      Ideea este asa: tu simti miros de gaz. Suni la DistriGaz. DistriGaz-ul opreste gazul in tot blocul.
      Vine instalatorul… sa zicem ca chiar era o problema. Schimba un racord.
      Apoi insa pentru ca s-a oprit de jos trebuie sa faca o verificare la tot blocul. 30-50 de lei de apartament. Pe care in fapt nu prea o face. Dar ideea e ca factureaza asociatia cu aprox 2000 de lei. Un business excelent: 2000 de lei pentru juma de ora in care schimbi un racord si pornesti un robinet.

      Deci acel anunt este din pacate corect.

      00
    • NOU
      #4

      @Serj: tu trebuie sa fi sufletul oricarei petreceri…

      00
    • Normele actuale, conform legii, sunt ca pe scara blocului sa existe o electrovalva la parter si senzori in fiecare apartament. La orice activare a unui senzor, din orice apartament, se va opri gazul in toata scara (pana verifica cineva situatia si reseteaza electrovalva de la parter). Daca ai de facut orice mica reparatie care necesita interventia Distrigaz, atunci astia nu mai repornesc gazul decat daca intri complet in legalitate (chiar daca totul e ok la instalatia actuala). Problema nu e montarea instalatiei ci functionarea ei: cand un vecin da cu deodorant in bucatarie sau face ceva mancare cu otet, alcool sau alte chestii inofensive te trezesti ca porneste senzorul si opreste gazul in tot blocul. Poate altul face mancare, incalzeste ceva sau are centrala (poate chiar face dus) s.a.m.d si acum trebuie sa astepte repornirea gazului (iar cel care verifica electrovalva poate e plecat de acasa, poate doarme, poate n-are chef sa iasa imediat).

      10
    • Puțin probabil să se întâmple din astea, mai ales la bloc, cu contor individual. Anual se fac rezivii și verificări de către Distrigaz( cel puțin aici pe zonă), iar când vin la căutat cer și reviziile la centrală să fie la zi.
      Dacă centrala nu este la zi cu revizia, Distrigaz verifică ei statusul centralei, ca să fie totul la zi. Civilizat, dandy relaxat, frumos, cât de cât.

      00
    • Avem de 3 ani detectoare. Banuiesc ca vecinii mei nu folosesc deodorant sau otet ca nu s-a oprit niciodata furnizarea. Cred ca inca va ganditi la senzorii de acum 20 ani

      00
    • @Danyzus: nu e asa cum zici tu. Pe scara blocului trebuie sa ai detectoare de gaze la parter si ultimul etaj obligatoriu, si in casa iti trebuie detector de gaze doar daca ai geam tip termopan – daca ai geamuri din alea „vechi”, nu esti obligat sa ai. Detectoarele din casa sunt legate doar la electrovalva de langa contorul apartamentului si daca este declansata, iti taie doar tie gazul, restul de vecini sunt neafectati.

      00
    • @Ionut: p-aci prin bucale, nu prea am vazut contor individual de gaze la bloc daca nu ai centrala in apartament. Daca ai centrala, e alta discutie.

      00
    • avem detectoare de vreo 3 ani, bloc cu contor general pe scara. electrovalva pe coloana, sunt 4 coloane. s-a oprit o singura data, acu m vreo 2 3 saptamani, un vecin avea racordul de la aragaz fisurat.

      s-a pus anunt pe avizier pentru cei de pe coloana respectiva sa fie atenti pana la remediere. a venit cineva a doua zi, a verificat detectoarele tuturor, i-a schimbat racordul vecinului.

      valoarea facturii o aflam la urmatoarea „intretinere”. daca imi aduc aminte o sa revin aici cu cifra exacta.

      00
    • si in alta ordine de idei, „inchide-ti tu robinetul, ca noi coboram cu blocul”.

      00
    • @Sin: stiu ca normele s-au schimbat in 2018 si este obligatorie montarea de electrovalve inaintea fiecarui contor, nu inainte de consumator. Deci la blocurile care au contor la parter, acolo se monteaza electrovalva cu blocare la activarea oricarui senzor din apartamente. Stiu cel putin 2 blocuri care au fost obligate sa monteze noile „sisteme” recent si deja curg plangerile si reclamatiile ca se opreste gazul aiurea. Alta situatie o reprezinta cei cu contoare separate, la intrarea in apartament. Dar atentie, exista contor general si la parter. Deci teoretic trebuie electrovalva atat la contorul de la apartament cat si la cel general la intrarea in bloc. Aici nu stiu cum actioneaza senzorii, nu stiu nici un exemplu concret (si ma refer la instalatii revizuite dupa 2019).

      00
    • @Cristi
      Probabil să ai dreptate.
      Eu vorbesc despre ce anume se face aici, unde toți avem centrale.

      00
    • Confirm, la fel e și la noi pe scară (Berceni). S-a declanșat senzorul la un vecin, naivul de el a sunat la furnizor și am rămas toți fără gaz timp de o săptămână.
      Senzorii standard nu sunt cei mai buni, am pățit să se declanșeze din nimic. Nu era nimeni în bucătărie, nu găteam nimic și dintr-o dată senzorul vieții începe să bipăie. Am crezut că poate a detectat ceva de la vecini, dar doar al meu s-a dovedit a fi „special”.
      Am tot încercat să văd cum îl pot schimba dpdv legal cu ceva mai bun, dar momentan birocrația mă depășește.

      00
    • Been there. 2 săptămâni fără gaze (vara totuși). O tanti a dat cu spray de gândaci, a piuit senzorul, s-au oprit gazele pt toți aia de pe coloana de paușal. Tanti a tăcut că mortu-n păpușoi, n-a sunat președintele/administratorul tehnic/firma care a montat senzorii (numere afișate la avizier), nimic.
      N-aveam gaze și nu știam de ce. Altcineva a sunat la distrigaz, aia au venit, oprit gazul și pus coada pe spinare.
      Între timp se schimbase nu știu ce lege și îi obliga pe ăia cu centrală să mai monteze nu știu ce kk de senzor, altul decât cel pe care-l aveau deja și la care fuseseră obligați când și-au pus centrala (sau așa îmi amintesc). Aia au zis că nu plătesc ei că a fost una proastă.
      Adunare generală, tot circul. Am propus să plătim toți ca să ne dea dracu’ drumul la gaze înainte de Sfântul Așteaptă. Oamenii au pus în balanță să plătească pt o proastă sau să stea fără gaze cine știe cât, până făcea aia rost de bani sau vreun credit sau ceva și au preferat și ei (aia de pe paușal) să dea banii.
      Dar nu m-a durut gura să zic că data viitoare, cine o mai face d-astea, o să plătească singur. Și eventual îi cerem și despăgubiri pt toată mâncarea comandată din oraș că n-am putut găti.

      00
    • @sin, vezi ca ai informatii care nu mai sunt de actualitate, e cum zic baietii astia de mai sus, inca o manarie facuta pentru capuse, peste capuse. Asta desi putea sa ramana asa cum zici tu, cu senzor in apt. si valva la intrarea in apartament, dar de ce sa nu mai suga si gura lor niste bani.

      00
  2. Iar o sa-mi iau minusuri dar oare cata vrajeala mai poate da UIPAth-ul si cati prosti mai gaseste ? De la o colectie de „glorified macros” acum o dau ca urmeaza sa gandeasca critic ca un om, aham. In acelasi timp in loc sa platesti 5 secretare platesti acum 5 programatori si proiectul inca are bube si tot apar situatii noi ce trebuie programate in alte si alte macrouri si aruncati alti bani pe fereastra.

    00
  3. La aia cu Mario ai vorbit ca un adevarat intelept de pe plaiurile japoneze, care viziteaza pentru prima data tara noastra.

    00
  4. „Imediat după producerea accidentului, Iorgulescu a părăsit teritoriul ţării, iar după ultimele informaţii este internat la o clinică din Italia.”
    Deci nu e foarte clar se pare. Ce e clar, este doar ca se incearca o musamalizare a cazului, din moment ce informatiile sunt foarte vagi si putine.
    Pe de alta parte, trec zilnic pe drumul ala, vad crucea pe care familia celui decedat au amplasat-o in intersectia aia, si pur si simplu ma trec fiorii cand ma gandesc ca puteam sa fiu eu in locul aluia.
    O justitie dreapta l-ar fi adus pe criminalul ala cu orice pret in tara, indiferent ca dobitocu’ mai atarna de un fir de ata.

    00
    • Oare de ce bănuiesc eu că Mario Iorgulescu a fost scos din România de niște băieți din servicii? Cine le-a asistat și învățat? De ce nu îl trimite în România pentru a continua tratamentul la o clinică privată, păzit de băieți cu glonțul pe țeavă? Fiindcă niște gagii de pe la vreo structură de asta de siguranță națională și care este in umbră îl ajută? Că dacă Mario pică în cap, trage după el și pe alții?
      Sper să nu mă calce un BMW negru cu luminițe albastre in grilă.

      00
    • Nu sunt avocat si nu am cunostinte juridice, dar de cand e legal sa parasesti tara atunci cand ai fost implicat intr-un accident care s-a lasat cu victime?

      Ok, inteleg, justitia se misca greu si inteleg prezumtia nevinovatiei. In definitiv omul nu a fost inca pronuntat vinovat. Dar asta e toata ideea. Ca poate esti pronuntat vinovat si atunci poate e bine ca statul sa se asigure ca esti in tara ca sa te bage mai rapid la bulau. Ca poate tu intre timp ai plecat in Costa Rica sau alta tara cu care nu avem contract default de extradare criminali si atunci mno, se complica situatia.

      De ce a fost lasat omul asta sa plece? Nu exista o baza de date la granite/aeroporturi care sa se updateze macar a doua, a treia zi din momentul in care esti implicat intr-un eveniment de genul asta?

      Mi se pare SF ca azi pot sa dau cu masina peste cineva si maine dimineata sa plec in Belize sa ma refac. Plm.

      00
    • Haideti ca Nu e chiar asa cum ziceti.

      Apropo, stiti cumva daca Printul Paul e bine? Sper sa treaca cu bine de pandemia asta, oriunde ar fi.

      00
    • @VladM, pai tu nu poti boss. Alții, da

      00
  5. Intre timp in Constanta:
    „Incendiu major pe strada Prelungirea Nicolae Grindeanu, zona Doraly Mall. Au ars mașinile de la subsolul unui bloc, iar apoi fumul a cuprins tot imobilul. ”

    https://www.biziday.ro/200998-2/

    00
  6. Mario Iorgulescu nu lucrează pentru bani, ci banii lucrează pentru el… adică-i un fel de Chuck Norris, da’ cu mai mult de 3 oo.

    00
  7. Lista fugarilor protejați e transpartinică, lungă și complexă.

    00
  8. Numai din familia tanarului mort sa nu faci parte. Sa stii ca unul drogat si baut ti-a omorat fiul cu 160km/h si ca dupa 2 ani e bine mersi, cred ca treci la ganduri dubioase, de genul cautat individ si taiat in plina strada. Romania pulii.

    00
  9. Confirma aia cu gazele: e un sistem tâmpit, Distrigazul răspunde de rețea pana la contorul din fata blocului sa zic așa. Dar la o sesizare, ei vin, verifica, mai mult ca sigur detectează ceva, opresc gazele și îți zic ca cauți la ei pe site o firma autorizata care, după ce remediază problema, face revizie pe toată scara, și depune la ei cerere de deschidere rețea. Senzorii aia din apartamente ce pleacă la mirosuri de vin sau oțet dacă sunt din aia de 70 lei. Cei de 350 parca( Seitron) , nu prea dau alarme false( cu mici excepții), chiar detectează doar metanul

    00
  10. Jegul ăla sigur nu se simțea bine după accident, deci n-a plecat de unul singur, în blugi cu talie joasă și ceva card Platinum prin buzunar, ci a fost transportat. Unde mai pui că accidentul a fost și unul foarte mediatizat. Deci, de ce nu s-a putut instaura o interdicție imediată de a părăsi țara? “Famiglia” a zis că pentru tratament medical, dar ăsta măcar era în viață, nu ca nevinovatul ăla pe care l-a omorât, deci avantaj el. Așa că, de ce nu li s-a zis: “boși de boși, ce sunteți, sorry, dar dați cu puterea ursului și aia e”?

    00
  11. Mie mi-au zis exact același lucru tocmai cei de la distrigaz.

    Citez din memorie: „dacă ai ceva scăpări de gaze, nu suna la noi, că noi oprim totul, sigilăm contorul și stai amar de vreme pe frig până venim noi să dăm drumul iar. oprești tu robinetul, îi suni pe ăia cu centrala, încerci să o rezolvi cumva, dar suni la noi rămâi în frig.”

    00
    • Mi se pare un cost mai mic 2-3 zile de frig si 2000 de lei dati decat o scara de bloc explodata, 20 de apartamente in paragina si o structura de rezistenta compromisa.

      00
    • sau cost si mai mic ce a zis baiatu mai sus, mult mai mic decat 2000 de lei si frig 3 zile.
      Fix asta am facut eu ca am mutat o teava de gaze de mi0a venit rau pana sa ii gasesc peretele potrivit, ce crezi ca chemam distrigzu de fiecare dat cand ai robineti peste tot?
      Inainet sa sara purisanii mi-au montat-o mesterii nu eu personal.

      00
    • Asta cu gazul e cat se poate de adevarata. Daca suni la distrigaz ei vin, opresc si sigileaza tot. Atat, nu verifica nimic, poate sa fie blocul inundat cu gaz, nu ii intereseaza.
      Doar placa cu „sa vina firma autorizata” o stiu. Vazut luna trecuta, o ruda a stat 1 sapt fara gaz doar sunand sa intrebe daca sunt probleme cu gazul in zona, ca la ea nu mai merge (senzorul :- declansase vana, de la spray fe camera probabil). Au zis ca nu dar trimit o echipa.. Care a oprit tot si a plecat, nici nu a batut la usa.

      00
  12. Doar mie imi apare pe mobil o reclama imensa pe zf astfel incat nu vad textul deloc? Etf

    00
  13. E simplu la Iorgulescu : atata timp cat ,,serviciile” pot desfasura activitati comerciale mai mult sau mai putin licite, pentru a-si finanta diverse operatiuni, traficul de droguri fiind sub obladuirea lor de pe vremea lui Impuscatu, tanarul Iorgulescu e parte a sistemului si trebuie protejat sau ….gen Hexipharma…. Alt exemplu :

    https://www.digi24.ro/special/campanii-digi24/romania-furata/afacerea-megapower-un-dosar-instrumentat-de-procurorul-victor-ponta-cu-un-prejudiciu-de-12-milioane-de-dolari-357895

    00
  14. Ce jegoși împuțiți ăia cu gazul.
    Dacă-aș ata acolo, aș suna numa de-al naibii la Distrigaz să vină să verifice.

    În altă ordine de idei, detectorul de gaz de la mine din bucătărie, montat la vremea heirup-ului de acum câțiva ani, nu oprește gazul decât la aragazul meu. Nu am contor individual.

    00
    • poti sa-l scoti atunci…te ajuta doar cu tipatul…nimic altceva…

      00
    • Pe normativele de la ANRE de acum vreo 5 ani, nu se spunea unde trebuie montata electovalva aia care închide gazul, și, logic, cel mai comod a fost sa se pună înainte de întrarea în aragaz. Astfel sau montat probabil zeci de mii de senzori. Apoi în 2018 parca, s a dat un nou ORDIN de către AnRe, unde se spunea clar ca senzorul din bucătărie trebuie sa închidă electovana de dinainte de contor, și astfel, la verificările la 2 ani care trebuie făcute, firmele au început sa monteze senzori de cele mai multe ori wireless și electovana la parter. Teoretic, fără acestea, ei nu pot sa depună proiectul la disteigaz pentru verificarea sau revizia instalatiei. Aste e legea și teoria, în practica mai sunt unii care le fac după ureche, dar, dpmdv, nu merita sa te joci cu gazele.

      00
    • Adrian, in loc sa faci pe smecherul in situatii ipotetice mai bine ai respecta legea tu si asociatia de proprietari.

      00
    • Sa mai zicem ca daca ai un aragaz decent din ultimii… 20 de ani?…. are deja electrovalva incorporata?

      00
  15. 1. Astazi, mario iorgulescu e nevinovat. D abia a inceput judecarea. O sa fie vinovat dar pana atunci el, dpdv legal nu e fugar sau altceva.
    2. Tacso are bani multi, si daca ar fi condamnat si fugit din romania tot nu s ar putea face ceva dpdv legal fata de gino ca il sustine finaciar.
    De urmarit in cazul asta e daca ia cu suspendare sau cu executare

    00
  16. Mario Iorgulescu este finanțat de părinții lui, un lucru absolut normal și legal, eu altceva mă întreb, de ce se tărăgănează dosarul, abia după 2 ani de la producerea accidentului ajunge să se judece….
    La chestia cu gazele, mi se pare absolut normal, Distrigaz intervine până unde are responsabilitate, și încearcă să prevină niste tragedii, ia să se mobilizeze locatarii, să contacteze câteva firme, să își monteze toți detectoare de gaz fiabile, să rezolve orice problemă (gen racorduri flexibile neomologate , scăpări de gaz, etc), sau să se mute undeva unde își permit, și eu aș suna la distrigaz daca aș locui pe acea scara, și aș sesiza scurgeri de gaz metan, că nu vreau să mă trezesc cu o explozie din cauză că gigel trebuie să își ia cauciucuri de iarna la passat și pleacă în poiana brașov, și nu mai are bani de detector.
    Cât despre industria IT din România, este doar un alt mit, susținut de cam toți cei implicați pentru a justifica scutirea de impozit pentru cei ce lucrează în centre de outsourcing , asta e la fel cum se tot vorbea că la Microsoft se vorbește româna….lol

    00
  17. Iar lipsește o știre importantă, anume incendiul de la blocul din Constanța, probabil e prea recentă.
    În fine pe o fotografie publicată pe site-ul Digi (presupun că e făcuta de unul din locatari) se văd mașinile cum ard și deși nu sunt arse complet ard toate de jur împrejur, mie îmi pare că focul este pus, din fotografia aia pare că cineva a răspândit un lichid inflamabil și ia dat foc.
    Știrea oricum e discutabilă, ziariștii spun că focul a pornit inițial de la două mașini care ardeau și că a fost un scurcircuit, ce probabilitate este ca două mașini să facă un scurtcircuit care să le aprindă în acelasi timp ?
    În fine or să ne spună pompierii după anchetă ce cred ei.
    Se mai vede și fațada blocului arsă complet, izolație de styropor, ar trebui intezise izolațiile care nu sunt ignifuge, fațada aia a transportat focul spre apartamente.
    Și acum întrebarea zilei, anume din câte știu mașinile cu instalație de gaz și electricele sunt interzise în parcări subterane, la electrice e problemă dacă se aprinde bateria de litiu care nu poate fi stinsă, recomandările sunt ca să fie împinsă masina incendiată într-un spațiu deschis și să fie supravegheat focul să nu se extindă, dacă are o baterie de 50 KW încărcată la 80% înseamnă că 40 KW de energie chimică se vor disipa în incendiu, e o mica bombă.
    Și vin vremuri în care toți o să trebuiască să avem electrice iar problema parcărilor se presupunea că se rezolvă obligând proiectanții ca toate noile construcții de blocuri să prevadă parcări subterane.

    00
    • >>din fotografia aia pare că cineva a răspândit un lichid inflamabil și ia dat foc

      Benzina si motorina scurse din rezervoarele care sunt din plastic.

      00
    • >>dacă are o baterie de 50 KW încărcată la 80% înseamnă că 40 KW de energie chimică se vor disipa în incendiu

      Nu, e mult mai mult de atat, energia eliberata prin ardere e mult mai mare. Reactiile electro-chimice implicate in functionarea normala nu implica oxidarea litiului si energia eliberata prin adere e mult mult mai mare.

      00
    • stupid much ? acumulatorii ard la fel daca sunt incarcati sau nu … si o gioarsa cu rezervorul plin de motorina 55 litrii x 10KW de energie pe litru = 550KW, ia zi care e mai bomba dupa logica ta ? de vina nu sunt proiectantii – ca ala o fi prevazut sistem automat de stingere ca e obligat dar dezvoltatorul imobiliar a pus o pula. Ba speriatilor elecric nu e baubau …

      00
    • Radule cred că vorbim despre aceași fotografie sper, e pe știrea de la Digi, în stânga este o mașină roșie cu botul în flăcări apoi un loc liber de parcare și apoi încă trei mașini cu botul în flăcări, toate parcate cu fața în aceași direcție iar focul este pe față nu pe spate unde au rezervoarele, apoi în spate dreapta sus se vede încă o mașină în flăcări care este incendiată complet.
      Dacă mașina din spate este incendiata complet putem presupune că focul de undeva din direcția aia a a pornit dar între mașina incendiată complet și șirul de mașini din stânga este un spațiu negru fără incendiu, teoretic ar fi trebuit să fie lichid inflamabil și în zona aia în flacări, eu rămân la ipoteza mea că e foc pus intenționat, sper ca au camere de supraveghere pe zonă ca să vadă cine se plimba pe acolo la ora aia.
      Referitor la energia chimică din bateria de litiu, acea energie pe care o are îmagazinată este degajată de componentele chimice fară aport de aer exterior, carburant plus comburant, la fel ca la un exploziv, pentru restul de energie provenit prin oxidarea litiului este necesar aer adică oxigen și acesta poate fi tăiat prin acoperire cu spumă, dar la energia chimica înmagazinată nu ai ce să îi faci, nu există soluție de stingere. Doar stingere prin ardere totală.

      00
    • Rilo, motorina sau benzina în flacări se stinge daca o acoperi cu spumă, bateria nu, bateria nu are nevoie de oxigen din exterior ca să ardă.

      Înainte să te mai bășici pe aici studiază ce recomandări are Tesla de exemplu pentru o mașină în flacări.
      Sistemul automat de stingere nu ajută cu nimic la o baterie electrică, ia o baterie de telefon, bate un cui în ea și apoi încearcă să o stingi, să ne spui și noua dacă ai reușit :))

      00
    • eugen focul metalic nu se stinge cu spuma, in nici un caz litiul care combinat cu apa produce hidrogen. Spuma este doar apa cu un agent de spumare.

      Ai insirat niste aberati pseudotehnice, opreste-te ca spui numai prostii.

      00
    • Radu, știu că bateria nu poate fi stinsă cu spumă, dar poți acoperi bateria cu spumă pentru a îngreuna propagarea focului spre alte componente învecinate, oricum tu în cazul unui incendiu la baterie nu ai o baterie la vedere expusă, ea e înglobată în construcția mașinii și sunt o gramadă de alte componente din plastic pe lângă ea care ard și pot fi stinse cu spumă, deasemenea spuma acoperă bine și diverse componente lichide inflamabile, cum ar fi uleiul. Pentru stingeri de incendii la instalații electrice la mașini sunt utile pentru începutul de incendiu stingătoarele cu praf, dar asta e valabil primele două trei minute de la startul incendiului, după ce acesta se răspândește nu te mai ajută cu nimic, iar în parcări subterane primul lucru care trebuie să îl faci este să ventilezi, dacă se acumulează gaz fierbinte pe tavan și pleacă furtuna de foc ești prăjit în câteva secunde ca la Colectiv.
      În fine la incendiul de azi nu pare să fie implicat un vehicul electric dar pe măsură ce acestea sunt mai răspândite în circulație o să vedem mai des și cazuri de electrice în flăcări.

      00
    • Update news, văd tot la Digi că au imagini de la o cameră de supraveghere din zonă, pare că doi copii erau acolo chiar când sa declanșat incendiul.
      Cred că este destul de clară concluzia care o să fie la cauza incendiului.

      00
    • >> … poți acoperi bateria cu spumă … oricum tu în cazul unui incendiu la baterie nu ai o baterie la vedere expusă, ea e înglobată în construcția mașinii

      Bai nene.

      00
    • Da băi nene, este că în viața ta nu ai avut de stins nici un incendiu ? Eu am stins 4.
      Bateria aia dacă începe să arunce scântei afară este pentru că se creează suprapresiune la interior, dacă o acoperi cu spumă nu intră nici un fel de apă în ea.
      Aici în Germania cu spumă sting mașinile electrice și vin pompierii cu un container mare metalic în care împing mașina arsă fiindcă bateria aia va mai arde două zile singură. Apoi transportă containerul într-o zonă sigură.
      Evident mașina aia electrică la care ia luat foc bateria este clar daună totală, ideea este să limitezi focul să nu se extindă la alte mașini din jur.
      Eu aș spune că o electrică este oricum daună totală de când o cumperi, merită să dai banii pe ea doar dacă subvenționează și statul ceva din pagubă.

      00
    • Sper să lase Zoso și postarea asta cu linkul ca să apară, este descrisă tehnologia de control al incendiului cu ajutorul unui container iar în container cu apă reduc temperatura prin stropire.
      https://cfpa-e.eu/container-puts-out-inextinguishable-fires-in-electric-cars/

      00
    • Deci încă un update, acum au apărut în presă și videoul din care a fost extrasă poza din care am tras concluzia că sa împraștiat un lichid inflamabil peste mașini, deși înțeleg că cei doi copi au aprins întradevăr ceva lichid inflamabil acolo, totuși extinderea focului sa făcut de la izolația de polistiren, se vede pe video cum izolația arzândă cade pe mașini. Deci izolația aia a transportat focul la mașini și mai departe tot izolația a răspândit focul și la apartamente. Poate ar fi cazul să se reglementeze folosirea de izolație ignifugă pentru construcții.
      Tot insistă presa cu alta dezinformare, anume că parcarea este la subsol, eu nu văd subsol acolo, este subbloc și este un spațiu semideschis iar asta a lăsat loc de interpretări visavi de regulile de respectat acolo.
      Evident că dacă dau telefon la ISU și întreabă dacă există autorizație pentru parcare la subsol ăia vor spune că nu există fiindcă nu există nici o parcare la subsol.
      Cât sau angajat să scoată din circulație pentru PNRR ? 250 000 de mașini ? Păi dacă doi copii au scos din circulație 37 de mașini, atunci sigur mințile crețe de la guvern nu vor avea nici o problema să faca planul.

      00
  18. Mario este finanțat de familia și talentul lui. Talentul lui Gino de a avea prieteni puși acolo unde trebuie, desigur.

    00
  19. Cred ca astora de la UiPath li se trage de la milionul ala de euro pe care au uitat sa-l mai doneze catre Notre Dame de Paris.

    00
  20. Gătit cu alcool sau oțet și detectorul reacționează si oprește gazele ? Detectorul simte scăpările de gaze în aer și oprește pe toată scara ? Hahaha….daca va dau aerul meu v-o iau detectoarele razna.

    P.S. : locuiesc în Ploiești

    00
  21. Mario s-a dus in vizita la Luigi.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Top articole

7 zile