De ce sunt atât de trişti redactorii IT de la noi?

În tinereţe m-a pasionat filosofia, istoria, dormitul, chitara. În facultate am învăţat teorii despre cum se scria în ziare în anii ‘70. La matematică şi fizică treceam cu greu. Nu mă pricep absolut deloc la mecanică. Înţeleg cu greu conceptele tehnice. Am un bagaj bun de cunoştinţe de bază, bagaj care mă ajută să înţeleg cât de cât maşinile, laptopurile, telefoanele sau camerele foto.

Redactorii sunt varză

Şi cu toate astea, pot scrie oricând un articol mai bun decât majoritatea redactorilor de la siteurile IT mari de la noi. Nu îmi dau seama care e motivaţia pentru care aproape toţi sunt proşti grămadă. Nu au timp, nu au chef, sunt mai retardaţi ca mine, naiba ştie. Cert e că sunt, si asta se vede cu ochiul liber.

În peisajul ăsta, oameni speciali ca Boioglu sunt o gură de aer, măcar omul are o scuză pentru felul în care se poartă (da, e aceeaşi cu a lui Mateaş, ce surpriză) şi nu te aştepţi la altceva de la el.

Siteurile sunt varză

Nu mă leg aici de spam-ul pe care îl practică majoritatea, ci de logica cu care acţionează. E oare cineva care intră pe capital.ro sau zf.ro să citească ultimele şi cele mai penale zvonuri despre iPhone? E cineva interesat de updateurile de chrome, care apăreau într-o vreme pe capital.ro?

Care e strategia lor? Băgăm tot ce prindem, ca să luăm vizitatori din Google şi apoi ne plângem că nu facem bani din online, că oamenii nu dau click pe reclamele puse peste conţinutul nostru prost şi foarte prost?


De ce sunt atât de trişti redactorii IT de la noi?Şi acum un exemplu practic, cu Bogdan Biszok. Voi vă daţi seama că băiatul ăsta e atât de prost încât nu a înţeles ce traduce? Oare e conştient că el compară mere cu pere? Oare ştie că Android consumă mai multe resurse decât restul la un loc? Oare aşa compară şi maşinile? TATRA are motor mai mare, e cel mai bun!

Şi citatul care îl dă de gol pe Bogdan Biszok că e prost grămadă:

Principalul concurent, Samsung Galaxy SIII, care a reuşit în luna august să depăşească vânzările iPhone 4S, în SUA,

GOOD JOB, RETARD! Toată lumea ştia că Apple anunţă un telefon nou în septembrie, tu ce crezi, lumea se înghesuia să cumpere generaţia veche sau mai aştepta o lună să îl cumpere pe cel nou? Tu cum ai face? Hai, pune-te în pielea cumpărătorului…

Poate are o scuză, văd că a terminat Istorie şi Comunicare, dar după trei ani de scris despre ceva ar cam trebui să începi să te pricepi la subiectul despre care scrii. Sau să nu mai scrii, că te faci de râs.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

22 comentarii

  1. Oare ştie că Android consumă mai multe resurse decât restul la un loc?

    Citation needed.

    (btw, cu afirmatii d’astea nu-s asa convins ca intelegi asa bine cum crezi detaliile tehnice)

    Nu vad de ce te-ai oparit asa. Doar ca a zis ca-s niste modele de smartphones care sunt peste visul umed al Apple fanboys ? As zice ca are dreptate. S3-ul e clar peste iPhone 5 ca specs, la fel si One X (care lipseste din lista), Razr HD si chiar si saraciile alea de Lumia. La Lumia software-ul e intrebarea, ca in general la hardware Nokia au fost bunicei mai mereu.

    Sunt de acord ca evz si capital au in general articole demne de libertatea, insa asta e unul dintre articolele cit de cit decente/acceptabile. Daca voiai sa ii critici aveai o tona de alte tinte mai bune.

    00
  2. @Razvan T. Coloja: nici acum nu l-au schimbat? Este de azi dimineata de la 7 asa.

    00
  3. @C3 daca inca n-ai inteles ca specs-urile nu inseamna absolut nimic e trist, trist rau pentru tine…

    00
  4. uhm..poate gandesc si eu ca un retard…dar cei care si-au luat s3 nu se gandeau si ei ca apare iphone5?….deci de ce au renuntat la apple pt samsung? imbarligata logica?

    00
  5. @zoso, băiatul ăla de la techcrunch este exact ca idioții din partea cealaltă a baricadei. Apple folosește specificațiile doar atunci când îi convine.

    00
  6. @zoso, legat de articolul tău: 90% din articolele din presă din domeniul IT sunt traduse de la surse străine. Nu ar fi nici o tragedie dacă măcar nu ar fi traduse într-un limbaj de lemn. Dar cine mai face articole quality în ziua de azi? Acum se cere/se scrie mult şi prost.

    Cât despre veşnica problemă, Apple vs Samsung, nu pot spune decât că Android-ul are core-ul sistemului de operare prost optimizat . Citiţi acest raport:

    https://phys.org/news/2012-06-intel-android-poor-grades-multi-core.html

    În concluzie: degeaba ai octocore pe telefonul mobil dacă OS-ul nu ştie să-l folosească.

    00
  7. @me – daca inca n-ai reusit sa-ti faci o parere proprie si citezi ca tampul tot ce vezi e trist, trist rau pentru tine… Nu poti face din rahat bici, si daca faci sigur n-ai cum sa si faci trosc din el.

    00
  8. @me: ‘ai, sa mori tu infipt ca nu inseamna absolut nimic spec-urili! Chiar niciunu’ nu gasesti tu acolosha, sa conteze cat de cat, pentru mintea ta fara spec-uri specificate? Pai prima intrebare pe care o ridica logica bouleana: atunci de ce sunt 3 preturi/tipuri de aifon? prin ce se diferentiaza ele, daca nu printr-un spec (memoria interna)?
    Mai departe: nu conteaza rezolutia ecranului (spec)? Pai de ce sa iti mai iei aifon cu retina, ia-ti nokia e72, cu VGA. Nu conteaza dimensiunile ecranului (spec)? Pai hai sa ne cumparam toti candybar, de ce ardem bateriile cu ecrane gigantice? Nu conteaza dimensiunea senzorului foto (spec)? De ce ar mai cumpara cineva aifon, nu mai zic de un pureview, putem sa luam nokia la 20 eur nesubventionat, ca face si ala poze (vga). etc etc etc.
    Asta ca sa nu pomenesc de lipsurile aifonului, care ale naibii, tot la spec-uri intra: nfc, dimensiuni ecran, port card microsd, baterie amovibila, si altele. Spec spec spec.
    Bine, stiu, exista spec-uri care intr-adevar nu conteaza: frecventa de tact a procesorului, memoria ram, capacitatea bateriei, etc – aifonul fiind impreunarea dintre un hard si OS-ul DEDICAT, iese mai bine cu specuri mai marunte versus android cu specuri marete. Dar de aici pana la „absolut nimic” e cale lunga.

    00
  9. @Ionut: androidul nu are core-ul prost optimizat, nu il are optimizat deloc! nici nu ar avea cum, optimizat pentru ce? androidul, pentru cine a uitat, este un OS open source, cu codul sursa publicat pe site . De acolo fiecare il ia si il porteaza pe hardul propriu, inclusiv tu, daca esti pasionat, poti face asta, iti poti pune android pe aspirator, daca aspiratorul tau are microprocesor.
    De aceea aifonul este mult mai cursiv la specuri inferioare, ca inginerii au o treaba infinit mai usoara: tuneaza fiecare parametru soft in acord cu hardul.
    Dar este un avantaj care se dilueaza cu timpul… specurile devin din ce in ce mai ieftine, si un microprocesor care este mai rapid de vreo 10 ori decat acum 2 ani cam anuleaza tuningul fin… pur si simplu este brute force la dispozitia OS-ului. Deja se intampla. Jelly Bean se misca absolut cursiv, nu mai exista nicio urma de latenta la niciun proces.

    00
  10. Cum sa nu fie tristi cand site-urile lor au continut putin si prost sau foarte prost, au imagini enorme (si prost alese) la un articol de trei randuri si unde fiecare rand e un paragraf. Nu mai zic de fonturi cat capu’ motanului in titluri aiuritoare ce nu au nici o legatura cu cele trei randuri amarate si alea cu fontul cel mai mare posibil.
    Daca intri pe un site de genul asta de pe un laptop cu rezolutie mainstream 1280×800, fara AdBlock nu vezi decat meniul, titlul si logo-ul mare, cat se poate de mare ca logo-ul face banu’ gros nu continutul.
    Ziarele online romanesti sunt prost aranjate si concepute, risipa de spatiu, articole prost scrise, bani putini, reclama multa si proasta. Si daca scriu un articolas decent te plimba cu el prin trei site-uri sa il citesti pana la capat. E un cerc vicios ce merge numai in jos.
    Zicea nenea ala de vrea sa cumpere „Adevarul” ca nu partea editoriala e problema… trebuie doar sa mai reduca din costuri ca ziarul sa iasa pe profit. Right!
    Preferatul meu (si etalon in industrie) este nytimes.com, la 1024px arata perfect. Nu e foarte fancy, dar este perfect organizat si totul este exact acolo unde te astepti sa il gasesti.

    00
  11. @Ionut

    Intersant e ca pe multithreaded benchmarking S3 este depasit doar de HTC One S, care se joaca cu un Snapdragon 1.5 GHz Krait (dualcore, core-uri nou noute ca tehnologie).

    Mai tare daca bagi in ecuatie si GPU si vs iOS S3 este devansat doar de Ipad-ul nou? (dar diferenta o cam face bateria aici).

    00
  12. @zoso, me: o fi o coincidenta ca articolul are sus o mare reclama la Apple ? Sau ca autorul vorbeste despre „my Macbook Air” ?

    Daca tot vorbim de autori retarzi:

    „My MacBook Air doesn’t have the specs of a brand new HP PC laptop — but it still feels faster. Maybe it’s OS X, or maybe it’s the solid state drive.”

    Serios ? SSD-ul nu o face parte din specs ?

    „Finally, we have the Kindle Fire. This is likely to be the final nail in the coffin for the spec. By pretty much all accounts, this is a cheaply-built device. Spec-wise, it’s pretty ho-hum. But it’s a cheaply-built device that comes at a cheap price.”

    Pai e o diferenta intre low specs la low price (Kindle Fire) si mediocre specs la premium price (iPhone).

    Si daca voi chiar credeti ca specs nu au importanta, atunci va vind un 286 sau un 486 la doar 800 de euro bucata, sau macar un HTC Desire la pret de iPhone 4S.

    00
  13. Pe langa specs mai conteaza si functionalitatea. Iphonu are pe homescreen doar buline statice. Androidele noi zboara! Windows mobile curge extraordinar. Doar iphonu a ramas cu buline statice pe ecran.

    00
  14. Mai urmează în viitor câteva articole despre iPhone şi bag mâna în foc că la fiecare se va nimeri cineva să ne aducă aminte că nu are NFC (prima în listă deci presupun că-i cea mai mare lipsă). Şi bine face, că poate uit naibii şi-mi iau unul. Apoi îmi dau pumni în coaie că ce plm pot să fac eu în România cu un telefon fără NFC? Sau nu? În nenorocita asta de zonă geografică parcă n-ar mai exista oameni moderaţi, numai extremişti de-a parte şi de alta. Şi mai râdem de arabi ce înapoiaţi sunt…

    00
  15. Articolele din it au fost mereu slabe calitativ. Daca se castigau bani ok din asta poate observai si tu calitate. Nu compara articole de analiza financiara pe erp-uri cu articole comparative pe telefoane. Nu vreau sa zic mai multe dar vad ca si tu compari mere cu pere ….nu e frumos sa scoti ochii altora

    00
  16. @sakura: of of, mai mai, ce inutila e tehnologia asta noua in romanica stramoseasca, iti iei s3 decat daca il folosesti prin sediul NASA, n’asa? wifi direct te-ar coafa? ah, stiu, e greu de setat. Pai tocmai de aia e bun nfc-ul, ca nu mai setezi nimic, doar trimiti ce vrei (poze, video, contacte, muzici… orice!) de la un telefon la altul imediat dupa ce le-ai frecat putin spate in spate.
    Dar repet, ce rost are atata comoditate, cand la aifon se poate face aceeasi chestie (daca e jailbreakuit) cat se poate de simplu: la fiecare manevra de wifi direct plonjezi in meniuri (la ambele telefoane) si setezi ipuri si parole… nfc e pentru lenesi grasani yankei care au mancat prea mult bigmac, romanashu verde e fibra de carbon, compenseaza tehnologiile lipsa cu priceperea-i cunoscuta, daca i se strica masina o leaga cu sarma, et voila, merge!
    p.s. cand peste vreo 3 ani o sa aibe aifonu nfc, sa vezi atunci besini de mactarzi: aifonul 6s este re-vo-lu-ti-o-nar!!!! trimiti orice de la un aifon la altul (wifi direct de ios nu va functiona decat intre aifoane, logic) doar daca le apropii, sa se autentifice prin nfc!!!

    00
  17. Majoritatea oamenilor sunt idioti, mare parte dintre cei care nu-s idioti sunt sictiriti de viata iar singurul motiv pentru care nu se arunca in fata metroului e ca le-ar strica aiurea altora ziua.
    Nivelul de indolenta, incompetenta este uimitor pentru un domeniu atat de activ, inovator, nou si agresiv ca IT-ul. Sunt in domeniu si e siderant cat de sus, de bine platiti pot ajunge niste idioti care nu pot face diferenta intre o placa video si una de baza. Pile, cunostiinte, relatii…
    Daca vrei calitate o gasesti pe forumurile de discutii la userii pasionati care se tin actualizati cu noutatile din curiozitate, interes nu dorinta de a face bani.

    Lipseste pasiunea, de asta sunt redactorii idioti si site-urile proaste.

    00
  18. Sunt o gramada de utilizatori ce au smartphone dar se lauda ca telefonul lor este dual-core. Iti poti pune cel mai buna hardware de pe piata, insa daca softul nu este optimizat cum trebuie ca sa foloseasca acele resurse hardware..degeaba.
    iPhone-ul are mereu downclock la procesoare pentru a salva din baterie si pentru ca OS-ul lor este optimizat corect, nu te ajuta cu nimic ca in specificatii ai 1,2GHZ procesor daca sistemul de operare nu stie sa faca managementul de resurse corect.
    Android-ul de la 4.0 a inceput sa foloseasca corect hardware-ul si sa „mearga”. Dar, aceste informatii se pot afla usor, daca vrei sa informezi corect…

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile