Se anulează proiectele imobiliare

Fondul austriac Immoeast amână 54 de proiecte imobiliare în România în valoare de 2,4 miliarde de euro.

Pe scurt, băietii ăştia veniseră cu 2 miliarde şi voiau să plece cu 4. Sau 6. Că deh, piaţa e în creştere, sunt oportunităţi de business în România, cumpără săracii ăştia de toate, zici că sunt hămesiţi. Dar n-a fost sa fie. Acum vor trebui să se mulţumească cu 20% profit. Dacă o fi şi ăla. Dacă nu, le construiesc şi le închiriază.

Link

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

12 comentarii

  1. Eu sunt unul dintre sadicii care se bucură de criză:

    bucuria nr. 1: încep să dea faliment toţi speculanţii începând cu cei imobiliari şi cu băncile

    bucuria nr. 2: va fi încurajată munca şi inovaţia, cine va putea să ţină pasul bine, cine nu, nu

    00
  2. Adevarul e ca exista deja destule cladiri in Romania. Daca le-am ingriji pe astea pe care le avem nu ar mai trebui construit prea mult. Mai bine asa, prea cumpara toata lumea lucruri de care nu are nevoie cu bani care nu exista.

    00
  3. Pfuai cât de mult regret că nu ne mai fac ăştia apartamente la suprapreţ. Nu-i nimic, vor veni alţii.

    Nah, că or muşcat-o!

    00
  4. Foarte bine, sa mai scada preturile, dar astia prefera sa pastreze imobiliarele in loc sa reduca pretul.

    00
  5. In vest, profitul din imobiliare se situeaza intre 5 si 8% iar la noi este in medie de 50%, deci loc de scadere este.

    Anul 2009 va fi unul al reasezarii pietei imobiliare pe baza mai sanatoase ca prea s-a incalzit piata in ultimii 3-4 ani.

    00
  6. @sandossu: Şi ce dacă? Să moară cu ele în proprietate! Se vor construi altele. Deja materialele de construcţii sunt sub jumătate din cât erau. Terenurile scad în continuare….

    00
  7. wow, ce surpriza

    00
  8. mai usurel cu oameni buni cu comentarii nedocumentate…
    @liviu – ai dreptate doar partial crede-ma – ei au ven aici sa castige bani insa gandeste-te cati muncitori romani ar fi lucrat la proiectul ala
    @zoso – zoso esti un star al blogosferei , exceptional – dar te citesc cu mare placere pana te bagi in chestii la care nu au acces la toate info , cum ar fi artic de fata … e ca atunci cand il placi pe mircea badea si constati ca vorbeste despre un domeniu pe car enu il stapaneste …(aici puneti voi ce vreti…)

    in rest numai bine..

    00
  9. Pe grandomania romanului se bazau ei, cum fac toti comercianti in RO :P

    00
  10. Li s-a cam taiat acum cu criza mondiala. Multumim Celui de Sus ca nu ne mai exploateaza altii. E o criza faina pentru romani. Bine, anumite parti din ea. Au crezut ca in Romania se mulg vacile de bani si imobiliarele de euro. Ei, na! La voi acasa, cu proiectele voastre de rahat cu tot. Numai machetele sunt de voi, finalizarea proiectelor e o utopie.

    00
  11. …Au amanat mai demult. Dar, Immoeast este cel mai mare dezvoltator din Romania, e (inca) un semnal clar. Sunt insa multe alte proiecte, mai mici/ mari, care…fie au fost anulate, fie amanate sau…mai lucreaza asa, ca sa zica doar ca „se lucreaza” (vei proiectul lui George Padure cu elvetienii, anuntat cu surle si trambite, demarat si…cu publicitate agresiva, inclusiv cateva „cearceafuri” prin zona Ferdinand…).

    Profitul enorm…, lacomia…(a dezvoltatorului si a bancii creditoare)…specula…criza s.a.m.d.

    Un fenomen e insa de remarcat: sunt multe dezvoltari aflate in impas care sunt in negocieri, mai avansate sau nu, cu potentiali detinatori de cash…
    Si sunt destui! De la noi si „de afara”.

    00
  12. Eu nu ma bucur de criza..dar oricum nu era normal sa castige constructorii peste 100% pe spinarea noastra…..motiv pentru care am tot asteptat si nu am cumparat o locuinta……

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube