Să mă complic cu o lampă solară cu senzor?

Mă uitam după un bec pentru exterior, de pus în grădină, deci să poată și ploua pe el, și să aibă senzor de mișcare. Brașovul nu e grozav cu soarele, de asta mă uit la lămpile astea și nu știu dacă să mă complic sau nu, să îmi iau ceva legat la rețea.

Știți? Folosiți? Recomandați ceva mai bun?

lampa-solara

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

48 comentarii

  1. Eu am asa ceva pe gard: https://www.dedeman.ro/ro/aplica-solara-led-0-5w-cu-senzor-de-miscare/p/1048910 si sunt multumit.
    Lumineaza un pic si in standby, si cresc puterea daca simt miscarea.
    Similar dar un pic mai slab (insa si mult mai ieftina) decat cea din link-ul tau ar fi asa:
    https://www.dedeman.ro/ro/aplica-solara-led-hoff-5w-360lm-lumina-rece-cu-senzor-de-miscare-3-moduri-de-iluminare/p/1054345

    00
  2. Folosesc si sunt bune, dupa parerea mea isi fac treaba. Eu am luat de pe Aliexpresss cateva foarte asemanatoare prin martie inceput, au ajuns relativ rezonabil ca timp (tinand cont de pandemie). Isi fac treaba, le ploua si le bate soarele, dar tin. Stii, cred, ca daca sunt in bataia directa a soarelui (atata cat este), se va degrada acea celula solara destul de repede.

    00
  3. Am luat la socrii așa ceva pentru curte – au vreo doi ani de când sunt luate și nu au probleme.
    Totuși trebuie ales un loc bun unde să se încarce dar să nu deranjeze când stai și tu ca omu în curte seara. Pac ai mișcat o mână, reflector în ochi. Se stinge, mai miști un pic sau trece pisica iar lumina în ochi. Ideea e că sunt destul de luminoase pentru când ochiul e obișnuit cu întunericul. Și o să mearga vara, toamna sau iarna dacă ai câteva zile cu nor posibil să nu mai aibă energie…

    00
  4. In principiu un acumulator expus temperaturilor de -20/+40 (cand bate soarele pe ele) e sortit decesului fara o izolare corespunzatoare. Din pacate majoritatea chestiilor de prin comert de pe la noi sunt chinezarii care nu sunt construtite sa tina. Ca si concluzie: cablul e sfant!

    00
    • O problemă, cred eu, e și numărul de încărcări și descărcări…în doi ani ești deja pe la 700 și acumulatorii nu sunt cei mai răsăriți. Totuși se pot schimba – am un Solarvet de la Ikea cu 24 de leduri (decorativ) la care am înlocuit acumulatorul original AA cu un Sanyo și merge din nou foarte bine. La fel am alte două care merg și după trei ani cu acumulatorul original, fără probleme deși sunt pe la 1000 de încărcări…

      00
    • Aici baietii au testat niste baterii reincarcabile timp de un an, in conditii de exterior descrise de tine. Sunt si surprize placute.
      https://www.youtube.com/watch?v=-jXQNY6rve8&t=497s

      00
  5. Daca gaseste cineva un model legat la retea cu optiunea de luminozitate diferita (dimming) si senzor de miscare. Caut de 1 saptamana si nu gasesc :(.
    Iarna sunt inutile modelele pe energie solara. Iti scade durata de functionare si de la lipsa soarelui si de la frigul care iti descarca bateriile.

    00
  6. O am pe asta din 2016… incredibil, încă funcționează ca la început. Foarte fain, luminează slab toată noaptea și când detectează mișcare se activează puternic.

    https://www.amazon.com/gp/product/B01JS285JS/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o07_s00?ie=UTF8&psc=1

    01
  7. teardown la o astfel de lampă, de 100 LED-uri:
    https://www.youtube.com/watch?v=DH4zTmrdc1o

    la finalul lui 2019 costa mai puțin de 7 lire sterline pe ebay (7 x 5,5 x 1,19 ~= 45 lei) … și există mai multe variante de lungime.

    10
  8. Eu am luat din Lidl una, și pana acum e ok. Ce e nasol cu Lidl, probabil o mai găsești peste 4-5 luni.
    Marea diferenta e ca celulele solare sunt pe o placa separata si dau curentul la lampa prin cablu, e un avantaj pt ca pun lampa unde am nevoie si panoul solar mai in lumina.

    E in genul asta https://m.emag.ro/kit-solar-iluminat-flink-0-55w-600mah-panou-solar-176×174-aplica-189×60-fk-ls-25219/pd/D190L3BBM/ atat ca si lampa are picior și o pot orienta unde am nevoie.
    Nu face zi, dar e suficient cât sa nu-mi rup gatul în curte noaptea (stau mai la porumb deci oricum e mai bezna ca in oras)

    00
    • Am pus si eu asa ceva in curte, pe la inceputul verii. E misto, dar ma gendesc cum va rezista acumulatorul peste iarna

      00
    • Si eu le-am luat alor mei. Este foarte ok. Vedem dupa iarna. Oricum, daca se strica, acei acumulatori pot fi inlocuiti.

      00
  9. NOU
    #16

    Nu ai dat detalii suficiente. De pus in grădină unde? Unde ai și o masă cu scaune unde mai stați la un pahar etc? (Nu recomand) La o magazie – șopron? ( Merge ) Eu mi am pus în grădină, imediat cum ies deasupra la french doors un floodlight cool de 50w. Este hard wired, are întrerupător in casă , și are și PIR. Uneori când am nevoie de lumină acolo îl țin ON de la întrerupător și se aprinde (câte 40 secunde) prin PIR. Alteori vreau sa stau fara sa mă deranjeze lumina aia, și îl țin off tot de la întrerupător. pentrucă mai am instalate niște festoon lights pe un gard de cărămidă, niște up- lights care bat in niște tufe și pomișori , niște down lights care pun in evidență niște flori agățate pe celălalt gard de lemn. Toate astea warm lights. Iar deasupra mesei de grădină am led strips ( cu canal si defuser neapărat). De la două panouri solare de cate 300w fiecare, o baterie 12v 60a .

    00
  10. Am luat eu una de la Dedeman, 230 de lei. După 3 luni s-a dus dracu. O am instalată la poartă. Bani dați degeaba.
    Am pus în locul ei un neon de iluminat stradal cu led la 220V și un senzor de mișcare.
    Pentru aplicații în care pornește și se oprește frecvent nu merită.

    00
  11. Am luat ceva noname de pe amazon si pana acum tine (Are 2 ani).
    E drept ca am montat-o pe peretele nordic, deci nu bate soarele direct pe ea, nici nu o ploua direct ca e streasina lata.
    Nici aici nu e bucurie cu zilele insorite, asa ca uneori o prinde noaptea neincarcata, si nu se aprinde.
    In rest, e foarte utila cand treci prin curste si e bezna, vezi pe unde mergi.

    PS. Tot legat de gadgeturi din astea, am luat de la Lidl o lampa de atelier cu LED, din aia magnetica de o pui pe capota sa iti lumineze la motor. Am dat vreo 9,99eur pe ea, dar e dezamagitoare, tine o incarcare cca 30 de minute max (se incarca prin cablu USB) . A luat un prieten ceva, a costat vreo 30-40 de eur, dar tine 2-3 ore. Deci uneori cat dai atata face…

    00
  12. vezi ca acu LiIon nu e voie sa-l incarci la sub 0C ca se belesc

    Many battery users are unaware that consumer-grade lithium-ion batteries cannot be charged below 0°C (32°F). Although the pack appears to be charging normally, plating of metallic lithium can occur on the anode during a sub-freezing charge. This is permanent and cannot be removed with cycling.

    https://batteryuniversity.com/learn/article/charging_at_high_and_low_temperatures

    00
    • jafurile alea de pus in gradina care se vand la casa la hornbach si costa cativa lei is cu NiMH

      00
    • Corect, controler-ele solare care se respectă, cum ar fi Victron, nu încarcă bateria Li-Ion sub 5 grade.
      Acum am bateria montată afară, provizoriu, dar pana vine gerul trebuie sa gasesc o solutie sa o mut in casă sau să o încălzesc.

      00
  13. Iti recomand asta:

    https://www.emag.ro/proiector-solar-senzor-miscare-si-lumina-cu-12-leduri-gao-germany-480lm-ip44-1218/pd/DPN4L7BBM/?ref=fav_pd-title

    O am de 2 ani la Predeal si panoul solar intra in umbra pe la 15.00-15.30. Inca merge foarte bine.

    00
  14. Ia ceva legat la retea, ca sa stii sigur ca ai lumina atunci cand ai nevoie, cat timp ai nevoie. Nu lua foarte puternice, de exemplu eu am de 2 de 30W dar as fi preferat sa pun mai multe de 15W, dar e tarziu acum.

    00
  15. Având în vedere ca mi-am proiectat și facut singur sistemul solar, îți recomand, dacă e mai ușor și nu ai distanță mare, să tragi fir. Cauți o aplică de exterior, etanșă, un bec cu led, de firmă și 10 ani nu umbli acolo. Sunt subdimensionate și loterie, pot merge un an sau o zi.

    Atentie, nu mai luați proiectoare cu leduri la 230V, am demontat unul și sunt mortale.
    Singura izolație între fază și carcasa proiectorului o reprezinta 0,35 mm de rășină dintre led si radiatorul de aluminiu.

    10
    • Pai d-aia se monteaza cu inpamantare, ca orice instalatie electrica in exterior.

      00
    • *impamantare si RCBO (diferential cred ca se numeste in limbajul electricienilor) :)

      00
    • Dacă ai diferențial nu mai trebuie împământare. Dar câte gospodării au diferențial, mai ales la țară?
      Sunt criminali ăia care lasă la vanzare produse neomologate.

      00
    • Doua protectii sunt mai bune ca una, si impamantarea e sfanta, si diferential poti pune si la tara.
      Produse neomologate nu sunt in magazine gen Dedeman, sper.

      00
    • Mi-am luat-o eu cu o siguranta cu diferential, ABB, inainte sa ma mut in casa noua: a facut scurt si arc electric de-a lungul conductorului un prelungitor prost, siguranta nu a sarit. Noroc ca s-a intamplat pe gresie. Mai putin norocos ca am in bucatarie un misto decor facut de cuprul topit pe aceeasi gresie. Data inapoi la furnizor si schimbata fara comentarii, dar nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat intr-o situatie de viata si moarte…

      00
    • La fel de periculos este si umblatul in chestii alimentate la 220 daca nu le-ai deconectat in prealabil. Mai ales in cazul in care functioneaza defectuos sau deloc (adica exact atunci cand situatia impune interventia).

      00
    • >>dar nu vreau sa ma gandesc ce s-ar fi intamplat intr-o situatie de viata si moarte

      Cum am zis si mai sus, doua protectii sunt mai bune ca una. Mai ai si siguranta generala la casa, si/sau la contor / bransament. Partea de diferential se testeaza periodic apasand butonul, nu astepti sa apara situatia de viata si de moarte. Si detectoare de fum pentru situatia cand totul se duce pe penis.

      Mai e posibil ca scurtul ala sa fi fost prea scurt :) in durata, iar sigurantele astea sunt putin mai lente ca o siguranta fuzibila clasica.

      00
  16. Ia-ti un proiector led de exterior cu/si un senzor de miscare. La 220v. Eu mi-am pus la poarta un hepol luat de la dedeman cred, lumina calda vreo 5000 de lumeni. De mai bine de un an functioneaza fara probleme (ploaie, vant, zapada, grindina). Nu am senzor de miscare ci doar de lumina (l-am pus sa bata jumate in curte, jumate pe strada). Parerea mea e ca te complici cu mizeriile alea solare si in final ajungi tot la ceva pe 220v.

    00
  17. unele merge 1-2 ani, problema lor e ca bateria e mica, poate 25% din cat scriu ei in specificatii, am desfacut cateva. Panoul ala solar e prea mic ca suprafata, chiar daca are efficienta 15-20%, nu apuca sa incarce bateria. Cauta ceva asemanator cu led care sa il poti connecta la retea.

    00
  18. bun, am notat, mai bine la rețea, sub 50W.

  19. Am ceva de la Mpow de 3 ani – https://www.amazon.co.uk/dp/B07SPRJMTN?ref=dacx_dp_9486621720902_4902056140802&pd_rd_w=EuAgB&pf_rd_p=6fd80ab4-4368-4211-bf96-eb47a71e8d5f&pf_rd_r=Q235PXV91FQC236J4NDE&pd_rd_r=ad91832c-7f4f-4c93-accc-bd40d343ead3&pd_rd_wg=mlRGJ&aaxitk=TbbtQtBlUVyV0BbtDfT3SQ
    Merg perfect inca, cele din link sint model de anul ăsta, am mai luat 4 buc, sint mai ok, se aprind / sting treptat.
    Daca ma țin 4 ani eu zic ca e ok, nu mai trag fire prin gradina / driveway!

    00
  20. clar la retea. caut deja si eu de 2 zile, ceva cu senzor de lumina.
    la noi nu am gasit decat cu incarcare solara.
    m-ar aranja ceva de max 50w cu senzor de lumina in acelasi corp. voi monta pe peretele casei.
    am cautat in online la noi, doar prostioare cu incarcare solara. asa ca urmaresc cu masim interes..

    00
  21. Ia asa ceva. Face suficienta lumina, are cablul lung de 5M si 2 acumulatori de 18650 integrati in corpul cu LED-uri, deci ii poti feri de soare. Oricum, daca se strica se pot schimba foarte usor. Bonus ai telecomanda si 3 moduri de utilizare disponibile. :D

    00
  22. Thread hi-jack: caut un corp de iluminat cu led „dual”: o fază de putere relativ mică (15W, 1000lm+) comandată cu senzor de mișcare. Vreau să folosesc pe o scară de bloc care nu are iluminare naturală.

    Există așa ceva? Momentan scara blocului e iluminată cu neoane, care merg (și bâzâie) 24/7. Cu soluția de mai sus aș putea asigura o iluminare minimală permanentă și apoi să fie iluminată complet atunci când e cineva în zona senzorului.

    00
  23. Folosesc acest tip de lampa de vreo 2-3 ani. E montat intr-un loc foarte umbros, nu bate niciodata soarele direct pe el si se aprinde atunci cand am nevoie de el (rar). E putin protejat de ploaie si asta cred ca ajuta, am auzit pe la altii ca nu tine daca bate ploaia direct pe el

    00
  24. Am cumparat si eu una pentru bunici la tara, nu e ca si cea din poza ci are un panou mai mare si reflector de 50W separat(250 lei).
    Peste vara tinea cam toata noaptea la maxim, acum au fost nevoiti sa il puna pe nivelul 2 din 3 dar tot e acceptabil, lumineaza toata curtea. Bunica e foarte multumita ca nu mai trebuie sa aprinda becurile cand iese noaptea din casa.

    00
  25. Eu am luat 2 bucati asa:
    https://www.navalla.ro/corpuri-iluminat-exterior-325/lampi-solare-356/globo-3727s-senzor-de-miscare-exteriorsolar-antracit-led-1-x-02w-82306

    Pana acum functioneaza brici
    Au 3 moduri: mod de veghe cu sensor, iluminat low si iluminat high.

    Le tin mereu pe iluminat low si sunt multumit. Lumineaza cam 6-7 ore pe low

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube