press bug

Nu ştiu dacă ar trebui să tolerăm, dar se pare că ne-am făcut un obicei în a trece peste neprofesionalismul şi prostia jurnaliştilor muzicali. Elocvenţa, cunoştinţele, crezul jurnalistic dispar atunci când nu e vorba de Andre, Blondy sau alte trupa care ung „ziariştii” să scrie de bine. Ca webmaster al unor situri muzicale, m-am lovit des de aceşti oameni veniţi cine ştie de unde să scrie despre muzică.
Ultima întâmplare de acest gen s-a petrecut weekendul trecut la Arad, unde BUG Mafia a întampinat niscaiva probleme cu organizatorii vizavi de limbajul folosit în prestaţia trupei (link1, link2).
Nu mă erijez în apărătorul trupei în rândurile care vor urma, dar din ce am citit mai sus nu rezultă decât o crasă prostie din partea organizatorilor şi a jurnalistului respectiv. Intâi de toate, BUG Mafia nu cântă dance, când angajezi o asemenea trupă se presupune că ştii ce cantă trupa. E o logica simplă, bazată pe bun simţ. Apoi, ce caută copii la un festival de bere? Seara? Copiii pot bea bere dar nu pot asculta muzică „trivială”?
Sunt curios dacă jurnalistul respectiv a auzit cele descrise în articol la concertul de la Arad sau la „manifestaţia” lui Păunescu. Pentru că nu cred că o trupă îşi permite să facă o asemenea afirmaţie fără să fie linşaţi. In istoria muzici, nici o trupa nu a făcut asta. Dar nu e prima oară când scribi de 2lei inventează fapte.
Cum să nu le dedice BUG piese ca „Unii sug pla” ?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

1 comentariu

  1. incompetenti tare jurnalisti … in unu din link-uri stadionul se chema „ACU” in celalalt „Vagonul” nici ei nu mai stiau cum se cheama

    00