Proteste naționale pentru mai puțin jeg: nu au fost, și nu vor fi

La mine în oraș nu a protestat nimeni. Cine să protesteze, că sunt numai liceeni și pensionari în cel mai sărac județ din România. Restul sunt „pă Anglea”, prin Germania, Irlanda…

Am să comentez despre proteste din alte orașe:

1. Brăila. De la articolul meu cu Brăila, a mai trecut ceva timp, mi-am făcut ceva cunoștințe în Brăila, am descoperit și că am ceva amici din Brăila.
Mi s-a spus că există pagina „Problema de pe strada mea„, iar acolo se poate vedea o mică radiografie a situației orașului. De exemplu, sunt zone fără curent electric.
În 2021, într-un oraș pe care îl poți bate la picior, într-un oraș care, în perioada interbelică, dicta prețul grâului, azi sunt case fără curent electric.
Brăila, unde cad gardurile de lângă școală, apoi se taie copacii, și nimeni nu face nimic. Nu e nimeni interesat de asta, li se rupe: „Școala Vasile Alecsandri Brăila. Pericol pentru toți copiii care se joacă mereu aici….”

Brăila, care de Ziua Marinei aștepta musafiri printre coji de semințe, pet-uri, resturi de la fast food – având coșul de gunoi la câțiva metri.

Ce „protestați”, mă, brăilenilor? CĂ CE? Ce nu vă lasă să faceți voi în orașul ăla, încât ieșiți la protest? De câți ani e jegul ăla în oraș și nu a fost vreodată la știri că pică orașul peste voi, că faceti proteste majore pentru că pică orașul peste voi?
Azi pentru ce protestați? Ce „libertate” vreți, în rahat?

2. Constanța. Proteste pe străzi, mulți tineri „protestează”. Să ce? Pentru ce? Ce „libertate”, ca la Brăila? V-a plecat „salvamarul„, nu mai aveți busolă? Când veți face proteste naționale să dispară rahatul din jurul vostru, nu vă e rușine?
Avem câteva orașe la mare, am avut ghinionul ca unul din ele, Constanța, să fie locuit de constănțeni. Nu de elvețieni sau germani, de constănțeni. Ghinionul României. Zeci de milioane de români „la mila” a trei proști care țin unul din orașele de la mare în jeg.
Când voi putea vedea „proteste naționale” a constănțenilor, strigând că le le rușine, că îi vede o țară întreagă, an de an, cât de jegoși sunt?
Ați văzut, bă, cum s-a dezvoltat Varna în ultimii ani? Ce au bulgarii, mă, și voi n-aveți?

3. București. Proteste pe străzi, „li se fură libertatea”.
Care libertate, de a te căca prin oraș? De a face ultimul jeg și manea prin oraș? Trăiți în capitala României, bă, nu în Vaslui! (sic!).  București e „capitală europeană”, ne reprezintă ca țara, nu?
Când am să văd proteste de amploare, naționale, că nu se mai poate așa, că bucureșteanul dorește ca orașul lui să fie pe aceeași linie cu alte capitale europene?
Să ilustrez aici aș avea sute/mii de poze, dar mă rezum la câteva, de săptămâna asta:

 

Pentru toți ăștia „rebeli”, care „vor să fie contra sistemului”, am o sugestie: Ce-ar fi să fiți contra sistemului în mod serios? Pentru toate orașele astea jegoase, „contra sistemului” e să fii curat.

Am făcut un logo: Guerilla Cleaning.

 

Niște rebeli adevărați, care doresc ca țara lor să se compare cu Elveția. Dacă nu pot incapabilii ăștia de politicieni, facem noi, frate! Iar peste 4 ani venim la alegeri, punem candidați.
Guerilla Cleaning, noi putem mai mult decât politicienii de azi!
Guerilla Cleaning, nouă ne pasă de Brăila! (asta pentru brăileni).

Pandemia se va termina, dar jegul, cu jegul când se va termina?

 

Trei oameni cu mături și fărașe, în parcul din pozele alea din Brăila. Cât le ia, mai mult de o oră? De două ori pe săptămână… muncă voluntară. Filmată, să vedem pe bune cât ia unor oameni cu chef de treabă să dea o mătură într-un parc.
Acțiunea ar trebui să dureze șase luni, să zic, fără tam-tam, doar cu niște mici „ștampile” din loc în loc: Guerilla Cleaning. Iar peste 4 ani, candidează la alegeri.

Bibliografie suplimentară:
Teoria ferestrelor sparte
Teoria Ferestrelor Sparte sau cum poate fi salvat un oraș

„Proteste”, să țipe toți analfabeții pe străzi, poate oricine. Să faci pe bune ceva, ceva care pe bune să conteze, asta e mai greu. Rebelilor, faceți ceva care să conteze cu adevărat!

Suntem într-un război. Doar că mulți nu au indentificat inamicul. Inamicul e virusul. Inamicul tău direct e virusul. Nu Arafat, nu Bill Gates, nu „oculta mondială”. „Oculta mondială” n-are nevoie de jegul tău de oraș, brăileanule. Inamicul tău e virusul!
Măsurile astea, bune sau proaste, sunt măsuri luate în vreme de război. Crede cineva ca tot ce s-a decis în ultimele războaie mondiale a fost perfect? Suntem într-un război mondial, cu inamic virusul. E un inamic aproape nou, despre care nu știm cum să-l învingem. Încercăm, nu cunoaștem inamicul. Unele măsuri pot funcționa, altele nu. De asta e atâta bâlbâială și uneori contradicție: nu știm cum reacționează inamicul. E fix ca la război. Dar în ritmul ăsta, cu „rebeli” din aștia, e posibil ca inamicul să câștige. Pune cârpa aia la gură și taci.

 

 

Later edit, ceva de la Mihai Alexandru Ene, peste opt mii de shares:

Apare virus. /Nu există.
Sunt internați și izolați pacienții. /Ne închid cu forța.
Apar morții /Sunt plătiți sa umfle cazurile.
Cresc cazurile. /De ce n-au închis granița de la început?
Apare transmiterea intracomunitară. /De ce nu testează?
Cumpărăm aparate de testare. /Nu e bun testul.
Intrăm în carantină. /Dictatură sanitară.
Ieșim din carantină. /De ce nu se iau măsuri?
Se recomandă distanțarea. /Ce e viața fără îmbrățișări?
Se încearcă termometrizarea. /Dar ce pregătire medicală are paznicul?
Se recomandă purtarea măștii și de către populație. /Asta-i botniță.
Se dau bani pentru găsirea unui vaccin. /Nu vor găsi niciodată un vaccin.
Se închid școlile. Orele se fac online. /Dați-ne tablete.
Se închid bisericile. /Ne distrugeți credința.
Se deschid treptat toate, dar până la ora 23. /Dar eu atunci mă plimb.
Se încearcă diverse terapii, empiric. /Medicii nu știu nimic.
Se descoperă un antiviral. /Omoară cu el pacienții. Vrem altul. Eventual ceva obscur, cât mai ieftin și românesc.
Se umplu paturile de ATI. /De ce n-au făcut mai multe paturi?
Se fac mai multe paturi. /De ce n-avem mai mulți medici?
Medicii lucrează până la epuizare. /Ăștia omoară pacienții. Nu vă duceți la spital. Stați acasă.
Apare un vaccin ARNm. /Nu e testat suficient. Ne modifică genele. Ne bagă cipul. Facem leucemie. E mai rău ca virusul. Vrem vaccin clasic.
Apare un vaccin ceva mai clasic. /Faci trombi de la el.
Nu faci trombi de la el. /Cine vă mai crede.
Se închid în sfârșit granițele. /Unde e libertatea de mișcare?
Mor zeci de mii. /Autoritățile n-au făcut nimic. Protocolul medicilor i-a omorât.
Economia intră în recesiune. /Murim de foame. Deschideți barurile, că om respecta noi masurile.
Se deschid terasele cu distanțare. /Vă bateți joc de clienți.
Vaccinăm. /Tu primul. Dacă nu mori, mă mai gândesc.
Se vaccinează milioane fără reacții adverse notabile. /Stai să vedem peste 10 ani!
Un nou semestru online. /Deschideți școlile!
Se deschid școlile, cu măsuri de protecție specială. /Săracii copii, uite cum arată cu botnița aia.
Restaurantele deschise în interior doar 30%. /E prea puțin.
Ce ar fi să primim suplimentar, dar dintre cei vaccinați? /Aoleu, discriminare!!!
Se vaccinează întâi medicii și bătrânii. /De ce nu incepe Iohannis, să dea un exemplu?
Se vaccinează Iohannis. /S-a vaccinat cu apă chioară.
Se vaccinează demnitari, funcționari, militari. /S-au băgat în față.
Vaccinarea avansează excelent în multe țări ale lumii. /Degeaba mă vaccinez, dacă tot pot transmite virusul.
Apar dovezi că vaccinarea reduce semnificativ transmiterea. /Las’ că se vaccinează alții până la 70%. Nu trebuie neapărat eu.
Peste 80% din medici se vaccinează și recomandă vaccinarea. /Uite ce zice doctorul ăsta gastroenterolog/chirurg plastician/naturopat/homeopat, că nu e bună. Și el e doctor.
Începem să pierdem tot mai mulți pe cineva apropiat din cauza virusului. /Dar el a ajuns bine mersi, pe picioare, când l-am dus cu ambulanța la spital. Acolo l-au omorât!
……..
Mă opresc pentru că am obosit. Dans pe Pink Floyd în față la guvern, arzând măștile. În exact același timp și în exact aceeași Românie în care un om intră în stop pe un pat ATI și un medic epuizat se zbate să-l resusciteze.
Trăim într-o societate distopică, schizoidă, în care cadavrul și nebunul și-au dat mâna. Doi oameni merg pe același trotuar, dar cumva fiecare se plimbă în lumi total diferite.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

84 comentarii

  1. Frate esti inflamat rau se vede, dar cum ajungi la o aberatie dinasta ca problema orasului Constanta e ca e locuit de constanteni?
    Vezi ca acolo locuiesc oameni ca mine si ca tine, familii cu copii, tineri, batrani. Nu mai bagati frate atata hate.
    Sorry dar chiar deranjezi la faza asta

    00
    • NOU
      #2

      Deranjeaza pe cine?
      Am crescut in Constanta, am casa acolo, platesc impozit acolo, nu pot spune ca nu are dreptate.
      Ca multi din constanteni isi au originile si prin alte part (chiar si prin… Vaslui, sa spunem…) e alta poveste.

      00
    • Sunt si oameni OK in Constanta dar re dreptate Cristici in legatura cu orasul. Nascut si crescut pana la 27 in Constanta. De 5 ani sunt undeva prin mijlocul tarii. Alta lume aici, mai civilizati… mai oameni. Constanta e plina de pesti, interlopi, combinatori si suedeji. Orasul a devenit un mare cos de gunoi, uitate pe strazi. Infrastructura zero, nu sa mai asfaltat de muuult timp. Toti machidonii construiesc blocuri peste tot pe unde n-au voie… printre case, zone aglomerate… fara parcari si ce mai vrei tu. De spatii verzi nu mai vorbesc, au macelarit singurul parc mai mare din oras (aka Tabacariei). Mamaia a ajuns o mizerie. Mai pot continua asa pana ma plictisesc dar n-am chef. Numai bine!

      00
    • @Loft, de cate ori ai atras atenția cuiva ca a aruncat ceva pe strada? O hârtie, un chiștoc de țigară, orice? De cate ori ai ridicat o hârtie sa o duci tu la cos? Despre asta e vorba.

      Ca sunt prea multi romani cu mentalitate de cacat, cum ar fi cei îmbrăcați bine și parfumați, dar în casa, jeg de cade pe ei. Nu știu daca exemplul meu e cel mai bun, dar asta este ideea în sine.

      Romanul se concentrează pe lucrurile ce îl afectează pe termen scurt și rareori mediu.

      00
    • E drept ca n-am mai fost pe acolo de 15 ani. Dar ce locuri frumosa in vremea copilariei: satul de vacanta, Delfinariul, microrezervatia, parcul Tabacariei (mai ales cand ingheta era o placere), plimbari la malul marii dupa furtuna la adinat „comori”: cochilii de melci, cate o pluta de pescar, aerul curat, valurile…
      Daca a devenit ultra-jegos presupun ca urmeaza cumva… trendul care se observa in tara intreaga.

      00
    • Acum in „satul de vacanta” te simti ca’n Africa :)) Iar parcul Tabacariei mai este doar jumatate din ce stiai.. Sa marit mall-ul, n-avem nevoie de parcuri. Iar parcul arata JALNIC! neingrijit deloc.

      00
    • Din păcate, trăim în romania, țara cocalarilor!

      00
    • Cea mai infecta ciorba de burta ne-a fost servita in satul de vacanta din Mamaia. Sigur ca am lasat-o pe masa si am plecat, dar imi venea sa-i pun aleia farfuria in cap.

      00
    • Genghis Han (bunicul lui Kublai), ai perfecta dreptate si ești…bland, in sensul ca tu spui ca ai locuit in Constanța însă, eu, care sunt născut, crescut, in orașul ăsta îți întăresc ideea ca orașul este împânzit de…. concitadinii lu Cristici. Nu sunt rau, apreciez scrierile tale @Cristici, dar ma simt aiurea când se reproșează cum a ajuns orașul meu si când știu cauzele ( inclusiv salvamarul e venetic, porcul de C-tinescu aidoma, asta ca sa nu avem vorbe). Problema e ca cei proveniți aici au rămas aici, s-au înmulțit iar acum cand stai de vb si ii întrebi de unde sunt…iti spun nonșalant, cu accent crunt moldovenesc, că sunt dobrogeni. Aici se aplică foarte bine bancul cu cei doi moldoveni care au ajuns la Cernavodă, înainte de a se construi podul, daca nu-l stii cauta-l, e adevărat.

      00
    • Au venit niste moldoveni si v-au distrus orasul. Moldovenii si Imperiul roman, ce va mai cuceresc in halul asta. Romanii v-au schimbat limba, acum moldovenii, va invata sa fiti jegosi. Cati „moldoveni” au venit, toti? Ei va invata pe voi, sau voi pe ei?
      Dar, serios, ce cauta moldovenii la Constanta? La Brasov au ajuns cu fabricile, la Bucuresti si Cluj pentru ca sunt facultati… la Constanta ce cauta, cum au ajuns?

      00
    • NOU
      #11

      Uuuuuu, s-a supi dl Cristi…. E misto cand zici de altii, da’ cand altii „atenteaza” la patriotismul local e nasol, nu?
      Romanii si moldovenii nu prea au ce cauta in aceeasi propozitie, daca e sa urmez retorica ta. Primii au mai lasat ceva in urma (ca tot vorbim de Constanta, majoritatea vestigiilor arheologice sunt din perioada romana si bizantina, cele grecesti sunt prea adanci si greu de descoperit).
      Dar acum pe bune, eu nu am nimic cu moldovenii. Majoritatea celor pe care ii cunosc sunt oameni de treaba. Chiar super de treaba. E drept ca nu cunosc prea multi in bula mea. Dar uite, de aia e bun internetul… Ca te ajuta sa cunosti tot felul de oameni…
      „Dar, serios, ce cauta moldovenii la Constanta? La Brasov au ajuns cu fabricile, la Bucuresti si Cluj pentru ca sunt facultati… la Constanta ce cauta, cum au ajuns? „…. Pai de unde sa incep mai Cristi, mai…?
      Daca e sa ne referim la perioada in care au ajuns moldovenii la Brasov si Cluj, Bucuresti (desi e impamantenita de atunci zicala cu jeaca di bluji si olecutsa di bataie), asi zice ca oarecum la fel.
      Da, daca te referi la Constanta de acum orasul e mort, fara doar si poate (desi si aici e o discutie…). Atunci…
      Cum sa-ti spun… Cand mergeai spre sfarsitul anilor ’80 in tabara la Navodari sau cu parintii la sezon, na, era misto, dar ce puteai sa afli in 7 – 10 zile cat stateai acolo?
      Da, e adevarat ca in Constanta nu exista nici platforma industriala cu care se mandrea Brasovul si nici universitatile din Cluj sau Bucuresti. Cu toate astea, cred ca era o alternativa favorabila ramasului acasa, oriunde ar fi fost asta in Moldova…
      Uite, exista o minoritate care ajungea prin repartizare sau transfer. Unchiul meu, de exemplu, a terminat facultatea la Iasi, a fost repartizat la Tulcea si pe urma s-a transferat la Constanta, asta intr-o perioada cand lucrurile astea erau posibile. Vorbim de anii ’70 ai secolului trecut. Nu multi ajungeau asa.
      Pe urma, desi nu avea viata universitara tumultoasa a Bucurestiului sau Clujului, in Constanta exista Institutul de Marina. Si un institut de subingineri ceva specializare energetica. Un alt motiv sa alegi Constanta si nu Vasluiul, sa spunem.
      Exista si Santierul Naval Constanta. Care pe atunci functiona si atragea constant mana de lucru. Mai mult poate decat Bucurestiul, care era un oras cam inchis…
      Si ca am ajuns la SNC, cred ca putem pune punctul pe i. Nu, il punem mai bine mai incolo… Dar ca am pomenit SNCul, cred ca cei mai multi veneau cu munca sezoniera, de prin mai si pana prin septembrie, octombrie. Cati din ei se mai intorceau si acasa, greu de spus.
      Si acum, chiar ca am ajuns la „punctul pe i”…. In afara de cei de mai sus, spre deosebire de Bucuresti si Cluj, care au reusit sa atraga numai intelectualii si oamenii muncitori de prin Vaslui si aiurea, ei bine, datorita pozitiei geografice, la Constanta au mai ajuns si, hai sa le spunem, pegra socitatii. Datorita unui alt avantaj pe care Constanta il oferea, dar Bucurestiul si Clujul nu: portul.
      Portul care nu inseamna numai munca grea, inseamna pentru unii si bani usori si facuti repede. Cu tot ce presupune asta, te las sa dai frau liber imaginatiei.
      Pe scurt, mai usor cu Constanta pe scari, cred ca pentru multi dintre cei mentionati era o alternativa mult mai buna decat ramasul acasa.

      00
    • Am trăit ani de zile pe-afară, am luat rucsacul in spate si am batut Europa… nu ma „supără” nimeni, nu am „patriotism local”. Nu s-a înțeles asta din tot ce scriu pe-aici, ca ii fac proști in masă, pe toți românii?
      Crezi ca, daca treci 10cm granița, mai contează din ce parte a României ești?
      Italienii au o vorbă „Tutto il mondo e paese”, adică nu contează unde ești, contează cine ești.
      Românii hoți in Germania au transformat Germania in hoți?
      Nu nai dați vina pe „moldoveni” (generic), că nu ei sunt de vină.
      100 de imigranți violatori in Koln (vezi stirile de acum ceva ani) nu au tranformat orașul Koln in oras de violatori.
      Nu am nici un fel de patriotism, sau patriotism local. Pentru cine, pentru ce? Întâi sa dam o mătură în tara asta, sa lasam maneaua, sa nu mai murim in spitale, școlile sa arate ca noi tot timpul… si apoi mai vorbim daca ar trebui sa fiu patriot.

      00
  2. faci o greseala mare in a considera ca cei care protesteaza acum impotriva restrictiilor vor ca orasul lor sa fie si civilizat…NU
    – sunt aceia care arunca pe jos orice
    – sunt cei care care rad de aia care dau cu matura pe strada
    – sunt cei care fac misto de aia care stau cu ambalajul in mana pana gasesc un cos de gunoi
    – sunt cei care au ‘afaceri’ cu masini care iti iau desurile dupa o renovare si ti le arunca in rau.
    – sunt cei care vad cat de jegos e orasul, cum primarul nu face nimic si il voteaza pentru inca un mandat pentru ca le-a dat bani ca asistati social

    00
  3. Scris cu patos, actual si alert dar din pacate intr-un univers paralel cu cel al celor care au participat la protestele de zilele astea. In plus, un text care ar da migrene multora dintre participanti, obisnuiti cu textele scurte insotite de imagini, asa cum le stim din manualele ciclului primar.

    00
  4. Fiecare e liber sa protesteze pt ce vrea…. asta e frumusetea democratiei. Jandarmii sunt prosti si la protestele astea, ca la 10 august.

    00
    • Ba nu, doar reziștii frumoși și liberi (șic) au voie să protesteze. Săracii să stea draq acasă sau să meargă la munca aia a lor de căcat. Cine știe cu excel să iasă la protest, dar numai dacă strigă civilizat „muie pesede”.

      00
    • Sorinel, tu pari a fi un puiut de comunist.

      00
    • Ai dreptul sa protestezi cand simti la nivel de individ sa faci asta si crezi ca ai impotriva a ce.

      Nu cand te manipuleaza cineva in acest sens.
      Avem o radiografie a celor care au protestat? Cine sunt? Cu ce se ocupa?

      Eu si cei din bula mea, am auzit de proteste luni dimineata si ne-am intrebat toti cine plm sunt astia de au stat pana la 4 dimineata cand luni este zi lucratoare?

      Nu-mi imaginez ca cineva sa isi fi sacrificat noaptea ca a doua zi sa se duca la munca rupt si nu-mi imaginez ca cineva sa fi anuntat la serviciu ca nu vine luni ca a fost la protest?

      00
    • Vlad: Avem o radiografie a celor care au protestat? Cine sunt? Cu ce se ocupa?

      Desigur, ca sa protestezi, trebuie mai intai sa-ti faci un RMN si sa vii si cu rezultatul… bai, de unde iesiti ma, toti, intr-o zi de marti, asa de dimineata?

      E trist ca sunteti convinsi ca societatea trebuie sa functioneze dupa regulile voastre…

    • Vlad, e o prostie ce zici. Ce spui tu acum spuneau altii la oug 13 cum ca soros ii plateste, to 50 de lei de om,etc….the same shit….

      00
    • Vlad, ti a raspuns eftimie perfect in articol….

      00
    • @fluture
      Fiecare considera ca societatea trebuie sa functioneze asa cum cred ei insisi ca ar trebui sa functioneze societatea. Asta e normal. Zoso cred ca lucrurile ar trebui sa functioneze intr-un fel si critica niste chestii pe blog. Fiecare persoana care mai scrie aici sau comenteaza pe aici are o idee despre cum ar trebui sa functioneze societatea. Unele se suprapun sau se completeaza, altele nu.
      Daca nu-ti place cum functioneaza, poti incerca sa schimbi modul in care se intampla unele lucruri sau sa …. te muti in alta societate. Ambele moduri sunt valide, doar ca daca alegi prima varianta ai sa ajungi un pachet de nervi si n-ai sa traiesti suficient incat sa vezi schimbarile in practica chiar daca reusesti sa influentezi una-alta.

      00
    • Marius, nu-mi dau seama ce bolborosesti, dar in dorinta ta de a-mi explica lucruri intr-un mod impaciuitor, te duci in directia in care „daca un om vrea ca societatea sa fie condusa dictatorial, cu prezentarea radiografiei si CV-ului in orice interactiune sociala, atunci ar trebui sa-l ascultam si pe omul asta, ca poate are un punct de vedere valid”. Si Hitler avea un punct de vedere valid. Si chiar a fost validat. Si Ceausescu si altii.

    • Nu va inteleg de ce atata ura pe reguli.
      Hai sa facem un exercitiu de imaginație cum ar fi sa conduci fara reguli de circulatie?cu tot cu reguli e haotic dar fara ?
      Asa e si intr-o societate ca sa functioneze normal e nevoie de reguli altfel am trai ca in jungla.

      00
    • @Vlad, problema este că tu te consideri îndreptățit să hotărăști care trebuie să fie adevărul absolut pentru orice. Știi cum sună ce spui tu? ai voie să protestezi împotriva regulilor, împotriva legii, dacă sunt de acord cu agenda protestelor, dar dacă nu sunt e acord, cei care protestează nu au voie, că sunt reguli care trebuie respectate.
      Ori este ori nu este democrație. Într-o democrație, fiecare are voie să protesteze pentru ceea ce consideră el, pentru cum dorește să arate societatea. Ori are voie să protesteze fiecare, atunci este democrație, ori dacă este pe alese este tiranie. Indiferent că ne convine sau nu natura protestului.
      Însă cu protestele actuale îngrijorător (pentru guvern) nu este că au fost câteva mii, sute etc în funcție de oraș, ci cât de mare este gradul de acceptare a protestelor, câți oameni rezonează cu ceea ce cer unii participanți, chit că nu se duc și ei (încă) în stradă. Vom vedea ce se va mai întâmpla, însă da, fiecare are dreptul să protesteze. Asta înseamnă democrația.

      00
    • @Mirela, problema e ca nu ai înțeles ce am scris eu. Fiecare are dreptul sa protesteze, dar societatea poate valida sau nu acel protest, prin faptul ca trebuie sa vedem cine protestează și de ce, ca daca se aduna 1000 de bețivi și protestează despre drepturile femeii, scuza-ma dar nu pot sa ii iau in serios.

      Si pe mine ma afectează noile restricții și mi se par total absurde, dar nu am sa ma duc intre 1000 giani sa scandez cu ei, pentru ca diferența dintre mine și geani e ca eu înțeleg riscurile acestui virus și le știu pe propria piele, ei nu.

      00
  5. “Pune cârpa aia la gură și taci.” – e total gresit sa spui asta frate….. arafat si restul sunt oameni care au dat fail dupa fail….

    00
    • @Dan
      Poti sa explici cu suubiect si predicat cum au dat fail? Ca pana una-alta, eu vad ca Romania are o rata de mortalitate la Covid sub multe tari dezvoltate – Franta, Spania, Italia, UK, Suedia; suntem undeva la nivelul Elvetiei. Si stam bine si la rata de infectare, la fel, mult sub alte tari mult mai dezvoltate. Dar – cumva – tie asta ti se pare fail, probabil ca asa ai citit tu pe intenet sau ai auzit de la Antena 1.

      00
    • S-a demonstrat de 1 an ca a purta masca reduce volumul de virus pe care îl poți elimina prin strănut/tuse.
      Sa nu mai zic ca masca s-a dovedit a fi eficienta în prevenirea și altor probleme, cum ar fi spre exemplu gripele.

      Nivelul de igiena din România era oricum la pământ, poate dupa pandemia asta rămânem cu mecanismele astea dobândite în pandemie, de spălat mâinile mai des, de evitat sa ducem mana la gura și tot asa.

      Dar Dan încă trăiește în 2019 și urmărește emisiunea lui Gadea.

      00
    • Eu inca mai vad oameni care dau cate o flegma pe strada, sau isi sufla nasul pe strada. Bucuresti, nu alt oras. Bucuresti, crema tarii, capitala!
      Flegme si muci pe strada. In 2020.

    • Am vazut si dat masca jos, stanutat in palme, pusa masca la loc, apoi palmele pe caruciorul de cumparaturi.
      Bucuresti, 2021.

      00
  6. ¡Viva el Comandante Cristici!
    Multumim pentru sigla si pentru sfaturi. O sa incepem lupta de guerilla, ne vom da viata pentru cauza. Tu stai acasa, la tastatura, si mai rumega niste strategii marete.

    00
    • Fă ce vrei, iesi si la protestele astea, fa exact ce vrei. Nu e cacatul meu de oraș, e al tău.
      Articolul nu e impotriva protestelor, e pentru a arăta ca problemele cu adevărat importante nu contează.
      Se scria că prin toamna, odată cu cresterea numărului de vaccinati, se va mai relaxa treaba.
      Între timp, se vor curăța si orașele?
      Pentru ce va protesta românul, după pandemie? Va exista vreodată un protest pentru civilizație, să facă autoritățile curățenie în țară? (la propriu, sa dea cu mătura)
      Sa pun niste poze comparative Varna 2009-2017, Constanța 2009-2017? Varna, nu Nisa!

      00
  7. The enemy of my enemy is NOT my friend. Adicatelea nu sunt de acord cu masurile pompieristice de ingradire de libertati ca „poate” o sa fie mai bine. Dar kkatii aia care manifestau azi noapte ma dezgusta profund !

    00
  8. iesisera si la mine in sat aseara pe la 11. vreo 30 de insi, jumate copilasi cretini, jumate ratati.

    00
    • Si de ce cataloghezi copilasii ca fiind cretini?

      00
    • ai dreptate. sa iesi noaptea in grup si sa urli „jos masca” dupa care sa mergi acasa la parinti si bunici e dovada clara de inteligenta.

      00
    • Copii nu au discernamant, sunt usor influentabili, mai ales de catre parinti. Daca ai copii, imi este mila de ei, daca nu ai, recomand contraceptia pana la menopauza…

      00
    • Las’, ca scapa ei de „dictatura sanitara”. Cat timp vor fi liberi nu ii va mai obliga nimeni sa se spele pe maini

      00
    • Daca (o sa) am copii, cu siguranta o sa-i invat cu cati de i se scrie „copiii”.

      00
    • A fost un typo, stai linistita, nu te umfla in pene degeaba.

      00
    • Si nu mai incerca sa iti scuzi caracterul infect, este stiut faptul ca majoritatea copiilor copiaza adultii si mediul in care traiesc. Doar un om mizerabil poate cataloga niste copii nevinovati si lipsiti de discernamant ca fiind „cretini”. Mai esti si femeie pe deasupra.

      00
    • @xtz
      Ia zi tu matale, daca unu’ de 15 ani e cretin de-a dreptul – nu conteaza din ce motive, c-o fi avut tata alcoolic ce-l batea zilnic, c-o fi avut mama drogata – ar trebui sa-l numim geniu, doar ca sa te coafeze pe tine, ca vai, copilasii sunt influentabili, copiaza ce vad la parinti?

      In primul rand, aia se intampla pana-n anii adolescentei. Iar ceva ma face sa cred ca la protest n-au iesit aia pre-adolescenti sa urle „jos dictatura sanitara”, stii ce zic? Dar na, a trebuit sa sari tu ca rata la muci.

      00
    • @sabotor, stimabila Anda a scris cuvantul „copilasi”, iar tu vorbesti despre adolescenti de 15 ani. As zice ceva legat de analfabetism functional la tine dar a devenit prea cliseic.

      00
    • Normal ca ma refeream la adolescenti, ca doar nu ies copiii de 8-10 ani noaptea la 11 sa urle pe strazi. Dar ok, iti accept scuzele de data asta. Pari un tip ok, dar te strica anturajul.

      00
    • @xtz
      Boss, sincer, nu-ti trebuie mai mult de 2 neuroni sa intelegi comentariul Andei si faptul ca prin „copilasi” nu s-a referit la copii de 5 ani. Daca tu prin „copilasi” ai inteles copii sub 10 ani, iti sugerez sa citesti comentariul tau cu referire la analfabetismul functional, ca esti text-book case.

      00
    • *daca tu – in contextul asta – prin “copilasi” ai inteles copii sub 10 ani

      00
    • @Sabotor, deci la protestele din 10 August nu au fost o gramada de parinti impreuna cu copiii sa protesteze, nu?

      00
    • @xtz
      repet – in contextul asta, tu prin copilasi ai inteles copii de 5 ani? Si tot tu zici de analfabetism functional?

      Las-o si n-o mai da de gard atata.

      00
  9. Oare cati interlopi or fi printre manifestanti, nervosi ca restrictiile le strica afacerile? Profitul maxim se face noaptea.

    00
    • aia ma gandeam si eu. din ce arata pe la tv, in afara de aia dusi cu pluta, numai moace super dubioase.

      00
    • plm….tu chiar crezi ca „mafia” e deranjata de deciziile astea?!?! chiar ai impresia ca toata lumea se retrage la nani la ora 20 si ca „organele vigilente” chiar vegheaza asupra linistii poporului!??!

      plm….mai lasa filmele si mai iesi in lume

      00
  10. las-o-n sange pe asta cu razboiul si cu inamicul comun identificat doar de aia „luminati”
    virusul n-a fost niciodata inamicul comun, a fost doar un pretext pentru un joc de glezne si la cate articole anticomuniste ai, ma mir ca inca mai poti sustine aceasta „descurcheala” generala.
    masurile sunt idioate, mai sunt respectate in totalitte doar de omana de oameni si cam atat

    00
    • Rezultatele se vad la ATI.

      00
    • du-te ma-n plm cu ATI-ul tau…ai acelasi numar de paturi si de oameni acolo ca acum 1 an, ai fix acelasi procent de morti acolo: 80% peste 60 ani, conform dateleor zilnice aptoape toti aveau comorbiditati si tu bagi acelasi text obosit.
      pe cuvantul tau ca tu esti convins ca in ATI nu se mai moare decat de Covid, ca acolo nu mai exista nozocomiale si malpraxis….nimic altceva decat covid de care te protejezi cu o hartie…pastele ma-sii

      00
    • Corect! Hai sa nu mai respectam nimic, sa ajunga si mai multi la ATI unde oamenii sunt bagati cu forta sa moara de nozocomiale, cand oricum nu mai sunt locuri. Sau oricum sunt cu comorbiditati, sau de fapt nici nu mor de COVID, doar genereaza cheltuieli de la buget, cine plm i-a pus sa aibe comorbiditati, da-i in plm!

      00
    • bai rasta, daca ai niste masuri pe care nu le respecta nimeni: ca ies din localitate cu hartie, ca stau la carciuma tot 10 insi la aceiasi masa ca asta e cum vreau, ca-mi inventez motive si merg cu un flacon gol de medicamente in buzunar, ca in dom’ ministru merge fara masca exact ca si altii, ca ma obligi sa ma aglomerez in magazin ca plm..termin programul la 17 si nu am timp sa ajung la cumparaturi si nici nu pot trai doar cu pizza comandata, ca ma imbolnavesc si fac covid…asta nu inseamna ca lupt impotriva virusului. inseamna doar ca ma „descurc” si asta urasca la idiotii pe care i-am votat si care sunt la guvern acum: ma obliga sa ma „descurc” exact cum se descurcau ai mei acum 30 ani.

      plm…lasa o singura masura si restul recomandari si gata.

      00
    • Nu sunt nici eu multumit de masurile luate de autoritati, sunt clar masuri luate la disperare, exasperare si care pana la urma, cu ajutorul agendelor politice ale unora care vor sa profite creascand ura fata de puterea actuala, vor face mai mult rau decat bine.
      Dar in masura in care nu se respecta masurile de obligativitate, cum ar fi respectate recomandarile?
      Hai sa protestam importiva masurilor purtand masca si/(macar)sau respectand distantierea, nu zbierand cu stropi cand sunt zeci de persoane la o mica distanta, cu riscul de a inrautati considerabil evolutia pandemiei.
      Bine, as astepta multe de la multimea de pe strazi sa inteleaga acest rationament.

      00
    • @Attila, boss eu te cred ca ai impresia ca esti super destept, dar nu strica din cand in cand sa mai verifici informatiile pe care le spui cu atata siguranta. In valul anterior maximul la ATI a fost pe la 1200 si 10.000 de cazuri. Acum avem 1400 la 6000 de cazuri. Deci ori tura trecuta vreo 200 de paturi stateau goale (prin rotatie), ori situatia e mai rea acum, chit ca s-a suplimentat nr de paturi de la ATI

      00
    • ori fiecare da cu cifrele dupa cum ii convine: daca vrea alegeri, daca vrea panica, daca vrea explicatii

      plm…hai sa facem un pariu: intr-o luna vor scadea cifrele astea ca sa nu fie nevoiti sa impuna masuri mai drastice de sarbatori..si apoi vor creste, tot din pix, ca sa le impuna dupa.

      00
    • @rasta: e o chestie de psihologie: pune un numar mare de reguli si le vor respecta putini…pune un numar mai mic si le vor respecta mai multi

      fapt istoric: crezi ca evreii au fost idioti cand au scris doar 10 porunci?!… nu gaseau mai multe?!?!

      00
    • Si in acelasi timp in Spania viata revine la normal incet incet….

      00
    • @Adi: boala nu este mai rea acum, însă mult mai mulți oameni se testează și se tratează singuri. În valul 1 și 2 oamenii anunțau imediat DSP-ul, acum se testează singuri și dacă nu au simptome grave, nu anunță pe nimeni că au virusul. Clar avem mult mai mulți infectați acum și probabil că am avut mereu, că nu s-a testat masiv la noi, aleatoriu etc. Sunt țări mici care testau jum de milion de oameni pe zi, sau sute de mii, la noi au fost mereu puține teste. Mai sunt și cei stabiliți în străinătate care pot veni acum dacă au două doze de vaccin, fără să se testeze. Și au venit mulți în vizită acasă, aducând tulpini noi. De când s-a dat liber la intrat în țară pe baza celor două doze de vaccin, a crescut numărul de cazuri și era și logic să se întâmple. Cei 6000 nu reflectă realitatea, cu siguranță sunt mult mai mulți infectați dar nu se mai anunță, unii de frică să nu fie băgați în spitale și să pățească pe acolo ceva grav și asta se datorează exclusiv modului în care s-a gestionat pandemia, a protocoalelor, a incendiilor din spitale, a tot ceea ce știm cu toți că avem informațiile prezentate de altfel peste tot. Cred că mulți s-au infectat și în drum spre centrele de vaccinare, sau mulți vor fi când va veni echipa la ei în sat – satele unde până acum nu a pătruns covidul, comunitățile izolate, dar se rezolvă. Sper ca toți cei care vor merge să vaccineze oamenii prin sate izolate să fie testați înainte și să aibă toate măsurile de prevenție, plus să o facă pe cât posibil în aer liber, că altfel probabil că vor aduce mai multă boală pe unde se duc, dacă nu au adus deja.

      00
  11. M am uitat cine prostesta aseara in iasi pe niste liveuri… media de varsta 20 ani maxim… figuri, smecherasi cu bmwuri fumand pe langa masini, ceva studenti, glume, hahauri, claxoane la impresie.

    Hai ca o sa fie luati in serios.

    00
  12. Încearcă sa aplici textul „protestului” din 10 august 2018.

    00
    • merge si la protestele din 2017, cu mentiunea ca aia de atunci am fost si mai prosti, ca protestam jn frig

      00
    • In 10 august murea lumea in spitale pentru ceva dovedit ca omoara? „Protestele” de acum sunt pentru ceva care omoară oameni in spitale. E ca si cum ai „protesta” ca vrei sa eliberezi criminali.
      In concluzie, textul poate fi aplicat perfect mitingurilor PSD, ca ăia vor eliberarea criminalilor.
      „Pentru eliberarea pușcăriilor protestati, sa dați cu mătura prin Brăila nu sunteți în stare”… poftim, l-am adaptat.

      00
    • in august ca si in februarie, lumea murea in spitale…si lumea moare in spitalele romanesti de cand exista ele.

      faptul ca tu ai uitat de colectiv, de bebelusii aia arsi, de ailaltii morti ca a stat unu’ cu vaccinurile in masina ca un alt manager a zis ca nu-l mai asteapta pe primul sa vina din cursa (aia de la Pitesti) nu inseamna ca lumea a inceput sa moara doar de la covid in spitale

      00
  13. I see Cristici, I puke.

    Domnule Cristici, ce legătura are gunoiul sau nu știu ce porcărie de prin orașe cu protestele?
    “Whataboutism at its best”…

    00
    • Ce e mai grav, virusul ăsta, care are abia un an, sau jegul și gunoiul, care e de 20 de ani?
      Nu e „whataboutism”, e realism.

      00
  14. Să măture cineva voluntar în parc?
    Ha! Cei mai mulți nu-s în stare să facă un pic de curățenie în fața blocului. Sunt o grămadă de vile locuite de oameni „cu pretenții” care au boscheții de juma’ de metru pe lângă gard. Dar na, e mai ușor să urli prin oraș la 2 noaptea. Chiar mă întrebam, din moment ce protestele se termină abia spre dimineață, ăștia n-au servici?

    00
  15. cineva se transforma din cocon in fluture.

    00
  16. Cat am mai ras la articolul asta.

    Ce au protestele cu jegul?

    Cat despre curatenie, da, trebuie facuta de primarie. Asa e si pe dincolo.
    Dar mai sunt doua aspecte:
    – amenzi
    – stigma sociala

    00
    • Adevarul e ca e foarte amuzanta poza aia cu scoala din Braila. E ce ne-am dorit, intr-o tara europeana, intr-unul din putinele orase importante la Dunare pe care le avem: lipsa de curent electric, si scoli ca in pozele alea. Amuzant rau!

      Ce au protestele cu jegul: as lua la bani marunti trei protestatari din astia sa-i intreb exact cu ce ii dereanjeaza sitatia, de ce protesteaza. Ce exact n-au, acum, azi, in conditiile de restrictii? Nu prea pareau oameni cu copii acasa, aia din piete. So, ce exact le lipseste? Cand e plin de cacat in jurul lor, de 20-30 de ani, asta nu-i deranjeaza? (am sa ma apuc sa pozez iar Academia Catavencu de acum 15-20 de ani, au ei niste rubrici „Nașpa turism”)
      Apropo, cate amenzi s-au dat in Romania pentru ca s-au adunat oamenii mai multi intr-un apartament? La 20 de milioane populatie, cate amenzi sunt date pentru „adunari neautorizate”? Ai chef de „bautura si femei”, fa stoc la tine acasa, cheama femeile sa vina la tine pana la ora X, si fa ce vrei tu. Umbla garda din usa in usa? Protestatarule, CE N-AI!?
      Spune-mi de astia, ce n-au? Un clip simplu, de la Braila (editat de protestatar insusi, cu muzica): https://www.tiktok.com/@denismarianz/video/6945135987311774981

      00
  17. Nu am auzit de protestul ,,A căzut acoperișul de la școală în capul elevilor,,
    Nu am auzit de protestul ,,Mi-a murit copilul în spital din neglijență și indiferență,,
    Nu am auzit de protestul ,,Nu avem canalizare, dar primarul are Range Rover,,
    Nu am auzit de protestul ,,O lepră beată mi-a omărăt mama pe trecerea de pietoni și a luat cu suspendare,,
    Nu am auzit de protestul,, Un judecător și o echipă de sudeji m-au lăsat fără casă,,
    Concluzie logică, totul merge ca uns, practic mai rezolvăm cu restricțiile astea absurde și ne pregătim de o migrație masivă a elvețienilor în Romănia.

    00
  18. Multumesc!
    Poate trebuia sa incepi cu finalul. De fapt mai bine, ar trebui sa incepi fiecare articol cu finalul de la asta. Poate pricepe cineva ceva. Cred ca Vali avea treaba aia cu 5 oameni.

    00
  19. @Cristici, bun articol, trece si Brasovul aici, o fi frumos orasul dar sunt destule jeguri care arunca jegul pe jos, e noroi si praf pe strazi, trotuare sparte, sptii verzi pline de cacat de caine, se circula cu 100 km/h in oras etc.

    Apropos, stie cineva adresa sefului Politiei rutiere din Brasov? sa merg si eu la 4 dimineata, sa-i claxonez sub geam, cum m-au claxonat pe mine cocalarii cu BMW-uri, cu politia dupa ei.

    00
  20. @Cristici
    Incearca sa urmaresti ultimul video Recorder,ala cu poluarea pe care o fac suedejii la Sintesti.Pe la jumatatea filmului o sa vezi zeci de mii de tone de gunoi aruncate la trei metri de gardurile caselor,pe camp.Romania nu se va mai face bine niciodata in privinta jegului,dacat eventual cu ajutorul unui coios/dictator/nebun/etc.,asa cum a fost Ceausescu.Nu-i duc dorul,nu l-am iubit,nu sunt nostalgic,dar tin minte foarte bine ca atunci pe acele terenuri unde sunt astazi zeci de mii de tone de gunoi,era porumb,grau si rapita.Suntem neam de putori,care au nevoie neaparat de cineva sa stea tot timpul cu biciul si cu ghioaga sa ne educe.De bunavoie nu facem nimic niciodata.

    00
  21. Cristi, asa imi povestea si bunica. Intai a fost razboiul. Le-au bombardat casele si scoala. Faceau orele prin casele altor oameni din sat. Apoi a mai fost si epidemia de tifos (si alte boli pentru care acum avem solutii). Seceta. Foamete. Saracie. Abuzuri, furturi, crime ale comunistilor. Deportari. Iar saracie. Iar foamete.
    Deci DA, acum doar ne alintam.
    Asta nu inseamna ca trebuie sa fim de acord cu tot ce zice si ce face guvernul.

    Insa celor care au trait acele vremuri le-ar fi cel putin sila de cei ce urla „libertate” pentru ca nu mai pot face chefuri cu manele sau nu se mai pot muta de pe un picior pe altul in club.

    00
  22. Dar nu va intrebati de ce e lumea saturata ? Ce grav ca sunt demonstratii…. Nu va intrebati de lipsa de viziune a guvernului, decizii pompieristice, masuri negandite, nu se vede malul, unii o duc bine, altii mor de foame. Nimeni nu sta sa faca o analiza. Singura analiza: cine iasa in strada si ce se striga: xenofobie, nationalism, etc… aia e cel mai important !

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Ultimele articole

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile