ROCKWOOL pentru o locuință sigură și eficientă – conștientizarea beneficiilor vatei bazaltice

Pentru că am tot vorbit în ultima perioadă despre construcții case și probleme cu dezvoltatorii, am ajuns la vata bazaltică, recunoscută pentru varietatea de beneficii când vine vorba de izolație. Izolația e un detaliu care nu poate fi tratat cu superficialitate și care nu lasă loc de compromisuri. Asta dacă vrei să trăiești în condiții bune.

Revenind la vata bazaltică, să trecem în revistă beneficiile principale:

  • Prevenție împotriva focului – vata bazaltică e fabricată din roca bazaltică, un material extrem de durabil;
  • Reducerea pierderilor de căldură – Izolația acționează ca un sistem eficient de stocare a energiei, poate reduce cererea de încălzire și răcire, oferind o menținere mai bună a temperaturii în clădire;
  • Reducerea facturilor la energie;
  • Protejarea structurilor;
  • Reducerea fluctuațiilor de temperatură;
  • Reducerea umezelii;
  • Izolarea fonică.

Practic, utilizarea vatei bazaltice eficientizează consumul de energie, sporește siguranța și amplifică nivelul de confort (spre deosebire de sunetele vecinilor, că tot am menționat izolarea fonică).

Când vine vorba de vată bazaltică, Rockwool e alegerea top-of-mind. Rockwool există pe piață de 80 de ani și este lider mondial în producția de vată bazaltică, iar procesul de producție este similar cu ceea ce se întâmplă în interiorul unui vulcan – de aici și rezistența la foc. Aici găsiți lista completă de întrebuințări a vatei bazaltice în izolarea locuințelor, iar aici puteți solicita o ofertă. Aici câteva informații relevante despre sustenabilitate.

(articol sponsorizat)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

10 comentarii

  1. Tocmai am terminat de izolat in regim DiY podul cu vata bazaltica de 15 intre capriori si ceva folie reflectorizanta fara. Azi dimineata cu -14 afara aveam 10 grade in pod (fara nici o sursa de incalzire). Singura problema la vata asta ar fi calitatea baxurilor, erau baxuri unde compresia era buna si vata era rigida si baxuri unde e clar ca nu avea aceiasi densititate era mult mai „moale” placa. Dar overall multumit, si cam singurii care aveau vata de 15 cm grosime.

    263
    • Da este o problema asta cu grosimea vatei, dacă vrei ceva diferit de 5 cm sau 10, ești mâncat. Am avut aceeași problema când am pus vata minerală la pod (între căpriori, sub astereală). Și la mine în pod (aerisit) sunt peste 0 , când afara sunt mulți -.

      51
    • NOU
      #3

      10 grade la -14 ? Cu 15 cm de vata bazaltică. O spun foarte serios că sunt curios cum s-a menținut acea temperatură, dacă e vorba despre o locuință neîncălzită – nelocuită. Eu (tot casă nouă încă nelocuită) am 25 de cm de vată bazaltică Rockwool în pod/mansardă, casa din caramida de 25 si izolată cu polistiren EPS 100 grafitat de 10 cm. Ferestre și uși decente. După câteva nopți de -10/-12, dimineața pe la 10:00 când am măsurat aveam 5,5 grade la parter și 3,5 la mansardă. Drept e că nici nu prea se schimbă temperatura asta cât timp e sub zero. De aceea chiar sunt curios de cele 10 grade interior la -14 exterior.

      00
    • @androidul , podul este neincalzit, casa regim P este locuita, peste placa am doar 10 cm de izolatie (tot vata bazaltica) asadar trece o parte din caldura din casa, dar care acum ramane in pod. Ca si referinta, iarna trecuta cobora sub 0 temperatura in pod la frig sustinut, acum nu a mai coborat sub 10.

      10
  2. Peste 5 ani trebuie sa o dam jos. Se va spune ca e cancerigena ca azbestul….

    Indecis. Tu ce zici?1936
  3. @vali recomanzi ceva tutoriale pentru DiY cu vata si izolat povul la o caza veche?

    53
  4. „… acționează ca un sistem eficient de stocare a energiei …”
    Cum adica stocheaza energia? LOL

    95
  5. Imi plac articolele astea ca se preteaza pe ce folosesc eu. Poate ai in vedere si p-astea cu adezivi, ancore chimice etc.

    20

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)