Problemele blogurilor înscrise la secţiunea IT la Roblogfest

blog7Am pornit cu roua în picioare să jurizez la secţiunea IT la Roblogfest. Am citit câte 2-3 articole de pe fiecare blog înscris şi am notat.

Tema de rahat

N-am văzut atâtea teme pe fundal alb de ceva vreme. Toate pe alb, toate cu thumburi, toate pe 2 sau 3 coloane, toate la fel. Nici un pic de originalitate la majoritatea, temele default, aruncate nişte bannere pe unde se poate, puse câte 20 de related posts pe homepage, aranjate prost şi gata, hai să facem bani!

Conţinutul vechi

Ce rost are să te înscrii dacă publici pe blog articole din când în când? Ok, nu e scopul tau principal blogul, dar atunci de ce să îl mai inscrii intr-un concurs unde se jurizează si prospeţimea informaţiilor? Ca să ce?

Citarea surselor

Toată lumea ia din toate părţile şi foarte puţini creditează sursa. Şi apoi se intreabă de ce sunt mici, de ce nu cresc, de ce nu primesc nimic la test. Răspunsul e simplu: nimănui nu îi plac hoţii.

Continutul subţire şi lipsa opiniei

Aici doare cel mai tare. Majoritatea rebloghează chestii de pe blogurile mari de tech, e ştiut asta, dar puţini au bunul simţ să ofere o opinie personală sau să incerce să se gândească ce aplicabilitate are ştirea respectivă pentru publicul său potenţial. Neah. Mai bine traducem d-amboulea tot ce prindem, să avem conţinut mult.

Plus, nimeni nu a studiat concurenţa. Puţini au o nişa declarată şi se ţin de ea. Puţini se uită la ce scriu alţii şi incearcă să găsească o abordare originală.

Final

Am dat multe note de 1. Am sancţionat incoerentă, stupiditatea, prostia, usability, “una spunem, alta facem” şi nesimţirea.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

17 comentarii

 1. Probabil sunt incepatori. Probabil, au anumite interese si arunca pe blog un articol vechi, scris in scarba. Important este sa fie publicat, nu? E destul de nasol cand cineva isi pierde interesul pt calitate. Asta se intampla la scara mult mai mare, in toata tara. Asadar, nu-i condamn, au avut influente negative.

  00
 2. De ce in ultima vreme toti bloggerii scriu despre… blogging?

  00
 3. La naiba ! Si eu am tema pe fundal alb. 🙂
  Dar ai dreptate cumva. Opusul cred ca e nwradu.ro. 🙂

  00
 4. pai acum se poarta blogul cum se purta dupa ’89 salopeta de blugi. nu conta cum iti vine, salopeta sa fie!

  00
 5. Ce rău ești…
  🙂

  00
 6. @Zoso: interesant raspuns. M-ai lamurit

  00
 7. De asta n-am inscris mobbi.ro acolo. Am cam tras chiulul pe el in lipsa de timp si mi s-a parut aiurea sa inscriu un blog pe care scriu rar in aceasta perioada.

  00
 8. @zoso: am scris un comentariu ceva mai devreme, dar vad ca nu a aparut. Nu stiu daca ai avut ceva probleme cu site-ul, asa ca il scriu din nou.

  Ce ma nelamureste/nemultumeste pe mine in ceea ce priveste sectiunea de IT din Roblogfest este faptul ca, din punctul meu de vedere, ar trebui create subsectiuni. IT e al naibii de mare, si inca nu m-am lamurit daca un blog de IT ar trebui sa se numeasca asa pentru ca isi copie si traduce stiri de pe site-urile mari, sau anunta de fiecare data cand apare un nou telefon mobil, sau un nou virus/troian etc. Sau posteaza tutoriale si hint-uri, sau opinii proprii despre produsele IT.

  Am observat ca sunt incluse la IT toate chestiile de mai sus. Dar faptul ca un gigel imi traduce ce apare pe techcrunch nu ma incalzeste cu nimic, si nici nu ma face sa revin pe blogul lui. Si nici unul care ma anunta in 10 posturi pe zi ca au aparut 15 virusi, dintre care 10 sunt letali iar al 11-lea iti da gripa…

  00
  • @m4nt13: poti judeca calitatea informaţiilor şi fără să fie pe subcategorii. da, am sancţionat şi traducerile nesemnalizate, si furtul şi alte minuni.

 9. @zoso: atunci… felicitari! Abia astept sa vad rezultatul final.

  Calitatea o poti judeca, intr-adevar, fara subcategorii. Numai ca, din punctul meu de vedere (e al meu si nu incerc sa-l impun nimanui 🙂 )
  un blog ca fitzuici.wordpress.com nu are ce cauta alaturi de gadgeteer si de nosql.mypopescu.com. Sunt trei bloguri care abordeaza trei teme total diferite. La asta ma refeream cand scriam de subcategorii.

  Salutari!

  00
 10. @zoso: am inceput sa folosesc More tot mai mult. Imi place structura doar pe baza de excerpt (sau cum ai aici acum), dar adevarul este ca multe articole nu sunt interesante din primul paragraf si atunci prefer sa le „tai” eu acolo unde consider ca macar am facut un pic curios cititorul.

  Aceeasi idee e si pe blog, de unde si lungimea variabila a posturilor inainte de More.

  00
 11. Interesante blogurile de acolo, unii s-au inscris chiar si cu 2, misto. Surse, come on, este acolo un blog la care nu am vazut niciodata surse desi publicau informatii luate de pe site-urile din afara.
  Continut vechi? Pentru romani stirile de 3 – 4 zile inca sunt noi, asa suntem invatati de la ziare.
  Aspectul poate conteaza mai putin cand informatia e de calitate.

  00

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube