Review Google Pixel 6 Pro (+long-term review S21 Ultra)

Pixelul înlocuiește S21 Ultra care la rândul lui a înlocuit un Huawei P30Pro. Până la urmă nu m-am înțeles cu Samsung-ul, din motivele de mai jos. Pixelul de data asta părea că are caracteristicile necesare așa că l-am comandat a doua zi după lansare fără să aștept vreun review, ca un adevărat fanboy. Faptul că vine la pachet cu niște căști Bose Noise Cancelling 700 pe care le pot da lejer mai reduce din preț. Oficial varianta cu 256GB e 999 euro, eu l-am luat prin providerul meu la prelungire abonament deci prețul nu e relevant. Providerul s-a ținut de cuvânt și am primit telefonul pe 27 octombrie, prima zi oficială de livrare.

Așa, de ce schimb S21 Ultra cu Pixel: S21-le a avut, la fel ca și Huawei-ul, un feeling de "Engrish". Engleza nu e chiar engleză, culorile să fie popping, animațiile să îți ia ochii, mii de funcții inutile dar când vine vorba de substanță…mai subțire. Nu a fost niciodată din cale afară de rapid – nu că ar fi lent, dar nu există sentimentul ăla de răspuns instantaneu. Cel mai probabil faptul că e versiunea Exynos e problema cea mai mare dar rahaturile instalate sigur nu ajută. Așadar, ce am observat în 9 luni de folosire:

1. Video-urile în pagini web în Chrome "mor" după un anumit număr de vizualizări. De exemplu pe Facebook. Sunetul continuă, la fel și cursorul doar imaginea se oprește. E valabil pentru mai multe site-uri. Soluția e un restart sau niște force close-uri dar P30Pro-ul nu făcea așa, Pixelul nu face. Faptul că Samsung-ul cu 16 Giga de RAM face așa e dovada că e ceva prost în altă parte. Nu mă interesează că merge în aplicație că nu vreau să o folosesc dacă merge în browser.

2. Probleme grave cu thumbnail-urile în dialogul de selectare pentru imagini: gen vrei să dai share în Whatsapp, deschide "galeria" și vezi cu totul alte thumbnail-uri, încurcă cumva amalgamat pozele din ultimele două zile. Când dai click pe thumbnail și se deschide poza, se deschide cea corectă. Soluția e un restart sau share direct din photos. Nu pot să reproduc dar e foarte enervant când se întâmplă.

3. Apropo de photos app, Google Photos se "îneacă" o dată la câteva poze când dai edit. Pur și simplu stă și se gândește la ceva vreo 10 secunde și apoi deschide. Evident nu vreau să folosesc Samsung Gallery.

4. Camerele sunt meh până la urmă – uneori dă niște rateuri de zici că ai luat un webcam. Am destule exemple. Camerele de zoom și wide sunt mizerabile la calitate comparativ cu cea principală. Cu timpul am învățat ce fel de rateuri dă și deci să mă adaptez la el, ceea ce nu e ideal.

5. Bateria de 5000mAh e degeaba când telefonul o halește pe toată. La P30Pro ajungea toată ziua – la S21Ultra nu prea, la sfârșitul zilei ajungi să ai un procent incomod pentru a continua și ziua următoare. Și pentru că e mare, se încarcă mai greu (cu aceleași încărcătoare). La chestii normale mai merge dar cu camera pornită și utilizată, bateria o ia la vale grav în timp ce temperatura o ia la deal. Am reușit să ajung în situația în care numai cu poze și filme la temperatură de vară telefonul a zis că trebuie să iau o pauză dacă mai vreau să continui.

6. Ca ergonomie telefonul e cam greu și camera-hump-ul asimetric îl face enervant de așezat pe masă. Pe suprafețe tari și rezonante gen o masă din carton sau o noptieră de la Ikea tinde să vibreze mai tare decât un telefon care are o suprafață mai mare de contact.

7. Nu știu dacă e legat de telefon dar după revenirea din flight mode în altă țară durează minute bune să își ia semnalul. Asta comparativ cu restul telefoanelor cu același provider – LG G6-le soției e conectat în 10 secunde.

8. Dual SIM implementat aiurea, nu ține minte la fiecare apel cu ce SIM e asociat așa că dacă dai apelare din lista de recente te întreabă cu care SIM să sune (dacă nu ai un SIM default pentru toate apelurile, ceea ce e cam aiurea pentru dual SIM pentru țări diferite de exemplu). Nu e foarte enervant până nu apelezi din mașină. Telefonul rămâne în așteptare să îi spui cu ce SIM să apeleze, lucru pe care mașina evident nu îl înțelege. Dacă e telefonul la vedere trebuie să apeși tu pe ecran, dacă nu e, lași apelul pentru altă dată.

9. De departe cel mai enervant pentru atitudinea producătorului, telefonul nu reușește să filmeze SlowMotion. Problema e foarte parșivă și pare să fie legată de varianta cu procesor de căcat, Exynos. Apare numai la filmare în lumină foarte puternică (bună) – ceva legat de cantitatea de informație de procesat, probabil. Filmarea devine sacadată ca și cum un buffer s-ar umple. În lumină mai puțină sau cu scene mai statice merge ok-ish. Culmea e că Super-slowmo merge fără probleme dar aia e limitată la 1 secundă. Am discutat cu alți useri care se plâng de aceeași problemă și sunt la fel de dezamăgiți, unii zic că problema persistă de la S20. Am făcut tichet la Samsung și răspunsurile au fost tipice de helpdesk:

-nu înțelegem, care e problema (asta cu filmuleț atașat)

-please provide log

-ah da e resource intensive, please clear RAM and background apps (??? La telefon cu 16 giga de RAM să dau eu clear RAM înainte să filmez, tare nu?) Oricum nu merge soluția, face așa și resetat proaspăt cu 8 giga de RAM liberi, și cu flushed RAM și cu orice.

-ah da știm known issue se va rezolva la următorul update (nu s-a rezolvat nici acum după 9 luni).

10. Cititorul de amprente ultrasonic nu e chiar atât de bun – e mai bun ca cel optic dar nu e perfect și te poate enerva.

11. M-am săturat de prostii add-on de la samsung, cont samsung, agree to Samsung terms and conditions iar și iar, toate aplicațiile au varianta Samsung și notificari ampulea *want to earn money while charging your phone?"

Deci pe scurt sănătate Samsung, pe mine nu mă mai prindeți măcar 10 ani, ca ultima oară.

Boon, acum să vedem cum stă treaba cu Pixelul.

clip_image002

-Designul, ca orice design, e subiectiv dar mie îmi place

-E aproape la fel de mare ca S21Ultra – e doar un pic mai îngust și ceva mai ușor.

-Ecranul e asemănător cu al Samsung-ului dar la setările default e mult mai conservator și de asta pare mai șters. La luminozitate egală nu pot să spun că văd diferențe.

-Camera-hump-ul nu mai e asimetric deci stă pe masă fără să se bălăngăne.

-Cititorul de amprente e ca la Huawei, e optic deci aprinde ecranul ca să "citească". Are aceleași neajunsuri: în lumină puternică nu mai citește amprenta, uneori refuză să funcționeze. La S21 e clar mai bun.

-Viteza e de Pixel. ‘nuff said. Btw, Pixel 2XL se simte încă mai rapid ca S21, nu știu care e baiul.

-Camerele sunt ce trebuie, detalii mai jos. Camera de selfie e wide (în sfârșit!) iar restul își fac treaba bine de tot pentru un telefon. Cel puțin la fel de bine ca la Samsung.

-Funcțiile speciale gen magic eraser sunt interesante, dacă le folosești cu cap poți scoate ceva util. Dar nu sunt magice.

-E Android 12, dacă asta înseamnă ceva pentru cineva.

Probleme sau chestii negative observate până acum:

-uneori când îl scoți din buzunar rămâne într-o stare de veghe și cititorul de amprente nu se activează. Atunci trebuie apăsat pe butonul de pornire și își revine.

-încărcarea rapidă nu e chiar rapidă, după cum au observat și alții. Da, încarcă de la 0 la 50% în 30 minute dar atât – restul până la 100% durează încă 1h jumătate! Și cei 30W nu ar fi chiar 30W ci mai degrabă 22W deci nu trebuie luat încărcător PD PPS că îl iei degeaba. Încărcătorul de 18W de la Pixel 2 XL face cam tot ce poate device-ul.

-bateria, deși are și ea 5000mAh (de fapt 5003mAh, nu știu de unde a venit 3 ăla), ține cam la fel ca la Samsung, poate marginal mai bine. Dezamăgitor pentru că Google se mândrea cu procesorul custom care ar reduce consumul (btw, cică procesorul ar fi un Exynos la origine :( sper că Google știe ce face). Poate e prea devreme pentru verdict asupra bateriei.

-Google nu are ceva nativ pentru clonare de aplicații așa că folosesc Whatsapp și Whatsapp for business în paralel pentru cele două numere (telefonul e folosit în regim dual sim, cu un eSIM și un SIM normal, nano).

-implementarea scroll-ului e mai înceată pe Pixel, cumva trebuie să "fac vânt" mai tare paginii ca să se ducă la fel de mult ca pe Samsung. Nu am găsit încă ce controlează asta, probabil ceva parametru prin developer settings.

Acum legat de foto, ce mă interesa pe mine. Mai jos aveți niște exemple, cu explicații atașate. Pixelul e întotdeauna în stânga, când e relevant sunt și date din EXIF.

Camera principală – la lumină bună, nu prea se deosebește de S21 Ultra. La Samsung, ca întotdeauna, procesarea e mai sălbatică, culorile ceva mai tari, HDR-ul mai HDR. Totuși detaliile parcă sunt mai bune la Pixel. Balansul de alb e și el mai bun -  aberațiile cromatice nu prea.

De exemplu în imaginea cu BMW-ul gri, norul din stânga e mult mai natural reprodus de Pixel. La Samsung e gri, ca și cum AI-ul s-ar fi confuzat și ar fi vrut să reducă din highlights prea mult. La detalii Pixelul iarăși mi se pare că e mai ok. Totuși Pixelul are aberații cromatice destul de puternice, vezi reflexiile de pe jante.

clip_image004
clip_image006
clip_image008
clip_image010

Se mai observă o chestie care e laitmotiv și care afectează calitatea la Samsung – întotdeauna, dar întotdeauna, Pixelul alege un timp de expunere mai mare și un ISO mai mic pe când Samsung-ul îi dă în goarnă. Case in point, când lumina devine mai puțină…Samsung-ul greșește balansul de alb și se duce un pic spre roz. Detaliile sunt, cel puțin la exemplul de față, mai bune la Pixel – vezi scrisul de pe cauciucuri.

clip_image012
clip_image014

Noaptea Samsung-ul e inferior după părerea mea, încearcă să facă scena mai luminoasă decât e în realitate folosind un ISO mai mare și greșește highlight-urile.

clip_image016

Culoarea mașinii e mult mai naturală la Pixel care a tras la ISO334 spre deosebire de Samsung care a mers până la ISO 2000. La scena de noapte următoare e și mai clar: rulota e redată complet greșit de S21, are o culoare oarecum rozalie. Zgomotul de pe cer e și el pronunțat. Din nou, ISO 569 vs ISO3200. E ceva complet diferit la metodă că obiectivul e f/1.8 la ambele și totuși Samsung-ul alege să folosească un ISO mult mai mare.

clip_image018

La macro cred că Samsung-ul e mai bun, dar depinde un pic ce vrei să faci. S21 folosește camera ultrawide pentru macro pentru că focusează foarte aproape. La Pixel nu merge așa și folosește camera normală la care face zoom digital. Rezultatele sunt foarte diferite pentru că unghiul e foarte diferit – și aici intervine gustul fiecăruia, unii vor să vadă mai mult din scena alții vor să se concentreze pe subiect. Un dezavantaj pentru Samsung e că trebuie să te apropii foarte mult de subiect și ori îl umbrești ori îl sperii, dacă e viu.

Acum detaliul care interesează pe toată lumea (toată lumea care urmărește subiectul): dacă 4x optic plus algoritmi Google egal 10x de la Samsung. Răspunsul e undeva între. Algoritmii nu pot să inventeze informație de unde nu e – dar ochiul poate fi păcălit. Dacă e vorba de frunziș, merge. Dacă e vorba de un text, nu prea. Deci digitalul încă nu bate opticul. Dar, și e un mare dar, "opticul" poate să fie și prost. În cazul Samsung, obiectivul de 10x e f/4.9 față de f/3.5 la Pixel. Asta înseamnă că în practică, Samsungul dă rateuri în orice altceva decât lumină puternică.

În poza cu avionul la 100% se vede cum imaginea e soft. Ca să nu mai zi de artefactele de procesare (ce kkt sunt alea de pe lângă cabluri și stâlpi?). Treaba cu balansul de alb greșit la Samsung se menține, mai ales la obiectivul ăsta – un lucru pe care îl pățea și Huawei-ul. La indicativul avionului se vede ce înseamnă că informația nu poate fi inventată. La Samsung se vede D-AIXA destul de clar pe când la Pixel e ceva…nu se știe ce.

clip_image020
clip_image022
clip_image024

În lumină bună, diferența e mai mare. Pixelul e clar că nu poate concura la detalii (vezi jantele) dar și Samsung-ul își bate joc introducând artefactele alea pe latura întunecată a clădirii. Dar în general, fără pixel peeping, rezultatele sunt satisfăcătoare pentru Pixel, după părerea mea.

clip_image026
clip_image028

Ultimul exemplu, cum e subminat Samsung-ul de obiectivul întunecat. Lumina părea destulă dar nu era. Consecința e o imagine un pic mișcată corectată din soft care comparată așa direct cu cea de la Pixel, pare mai soft. Sunt de acord că nici cea de la Pixel nu e complet naturală, are ceva ciudat, dar diferența nu mi se mai pare la fel de mare ca la cadrul anterior.

clip_image030
clip_image032

Concluzia? Pentru ce îmi trebuie mie, e ok. Nu e silver bullet, nu e mirrorless quality dar e la purtător și nu mai e Samsung. Vedem cum ține la drum mai lung că trebuie să mă opresc din cumpărat telefoane la fiecare 9 luni.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

75 comentarii

  1. > așa că folosesc Whatsapp și Whatsapp for business în paralel pentru cele două numere

    Vezi sa nu te bagi in grupuri cu covid in nume, ca cica e nasol :)

    00
  2. Treci pe iPhone lasa prostiile 😀

    00
    • Am aifon de la muncă și mă lasă rece în cel mai bun caz sau mă enervează în cel mai rău. Aș fi trecut dacă aș fi avut vreodată sentimentul „wow chiar e super” că nu am loialitate față de branduri.

      00
    • Da ai dreptate nu e wow dar e „functional”nu ai batai de cap.

      00
    • Iphone12 nou, prastie, de nici jumatate de an, si deja bateria e praf, dupa ce ajunge la jumatate cade in cateva ore. Adica de la 100% la 50% rezista chiar o zi apoi de la 50 la 0 doar cateva ore, chiar nefolosit. Pur si simplu gasesc telefonul mort.
      Nici macar pe audio nu exceleaza, cu el la ureche se aude ca un subwoofer bagat intr-o oala am ajuns sa folosesc casti tot timpul.
      Dar macar face poze bune, asta e important, da…
      De fapt rar il mai folosesc, am trecut la in Huawei Nova care se aude mult mai bine, si bateria rezista de asemenea mult mai bine. Dar nu face poze la fel de bune, mda.

      00
    • Cel mai bun telefon e ăla de pe eMag, cu cele mai multe steluțe pozitive și care costă până în 1000 de lei.

      00
    • @Ionut, da, numai sa nu incerci sa folosesti GPSul, ca o sa faci ca toti dracii la volan.

      00
    • E funcțional dacă îl folosești cum vrea partidul. „You’re holding it wrong”, gen. Sunt multe exemple unde ar trebui să mă adaptez eu la ce vrea device-ul.

      Nu vreau să se transforme în disputa clasică Apple vs. Android, la fiecare articol apare unul care zice „treci pe Apple” și e obositor mai ales că nu am ridicat problema. E ca și cum aș merge eu la fiecare review de mașină și aș zice „lasă prostiile, treci pe BMW”.

      00
    • am iphone 12 de 1 an si un Pixel 3 in paralel: iphone rupe pe video fara nici un dubiu, camera foto e foarte buna dar noaptea nu prea, acolo compenseaza pixelul cu hdr + alte situatii cu lumina insuficienta.
      legat de ce zicea cineva mai sus ca bateria la iphone 12 e praf dupa juma de an, depinde si cum l-ai incarcat: al meu tine inca 2 zile, health 100% dar incarcat fara fast charge de fiecare data pana la 90-93%.

      00
    • @Anda
      Am avut ca modele Huawei și Xiaomi.
      Nicio problemă vreodată cu ele. Plimbat toată Europa+ Turcia.

      00
    • Bai, ingheata Iadul, ca am trecut si eu pe partea „neagra” si am comandat iphone nou. Pana acum am folosit unul primit de vechi de la un prieten (iphone 7), asa ca nu puteam neaparat sa ma laud ca sunt on the dark side.

      Cu toate ca e telefon vechi, merge BETON. Ma irita pe mine ecosistemul apple (si o sa mor cu ideea asta), dar nu ma pot plange de telefon. L-am pasat lu’ barbata-miu si eu mi-am luat 13. Frate, merg beton. Fara lag, fara blocaj, fara intarziere.

      Am fost toata viata fan Samsung / LG, dar acum cred ca m-am prostit de tot. Am dat mai putin decat e Google Pixel 6 Pro (aici iphone 13 am luat cu 860 de dolari, pixelul apare cu 100 mai mult la T-mobile), se misca perfect si nu ma pot plange de nimic.

      Inca nu fac trecerea la macbook-uri, ca pretul mi se pare inca isteric, plus ca-s utilizator fericit de Windows (stiu, nebuna), dar la telefon uite ca m-am dat cu „fanboii” :D

  3. Aberatii. Cromatice, desigur.

    00
  4. L-am primit si eu pe al meu acum 2 zile. Luat de pe magazinul Google (Germania), livrat prin intermediul mailboxde.com, platit prin Revolut exact 899E.
    Vin de pe un Oneplus 5 care mergea inca impecabil insa incepea sa fie depasit moral.

    Revenind la Pixel, amprenta pare citita mai greu intr-adevar, bateria insa a fost incarcata ieri dimineata la 100%, acum este fix 40%. Nu sunt genul sa lucrez de pe telefon insa am vorbit, am citi mailuri, am ascultat muzica.

    Fata de Oneplus 5 imi lipseste factorul de grosime (5-ul era sublim in privinta asta), customizarea unor gesturi (gen ‘>’ pt. next song direct pe ecranul inchis al tel) si accesul la butonul de pornire , gen vrei sa deschizi sau sa inchizi ecranul ca sa-l bagi in buzunar, la Oneplus era un singur buton pe partea dreapta la indemana degetului mare insa la Pixel s-au interpus butoanele -/+ apoi mai sus butonul de on/off, iar la marimea telefonului este mai neintuitiv de actionat..

    00
    • din ce stiu google anuleaza comenzile cu livrare catre intermediari, ai facut ceva special ca sa il primesti?

      00
    • doar shipping forwarding-ul , ma refer

      00
    • @razorsbk, primesti o eroare prima data cand setezi plata prin Revolut, zica ca nu-i place adresa de facturare dar asta pt ca Google o vede implicit ca fiind cea intermediara (din Germania). Intri pe link-ul din email si schimbi adresa cu cea din contul de Revolut si esti ok.
      @GabiD, pe factura scrie 12,87 EUR shipping-ul prin GLS cu asigurare de max 1000E. Am mai platit 7E pt a seta o optiune de forward automat, dar nu e obligatoiu, poti sa o faci si manual sin contul lor.

      00
  5. Pentru cei cu un buget mai mic exista Pixel 4a sau 5a. Folosesc 4a de aproape 1 an si calitatea pozelor e foarte buna; nu e peste actuala generatie de telefoane high-end (iPhone 13 de exemplu) dar e aproape. Ecranul mi se pare numai bun (nici prea mare, nici prea mic) iar culorile sunt naturale fara sa bata la ochi. Ca minusuri: nu e foarte rapid (pana si Google News nu se deschide instant), se zgarie destul de usor, nu e rezistent la apa.

    00
    • Complet de acord: aștept 5a-ul comandat pentru soție. Ea a zis că nu vrea latest and greatest, vrea doar să țină bateria și să aibă mufă audio și eventual să nu coste mult.

      00
    • diferenta intre 4a5G si 5a e ca ultimul nu mai are unlimited storage in google photos, daca intereseaza pe cineva treaba asta.

      00
  6. Eu recomand cu drag OnePlus. Am avut Pixel 5, apoi 6P, am trecut la oneplus 3, 6T și acum 8T. Experienta software este flawless.

    00
    • Asta este una dintre glume? Fostul CEO OnePlus, Carl Pei, a trecut la iPhone imediat după ce a părăsit compania. Știe el ce știe.

      00
    • Subscriu. Tot 8T am si eu, de aproape un an. Baterie bună (4500mAh) si ține mai mult decat se spune in articol despre cele două telefoane mult mai scumpe, cu tot cu încărcarea aia de 65W care inca nu pare sa fi afectat bateria.
      Soft destul de curat, camere ok pentru un utilizator obisnuit. Plus ecranul pe care cand il compar cu cel de pe un iphone 11 mi se pare ca e din alta liga.
      Nu stiu si nu prea ma interesează ce a făcut nu stiu ce CEO, dupa mine putea sa-si ia si Nokia

      00
    • Păi se vede cât de informat ești.

      iPhone 11 (2019) folosește LCD, iar OnePlus 8T (2020) folosește OLED. Compară cu iPhone 11 Pro Max care are OLED.

      00
    • @Claudiu, hai sa comparam si preturile. Cred ca iphone pro max xxl plus e de cel putin doua ori mai scump ca cel mai scump OnePlus. E ca si cum ai compara o Toyota Camry cu un Mercedes S Class. Evident ca Mercedesul e mai bun, dar si costa…

      00
  7. Bine bossssss :))

    00
  8. Punctul 8 din review-ul de la Samsung:
    – de fapt tine minte fiecare numar de pe ce SIM a fost apelat, dar implementarea este mai ciudata care ma enerveaza si pe mine;
    – suna de pe acelasi SIM doar daca este trecut ca SIM principal; daca este cel secundar, te intreaba de pe ce numar vrei sa apelezi.

    00
  9. Eu am trecut de pe P30 Pro la Pixel.
    Cu toate ca P30 Pro are deja aproape 4 ani, dp meu dv, procesorul lor – Kirin – este senzational.
    Optica de pe P30 Pro – la fel, net superioara.
    Bateria tine mai mult pe P30 Pro.
    Dimensiunea P30-ului mi se pare perfecta.

    Cat despre Pixel… sincer, eu zic ca este inca in varianta beta.
    Softul da rateuri, aplicatiile la fel.
    Senzorul de amprenta este sub P30 Pro (chiar si dupa ultimul update .037). Chiar daca ambele sunt optice.
    Probabil ca in 6 luni il vor pune la punct, dar pana atunci…

    00
    • Sunt curios ce rateuri de soft și de aplicații ai întâlnit – și câte sunt de la Android 12. P30-ul la cât a rămas, Android 10?

      00
    • @A., nu prea conteaza ca erorile de soft sunt de la Android 12. Tinand cont ca ei dezvolta atat hardware-ul, cat si soft-ul, nu ar trebui sa fie asta o scuza.

      00
    • @A. – crash-uri. Destule chiar. Nu am mai vazut asa ceva de ani de zile.
      Nu sunt doar aplicatii care crapa. Sunt si servicii Android care crash-uiesc/non-responsive.

      Simt ca am iar OnePlus One – atunci cand l-au lansat. Si avea o caruta de probleme, erori. Tot asa, le-au „reparat” in luni de zile.

      Nu inteleg de ce update-urile nu se primesc automat de toata lumea.
      Cum este cazul ultimului update .037. A trebuit sa il pun cu adb-ul. Serios? Iar simt ca m-am intors in timp, cam cu vreo 7 ani.

      Din pacate, P30-ul a ramas la 10.

      00
    • Întreb serios pentru că eu nu am avut nici un crash de când am instalat. Eu sunt încă pe 036 din câte văd și aparent așa e gândit, nu vine automat 037…Presupun că vine cu Decembrie update-ul pt cititorul de amprentă. Obișnuit fiind să fiu cu 2-3 versiuni în urmă la Samsung din cauză că providerul își bagă coada, nu prea e o problemă.

      00
    • @A. – si eu iti spuneam la fel de serios. Da, am crash-uri. Fie de android, fie de apps.
      Automat ar trebui sa vina .037, doar ca momentan este doar pentru America si Japonia.
      Este programat pentru restul lumii in decembrie.
      Daca e sa comparam cu altii, Huawei trimite security updates de cateva ori pe an, nu lunar.
      Samsung a mai inceput sa se miste de un an, un an si ceva cu updateurile.

      00
    • Huawei si security updates in aceeasi fraza… :) Sau poate ai impresia ca alea chiar sunt security updates; nu vreau sa fiu sarcastic, chiar deloc.

      00
  10. Exynos-urile merg destul de prost in general. Fac poze mai slabe, se incalzesc mai tare si tine mai putin bateria. Unele din aspectele astea sunt sesizabile, altele mai greu. Pacat ca se vand la acelasi pret cu cele Qualcomm.

    Dupa 3 ani de S10e cu Exynos, care seara la utilizare normala ma lasa cu 10-15% baterie, uneori trebuia incarcat, am un S20 FE 5G cu chipset Qualcomm care in aceleasi conditii ma lasa cu 60% baterie seara. Si ecranul e mult mai mare.

    00
    • Trebuie si ei sa faca profit dupa atatea miliarde pompate in marketing…

      00
    • Vezi ca la s21 s-a inversat treaba si e exynos iar mai bun (asa cum a fost de la s1 la s8).
      Pana una alta o baterie de 4500 mah te tine mai mult decat una de 3000, cine ar fi crezut?

      00
    • Nici macar la seria S21 nu sunt mai bune procesoarele Exynos, dar diferenta fata de Snapdragon este mult mai mica.

      00
    • Nu s-a inversat, e doar decalajul mai mic, dupa cum bine zice Andrei G.

      Tot se incalzesc aiurea, cand n-ar trebui.

      00
  11. Cu riscul să enervez lumea: de ce vrei neapărat să vezi videoclipuri de pe youtube in browser și nu în aplicație, dacă aplicația e mai bine optimizată?

    00
    • Nu m-am referit la youtube – acolo clar folosesc aplicația. La mine e vorba de facebook și, mai demult, de imgur. La facebook nu vreau să mă loghez în aplicația lor iar la imgur și așa pierdeam prea mult vremea, aplicația mai lipsea.

      00
  12. Imi place ca o data cu evolutia tehnologiei evolueaza si asteptarile de la ea, insa uneori chiar mai accelerat.
    Pana acum cativa ani (prin vremea iphone 4, 5) asteptarile erau ca telefonul sa faca poze ca un point-and-shoot. Acum vrem sa faca mai bine ca un DSLR, zoom 10x, aberatii cromatice, balans de alb etc.

    OP, in opinia mea, daca vrei sa vezi indicativul avionului nu faci poza cu telefonul. Telefonul este un device bun la toate (adica nu exceleaza la nimic)

    00
    • Păi tocmai, dacă vreau doar să văd indicativul de la avion, e foarte ok telefonul. Dacă și vreau să expun imaginea pe net ca o realizare sau să o vând pe stock photos, atunci da, contează și calitatea. Dar da, e incredibil unde s-a ajuns.

      Am și trusa foto care prinde doar praf de câțiva ani. Nu mai am chef să car după mine un rucsac întreg doar cu aparatură foto – pe avion e chiar enervant. Plus că pentru ce fac eu e mai simplu să scot telefonul din buzunar click și gata decât „stop toată lumea, trebuie să pun teleobiectivul”, „am încărcat bateriile la aparat?”, „trebuie să descarc pozele de pe carduri”.

      00
  13. Android, just stinking of poor.

    Dupa 13 ani inca nu au reusit sa faca un sistem de notificari simplu si logic.

    Ex:

    1. Opresti datele mobile.
    2. Te conectezi de pe alt dispozitiv, iti verifici notificarile, emailuri, FB, etc. – practic „mark them as read”.
    3. Pornesti iar datele mobile – primesti timp de 2 minute in cascada toate notificarile generate din momentul in care ai oprit datele mobile, suna toate alarmele, apoi iti dispar toate cand isi da seama si gunoiul de Android ca au fost deja citite in alta parte.

    In the meanwhile, pe iPhone, primesti notificari doar la ceea ce nu ai citit. Nu conteaza ca nu ai avut datele mobile pornite de acum 4 ani, e destul de destept sa isi dea seama daca le-ai citit in alta parte si nu ti le mai afiseaza.

    Alta chestie, spamul, toate cacaturile de chinezisme half-baked, gen bixby cu buton dedicat, o suta de aplicatii pentru poze, pentru backup, pentru orice exista minim 2 aplicatii concurente care fac aceeasi chestie si o fac la fel de prost.

    Cititorul de amprente. Pe bune ? Sa dai cu degetul ca un prost pe spatele ecranului, niciodata nu stii unde e cititorul vietii. FaceID motherfucker, do you speak it ?

    Camerele – 30 mpx, 50 de mpx, 100 de mpx, si cand dai un zoom din an in pasti, ca in rest nimeni nu are vreun motiv sa dea zoom cand face poze la o iesire – e full de pixeli. Un marketing stunt bashit si mincinos.

    Ecranele – rezolutii de 4k, 8k, un miliard de dpi, cand tu nu mai vezi pixelii de la 1080p in sus nici cu lupa.

    Meh.

    00
    • Fiecare sistem de operare are puncte forte si puncte slabe. Multe dintre afirmatiile tale sunt discutabile:

      1. Partea cu notificarile nu stiu cum este, pentru ca nu folosesc niciodata modul avion (mai nou nici macar in avion nu mai este necesar).

      2. Butonul Bixby este o porcarie intradevar, dar in acelasi timp asistentul vocal de la Google este mult mai bun decat Siri. Iar butonul Bixby poate fi remapat pentru a porni rapid orice aplicatie iti doresti.

      3. Exista aplicatii concurente pentru poze. Este normal atunci cand sunt mai multi producatori ca fiecare sa-si prezinte viziunea proprie. Dar daca vrei ceva uniform pe toate dispozitivele poti oricand sa folosesti Google Photos.

      4. Si pt telefoanele Apple exista aplicatii dublate. De exemplu Apple Maps si Google Maps, unde Apple Maps este aplicatia inferioara.

      5. Cititorul de amprente: aici este o chestiune de obisnuinta. Eu de exemplu prefer varianta cu amprenta, mai ales acum in perioada asta cand aproape peste tot trebuie sa purtam masca. Plus ca nu intotdeauna ridic telefonul de pe birou daca vreau sa verific ceva rapid.

      6. Calitatea camerelor: din nou, parerile sunt impartite. Nu exista un castigator clar nici macar intre telefoanele cu Android. Fiecare este mai bun la o anumita categorie.

      7. Ecranele au cam aceleasi rezolutii, indiferent ca discutam despre iPhone sau flagship-uri cu Android. De exemplu in gama iPhone 13 densitatea este in jurul valorii de 460-470 ppi, iar la gama S21 variaza intre 400 si 515 ppi. Per ansamblu, modele actuale de iPhone sunt cele care au depasit rezolutia de 1080p, adica aia dincolo de care spui tu ca nu mai vezi diferenta.

      00
    • Băi da’ nu înțeleg, voi muriți de ciudă că au alții telefoane mai proaste sau ce vă împinge la comentariile astea?

      00
    • apropo de cititor de amprente – din lipsa de alternative mi-am luat recent un iPad mini 6 (ala lansant anu asta, cu aprenta pe o parte si fara faceid) – guess what : mega cititorul de amprente apple, merge tot mai pe sarite (1/2 1/3)

      dar sa nu lasam adevaru sa strice o poveste frumoasa, petrica

      00
    • @Petrică: încearcă să ștergi o cifră din interiorul unui număr pe care dorești să îl apelezi, un număr pe care nu îl ai în agendă.

      00
    • Petrica, tu esti ala cu pachetele pierdute pe Tier 1 intre Amsterdam si Budapesta?

      00
  14. S1-S8 mai bune Exynos, S9 si S10 mai slab Exynos, S20 Exynos de-a dreptul muci. S21 Exynos e peste Snapdragon iar, deci slabut argumentul.

    Mie mi se pare ciidat ca One UI e bagat in aceeasi oala cu orice altceva inseamna Android din moment ce e 10 clase peste.
    Ar fi necesar sa incetam comlaratiile gen iOS vs Android cu sa comparam iOS vs One Ui vs restul de Androizi.

    00
  15. ma bate gandul sa iau un 6 simplu, ca asta e prea mare, o fi raspandit la multe modele ce zice baiatul asta de aici: https://www.zdnet.com/article/the-google-pixel-6-hardware-is-buggy-garbage-and-the-companys-tech-support-is-worse/ ?

    00
    • Nu prea am auzit de problema asta. Pare ceva mai izolat. Daca iti e teama, ia-l de pe Amazon ( pe UK parca e) , daca il cumperi din Romania, ca sa ai si garantie in caz de ceva.

      00
    • Posibil sa fie ceva izolat. Am telefonul de le 28.10.2021 si nu am patit ceva asemanator.

      00
    • @Silviu Petcu, pentru produsele luate din UK mai ai garantie pe teritoriul Uniunii Europene?

      00
    • Silviu Petcu @Andrei G pai garantia nu e data de Amazon? nu m-am uitat dar banuiesc ca nu conteaza ca e in afara UE, UK

      00
  16. Salutare! Am primit și eu P6 Pro acum o săptămâna și chiar când l-am scos din cutie am observat că sticla ecranului este foarte subțire și flambeaza în comparație cu s20+ de la care am făcut upgrade plus faptul că atunci când tastezi sună a gol ecranul, îmi da senzația de ieftin, pana și prietenei mele nu i-a plăcut cum se simte ecranul la atingere. Sa zicem că pot trece peste problema asta, dar apoi nu sunt folii de sticlă ok pentru el, cum pe s20 am de la dome glass, aceștia au anunțat ca nu vor produce pentru pixel ceea ce este un prim inconvenient pentru mine. Al doilea lucru ar fi bateria care după o săptămână de utilizare îmi afișează între 3.5h și 5h de ecran pornit, mai puțin decât s20 care are o baterie mai mica și nu are rată de refresh adaptiva. Poate că în câteva luni bateria va deveni mai bună învățându-ti utilizarea.. Încărcarea care ia mai bine de 2 ore e un minus iarăși. Trecem la camere: pe partea de foto clar e wow chiar și față de s20 care nu e atât de vechi, camera 4x e super sharp, dar în schimb mi-aș fi dorit ca cea ultrawide să fie măcar 0.6x dacă nu 0.5 ca pe Samsung. Apoi trecerea între camere nu e atât de fluidă, Apple bate în această privința. Modul portret 2x e un crop digital ce arată urât și nu înțeleg de ce google nu folosește lentila 4x pentru portret, poate printr-un update de soft cine știe. Trecem la video unde am observat că al meu s20 știe mai bine să ascundă zgomotul de imagine, pixel e nemaipomenit de zgomotos, am făcut un test la apus iar camera ultrawide era aproape de neutilizat și pana și pe camera principala vedeam mult zgomot în umbre, asta nu mi-a plăcut deloc. În schimb lentila 4x pe video e genial de stabilă și de clară, stabilizarea overall este mai buna decât pe Samsung iar dynamic range la fel ceva mai bun. Când vine vorba de performanta, pixel se cam încălzește și o face fără să mă joc ci numai prin aplicații și multitasking pe când al meu s20 cu Sd865 nu știe așa ceva. Îmi place mult sistemul de operare curat și animațiile, totul este mult mai fluid decât pe Samsung, dar sunt multe minusuri la pixel. Am pierdut 8 procente la pixel în 7 ore peste noapte fără date mobile activate dar cu rețeaua activa, iar s20 a pierdut 6 procente în 8h 30 cu date mobile active dar cu do not disturb activ. Cred că voi mai trage de Samsung încă un an și aștept să văd ce aduce pixel 7, sper ca a doua lor încercare să fie mult mai bună.

    00
  17. Intrebare pentru autor. Daca tot foloseste cele doua sim-uri pe pixel 6 pro, cum sta cu utilizarea bateriei la mobile network standby (informatia e la battery usage-> system usage). La mine la pixel 6 variaza foarte mult si inca nu am reusit sa inteleg de ce (intre 20 si 40% calculat pt ultimele 24h).

    Ca o concluzie personala de folosire a telefonului (Pixel 6) dupa aproape o luna.
    +se misca bine
    +camera f buna
    +linistea update-urilor si securitate
    +android curat care isi face treaba

    -senzor de amprenta lent, dar suportabil. Sper ca dupa update sa se miste mai bine (astept OTA care inca nu a venit)
    -bateria tine o zi, dar seara nu mai ramane asa mult juice. Legat de asta, bateria se duce indiferent daca foloseseti telefonul intens sau nu de la dracia de mobile network standby, care papa bateria intr-o veselie. Daca folosesti extreme battery saver atunci tine 2 zile (a incercat sotia, dar ea foloseste doar un sim).

    Daca m-ar intreba cineva daca as mai da banii pe el inca odata, raspunsul meu ar fi DA, iar bonusul de pre-order (castile bose) e un mare plus.

    00
    • 20-24% am văzut eu. Acoperire slabă la unul din sim-uri dar nici la celălalt semnal full (în casă vreau să zic).

      00
    • @Donion – sa nu ai asteptari prea mari de la updateul ala.
      L-am pus eu, nu am mai stat dupa OTA.
      Da, se simte o imbunatatire, dar tot mai au de lucrat la el. Inca nu e ce trebuie.

      @A. – mi-am adus aminte… daca e intuneric afara (in camera sau exterior, nu conteaza) si scoti telefonul din buzunar nu isi „da seama”, ecranul nu se va activa.
      Alt bug sau ce-o fi… aceleasi conditii ca mai sus… daca ai un apel telefonic si iei telefonul de la ureche, ecranul nu se va activa. Probabil ca el „crede” ca inca esti cu el la ureche.

      00
    • Asta am menționat și eu oarecum, eu o văd legată de momentul când îl scoți din buzunar – dar asta nu aș numi crash, e un bug.

      00
  18. Faina reclama. Pun pariu ca peste jumatate de an autorul ne va explica de ce a trecut de la pixel la un alt telefon.

    00
  19. Am mai povestit de citeva ori, o mai fac o data:
    – singurul telefon Samsungi deținut a fost S2,
    – era un increment fata de Dell Streak 5,
    – soft destul de colțuros. Un update minor în trei ani. Bateria glorioasă, un rahat, dar macar schimbabila. Am luat una mare de tot, cu alt capac. Poze execrabile, dar eram in alta era tehnologică.
    – am dat de Xiaomi. Înainte să cumpăr primul Xiaomi am instalat android de Xiaomi pe Samsung Galaxy S2, oficial descărcat de pe site-ul Xiaomi. Bai, minune, de la 10k puncte în AnTuTu cu soft Samsungi, a scos 17k puncte cu soft Xiaomi. Mergea aproape fain, dar decizia era luată. Plm, Samsung a murit definitiv pentru mine atunci.
    Am comparat mereu ce poți lua de o sumă de bani de la Samsung, de la Xiaomi, OnePlus, Oppo, Vivo, Huawei, Honor, LG, Motorola. Apple nu exista pentru mine pe lista de posibil buy, fără supărare. Samsung pierde mereu, obții puțin de banii dați. Am prieteni fani Samsung din era cînd Nokia și Samsung erau singurele mărci producătoare de telefoane relevante. Masochiști, mereu le murea telefonul cu totul, ba ecranul, bateria umflată, sim-ul ars așa la mișto. Le tot arătam Xiaomi, raport pret/valoare bun, nimic, nu există chinezării, Samsung e baza. Mai prin vară unui prieten i-a crăpat a doua oară Samsungul, prima dată a fost la service și l-au desfăcut băieții și pus la loc, nu au aflat ce avea, dar și-a revenit. A murit total după vreo două luni. I-a ars și sim-ul, probabil ghiciți și urmarea. Nu avea back-up in cloud al contactelor, că nu prea era atent la detalii. A pierdut toate numerele de telefon și habar nu avea cine îl suna. A trecut pe … Xiaomi. M-a sunat să-mi zică … hmmm… că a fost un fraier că nu m-a ascultat mai demult să treacă pe Xiaomi, un Mi9 parcă și-a luat. Oled, camere bune, baterie doua zile, ieftin. Eu acum sunt pe OnePlus 8 pro. Superb! Nu am ce reproșa. Mă incinta Motorola Edge+, dar nu am vrut sa risc problema cu ecranul OLED.

    00
    • Eati

      00
    • Esti atat de paralel cu ce inseamna Samsung acum incat nici nu stiu de unde sa incep sa-ti explic.
      Ai experienta cu s2 si gata,aia a fost.
      Cand a iesit s2, apple avea iphone 3g (fara s) care nu avea nici autofocus sau functie de filmare.
      E 2021 babaiatule, one UI e la 100 de ani distanta de orice alt android.

      00
    • Ai avut acum 10 ani un telefon Samsung si iti dai cu parerea.

      Ai nimerit-o cu S2 ala, chiar a fost bun, se poate instala ROM cu Android 11 pe el.

      In rest, Xiaomi pana recent erau niste petarde. Am avut in familie destule, cumparate pentru parinti. Si mai scumpe, si mai ieftine.

      N-ai vrut sa risti problema cu ecranul OLED, asa ca ti-ai luat un telefon cu ecran OLED.

      00
    • Ce de specialiști opăriți! Trece cu pudra de talc pentru copii, nu mai fiți supărați degeaba.

      @rdb
      Boss, la 400 lei orice telefon e petardă. Doar că petardele chinezești nu fac poc precum petardele de 800 lei Samsung. Cam asta e ideea. Am trei telefoane Xiaomi pensionate de batrinete, încă functionale. Unul i l-am dat copilului să văd dacă reușește să-l distrugă. Încă merge bine.
      Vezi că nu știi despre ce vorbesc în legătură cu Motorola Edge+, modelul a avut o problemă gravă de proiectare (ceva posibil termic) cu ecranul OLED, făcea pete mari in culori aiurea și treaba era definitivă, necesita schimbarea ecranului, de asta a fost retras de pe piață. Clienții americani au scris pe forumuri că au tot schimbat la ecrane pina s-au săturat providerii de circul pe garanție și le-au propus să le dea alt model și diferența înapoi.

      00
  20. 13 pro max vs S21U

    S21U e mult mai ușor și mai ergonomic
    I13PM recunoaște vocea mult mai bine

    S21U e hardcore pe performanța
    I13PM e hardcore pe fluiditate operațională

    Și da. I13PM nu își face banii. Pur și simplu e prea scump pentru ceea ce știe.

    S21U e clar telefonul mai bun.
    I13PM e clar telefonul mai închegat.

    S10+

    00
  21. salut,

    P30pro > S21 Ultra si eu

    1 – nu am patit asa ceva nici pe huawei nici pe samsung
    2 – nici asta
    3 – pe mine ma dispera ca samsung battery stuff il inchide cu totul (e in never sleep dar tot nu sta activ) si daca nu sunt atent ma trezesc ca nu isi face backup-ul in cloud
    4 – merita o discutie mai lunga, revin
    5 – credeam ca doar mie mi se pare asa :)) iar incarcarea este incredibil de lunga verson ce frumos era pe p30pro unde zbura. pe mine ma doare cel mai rau in masina, ca dau hotspot la navigatie sa am waze (bixby routine active automat cand se conecteaza la bluetooth-ul masinii) si pe samsung zici ca nu exista baterie, asa rapid se consuma. cu p30pro – drum bulgaria – romania ~ 12 ore ajungeam cu ~40-50% baterie telefonul activ dualsim pe roaming cu hotspot in masina la 2-3 utilizatori, cu samsung vara asta am patit-o urat la modul ca din sandanski pana in bucuresti am pierdut 80%, cand am oprit la breaza la ufo era oprit telefonul. fiind mai mare e cam greu sa stea frumos la incarcat si eram obisnuit sa fac drumul fara incarcare
    6 – cu husa e excelent (dbrand excelent / nillkin decent), pt. mine marimea mi se pare ok, poate am mainile mai mari, am avut inainte de p30pro un mate20pro si inainte un sony XZ2 Premium care era la fel de mare
    7 – chiar a mers impecabil asta la mine, pe p30pro am avut problema asta cu digi, dar pe S21U merge excelent si pe digi si pe vodafone
    8 – mizeria asta a aparut cu android 11, pe 10 nu exista, vad ca se perpetueaza si pe 12, enervanta faza din masina cum ziceai
    9 – nu am folosit sistemul asta decat pe mici teste, dar implementarea e proasta si pe samsung si pe huawei la modul ca slow motion-ul ala se activeaza oarecum strict pe ceva miscare, altfel nu apare butonul de start. pe sony era 960p numita si puteai sa activezi oricum, oricat la modul ca nu conteaza pe ce e in plan – e treaba ta. la huawei si samsung vor sa fie ei siguri ca e miscare ca sa se activeze, slaba faza oricum de-aia nici nu o folosesc
    10 – fara rateuri pana acum, nevasta mai pateste ca dupa ce spala/curata prin casa sa nu-i recunoasca degetul din prima, dar la mine e ok. mate20pro era impecabil vs restu cu camera in ir, noaptea il ridicam si ma uitam la el si se deschidea direct, mare dezamagire cand am trecut pe p30pro, la samsung deja eram obisnuit ca nu se poate
    11 – nasol ca nu se pot da jos si unele din ele odata activate raman si blocate pe activ sau sunt extrem de greu de dat jos. o chestie dubioase rau este functia de blocare apeluri spam, in spatele ei e o colaborare a samsung cu ceva firma care aduna datele (nr telefon apelat, data, etc) si le vinde la altii deci toata agenda ta pleaca prin mizeria aia la … oricine

    as mai adauga un 12 – serviciul de clienti de la samsung este praf, website-ul, facebook-ul, chat-ul online, apelurile telefonice – nu sunt capabili sa diagnostigheze ceva sau sa iti dea sfaturi de rezolvare, singurul element primit de la ei a fost „pai ne sunati iar la nr xxx si o sa se conecteze cineva pe telefon prin aplicatia xxx (gen teamviewer) sa vada care e problema”.

    13 – bixby e cu dus si intors, poti face cu mult mai mult decat poate „google assistant” dar are mici buguri care ma fac sa ma urc pe pereti. folosesc bixby routines si am optimizat folosirea hotspot, gps in functie de diverse si merg excelent. chestia banala care in schimb nu merge este „hey bixby, remind me to … ” orice, raspunde extrem de erotic ca „i ran into a problem” iar aia de la samsung nu sunt capabili sa zice ce pot face sa rezolv chestia. daca si functia asta ar merge, as dezactiva lejer „google assistant”.

    la mine S21U (exynos 12gb) a fost ales strict pentru foto si 5G, am incercat cam toate telefoanele care le-am prins si vazut prin magazine/prieteni, termenul de comparatie era P30Pro-ul si trebuiau sa fie peste el. S21U a fost singurul care s-a incadrat la asa ceva la foto (bonus la video unde S21U este cu multe peste ca stabilizare), dupa ce l-am cumparat l-am comparat si cu P40Pro-ul si as tinde sa cred ca S21U e mai slab dar am nevoie de serviciile google si nu imi permit sa folosesc app dubioase ca sa aduc gms pe telefon.

    per total eu sunt multumit 80%, ma enerveaza in continuare bateria in ambele directii – prea rapid descarcata, si prea greu incarcata (samsung charge 25W, si un baseus usbC 60W), e primul telefon Samsung pe care-l folosesc, am mai setat la multi altii chestii dar le-am evitat cat am putut (am trecut de la nokia-urile smart de inceput n96 – n97 la HTC One X+ superb, apoi la Sony pentru 6 ani unde am iubit forma lor chiar daca nu se simteau noutati, pasul spre Huawei a fost un salt imens pe zona foto, iar acum saltul al Samsung e maricel de la 4g la 5g)

    00
    • La 9 ma refeream la slow motion (240fps) nu la super slow motion (960fps) care btw e fake, e 480fps de fapt, explică ei undeva, e din cauza senzorului mai mare. Superslow motion merge dar numai 2 secunde și, spre deosebire de Huawei, pornește când îi dai play. Dezavantajul e că posibil să pierzi ce vrei tu.

      În fine, problema mea și a altora e cu slow motion ăla la care filmezi tu cât vrei – dacă e soare și se mișcă chestii în cadru imaginea se sacadează.

      00
  22. Uite in sfarsit asta voiam sa vad pe internet, review la telefoane dupa minim 6-12 luni de folosire, ca unic telefon.
    Numarul de persoane care isi schimba telefonul ca cei din industrie care au access la toate modelele tinde spre 0, de asta sunt absolut inutile toate clipurile cu review pe youtube dupa ce au folosit telefonul respectiv nou, 0day, timp de 2 saptamani. Cel mult revin si zic ca cutare bug a fost rezolvat cu un patch.
    Astept review-ul asemanator la Pixel.

    00
    • Păi la început e numai lapte și miere că nu mai pupă modelul următor la review – și oricum nu ai timp să observi anumite chestii. După aia nu prea mai contează pentru producător deci redacțiile devin ceva mai curajoase sau apar utilizatori normali.

      00
  23. Going strong după 7 luni. Fară probleme de raportat, merge fară sughițuri, poze f bune. It just works…Probabil iau un 6 sau 6a pt soție.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.