Să-mi aduc aminte să nu mai iau SSDuri de la Kingston

Luat în iunie 2018, crăpat în decembrie 2018. Luat în decembrie 2018, crăpat în decembrie 2021. Probabil de aia nu mai există seria UV la vânzare, de bune ce sunt.

Și a fost folosit lejer, nu abuzat.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. Recomand Western Digital sau Samsung, testat sute de bucati de la ambele branduri, din testele mele procentul de crapate/ care crapau in timpul testului ~10-15% la WD si 7-10% la samsung.

    00
  2. Ciudat, nu au QLC nand, ar trebui sa fie mai rezistente. Detin doua UV400 480Gb, unul dintre ele avand 3 ani vechime si 98% health, celalalt are doar o luna vechime, deci zero uzura. Un singur SSD cu probleme am nimerit in 6 ani, un Adata SU650 120Gb, care facea fite in windows uneori, dar il folosesc de vreo doi ani cu un 2.5″ rack pentru extra storage/apps @tv box, acolo functionand normal. Daca vrei sanse minime de fail, Crucial MX series sau Samsung ( non QVO/QLC versions) sunt cam cele mai sigure variante.

    00
  3. Eu am un kingston p-un laptop mai vechi, pe care l-am dus la țară, de prin 2011. Merge și acuma. Și a fost folosit constant, nu ocazional. 64 de GB. Inclusiv azi merge. Le-or fi prostit intre timp

    00
  4. Tocmai ce astept sa imi vina o comanda de Kingston A400, de 120GB. Mai am doua, pe un laptop si un desktop, ale copiilor. Nu am avut pana acum probleme cu ele si le am de minim doi ani… Ce-i drept, ei nu fac prelucrari video si alte nebunii.

    Doamnele ajuta! Fingers crossed.

    00
    • Si in laptopul sotiei este montat un Kingston de 120GB, are cam un an. Intre timp am comutat pe WD, pentru PC-ul familiei, dar sper sa tina si Kingstonul

      00
  5. am patit si eu la ceva serie v/uv, nu crapase total doar partial, si probleme de recunoastere in sistem, oricum in ultima vreme n-am vazut sensul sa iau de la ei cand crucial si altii stau mai bine la calitate/pret

    00
  6. NOU
    #9

    bombardier

    00
  7. Am cumparat in iunie 2014 un SSD de la Kingston (SSDNow V300, 120GB) si inca mai merge foarte bine – folosit zi de zi.

    Acum 2 ani am cumparat un Intel M.2 de 512GB (660p Series) folosit intens cu lucrul de acasa.

    Din ce am investigat recent, seria Green de la WD aparent nu ar fi prea buna (nu mai tin minte motivele – nu aruncati dupa mine va rog), si mi-am luat un Samsung de 1TB (870 QVO)., dupa ce am cantarit intre WD Blue si Samsung

    HDD-urile din casa sunt toate WD Blue.

    00
  8. Patit si eu cu adata si m-am lecuit. Recomand Samsung Evo (originale sa ai si firmware update usor). Folosite intens si la lucru, n-am avut niciunul crapat in ultimii 4 ani.

    00
  9. Dupa ce mi-a clacat un Samsung, am trecut inevitabil pe Sandisk si am acordat mai multa atentie la back-up-uri.

    00
  10. Am un Corsair Nand de 64 GB care are doar Windows pe el din 2013. A avut W7,W8,W10 – în prezent. Calculator deschis 5-6 ore pe zi. 99% health. E drept că atunci a costat cât o mașină de spălat . Sper să o mai ducă încă pe atât. :))

    00
  11. Eu am de 5 ani un SSD Kingstone de 240 GB si am scris pe el 41 TB. Inca merge…E drept ca health e la 63%…dar nu se simte in utilizare

    00
  12. Samsung si restul.

    00
  13. Dimpotrivă, am un SSD Kingston V300 din anul aparitiei, prima serie aia mai nasoală, a lucrat pe un laptop Dell, acum e pe un desktop doar cu sistemul de operare, iar stocarea o fac pe un HDD desi nu a făcut fițe deloc. În schimb 3 HDD-uri WD au tușit la rînd de-a lungul anilor, mai bune erau anticele Seagate alea de 80 Gb…

    00
  14. Samsung 960 Evo NVME 250GB, merge de 4 ani, folosit zilnic cam 8 ore, health 100%

    00
  15. NOU
    #19

    Am cumparat in 2015 un Kingston 120GB SH de pe ebay, l-am folosit intensiv vreo 2 ani apoi l-am vandut mai departe nici o problema cu el, dar de atunci am trecut pe Samsung si nu pot sa zic ca sunt dezamagit.

    00
  16. poza aia e dubioasa, pune intr-un notepad undeva

    1 – cristal disk info (portable, sau instalat) – daca zice galben e spre picare, rosu – copiaza rapid ce mai poti, verde/albastru (in functie de tema) 95% safe

    2 – comanda simpla fara sa folosesti programe ciudate este cmd (run as admin) chkdsk c: /f /r /x (unde c e litera partitiei unde crezi ca ai probleme)

    3 – cmd (run as admin) sfc /scannow – daca termina fara probleme este 90% safe, daca are probleme rulezi din nou ca le fixeaza din mai multe ture

    4 – de data asta din start powershell: DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealth

    cu cei 3 pasi + cristal-ul care merita rulat la 1 saptamana, eu zic ca nu stress

    ps. ca exista o eroare la chkdsk nu e problema, se fixeaza de multe ori, sa nu fie bad-uri/unrecoverable sectors – aici iti da mura in gura cristal disk info

    00
  17. Sa te uiti duminica la 40 de intrebari, vorbeste Ana Morodan de blogger-ii care o ataca.

    00
  18. SSD kingston luat la inceput de august, crapat in noiembrie. mi-am luat samsung apoi.

    00
  19. aș vrea să nu comparăm SSDuri de 128 sau 240 cu 2TB. așa, de amorul artei.

    • Alea de 128/240 sunt cele mai ieftine, daca iti crapa, asta e.

      Daca dai bani pe unul de 2TB as recomanda sa te uiti la ceva mai scump si mai fiabil decat Kingston.

      00
  20. Am într-un laptop un NVME de la Kingston – a venit cu el – „el” – laptopul – ceva de la Acer și rulează ok. Cu excepția high-end Samsung și Intel – cred că tot ce e SSD/NVME e OEM/ODM – sunt made in China branded Samsung, ADATA, Crucial, Kingston etc. Mă mir că ăla din laptop e brănduit Kingston – s-ar putea să fie ceva cross-promotion…

    00
  21. NOU
    #26

    Concluzia? Ai avut tu ghinion…

    00
  22. Eu am de 10 ani pe un laptop ssd de 120 de la kingston (v200, cel mai ieftin de pe vremea aia) si nu a picat nici pana acum. Intre timp am mai cumparat si altora ssd-uri pe sata de la kingston.

    00
  23. Am vandut peste 800 ssd in ultimii 8 ani in service la mine.
    Cred ca 500 au fost kingston.
    A picat unul singur.
    Cea mai mare rata de picare au avut adata si intel.

    00
  24. A fost o vreme când eu am schimbat o grămadp de HDD-uri (nu ssd-uri, că nu erau). La început am crezut că e marca, apoi mi-am dat seama că s-ar putea să fie de la fluctuațiile de curent și din cauză că pica destul de des. După ce mi-am luat un ups și o sursă mai ok, nu am mai avut probleme.

    00
    • Dap, m-am lecuit și eu. Am pățit cu o sursă no-name de pe un PC, care mi-a ars un SSD și două HDD-uri au sectoare realocate. O s-o arunc cu prima ocazie.

      00
  25. toata lumea se agita la samsung, fraieri. Uite ba un kingston la 99 de lei!

    00
  26. SSD? Neah, prefer HDD-urile Toshiba. Unde atâta grabă?

    00
  27. WD all the way my friend.
    nu cumpara sampanie de 20 de lei :D, e corpul tau :D

    00
  28. Detin Samsung Evo 860 de 250 Gb pe care am instalat Windows din aprilie 2018, are 7 TB scrisi, am activat pe el Rapid mode, pana acum este foarte ok.

    Atentie ca viteza de transfer scade (foarte) mult atunci cand SSD-ul este incarcat mai mult de 50% , mai ales la cele de capacitate mica.

    In martie 2019 am mai luat unul de 500 Gb pentru stocare (jocuri, filme), si acesta are 6 Tb scrisi pana acum.
    Asa ca anul asta am optat tot pentru Samsung, dar varianta NVMe – 980 de 1 Tb, pana la urma cred ca o sa fie ok – au si acele soft-uri de migrare, de tweaking, de benchmarking – care functioneaza corect.

    Am preferat sa platesc „taxa Samsung” mai degraba, decat sa am probleme cu alde Kingston, Adata sau alte parjoale.

    Inainte sa comand, in general produse electronice, citesc si iau in calcul procentul si review-urile negative de pe site-urile care vand aceste produse (Amazon,Newegg etc) si poti sa iti faci o idee despre rata de defectare a lor.

    00
  29. Cat dai atata face ! Ciudat ca inca mai am niste V300 128GB inca perfect functionale prin laptop-uri care au depasit 10 ani si se zicea ca sunt cele mai proaste SSD-uri .

    Recomand SAMSUNG , Sabrent (cele mai rapide si fiabile in experienta mea), si chiar daca nu te-a dus tot intervalul , recomand si Kingston si ADATA daca vrei bun si ieftin .

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube