Scheme care fac rău

Hai că m-am pornit, mai am una. Lucrezi într-un domeniu unde cam toată lumea se știe cu toată lumea. Ai băut o bere și/sau ai futut cam pe toată lumea din industrie. Dacă nu știi tu de Marcel, întrebi, că sigur îl cunoaște cineva din jurul tău, și afli repede ce poate și cât de competent și parolist e.

Bun. Scurtcircuitez un pic povestea, că nu aveți nici voi timp de citit ciorbe lungi.

Știi că Marcel e un incompetent profesional, dar alegi să îl validezi. Ba îl pui pe afiș la o conferință, ba îi lauzi afacerea, ba îl recomanzi public ca un specialist. Deși, din nou în privat, ai un pic altă părere.

Ne dăm un pic mai în spate. Ce văd oamenii mai deștepți ca Marcel când văd fazele astea? Nu, serios, ce văd? Că Marcel e validat și că trebuie să facă și ei la fel.

De asta vedeți oameni deștepți făcând scheme. Fix de asta. Că trebuie să supraviețuiască în lumea în care, oral, toți suntem pe meritocrație și pe angajat oameni buni și pe făcut lucruri mișto, dar în realitate nu prea.

Și mai e ceva. Validând în continuare incompetenți și șarlatani, distrugem domeniul în care lucrăm.

nmxrylwlxsn410

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

15 comentarii

 1. NOU
  #1

  Marcel are și el ceva de pus pe masă. poate este varză din pdv strict profesional, dar poate că face parte din familia corectă, din clubul corect, din partidul corect, so on. din câte am văzut eu cam prin toată Europa (și pun pariu că și SUA e cam tot pe acolo), reușita unui proiect depinde mai mult de Marcel, decât de profesioniști. fără Marcel în 100% din situațiile pe care le.am întâlnit, super-profesioniștii ar fi reușit maxim să.și facă un selfie cu super-profesionalismul lor. așa-zisa competență, nasol, interesează foarte puțină lume, așa, înspre nimeni.

  Comentariu apreciat.1659
  • Give this man a cookie.

   Comentariu apreciat.476
  • E important de cunoscut contextul in cate Marcelica al nostru e validat. De multe ori e omul care cunoaste pe cine trebuie. E un facilitant, nu un executant. Si de asta il validezi, ca poate ai nevoie de el la un moment dat. Cam asta e competenta/utilitatea lui. Deci conjunctura si pedigree-ul. Intr-o lume ideala, profesionistii n-ar trebui sa aiba nevoie de Marcel, deci de scheme. Totusi, ca o consolare, in orice fel de univers paralel ne-am gasi, fara Marcelica se mai poate. Fara oameni profesionisti nu.

   Comentariu apreciat.483
  • Doar ca acei Marcei sunt niste incompetenti, de obicei, si cand intreaba lumea de ce s-a intamplat o nasoala toti vor da din coate ca nu poate sa zica ca Marcel e de vina, ca e tinut in carca de un sef mai de sus. Asa ca il vor barfi pe acel Marcel la o cafea. Si cand isi vor da demisia vor spune la HR de acel Marcel in speranta ca se va schimba ceva. Ce oameni naivi.

   173
  • Cine îl omoară pe Marcel?

   35
  • In cazul de fata,Marcel este un idiot util.Cam ca alt Marcel inscris si uns sef in PSD.

   911
 2. La romulani e si moda sa se minimizeze unul pe altul asa ca nu trebuie sa iei tot timpul de bune vorbele si zvonurile. 🙂

  125
 3. Cîteodată îl mai faci fericit pe șefu’ cu cîte un om promovat astfel…
  https://www.youtube.com/watch?v=wDbNyXI8YRI

  42
 4. Acum nu stiu despre ce vorbesti tu, dar am citit azi ca RocaX tocmai i-a sponsorizat mutarea in UK lui smenarica ala mic de Grozea, pentru ca se stie, UK avea nevoie de o runda de investitii si de o agentie de un om pentru a-si manageria influencerii, dupa succesul nebun avut aici.
  Bataie de joc, bai, plimbare de bani cu parandarat, atatea idei bune care nu au sponsorizari, dar bagam banii in curul baiatului ala cu sinuzita

  • Cand se vor fasai basinile moldovenesti ucraineano-bacaoano-sucevene din hoitul DeDe-RocaXXX-Cemacon-Vrancart-Purcari-etc o sa se umple vazduhul de muste cu sorturi masonice bazaind in limba rusa.
   Astept cu rabdare articolul/articolele promise de prietenul tau de la Cluj 🙂

   146
  • Nu-l întreabă nimeni nimic pe si-iăul Alexandru Bogdan?

   02
  • vorbeam cu duhovnicul meu și mi-a zis ceva pe tema asta: Grozea e util că nu deranjează pe nimeni. a învățat să nu mai fie prost de gură, probabil acum își plătește mesele, e simpatic, de drag să-i dai niște bani. poate nu mai stă la porumb și poate nu-și mai scoate nevasta în chiloți pe net.

   vrei să faci bani și succes? nu mai scrie de oameni pe blog. nu mai deranja.

 5. Hai că m-am pornit, mai am una. Lucrezi într-un domeniu unde cam toată lumea se știe cu toată lumea. Ai băut o bere și/sau ai futut cam pe toată lumea din industrie. Dacă nu știi tu de Marcel, întrebi, că sigur îl cunoaște cineva din jurul tău, și afli repede ce poate și cât de competent și parolist e.

  ( … )

  Știi că Marcel e un incompetent profesional, dar alegi să îl validezi. Ba îl pui pe afiș la o conferință, ba îi lauzi afacerea, ba îl recomanzi public ca un specialist. Deși, din nou în privat, ai un pic altă părere.

  Ne dăm un pic mai în spate. Ce văd oamenii mai deștepți ca Marcel când văd fazele astea?
  Nu, serios, ce văd?
  Că Marcel e validat și că trebuie să facă și ei la fel.

  De asta vedeți oameni deștepți făcând scheme. Fix de asta. Că trebuie să supraviețuiască în lumea în care, oral, toți suntem pe meritocrație și pe angajat oameni buni și pe făcut lucruri mișto, dar în realitate nu prea.

  Și mai e ceva.
  Validând în continuare incompetenți și șarlatani, distrugem domeniul în care lucrăm.

  Dacă Marcel e intermediar (finder’s fee) sau abonat la bani „pentru că știe pe cine trebuie” sau kingmaker, te doare în portofel & la creditul pe 30 de ani la bancă, decât de grija pentru o „industrie” pe care nu o controlezi sau o controlează (măcar parțial) indivizi ca Marcel.

  Mai este un aspect: încrederea sperată să fie acordată de Marcel, că ulterior să speri că picură ceva.

  Nu tot tu ai scris de șmenurile din influecereală, departamente PR, personalități, cum se complac unii pe alții, se invită la podcasturi între ei samd? Ce mizerie slinoasa e acolo?
  Poftim, o regăsim în presă și mass-media de știri.

  Ai făcut un video cândva pe chestia asta (stăteai afară). Și te-ai dat exemplu cum ești „certat” cu unii, fiindcă le-ai scos arama pe fata, și din cauză că sunt prieteni sau sunt connecși cu anumite anturaje, acei prieteni/acele anturaje nu pot să te invite/discute cu tine fiindcă pierderea „prieteniei” de fațadă cu acei ‘Marcei’ e mult mai păguboasă.

  131
 6. Orice Marcel are un termen de expirare. Când se atinge acel termen este foarte amuzant sa-i vezi pe toți cum intra în vrie și cum sunt disperați. Și mai ales cum sunt disperați sa găsească un nou Marcel.

  56
 7. NOU
  #15

  Cand am vazut poza cu Alain Delon am zis :”iar Cristici???”

  31

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube