De ce publisherii nu fac bani: noizz.ro

Dacă aveți ceva legături cu presa sau cu onlineul, știți că e un plânset continuu pe tema “presa moare”, “dăm faliment”, “se fac greu bani în online”. Motivele pentru care oamenii ăștia, în marea lor majoritate incapabili, continuă să latre în loc să facă ceva sunt multe, Vă arăt doar unul dintre ele.

noizz.ro e o mizerie de site care aparține (sau e doar vândut de) Ringier. Nu are un scop exact, cineva de acolo s-a gândit așa:

știu că avem deja vreo 10 branduri puternice, care au trafic și…sunt puternice, dar eu simt nevoia să mai facem încă unul. o să fie la fel ca celelalte, dar diferit.

Și oamenii au alocat niște resurse financiare și umane și au construit un site care rescrie știri de pe alte site-uri. Asta e strategia lor: o să vedem o știre pe un site și o să o rescriem pe site-ul nostru. După care au alocat resurse pentru a trimite trafic către noizz.ro, ca să poată pune și acolo bannere, ca să facă bani. După care au mărit salariile pentru maimuțele care scriu texte acolo, pentru că aveau impresia că 200 lei în plus la salariu vor atrage numai oameni care știu să scrie, nu maimuțici cu impresii.

Un om normal la cap ar fi spus: hai să identificăm problemele pe care le au site-urile noastre, facem niște audituri, reparăm ce e de reparat, întărim fundația, aducem oameni noi, dăm cu amorsă antiumezeală și practic am prelungit viața brandului cu încă 10 ani.

Dar Ringier nu sunt normali, așa că cheltuiesc 4 lei pe lună ca să câștige 2 lei. Cross-urile, salariile, serverele, taxele, la final la asta se reduce. La cheltuieli aiurea și la plâns că din publishing nu se fac bani.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

6 comentarii

 1. Majoritatea deja e mare.

  00
 2. Pai, majoritate inseamna cea mai mare parte a ceva. Poate sa fie mica, eventual, cu procentul altei chestii similare. E greu cu proprietatea termenilor.

  00
 3. Sunt si idioti dpdv tehnic … am numarat 33 de dns prefetch intr-o pagina. Ce faci cu atatea trackere? Numeri cati au dat click cu un tool si cu inca 2 verifici daca numarul dat de primul e corect? WTF ?

  Hostingul e slabutz … 1.5 secunde pana la primul raspuns de server. Nici WordPress nu are atata pe shared hosting.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube