reclama pe mobil

Mesajele virtuale constând în texte, fotografii sau înregistrări video pot fi fixate în anumite locaţii fizice de unde pot fi „culese” de utilizatorii de telefoane mobile care trec prin zonă, susţin cercetătorii de la o universitate din Marea Britanie, informează ediţia electronică a Telegraph.

Combinând sistemul de localizare globală (GPS) cu tehnologia telefoniei mobile, cercetătorii de la Glasgow University şi National University of Ireland spun că este posibilă „fixarea” mesajelor în anumite locaţii de unde pot fi colectate de telefoanele mobile care trec prin zona respectivă.

Sistemul funcţionează prin ataşarea unei etichete cu localizarea GPS mesajelor care sunt trimise de pe un telefon mobil. Mesajul nu este trimis unei singure persoane ci rămâne în server-ul reţelei.

De fiecare dată când un telefon mobil trece prin locaţia respectivă reţeaua de telefonie îl anunţă pe utilizator că există mesaje „fixate” în zonă şi îl întreabă dacă doreşte să le acceseze.

Mesajele pot fi fixate într-un anumit punct, cu o acurateţe de aproximativ 4,5 metri, dar pot fi setate pentru a acoperi şi zone mai mari.

Companiile de publicitate sunt încântate de idee, având în vedere că industria marketingului ar putea fi revoluţionată.
(mediafax)

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

10 comentarii

 1. Deja exista ceva asemanator. Area Info Message (cam acelasi idee ca la Busola Connex – Cell Information). Connex (pe vremea lui) trimitea mesaje cu publicitate cand te aflai intr-o celula unde exista vreun McDonald’s sau vreun Raifeissen, daca activai din telefon receptia mesajelor respective. Nu stiu daca se mai foloseste, oricum am dezactivat demult optiunea, era prea enervanta.

  Revenind la articol:
  De unde stie telefonul cand sa primeasca mesajul?? Se presupune ca telefonul are GPS? Daca nu… cum dreaq te localizeaza sa-ti trimita mesajul?? Ori e abureala, ori mediafax abereaza cu gratie…

  00
 2. Stiu ca fusese si un roman prezent la un salon de inventica din Bucuresti cu ceva asemanator.

  Poate fi folositor, depinde acum cat de bine va di pus in practica

  00
 3. Acu’ sa fim seriosi… cati oameni VOR sa primeasca reclame?!

  00
 4. Aflarea loca?iei exacte a persoanei ?n cauz?

  http://aim.active.ws/?a=211

  cititi pe acolo..

  00
 5. un alt fel de spam

  00
 6. on1x1, aia e abureala… cine puii mei sunt eu ca sa se oboseasca cineva sa ma asculte/urmareasca?

  00
 7. @ABS ideea e ca atunci cand vei fi cineva …

  00
 8. asta nu e ceva de genul info celula ala de la connex ? care iti da mesaje cand intri in zona unui magazin al lor, a unui mcdonalds etc. ?

  00
 9. da. ceva de genul asta.

 10. nu te spameaza nimeni, poti bloca mesajele daca nu le doresti ;)

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Ce mai citesc alții

toyota rav 4 2023 scartait in mers