Români românind #104

Eram prin Kflnd, luând de ale gurii, niște bere, niște înghețată, din astea, aprovizionarea săptămânală. În paralel cu mine, cam la același pas, două cupluri, kinda obvious turiști. Știți voi, genul de oameni care „am venit la munte, ne îmbrăcăm de o drumeție cruntă, dar noi mergem până la cazare și dacă se poate să parcăm mașina în ușa pensiunii”.

Așa. În coș, 6 beri la sticlă de sticlă, 2 badoace de 0,5 tot de bere, niște carne, niște legume. „Nu luăm acum, mai venim și mâine”. Aia e. Ce facem mâine, stăm liniștiți? Ne relaxăm? Ne odihnim? Nu, nene, noi avem drumuri de făcut. Locuri de mers. Și ar merge lucrurile mai repede dacă nu ar fi aglomerația asta. Unde se duc oare toți? De ce nu stau acasă? Ciudat.

Nici o legătură între nimic cu nimic. Nici una.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

30 comentarii

  1. Azi stau acasa, nu am plecat pe nicaieri.
    Foarte trist, nu?
    Totusi, nu e aglomeratie in casa, nu ma enervez asteptand 2 ore o mancare hiperscumpa, nu stau la cozi, nu sunt rahati in apa, nu sunt romani romanind.
    Copilul citeste, noi citim si frunzarim netul. O sa imi fac mai tarziu niste taietei chinezesti la wok, ies cam de 4 ori mai ieftin decat la mancatoriile de noodles din malluri. Si pe dupa-amiaza ies cu fi-miu cu bicicletele in campusul univ. de langa bloc.
    O zi linistita tuturor!

    Comentariu apreciat.14434
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 31116
    • :))))))
      Domnu judecator, recunosc, sunt exagerat de parcimonios.

      Comentariu apreciat.665
    • Cred ca unul din motivele pentru care Romania sta atat de prost la capitolul educatie financiara nu e acela ca nu ne-ar duce capul. Mai degraba de vina e teama acenstrala a romanului ca nu cumva sa il creada lumea calic. Romanul mai poate ierta furtul si alte ticalosii, dar „calicia” e un pacat capital.

      Comentariu apreciat.14612
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1477
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 1653
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 946
    • Foarte bine. Din pacate putini inteleg ca vacanta si timp liber nu inseamna alergat prin mall-uri, aglomeratie sau stat in masina cu orele. Apoi se mira ca sunt stresati, obositi si cu nervii la pamant. Trebuie sa te odihnesti in vacanta, cand intelegi asta treci la next level. A doua e legata de boraci, chiar e bine sa se mai si plictiseasca din cand in cand, nu trebuie mereu mega activitati si dat de lucru dar asta e o alta poveste.

      Comentariu apreciat.578
    • @Ciocanul, nu pentru toata lumea vacanta inseamna odihna. Pentru unii insemna ca au timp sa se distreze, ca au timp sa experimenteze lucruri noi sau ca au timp sa viziteze locuri interesante.

      62
  2. Lasă oamenii să umble, să cheltuiască, să prospere magazinul, benzinăria, pensiunile etc , să se adune banii din taxe la bugetul local Bv, să i investească autoritățile locale cu cap, să facă orașul frumos, atractiv să vă bucurați cu toții de el, civilizație alea alea, circuitul apei in natură, la anu și la mulți ani:)

    Comentariu apreciat.806
    • Comentariu ascuns de spiriduși!
      [Click aici]

      Comentariu nasol. 343
    • Si tu ce ai inteles? Au luat 4L de bere, carne si legume; si tu tont ai muscat si tu din tenta articolului ca sigur o sa vina si maine ca na, cum sa iti ajunga alea pt 2-3 zile? Clar o sa mai vina si maine, ca asa ati presupus voi.

      Comentariu apreciat.356
    • Acum se pune si o alta intrebare: este bine sa cumperi carne si legume pentru o saptamana sau este de preferat sa cumperi zilnic exact cantitatea de care ai nevoie si sa ai mereu produse proaspete?
      Are sens sa cumperi mai mult existand riscul ca peste 2-3 zile sa arunci jumatate din cumparaturi sau este mai bine sa cumperi doar cat consumi in ziua respectiva?

      140
  3. bleah, am uitat să schimb mail-ul și pe desktop.

    ziceam că e posibil să nu aibă loc să pună provizii pe 2-3 zile, dacă sunt turiști.

    frigiderele de camere sunt niște chestii minuscule în care nu știu dacă încap toate berile povestite (”congelatoarele” acestor frigidere nu duc mai mai mult de 2-4 cornete/înghețate pe băț și asta doar dacă ești măiastru la tetris), iar frigiderele din bucătăriile comune puse la dispoziția turiștilor sunt la modul un frigider normal pt toți turiștii dintr-o pensiune de 4-8-10 camere.

    cel puțin asta a fost experiența mea de-a lungul anilor ca turist.

    Comentariu apreciat.650
    • Cand esti turist, copiii in portbagaj, frigiderul pe bancheta din spate. Eviti o multime de probleme de lipsa de spatiu depozitare, si le poti inchiria rafturi intregi de frigider celorlalti turisti contra unor sume de bani sau contraservicii.

      Indecis. Tu ce zici?2517
    • Sunt miliarde de posibilitati, de aia sunt cringe as fuck articolele astea in care zoso judeca si da verdicte pe baza a doua vorbe sau ce sosete poarta cineva pe strada. Aia poate maine pleaca in Bahamas, dar noi stam multumiti acasa ca „romani prosti, eu ma relaxez si aia se duc la supermarket doua zile la rand”.

      Comentariu apreciat.1128
  4. De Sfanta Marie traditia spune sa mergi sa vizitezi frumusetile patriei. Transfagarasan spre exemplu am vazut de cativa ani ca e vizitat fix de ziua asta.

    Comentariu apreciat.385
    • In special Curtea de Arges…

      20
    • @Nicu, de fapt cam peste tot in tara se duc turisti in jurul datei de 15 August. Diferenta este ca pe Transfagarasan ai o singura banda de circulatie si orice masina care cauta parcare blocheaza drumul pentru cateva secunde. Daca ai cateva sute/mii de masini, se face imediat ambuteiaj de 2-3 ore.

      20
  5. S-ar putea deduce ca, de câțiva ani, te duci pe Transfăgărășan, de Sfânta Maria. Și de fiecare dată vezi că e aglomerat.

    221
  6. Asta si mania de a face gratar in concediu sau oriunde se poate merge 1-2 zile.

    Indecis. Tu ce zici?2013
    • Asta pentru că dacă faci grătar în balcon sau în fața blocului riști să iei amendă.

      Comentariu apreciat.250
    • Hey! Nu te lua de sfanta taina a graturului inconjurat de morti:)))

      911
    • Acu’ vreo 12-13 ani daca nu aveai gratarul in portbagaj mureai de foame la Durău, unde doar citeva vile puteau servi o masă cît de cît sau mincai hrana rece pe cele 2 mese de lemn din fața magazinului (unicul loc de cumparaturi). Dupa 2 zile am plecat…

      62
    • @alexul, cei care locuiesc la casa si au loc de gratar nu prea se agita cu facutul de gratare in concediu. Dar multi stau la bloc si concediul este singurul moment din an in care pot face asta.

      71
  7. Ar fi super misto ca in ultimii doi ani de liceu sa fie introduse doua noi materii de studiu si sa fie obligatorii.

    – Educatie juridica – notiuni elementare de drept penal, civil, administrativ necesare in viata unui cetatean decent. Cu exemple aplicate pentru lumea reala. Cum faci o contestatie, ce drepturi ai, ce e amenda, diferenta dintre penal si civil, etc.

    – Life management – notiuni elementare de organizare a vietii. Cum planificam o vacanta, cum facem o rezervare, cum facem o lista de cumparaturi, cum ne comportam la cumparaturi, cum ne mutam, chestii de genul la care romanii stau prost avand exemple negative in familie.

    Indecis. Tu ce zici?3416
    • Si de ce ți se pare ca foarte culții elevi de liceu ar trata materiile astea cu un nivel mai înalt de interes decât pe restul ?

      185
    • prima se poate introduce foarte ușor la materia ”educație moral-civică”, sau cum spanac se cheamă acum. am făcut așa ceva în generală, pe la mijlocul anilor ’90.
      a doua la fel. sau se poate introduce la dirigenție.

      chiar, știe cineva ce trebuie să se facă la dirigenție? diriga motiva absențe sau stăteam la bârfă. :(

      totuși, cu privire la a doua, nu credeți c-ar fi totuși treaba părinților?!

      74
    • Trl, la varsta respectiva tinerii sunt foarte receptivi si daca 10% din ei pleaca cu ceva acasa si pun in practica tot e mai bine decat nimic. Incepem cu pasi marunti. Generatiile ce vin din urma au alte asteptari si alta viziune asupra lumii. Sigur sunt si uscaturi dar problema asta a fost si va ramane.

      AB, se numea educatie civica. S-a facut in primii ani dupa revolutie, era o manea sinistra.
      Daca parintii au un comportament cu probleme vor transmite acest comportament si copiilor lor. Cum scriam mai sus, daca 10% din fiecare generatie retine ceva din chestiile astea si pun ceva in practica tot e mai bine decat ora de religie sau nimic.

      103
    • @AB
      Pe vremea mea la dirigentie invatam si bunele maniere, de pulda cum sa (nu) te imbraci in public.
      https://pasteboard.co/PaX0JMVE8tHo.png

      31

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.