Polițiștii sunt angajați pentru “asta”

Mă gândeam la ceva. Abordarea de până acum a fost “ești angajatul meu”, ceea ce e adevărat și nu în același timp. Abordarea de care avem nevoie este “tu ești angajat să oprești asta”. Ești angajat să aplici legea. Ești angajat să oprești infracțiunile. De aia iei salariul ăla pe care îl iei.

Nu îți convine? E prea mic? E prea mare riscul? Pleacă și lasă-i pe alții. Dacă pleacă destui, nu mai are cine să apere politicienii și se vor apuca să dea legi mai bune, și pentru cetățeni, și pentru polițiști.

De asta Poliția nu e respectată. De asta oamenii se uită cu silă la polițiști pe stradă. Și nu doar la polițiști, se uită așa la orice om pe care îl plătești să îți facă o treabă și el nu face. De asta lumea se întreabă, când văd știrile astea cu razii de succes, de ce oamenii ăștia nu sunt zi de zi pe străzi.

Livadariu zice bine aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

38 comentarii

  1. NOU
    #1

    Foarte bună observația.
    Măi Este una, care, pe mine mă scoate din sărite: primarii sau ăștia cu funcții mari care vorbesc despre proiectele lor la persoana întâi singular… „Fac asta sau am nevoie de aia, sau trebuie să cumpăr nu știu ce”
    Nu îl uit pe jegul ăla de Oprescu când spunea în fața camerei de filmat:” în momentul ăsta am nevoie de o sută de tramvaie noi , ” fmm

    00
  2. Și cine să imprime o astfel de abordare?
    Colegii de pahar ai d-lui Pian?

    00
    • Ai scris gresit Mototolea, ca asa-l chema pe individ in buletin, asta daca avea.

      00
    • NOU
      #5

      @Vali: cum ar fi ca noi sa imprimam o astfel de abordare prin lucruri „marunte” …
      va dau eu cateva exemple personale:

      1. weekendul trecut am pozat pe A2 o masina depasind coloana pe banda de urgenta, am sunat la 112, am raportat … la fetesti, la statiile de taxare, masina era trasa pe dreapta de politie, eu m am oprit, am spus ca eu am raportat, le am aratat poza, le am trimis o pe whatsapp si mail

      2. asa zisa politie locala Sector 4 mi a dat o avertizare ca am parcat aiurea si sa vin la sediu … am fost la sediu si am depus sesizare pentru ca a) agentul constatator nu stie sa scire (era plina de greseli hartia aia roz) b) agentul constatator nu stie sa se orienteze in spatiu (era trecut un numar de imobil care se afla la 2 km distanta) c) am demonstart cu poze ca s-au dat locuri de paracare pentru smecheri direct pe trotoare si ca d) am cerere depusa de 3 ani pentru un loc de parcare fiind mereu cu taxele la zi

      3. am raportat nerespecatrea regulilor de intrare intr un supermarket mare din sectorul 6, unde se intra lejer fara masca, fara nici o regula etc …

      da, necesita timp, nervi, etc dar daca toata lumea ar face asta, politistii, functionarii publici, particularii, etc ar fi nevoiti sa incapa sa te respecte incetul cu incetul pentru ca se tot aduna sesizarile astea care la un moment dat le vor exploda fix in fata si e nasol cu amenzi, pierdut functie sau job, etc …

      00
    • @vlad_tiran, tu parcasei corect sau nu, ca n-am inteles pana la urma

      00
    • NOU
      #7

      @maxp
      Conform legislatiei rutiere: NU!

      Conform celor constatat de “agent”: DA, pentru ca se anulau ineptiile scrise in constatare

      *de exemplu ca parcasem la sub 25 de metri de coltul intersectiei (sunt peste 75 de metri ca I am masurat special plus ca tembelii au poza care arata clar sunt mult mai mult de 25 de metri fiind aproape 3 stalpi de iluminat intre intersectie si masina mea adica 30+30+30 metri), am parcat sub semnul de parcare interzisa (nu exista pe toata bucata aia nici un fel de semn sau marcaj) si in dreptul imobilului cu numarul 100 sa zicem cand numarul 100 este la doua intersectii mai incolo

      Situatia fiind asa:

      – am parcat masina pe un bulevard unde toti parcheaza in “spic” pe partea carosabila, cum ar veni pe banda 1 dar se parcheaza asa pentru ca raman in continuare 2 benzi accesibile (asta nu inseamna ca este legal, acolo nefiind semnalizata nici un fel de parcare prin marcaje sau indicatoare … este pur si simplu banda 1 care este mai lata decat banda 2 astfel se creaza senzatia ca e legal sa parchezi … dar nu este)

      – politia locala imparte amenzi/avertizari doar celor care sunt sub 25 de metri fara de coltul intersectiei (ceilalti sunt lasati in pace chiar daca sunt ilegali toti)

      – pe colul celalalt al intersectiei, sunt parcate masini pana in trecerea de pietoni, incalcand regula celor 25 de metri doar pentru ca niste smecheri au avut pile sa li se accorde niste locuri de parcare de resedinta fix acolo …

      mai pe scurt, nu m a deranjat ca m au “altoit” ci pentru faptul ca m au altoit “discriminatoriu”, pentru ca de 3 ani solicit loc de parcare la primarie, pentru ca s au gasit locuri de parcare pentru smecheri INCLUSIV PE TROTUARE (marcate ca parcare de resedinta), pentru ca au o problema cu acel “colt” de intersectie unde de fapt s-a construit un bloc care este ilegal in autorizatie fiind 4 etaje ei facand 6, pentru ca blocul construit ilegal are o intrare ilegala in parcarea subterana (au taiat trotuarul fara nici un fel de atorizatie) la nici 10 metri de coltul intersectiei, etc …

      00
    • mamă sa moara jan ce sifonar e ăsta

      00
    • NOU
      #9

      @Matei:
      daca a ti cere dreptul si a sesiza ilegalitatile facute de smecheri inseamna ca sunt sifonar atunci sunt sifonar …
      ai demonstrat perfect ceea ce spune Zoso in articol: avem pretentii in Ro ca totul sa fie legal, toti sa respecte legea, toti sa si respecte pozitia dar nu actionam decat atunci cand ne deranjeaza personal o anumita chestie …
      deci eu care cer de 3 ani de zile un loc de parcare sunt ignorat in conditiile in care am si indicat unde se pot face parcari, sunt un dobitoc iar aia carora le fac locuri de parcare pe trotoare sunt jmecheri si bravo lor …
      moarte fraierilor si sus mafia … BRAVO! tine o tot asa!

      00
  3. Ăia ” alții” care vin din urmă mulți vor fi tot așa. Tot din acest popor se „ridică”!

    Exemplu: benzinărie Arad, doi milițieni cu două milițience. Ele proaspete ieșite din Academie… n-aveau mai mult de 30 oricum… păru’ despletit fără chipiu(că nah, ești în club), mâncând semințe in interiorul benzinăriei pt că îl cunosc pe patron și mai stau câteodată la bârfe in timpul serviciului !
    Bineînțeles toți „aveau” măști ca noi restu’ plebei. Pe lângă asta când eu am intrat ele tocmai făceau mișto de fusta unei fete care alimenta! Morala?
    …Ține de respect iar acest respect ori empatia față de restu’ lipsește mai nou din ADN-ul multor conaționali. Respectul față de tine sau semeni te obligă să îți faci meseria indiferent care și cred că d’aia nu vom avea miliție de Doamne ajută. N-ai cu cine! N-ai de unde!

    Ps: off topic…anu’ trecut am fost la un meci al UTA-ei . In spatele tribunei era autospeciala de pompieri. Mai mult de două ore cat au stat acolo au stat cu motorul pornit și pe climă! 100% au făcut ei un plin să nu aibă discuții după! C’est la vie, c’est la Roumanie!😔

    00
    • am ceva de comentat la faza cu pompierii. oamenii aia stau acolo in echipament complet sau pe aproape, ca daca se intampla ceva te astepti sa intervina in cel mai scurt timp posibil, nu? nu sa ii astepti sa se incalte, sa se imbrace sa etc.. deci ei stau alea 2 ore in masina, cel mai probabil la soare. si masina aia tinand cont ca stationeaza consuma cat? 2 litri, 5 litri la ora? ar trebui sa le fie rusine celor care i-ar trimite in acea misiune FARA sa ia in calcul acest aspect (aia 10 litri de motorina pe care ii consuma autospeciala pentru a tine climatizarea in functiune).

      00
    • Comentariul din al doilea paragraf arată o lipsă mare de respect pentru oamenii ăia și importanța lor (atunci când ai nevoie de ei). Bă Ginele, tu ar trebui să vrei ca oamenii ăia să stea cu motorul pornit și în aer condiționat, că vrei să fie în formă când vin să te scoată din foc. Auzi problema lui principală, dacă au făcut plinul din banii lor…

      00
    • @Ciuby: …stau o laie cu echipament. Au pantaloni și tricou. Gecile sunt in mașină! Mașina e la umbra in 90% din cazuri. In rest „ginele” ai văzut prea multe filme unde pompierii stau in stand by…echipați complet. E cum scrie in articol. Nu-ți place că stai echipat…fă-te croitor! Motorina aia e din banu’ public bos. 1lt sau 20… Daca ți-o taie careva din salar faci p…da mare! Vrei o țară ca afară da’ gândești ca unu’ ce lucra în uzinele comuniste.

      In fine am fost jandarm ginele. Știu dară cum e sa stai la intervenție echipat complet. Nime’ nu stă cum stăteau acei pompieri. Nici măcar restu’ pompierilor. Era o excepție. Da’ nah mentalitate de anii ’80.

      00
    • @Ciuby: „Ginele” te uiți la prea multe filme cu pompieri gata de acțiune și poate uiți în ce țară trăim!

      https://www.google.com/amp/s/evz.ro/in-atentia-ministrului-de-interne-cu-onoare-sefii-din-politie-raporteaza-ca-nu-mai-au-benzina.html/amp

      La fel era atunci, la fel e si acum!
      In rest mentalitate de anii ’80 din uzinele patriei! Cu toate astea dacă îți taie cineva din salar litrii aia de motorină faci gură că îți încalcă drepturile.

      00
    • pai vezi ca cam confunzi notiunile.

      daca pompierii aia stateau neechipati ar cam trebui arsi la salariu. nu sunt trimisi acolo in vilegiatura. trebuie sa fie gata sa intervina in orice secunda. poate fi diferenta dintre moarte si viata cuiva pe care au promis ca o vor salva.

      si da, motorina aia e banu’ public, ca oamenii aia nu s-au dus acolo s-o stinga pe ma-sa. si care ban public e cheltuit exact ca sa salveze acele vieti. daca nu intelegi cum, mai citeste o data paragraful de mai sus.

      in ce priveste mentalitatea comunista… reprezentatul ei esti chiar tu. timpul trece, leafa merge, mai economisim cate un pic pe ici pe colo, mai ales prin partile esentiale. in mod normal angajezi oameni care stiu sa isi faca treaba, vor sa o faca, si le oferi toate conditiile necesare. INCLUSIV climatizarea.

      00
    • @thebblack: Da’ bos!

      Probabil trăiești în altă lume…da’ gândește-te oleacă…daca tu crezi că ai dreptate nu înseamnă neapărat că eu greșesc! 😉 Știi că, cum îți zic?
      Până atunci sa mergi la vreun meci pe afară și dacă vezi vreo autospecială (indiferent a cui, poliție,salvare whatever) cu motorul pornit 2/3 ore cât ține un meci Doamne f…-o dacă nu-ți fac eu plinu’ un an!🤭

      00
    • colegu, la care „afara” te referi? la ala unde normele alea de genul ambulanta si masina de pompieri la fiecare meci sunt implementate in spiritul in care au fost gandite si nu dupa urechea plina de manele a romanilor, adica au loc special amenajat unde sa nu moara aia ca niste sobolani de soc termic sau la ala unde este ilegal sa lasi pana si un caine inchis intr-o masina tinuta la soare (ca tot se vorbea si pe aici de infiintarea politiei animalelor)?

      si repet, ca aparent nu ai inteles. daca oamenii aia au incalcat vreun normativ, lege sau regulament, evident ca pot fi sanctionati conform aceluiasi normativ, lege sau regulament. daca nu au facut-o insa este cam de cacat sa ii acuzi de orice, cu atat mai putin ca si-au asigurat un minim de confort intr-o situatie care numai confortabila nu e, chiar daca aia le e meseria, cu atat mai putin cu cat angajatorul ar fi fost normal sa le asigure acel confort.

      mai zicea cineva prin comentarii de respect… evident ca nu e cazul sa le pupam mana, da’ hai sa nici nu batem joc de ei.

      00
  4. Probabil are de a face și cu teama (sincer, justificată) că odată ieșit de sub umbrela funcției, nu ai garanția că următoarea fază a statului român te va putea proteja.

    Să zicem că vine unul ce e încarnarea lui Rambo+RoboCop+Mr.Justice. Să zicem și că găsește oameni în jurul lui, rade tot, destructurează, arestează, alea alea. În 2-3 ani politicul îl zboară. Cam ce credeți că se întâmplă cu el și familia lui?

    La cât de putred e sistemul (de sus până jos) probabil singurul tipar care ar merge e genul lupului singuratic, fără familie, eventual cu ceva conexiuni neuronale lipsă la partea care controlează fricile.

    Acuma, până să ajungem acolo, la noi nu prea se fac ca lumea sarcinile de bază, nu-s în stare să verifice mașini sau să patruleze prin cartiere, d-apoi să fie în stare să evacueze un priveghi (eventual cu bastoane după ceafă)

    00
  5. Bai foarte intersanta observatia da e generala, colapsul instutitiilor publice e general: educatie, protectia mediului, sanatate, transport. Poate e momentul sa regandim contractul social, nu stiu in ce forma.

    Pentru cine a urmarit discutia din state cu „defund the police”, BLM, PLM pana la ultimul episod asta cu impuscatii se poate observa ca nimic din actiunea politie nu poate fi folosit in apararea lor, a fost fail pe linie: nu au actionat corespunzator cu negru, nu a fost in stare sa previna degenerarea protestelor, nu au fost in stare sa previna implicarea altor parti (aia cu arme veniti la contraprotest), nu deescaladat conflictul aparut, nu au intervenit atunci cand a devenit violent (primele impuscaturi), nu au intervenit sa aresteze rapid pe ala post eveniment (probabil l-ar fi protejat pe el si ar fi preventi noile morti). Practic ei sunt reporteri/ detectivi post eveniment si legisti, ori nu asta e rolul politiei. Revin, cred ca este timpul sa regandim contractul social.

    00
    • Te rog, nu mai face analogii idioate între două țări diferite, cu mentalități, repere și valori distincte. Nu confunda fenomenele. Ce vedem acum în SUA e provocat de tensiuni rasiale și aduce mai mult cu o răscoală incontrolabilă folosită în scop politic de diferite tabere, fie în susținerea cauzei, fie în dezaprobarea ei (sau măcar a modului de manifestare abordat de protestatari prin incendieri și violență), mai ales că ne aflăm în pragul alegerilor prezidențiale. Ei bine, tensiunile astea rasiale au atins un nivel de la care și reprimarea justificată a protestelor așa-zis pașnice, în fapt violente și depărtate evident de cauza invocată, ar însemna doar o escaladare a conflictului. Plus că americanii încă își amintesc de L.A prin anii 90, când orașul era gata să fie ars. Democrații își obligă fortele de ordine să nu intervină, din dorința de a nu le pierde voturile, căci aparent la ei poliția unui oraș e la fel ca la noi, adică subordonată primarului, iar republicanii (în frunte cu Trump) pot da exemplul unei conduceri democrate, pline de distrugeri, jafuri și tulburări sociale. SUA, oricât s-ar pălăvrăgi că e un stat puternic, încă e la început de drum. Experimentează și ei puțin din ce s-a întamplat în Iugoslavia, dar la un nivel cu mult mai mic.

      00
    • Bine zis idiot. Idiotul meu e ala care rumega in cap cateva idei, ca atatea poate, si se rezuma sa peste tot sa se raporteze la ele. E ciocanul care vede doar cuie sau prostu care incepe se imi explice contextul politic ca eu ii zic ca ai exemplu de esec institutional.

      Era vorba de zeitgeist bosulica. Asta e tema zile.
      Iti pot da exemple de escuri institutionale in toata lumea da nu sunt asa de cool sau al moda. Vrei internationale? OMC/OMS/ ONU/ UE/NATO – institutii care si-au pierdut raison d’être.
      Vrei nationale? Franta (vezi proteste cu veste), Turcia, UK, Brazilia unde mafiotii sunt forte de ordine.

      Revin, am iesit din echilibrele atinse de societate dupa razboaie, cumva s-a rupt filmul si majoritatea institutiilor sunt doar sinecuri si camarile de trafic de influenta care se lupta doar pentru propria supravietuire (fie ca isi regleaza alegeri sau se inteleg cu interlopi). De aia zic ca ceva scartaie in actualul contract social.

      00
    • @alxzen, cum definești eșecul instituțional? Mi se pare că Uniunea Europeană a reușit chiar excelent să strângă într-o organizație destul de stabilă popoarele Europei și să asigure dezvoltarea economică, socială și instituțională a statelor membre, deși lent, însă într-un climat democratic și al garantării libertăților, fără a folosi metodă de natură să atingă suveranitatea unei țări (e lucru mare). Lumea nu o să meargă niciodată brici. NATO, eșec instituțional? Evident că alianța asta militară trebuie să-și redefinească puțin obiectivele în contextul unor mutații apărute între statele lumii. Până la urmă, nimic nu dăinuie veșnic. Adaptabilitatea instituțiilor le ajută să reziste în timp. Franța e un eșec instituțional doar pt. faptul că a izbucnit un protest? Îți dau parțial dreptate, în sensul că la nivel internațional a început să apară o stare de apatie, de lipsă de forță în mișcarea lucrurilor. Poate am intrat prea entuziasmați în era post-comunistă și în mileniul 3, cu planuri mărețe și nobile, însă nerealizabile? Ni se pare că ne-au fost promise prea multe lucruri care nu s-au împlinit.

      00
  6. Fa o facultate, fa niste rate sa ai o casa, fa-ti o viata in jurul slujbei, iar apoi „da-ti demisia, ca daca va dati destul vor da salarii mai bune”.
    Realizezi ca ala va prefera chiar sa tortureze cetateni impotriva convingerilor personale, inainte sa ramana pe strada cu copilul plangand de foame.

    00
    • Pai daca ai o scuza pentru tortura, pentru ce mai ai scuze? Unde te opresti? Sa violeze niste copii ca asa i-a zis sefu’? Canibalismul e ok daca zice seful?
      Aparent daca plange copilul de foame putem deveni animale, ca e ok. Doamne fereste sa n-ai mancare pentru copil, ii dai un picior de om ceva…

      00
    • @Dex n-am nici o scuză. Am o realitate. A face ceva împotriva realității și a te mira că nu se întâmplă ce vrei tu este doar frumos. Sistemul construit de noi pentru categoria aceea de oameni asigură că sunt capabili să facă orice pentru că altfel: foame. Ori avem exemple de istorie și din realitatea cotidiană când alternativa e foame oamenii fac orice.
      Ori dacă ăștia sunt dispuși să facă orice li se cere pentru salariul de la sfârșitul lunii, poate nu e eficient să așteptăm schimbarea de la ei.

      00
  7. Interlopii si-au dorit mai mult victoria, au manageri mai buni si se pregatesc mai bine, cooperativa il mentine pe „Mircea Sandu/Mitica Dragomir etc” la butoane, uneori ii muta dintr-un judet in altul. Dupa cum zicea un scriitor „cooperativa se hraneste din faptul ca uitati”.

    00
  8. Eu nu respect deloc politistii de pe strazi fiindca ii consider foarte prosti. Politistii se impart in 2 categorii importante: ofiterii( aia cu academia sau alta fac, care au munca de birou/conducere si cu care rar interactionam) si subofiterii( adica pielea pu**, aia de pe strazi, aia care n-au fost in stare sa ia un examen de admitere). Acum ganditi-va la fostii colegi de liceu, la aia care s-au oprit la 12 clase, fie n-au putut mai mult, fie n-au vrut; din aia apar politistii de pe strazi.

    00
    • Depinde, la rutiera și ofițerii ies în strada.

      00
    • Eu ii respect ca pe orice alt om. Nu consider ca inteligenta superioara imi da dreptul sa fiu nesimtit. Cum as prefera sa fiu si eu tratat cu politete de catre cei mai inteligenti ca mine.

      00
    • Ai stat tu la curul lor sa vezi de ce s-au oprit la 12 clase? La cat de „dificil” e sa faci o facultate in Romania, faptul ca o ai sau nu, nu spune absolut nimic despre nivelul de inteligenta. Sa nu uitam ca avem in parlament doctoranzi care nu stiu cum se scrie „ceas”. Sau guvernanti cu facultati tehnice care nu stiu cum se calculeaza aria cercului.

      00
  9. Problema pe care noi nu o intelegem, este ca mai toate institutiile astea sunt oglinda societatii in care traim. Cat timp, tupeu, smecheria este mai apreciata in societatea romaneasca decat onestatitea si facerea lucrurilor cap coada, suntem blocati in acest film.
    Perfect de acord, ca este nevoie de o curatenie in intreg sistemul si reevaluat intreaga modalitate de a deveni politist. Problema de baza este cu cine o faci, respectiv cum te asiguri ca procesul nu e viciat. Stiti cam ce bareme sunt pe la Academia de Politie, cand sunt examenele de admitere? De asemenea, stiti clasica combinatie scoala de subofiteri la Campina si apoi punem de o facultate la privat si ajung ofiter? Nu mai vorbesc de doctorate si alte nebunii ce se intampla acolo. Asa se intampla ca ajungi cu oameni care nu stiu legea si asteapta pana dimineata sa faca o descindere(nu uitati va rog cazul Caracal).
    Cam pe aici suntem si nu ar strica ca urmatorii care vin la putere sa inceapa cu o evaluare profesionala a mai tuturor bugetarilor pentru a vedea pe unde ne aflam. Ma intreb cine ar avea acest interes….

    00
  10. „sa inceapa cu o evaluare profesionala”
    De acord, doar ca cine face evaluarea? Ti se pare ca „elitele” sunt mai putin corupte decat omul de rand?
    Eu unul nu vad alta solutie decat sa facem ce a facut Petru cel Mare, daca nu ma insel, adus specialisti din afara si pus dictatura pe aia care nu vor schimbare. Dar sa vezi atunci urlete, cand or fi amendati toti aia care traverseaza strada la 5 metrii de trecere, care au plecat si ei o ora de la servici ca sa rezolve o treaba, toate balcanismele astea.

    00
    • @Dex
      Sunt o gramada de firme din Romania sau din exteriorul tarii, care iti pot face asta foarte usor. Evaluarea profesionala este un lucru usor de facut, daca se doreste asta. Partea mai dificila este cand trebuie sa iei masuri nepopulare, gen sa incepi sa disponibilizezi oameni sau sa mai propui taieri de salarii ori mariri de salarii persoanelor care nu sunt vreo pila/cunostinta. A daca, tu dai drepturi firmei respective sa faca asta, problema asta ar disparea, dar nimeni nu are interestul asta.
      Solutia ta cu dictatura si cu aplicatul regulilor nu o vad fezabila. Deoarece, foarte multi dintre cei care ar trebui sa respecte aplicarea legii nu o stiu. Si daca faci legi dupa ureche cum s-au tot facut anul asta iti explodeaza in fata si dai vina pe altii pentru neputinta ta. Pasul intai, elimini incompetenta si vezi unde situezi si apoi in functie de personalul de care dispui incepi reconstructia.

      00
    • @Asdad2005
      Pasul 1: Elimini incompetenta
      Pasul 2: Reconstruiesti Romania
      Pasul 3: Colonizezi universul

      Scuze de gluma, dar cam simplifici lucrurile. Sa face evaluarea unei institutii, firme, etc, este un lucru extrem de greu. Chiar nu-mi dau seama la ce te referi, de ti se pare atat de banal.
      Iar cum noi nu suntem in stare sa aplicam regulile, nici evaluarea nu se va face corect, nici masurile ulterioare nu se vor face corect si ne intoarcem in acelasi cerc in care dansam de o mie de ani: nu respectam regulile ca sunt proaste, nu aveam reguli bune pentru ca nu le respectam. No escape from the Balkan.

      00
  11. Pestele de la cap se impute. 99% din politie nu are absolut nicio vina, chiar dacă unii comentatori pe aici ii zugravesc cu lipsa de inteligenta. Ei executa niste ordine si atat, nu cred ca scopul lor in viata e sa prinda batranici facand evaziune sau sa ii arda din boscheti pe aia care depasesc viteza.

    Eu imi aduc aminte summitul NATO de la Bucuresti. Doar o zi de toleranta zero din partea politiei rutiere a fost necesara ca bucuresteanul sa devina mai neamt ca neamtul. Brusc, semnele cu oprirea interzisa au prins semnificație, linia de tramvai ziceai ca are cuie, nimeni nu mai depasea pe ea; dungile alea din intersectii parca aveau cacat pe ele, nimeni nu mai indraznea sa blocheze o intersectie. Pe bune daca nu ziceai ca le-a fost transmis soferilor din Bucuresti Codul Rutier subliminal de stiau fiecare articol si paragraf in detaliu. Bai, si sa mor io de nu s-a circulat ca duminica de bine.

    Concluzia este ca politie avem, legi avem, dar idiotii astia de conduc politia nu vor sa impuna legea. Din diverse motive. Ca sincer, la cum am vazut io marile clanuri din Romania, nici nu trebuie efort sa le pui in genunchi, nu au nimic in comun cu mafia originala.

    Eu refuz sa cred ca dl agent sef Cutare nu se va simti mai bine si mai util societății stiind ca azi trebuie sa ii confiste mertanu’ lui Nicky Buza, in loc sa-i confiste mararul lui Baba Veta. Dar el a primit ordin sa distruga mafia legumelor azi.

    00
    • Pestele de la cap se impute. 99% din politie nu are absolut nicio vina, chiar dacă unii comentatori pe aici ii zugravesc cu lipsa de inteligenta. Ei executa niste ordine si atat, nu cred ca scopul lor in viata e sa prinda batranici facand evaziune sau sa ii arda din boscheti pe aia care depasesc viteza.

      come on, și ei sunt complici și dornici să facă pe plac șefilor și să producă niște bani pentru ei și pentru șefi.

    • Sotia lucreaza tot in domeniul controlului, dar nu la Politie. Crede-ma ca stiu cum e, nu e deloc confortabil sa dai amenzi cui crezi tu ca trebuie cu legea in mana si sa fii chemat a doua zi in birou la sefu’ mai intai ca „nu facem d-astea la prieteni”. Iar daca nu functioneaza asta se trece la amenintari. Nu iti doresc sa te transformi din simplu inspector in vedeta descoperind „intamplator” persoane care te fotografiaza pe strada in miezul zilei. Indiferent de culoarea politica a momentului. Doar in vremea lui Ciolos a fost asa un mic aer de profesionalism prin institutiile de control ale statului.

      Iar munca de Politie e o nisa, multi o fac din pasiune, nu e usor sa zici „ba, eu nu vreau sa fiu partas la mizeria asta”, nu ai perspective prea bune sa iti schimbi locul de munca. Nu pe toti ii cheama Godina sa se lupte cu sistemul si sa mai si castige. Cand esti mai in varsta si ai si copii acasa care cer de mancare, intri in troaca cu ei.

      00
    • @rumbu, sau, dacă nu te mai suporți să fii călcată de șef, îți dai demisia și pleci pe undeva pe la privat. Știu că-i ușor de zis din fața tastaturii, dar totuși … până unde merge înghițitul în sec și capul în pământ?

      00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube