quickies #156

  • despre recomandări, de la Radu Georgescu
  • fata de oraş, potret
  • facultăţile româneşti sunt inutile. un material bun atât pentru părinţii care îşi dau copiii la facultăţi inutile, cât şi pentru ministerul educaţiei, care a spart banii aiurea pe facultăţi construite fără nici o noimă.
  • reclamele de la superbowl
  • triburile din Brazilia. este uimitor cum voi citiţi asta pe un monitor care e o cucerire a tehnicii, iar în altă parte a lumii (şi aici nu mă refer la Buzău sau Suceava) unii oameni n-au auzit de prelucrarea metalului. m-a făcut să văd Apocalypto din nou.
  • Turcia şi Bulgaria nu stau cu mâinile in sân. Bulgaria a anunţat că a absorbit în totalitate fondurile de la UE, iar Turcia e o Chină mai mică.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

23 comentarii

  1. NOU
    #1

    care e faza cu buzaul?sunt buzoian si sunt chiar curios :???

    00
  2. Jan, cu siguranta, cei 9 ani de munca! Toti bugetarii in momentul asta plang pentru ca au ani de scoala dar sunt incapabili sa se adapteze la mediul privat unde ar castiga mai bine! Facultatea a fost ani de zile in Romania doar un prilej de a cunoaste oameni noi amfiteatre si prin camine si de a da chefuri si de a face dragoste tot prin Regie:))))!

    00
  3. Afisrmatia despre Bulgaria e inexacta sau mincinoasa. Nu se poate sa fi absorbit fondurile UE in proportie de 100%, asta e un nivel care poate atins numai teoretic.

    00
  4. De ce oare ai dat link spre bendeac la un articol vechi de o luna?

    00
  5. Am mai spus-o de cateva ori inclusiv aici pe site. Cand am terminat facultatea aveam noua ani de studii universitare (deh, politehnist „olimpic”) si noua ani de munca . Ghici care mi-au adus un zero in plus la salariu fata de cel minim pe economie?

    00
  6. @zoso
    Nu pierzi nimic, stai linistit.:)

    00
  7. Ah, si daca lui Mihaela i se pare mai umilitor sa „dea telefoane” in call-center decat sa ia 255 RON de la stat atunci isi merita soarta. Daca este atat de brilianta pe cat se cosidera, undeva in primele doua-trei slujbe de call-center i se vor recunoaste calitatile si va putea ajunge la postul dorit.

    00
  8. Nu sunt deacord cu articolul „facultăţile româneşti sunt inutile.”, deoarece de vina sunt elevii daca intradevar vroiau sa invete invatau foarte bine si in facultatile noaste, numa ca daca studentii stau acasa si majoritatea nici la munca nu se duc atunci da facultatie sunt inutile ….

    00
  9. Din spusele cercetatorului de la Ministerul Muncii, Romania are o economie subdezvoltata, asemanatoare celei din Papua Noua Guinee, unde ramurile de activitate principale sunt agricultura, pescuitul, vanatul si reproducere fara prezervativ. Este adevarat ca avem multi studenti, desi foarte putini termina faculatatea. Este adevarat ca unele specializari ingreuneaza integrarea pe piata de munca insa Domnul Cercetator, care a studiat tot pe banii statului, spune ca trebuie sa ne apucam de activitati care nu necesita mult creier. Tare.

    00
  10. Intrebarea nr.44

    Aveti la dispozitie doua trusturi media (iRealitatea si Antenele) care v-au preluat lupta politica in planul dezinformarii votantilor. Intrebari:
    1. Ce va spune poplatia daca veti castiga alegerile cand acum cele doua posturi aduc acuzatii de frauda de zeci de miliarde de euro facute de Basescu si PDL si aceste acuzatii se vor dovedi minciuni?
    2. Crddeti ca cele doua trusturi vor invinge blogosfera unde scriu romani din toate tarile (si care sunt contra PSD) sau aveti de gand sa cumparati si Hotnews?

    Viorel Hrebenciuc
    1. In primul rand nu-s miniciuni, in al doilea rand cred ca si blogosfera isi va schimba atitudinea fata de noi in perioada urmatoare (?!?). Nu pot sa va spun mai mult acum.

    De aici:
    https://www.hotnews.ro/stiri-politic-8277095-viorel-hrebenciuc-discuta-online-cititorii-hotnews-despre-alianta-usl-luni-ora-12-30.htm

    00
  11. @jan: ce stii tu domle. Ea e mandra. Are doua facultati de STAT, deci dece sa castige bani ?

    00
  12. @Bordei : daca facultatile erau bune de ceva se vedea pana acum pe piata muncii.. studentii ies din facultati in general praf (cel putin cei ce s-au bazat pe facultati sa-i invete cate ceva folosibil)
    Curicula nu are legatura cu anul in care traim si cu cerintele de pe piata, studentii nu au abs nici o motivatie sa mearga la scoala, etc. Majoritatea sfarsesc lobotomizati prin call-centere’ .. singurul motiv care inca ii mai trimite pe copilasi la scoala este gura satului si o societate care nu a acceptat ca dupa 4-5 ani de facultate nu esti cu nimic mai bun, mai stiutor, etc.. ai doar exercitiul vointei de a fi invatat pe termen scurt chestii inutile in scopul unei redari cat mai automate…
    Pe de alta parte era chiar culmea sa fie tocmai scoala ok in romania…
    Ti-o spun ca fost student, angajator, etc

    00
  13. @Ovidiu
    „… a studiat tot pe banii statului, spune ca trebuie sa ne apucam de activitati care nu necesita mult creier. ” – si care e problema ? Daca ala a facut o facultate si dovedeste ca nu a facut-o degeaba, trebuie ca orice nulitate sa aiba o diploma? Nu, nu trebuie, unii sunt pur si simplu prea prosti pentru a termina o facultate pe bune.

    00
  14. @Zoso, faza cu Bulgaria este jumatate de adevar sau minciuna prin omisiune. Intr-adevar Bulgaria a absorbit 100% din fondurile UE, dar din fondurile destinate aderarii la Schengen, ceea ce inseamna ca Buylgaria e intr-un mare rahat. Mai precis, in vreme ce Romania indeplineste conditiile tehnice pt aderare, Bulgaria nu le indeplineste desia a tyras toti banii. Adica bulgarii au supraevaluat costurile si au papat banii iar acum pt a indeplini conditiile tehnice trebuie sa vina cu bani de acasa deoarece fondurile UE destinate pt asa ceva le-au halit.Uite si o sursa https://www.realitatea.net/

    00
  15. Asta cu facultatile care nu sunt bune la nimic e o gogoasa. In primul rand 99% din firmele din Romania sunt cu 1 maxim 2 sefi, adica patronul si fiu-su sau fratesu/nevasta-sa. Absolventii de facultate sunt facuti sa fie sefi sau sefuti peste cei cu liceul de ex. Cand 90% din locurile de munca existente sunt de muncitori ce curul meu sa faca ala cu facultate? Daca il intrebi la un interviu de saormer/patiser pe unu care a terminat Marketing ce stie sa faca, ce ar trebui sa raspunda?! Si facultatile sunt naspa dar si locurile de munca din Ro sunt de cacat.

    00
  16. @vasile constantin esti buzoian man, d-aia nu te-ai prins!

    00
  17. info despre Bulgaria este inexact: au absorbit 100% fondurile europene pentru programul aderare Shengen. Doar atat.

    00
  18. nici eu nu sunt intru totul de acord cu faptul ca facultatile nu sunt bune de nimic.

    chiar si cu o programa veche ori ne-actualizata, inclin sa cred ca daca domnii studenti s-ar tine mai serios de carte, si fara a generaliza, daca unii dintre domnii profesori ar lasa spagareala si ar promova oarece principii de excelenta academica, ei bine, as inclina sa cred ca actualii absolventi ai acestor facultati romanesti si-ar forma niste deprinderi foarte utile ulterior, in viata lor profesionala.

    la ce ma refer, oare? chestii simple, aproape de bun simt…

    in primul rand la capacitatea de a-ti organiza timpul, la a-ti organiza si doza eforturile, la a fi capabil sa trasezi un plan de actiune care sa te duca din punctul A in punctul B, la a sti cum si unde sa cauti o informatie (internet, biblioteca, comunitati profesionale, un alt gog), si lista poate continua, dar cred ca ati prins ideea.

    si eu am facut poli, iar la vremea cand am terminat facultatea, intel 386, fox pro, autocad, ethernet pe coax, novell, unix si c++ erau motul de la basca.

    asta nu inseamna ca cei generatia mea, ori cei dinaintea noastra, ne-am oprit la ce-am buchisit prin facultate. unii am studiat singuri, altii ne-am continuat studiile intr-un cadru un pic mai formal, am experimentat, am reusit sau uneori am esuat, dar marea majoritate am progresat odata cu progresul tehnologiei, e drept ca si dupa posibilitati, dar ocaziile nu au lipsit.

    cred ca acelasi lucru a fost valabil pentru toate categoriile de profesionisti formati la scolile romanesti, fie ei medici, artisti, economisti or ce-or mai exista…

    00
  19. aurache, studentul n-are a face aici, el e o victimă benevolă. îţi dau exemplu de ce am învăţat eu la jurnalismul: cărţi scrise in anii ’70 predate de profesori care au lucrat in domeniu in anii ’80. ce crezi că mă invăţau ăia, când ei nu ştiau decât „stai in banca ta, capul jos, traiască cenzura”?

  20. Astia de la auto.ro iar au uitat cum este cu limba romana: „Modelul va pastra acelasi motor diesel cu doi cilindri de 0.8 litri si 48 CP, insa ii va veni in ajutor o unitate electrica de capabila de livreze 27 CP.” @ http://www.auto.ro/vw/vw-pregateste-up–bluemotion–cu-un-consum-de-numai-2-5-litri-100-km–52038.html/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=zilnic

    00
  21. @zoso: de-aia am zis ca nu sunt intru totul de acord, fiindca mai exista si unele exceptii.

    00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.