Site-urile de știri și Facebook (2018)

O știre (unu, doi) își face loc prin online de azi dimineață și n-am văzut-o prin .ro pe nicăieri. Știrea e că un director de la Facebook a spus într-o întâlnire cu publisheri australieni că lui Zuckerberg nu îi pasă de ei și că Facebook nu le e dator cu trafic.

“Mark [Zuckerberg] doesn’t care about publishers but is giving me a lot of leeway and concessions to make these changes,” Ms Brown said.

“We will help you revitalise journalism … in a few years the ­reverse looks like I’ll be holding your hands with your dying ­business like in a hospice.”

Cred că e momentul ca publisherii să înțeleagă că Facebook nu le e prieten și, dacă nu pot obține trafic de pe urma lui, e dușman. Și ar trebui tratat ca atare. Să își țină utilizatorii doar acolo, fără știri, fără video, fără nimic. Să vadă cât de mult funcționează strategia asta. Pentru că oamenii nu se pot izola complet, vor vrea să citească și niște știri. Și se vor întoarce la ziare. Nu poți să citești toată ziua doar statusurile prietenilor, că te plictisești.

Dar pentru a avea curaj ca să faci mișcări ai nevoie să te mai jefuiască Facebook un pic. Să își mai bată joc de tine. Să mai dea faliment câteva ziare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

 1. Deci nu doar pe mine ma plictiseste FB.

  00
 2. Asa le trebuie, nu mai poti sa comentezi nu mai poti sa dai un like/dislike la aproape niciun site stiri, trebuie sa mergi pe FB ca sa faci asta…le urez moarte rapida.

  00
 3. Pai si trei?

  00
 4. haide boss parca mai ieri era 2009-2010 si siteurile de stiri sareau sa dea link catre facebook, toti doreau sa faca bolovanul cat mai mare, acum e rau daca stai in calea bolovanului? cine ar fi crezut.. oricum chiar de moare fb omul tot prost ramane, ce conteaza ca schema piramidala se cheama azi bitcoin, maine kukoin, poimaine nastrasmox, prosti nu sunt?

  00
 5. Problema e ca user generated content e acolo si pe Twitter. Si publisherii sunt cei care folosesc content de la ei in egala măsura.

  De ex tot ce ai văzut filmat despre protest a fost făcut de cineva și postat pe FB.

  00
 6. Ai vazut stirea pe Cronica.ro, putin respect, chiar sunt “nicaieri”?

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Euro2024Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube