Regulile sunt și pentru prieteni?

La dentist au în hol au o mașină din aia de îți pune plastic pe bocanci, să nu intri cu covidul în cabinet. Într-o zi am asistat la o discuție adorabilă, în care asistenta îi spunea unui pacient să-și pună plasticul ăla și el insista că nu e nevoie, că el e prieten cu dentistul și regulile nu se aplică.

Mi-am mușcat buza și m-am abținut să nu-i explic eu că fix el ar trebui să fie primul care respectă regulile, că așa își ajută prietenul, nu fiind contra, și mai ales cu alți oameni de față, că îi subminează autoritatea.

Așa îți susții prietenii și afacerile lor. Vorbind frumos despre afacerile lor și respectându-i când sunt la locul lor de muncă.

ps: bine, a fost amuzant că a venit dentistul și s-a răstit la el să-și pună ăia și el s-a făcut mic și i-a pus.

animale-28

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

15 comentarii

  1. „prietenu ” ala credea ca dentistu a impus regula aia ca sa se fereasca de straini, nu pentru a respecta igiena necesara unui cabinet medical. romanii nu stiu la ce e buna igiena!

    00
  2. Se stie de la biologia de clasa a saptea ca bacteriile si virusii sunt doar pe talpile saracilor. Daca esti prieten cu dentistul ai un camp steril in jurul tau.

    00
    • cu riscul sa capat o eticheta misto, o sa zic ca la biologia de clasa a opta te invata ca virusii circula doar talpile bocacinlor.

      dar daca aia e regula locului, oricat de stupida e, ori o urmezi, ori pleci.

      00
  3. prietenu ala e juma de Romania, care profita de relatie, functie, loc de munca, etc, nu pentru a respecta ci pentru a incalca o regula,

    00
  4. Acum 3 ani am suferit o interventie chirurgicala si am stat in ATI vreo 2 zile. Afara era namol si ploaie si vizitatorii/apartinatorii celorlalti pacienti nu vedeau vreo problema sa viba cu bocancii plini de jeg intr-o sala plina de persoane cu operatii mai mult sau mai putin complicate. Nici macar nefericitul ala de halat de unica folosinta nu il puneau pe ei

    00
    • Am fost intr-o vizita la spital si singurele persoane care au avut halat de unica folosinta si pantofi in picioare au fost niste suedeji cu fuste. Si-au cumparat din banii lor din farmacie. suedejii au fost singurii care s-au gandit sa isi cumpere si sa iti puna (veniti din strainatate, curati, politicosi, cu fuste colorate, in grup). Eu am avut doar masca si am incercat sa deschid geamul in salon. Am crezut ca sunt halate/pantofi pe sectie. Nici nu mi-am inchipuit ca nu sunt. Experienta cu un spital privat cu cativa ani inainte m-a facut sa cred ca sunt standard peste tot.

      Am citit regulamentul dupa aia si zicea ca trebuie sa le iei inainte sa urci pe sectie – inainte de a urca scarile sau inainte sa intrii in lift. Doar ca nu erau si nimeni nu urmarea asta.

      Nu ca ar fi contant. Pacientii aveau probleme mari cu imunitatea dar oricum pacientii nu aveau access la baie, toalete pt ca aveau nevoie de asistenta si era o singura infirmiera de 50 kg pe salon. Doar o data pe saptamana venea un barbat sa o asiste. Am cumparat un cadru de support pt pacient (care a ramas apoi la spital) si il mai imprumutau intre ei. La magazinul de unde l-am cumparat spunea ca asta e practica standard. Toata lumea cumpara din banii proprii si apoi raman in spital.

      00
    • Totuși, premiul cel mare merge la personalul secției care permitea așa ceva

      00
    • Corect, de ce li se permitea accesul?

      00
    • Asta am vrut sa spun si eu, e vina celor din sectie ca permiteau accesul. In Sv in ATI se intra doar intre 15:30 si 16:30, un singur apartinator si ala cu papucei si halat de unica folosinta, asta inainte de Covid, ca acum se intra cu cerere aprobata de director.

      00
    • @SAM, poate vrei sa-ti vezi copilul ca abia a iesit din operatie. Ce zici, se incadreaza la “program de vizita”?
      (Da, era program de vizita si da, era si echipament de protectie la intrare. Iar bunul simt al unui vizitator nu trebuie sa fie conditionat de personalul de pe sectie care sa alerge cu coada maturii dupa nesimtiti. Era afis MARE la intrare, langa echipamente. Era un minim efort sa il citesti)

      00
  5. Dacă venea un reprezentant al DSP-ului in momentul în care era in cabinet prietenul fără botoșei de plastic, îi trăgea o amendă stomatologului, să aibă ce să pomenească din când în când. Așa sunt sătul de indivizi speciali cărora nu li se aplică regulile …

    00
  6. Ca sa rapund direct si la obiect: regulile se aplica si pentru prieteni. Mai vizitez un cabinet din an in pasti ba cu reparat ceva, ba ca pacient, ba la o discutie scurta. De fiecare data sunt invitat sa-mi pun botosi si husa aia pe cap. De masca nu mai spun ca nu intru fara. Chiar daca ma duc sa vorbesc cu sotia.

    00
  7. „Bai, prietene, pune-ti punga aia pe picioare ca iti umblu la dinti !”

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube