Mi-e silă mie să mai spun cum se plânge presa că nu face bani, că bla bla bla. La fel de silă mi-e și de Poliția Rutieră, care se dă cu fundul, că cap nu are, de pământ că românii nu vor să respecte regulile de circulație și alte minuni.
Vreau să vă arat cum lucrează entitățile astea două în a-și săpa singure o groapă comună.
Are loc un accident nasol undeva. Am făcut două screenshoturi la două știri, de la două unități de presă care se pretind onorabile, și le voi folosi.
Libertatea promite să ne spună cum s-a produs tragedia, ceea ce sună bine. Din text aflăm că s-a produs pentru că a pierdut controlul volanului. Mihai Toma de la Libertatea are un IQ pozitiv, sunt sigur de asta, și sunt sigur și că are o părere bună despre el și munca lui, de aia nu vreau să îl jignesc, așa cum face el cu cititorii ziarului, explicându-i că e prost. De ce a pierdut controlul, prostule?!!?! Că ăla e motivul pe care îl căutăm, ce l-a făcut să piardă controlul volanului. Geezus fuck.
Și a citit două ziare locale, dar a dat link doar către ăla de unde nu a furat pozele. Școala Tolontan, creier puțin, linkuri la fel.
Imbecila știre din Libertatea nu spune că ăia erau o familie. Irelevant după mintea reporterului.
Marilena Iordache de la ProTV e mai isteață. O dă din prima cu “nu știm cum s-a produs”, ceea ce e corect. Vârstele victimelor diferă, dar ale copiilor sunt aceleași. Ar fi aiurea să fie alt accident.
Și aici începe această ediție a Festivalul Imbecilității Poliția Rutieră, că aici voiam să ajung, pentru că nivelul presei române îl știam.
Era important să aflăm că s-a deschis dosar penal. Asta ne interesa, după mintea Poliției Rutiere.
Nu ne interesa dacă purtau centură. Și ăia din spate. Ce încercați să faceți de 20 de ani, bă capete de cretă? Să convingeți lumea să poarte centura? De ce rahat nu spuneți la fiecare accident detaliul ăsta, capete de cretă?! DE CE?!
De asemenea, marca mașinii și anul. Atât. Nu starea, că nu vă puteți pronunța voi pe tema asta, dar e important.
Avea airbaguri? S-au declanșat?
Nu îmi spuneți că ați deschis dosar. De ce ratați o ocazie incredibilă de a atrage atenția asupra purtatului centurii și siguranței rutiere?! De ce? Că nu vă duce mintea și că sunteți denumiți pe bună dreptate capete de cretă? Că nu vă duce mintea decât la stat cu radarul în boscheți și cam la asta se reduce prevenția rutieră după mintea voastră?
Concluzia: am citit știrea în două locuri și nu am aflat nimic util. Au murit 2 oameni. Nasol. La ce-mi folosește asta? Știam că șoferii de PH sunt praf, știe asta toată lumea care a tranzitat județul ăla. Ce-au mai plâns cu muci acum doi ani, când li s-au închis alea patru ocazii de a fi cretini și li s-a făcut un bine, dar ce ușor le e acum…
Dacă ești jurnalist pe rutieră, nu te simți jignit. Pune întrebări mai bune data viitoare.
O presupunere simplă era posibilă.
Eram din păcate în spate, probabil cam la 15 min după accident. Era cred la intersecția cu drumul spre Schela.
Posibil să fi încercat cineva să intre prea agresiv pe DN1 de pe drumul ăla iar ei să se fi speriat și să fi tras de volan. Ghinionul a făcut să fie un stâlp acolo. Dacă nu era, se duceau pe câmp și aveau șanse un pic mai mari.
Poliția rutieră găsea sigur martori, dar nu i-a interesat. Știi povestea de la noi, că tot ziceai de autorul moral. Dacă nu s-au lovit, nu există.
Eu te bănuiesc că ești venit din viitor, aici încă mai încetinesc 3.765.873 de mașini pe an, ca să vadă mireasa sau mortul. Dacă mai e și întins pe jos, viteza scade aproape de 0, să vadă cel mai bine sânge și creier, să aibă despre ce discuta o săptămână.
joi cred, pe dn1 in otopeni, sensul spre ploiesti. era rasturnat pe o parte un clio negru. 2 ambulante, 2 tulumbe de pompieri, 3 sau 4 polo-uri, the whole nine yards. o banda jumate blocata se trecea greu.
eu veneam pe partea cealalta, separatoare de sens, tot tacamul. pana in dreptul „actiunii” acelasi codalau de ziceai ca se da aghiazma gratis. what the fuck?
Cel mai bun articol pe ziua de azi. Și pe mine m-or secat ăștia de la Libertatea. Nu-i mai urmăresc de ceva vreme pentru că nu știu angaja jurnaliști cu creier.
Daca tot ne pangem de presa, eu unul nu mai pot cu epitetele aruncate gratuit, zici ca e compunere cu numar minim de randuri.
„Martorii au incercat disperati sa ii ajute”. Sa mori tu ca erau disperati… era greu sa scrie doar „Martorii au incercat sa ii ajute”? Era musai sa scrie „disperati”?
Alti martori disperati cautau pe camp telefoanele sau portofelele victimelor…
Traume de la compuneri, nu poți să lași propoziția așa seacă că iei notă mică. Plus că dă bine, e mai emoționant, poate merg share-urile mai ok. Cine știe ce e în capul lor.
Problema la cei din presa este ca ei vor sa fie primii care postează știrea și din aceasta cauza numai cauta sa afle cât mai multe detalii, direct postează ce spun alții.
Oameni buni, mie mi se face frica când, într-un cotidian național, citesc propoziții care incep direct cu conjuncții de coordonare (însă…). Lumea citește și o ia de buna, vezi”decat”…
pe termen lung, e înspăimântător… Limbajul, vocabularul modelează gândirea: încotro mergem?
Este că nu te-ai gândit că stâlpul și-a pierdut echilibrul și a intrat în mașină?
Libertatea si ProTV… Nu se poate!
Vorbim despre ziarul care a lansat celebra rubrică „fata de la pagina 5” și despre televiziunea und a lucrat ani buni consulul general al României în Africa de Sud, excelența-sa dl. Andrei Zaharescu ?! Păi, astea sunt catedrale ale jurnalismului, adevărate standarde profesionale! Pur și simplu, nu se poate!
Libertatea și-a cam schimbat orientarea de niște ani, dacă-mi aduc bine aminte odată cu venirea lui Tolontan. S-a dus accentul pe fata de la pagina 5 si monden.
Mă miră că n-ai zis nimic de maneliștii promovați de ProTV.
@Cristian
Da, Libertatea a renunțat la panarame, dar publicația nu au evoluat deloc la capitolul stilistică: angajații lor scriu cum vorbesc și vorbesc cum gândesc…
Cât despre rolul ProTV în promovarea maneliștilor, acesta este deja un subiect de notorietate. Dar poate că ar fi trebuit să menționez cum ProTV a contribuit, prin știrile sportive cu și despre Becali, la transformarea ciobanului în politician. Sau de faptul că giuvaerul din vitrina ProTv, Andreea Esca, întreține confuzia în jurul propriilor studii în domeniu: se prezintă ca absolventă de jurnalism a Universității din București, când ea de fapt a dat doar licența la UB după ce a terminat Școala Superioare de Jurnalistică din București (facultate privată care s-a desființat de mult), unde – ce să vezi! – a făcut doar cursuri de presă scrisă…
@Cristi
erata: „…publicatia nu a evoluat…” (ptiu, ca m-am molipsit si eu!)
„Vârstele victimelor diferă, dar ale copiilor sunt aceleași”
scoala de jurnalism [insert name here].
Nu inteleg treaba asta cu stirile de la accidente. In Romania sunt zeci/sute de accidente zilnic, unele apar la Tv altele nu. E unul Buga la ProTV, baga pe post toate accidentele din Dambovita, de parca nu s-ar intampla altceva in judet. O stire despre un accident, pe un post national, de cele mai multe orie ste o non-stire. Au murit unii la Satu mare. asa si? imi influenteaza mie viata cu ceva? castig ceva? pierd ceva? invat ceva? o sa merg eu mai incet ca depasit unul viteza pe E85, a triplat, si apoi s-a dat cu rotile in sus?
Chiar asa, pentru voi ce plus valoare aduce o stire cu un accident?
astept cu nerabdare momentul cand reporterii nu o sa se mai duca precum proastele sa il intrebe pe criminal „va pare rau?” dupa ce omoara pe careva si iese pe usa politiei cand e dus in arest.
nici cu clasicul „Cum comentati?” aruncat catre politicieni nu mi-e rusine
Nu stiu de ce am impresia ca masina implicata in accident avea numere de Brașov. Poate gresesc. Imi place insa concluzia. Prahovenii sunt soferi prosti. Ce concluzie ar trebui sa trag cand intr-o dimineata superba am vazut in zona centrala a Brasovului, pe pista de biciclete, o tipa mergind cu bicicleta pe contrasens ????
nu nega realitatea. nu căuta scuze.