Ești polițist și vrei să ajungi celebru? Iată cum!

Apropo de „Azilele Groazei”, dacă vrea vreun polițist să ajungă celebru pentru destructurarea unui grup infracțional organizat avem următoarea rețetă:

1. Luam aleatoriu un spital de psihiatrie – să zicem „Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare” Județul Dolj, strada Gării, Nr. 40 – complet aleatoriu

2. Luăm lista de pacienți internați pe termen lung.

3. Verificam de la ce bancomat au scos pacienții pensiile.

4. Cerem băncii înregistrarea bancomatului/bancomaturilor.

5. Dacă vedem aceeași persoana că scoate, să zicem, un număr de 50 pensii de pe cardurile celor internați îl chemăm la audieri și întrebăm cui a dus banii.

Apoi primim laude și putem sta liniștiți în boscheți.

(Dacă boscheții nu sunt pe placul nostru, trecem la următorul spital de psihiatrie – posibil să fie aceeași rețetă in toate).

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

41 comentarii

  1. In conditiile in care pacientii sunt internati intr-un spital de psihiatrie pe termen lung, nu ar trebui ca pensia sa fie incasata de familie? sau sunt, ca si in cazul azilelor, alesi oameni fara familii?

    • @LittleBro cred ca depinde daca exista o hotarare judecatoreasca. Nu e „default”. Dar poate gresesc.

    • Depinde ce înțelegeți prin „pensie” în cazul ăsta.

      În cazul persoanelor cu handicap, internate intr-o unitate de supraveghere/reabilitate/etc ajutorul de handicap (nu pensia cuvenită pt muncă) și ajutorul de stat pt plata îngrijitorului (pt gradele de handicap ce presupun îngrijitor) se duc direct la instituția unde este internată persoana cu handicap.

      E pe undeva printr-o lege, dar nu mai știu unde, sunt prea mulți ani de când am avut treabă cu informația asta.

      Dar, în cazul ăsta, e posibil ca operațiunile financiare să fie făcute direct între instituția care dă banii și instituția unde e internată persoana, nu se duce cineva la bancomat cu cardul amărâtului să-i scoată banii.

      Vorbesc strict de sumele cu titlul de ajutor de handicap și altele asemenea, plătite de DGASPC și alte instituții de gen, nu pensia pt anii de muncă, plătită de Casa de Pensii.

  2. „complet aleatoriu”, ha, I don’t believe you.

  3. Interesanta idee!

  4. Vali, mai e un detaliu esential in povestea asta pe care din pacate nu l-am vazut discutat in aceste zile. Ghici pe ce partid se puneau la vot stampilele in azilele alea cand venea urna speciala!?

  5. Tu ori ai 14 ani și când crești mare vrei să te faci polițist, ori ai scris textul la mișto.
    Sunt foarte curios cum reușește să obțină o persoană codurile pin de la 50 de persoane cu afecțiuni psihice.
    Dacă e adevărat ce ai scris, scuze ție și ,,felicitări,, persoanei care a reușit.

    • Codurile PIN le-a obtinut in acelasi mod in care a facut rost de carduri!

      F multi batrani au codul PIN scris pe card, la fel si la cardul de sanatate.

    • Daca astia din Voluntari au reusit, trebuie sa fie o cale. Si cine are parinti batrani stie.

      Sa zicem ca un membru al mafiei suna la banca pretinzand ca e fiul, fiica. Banca face identificarea titularului, care e pasat la telefon doar pentru asta (usor de convins). Membrul mafiei solicita schimbarea adresei de corespondenta. La o a doua iteratie, solicita resetarea codului PIN, care vine prin posta. Sau, even better yet, isi instaleaza aplicatia bancara pe un telefon. Ii trebuie cateva telefoane pentru mai multi “clienti”, dar e doar cost of doing business.

    • Nu-i dai mancare pana nu zice pinu. Nu-l speli/schimbi pana nu zice pinu. Sau pur si simplu il ceri autoritar unui om in vadita incapacitate sa se opuna psihologic ori fizic.

      Da in afara de asta, fa urmatorul exercitiu: incepe sa scrii direct la obiect („Sunt foarte curios cum reuseste … „) si lasa pentru final judecata ta de valoare, sau chiar abtine-te sa o exprimi (partea aia cu „tu ori ai 14 ani … „).

    • il linistesti (doar e virba de un spital de psihiatrie, nu e ca si cum nu ai avea cu ce) suficient, mergi cu el la banca si inregistrezi un numar de telefon pe care il controlezi tu labanca pentru 2fa si restul nebuniei. nici macar nu trebuie sa te duci la bancomat.

  6. nu inteleg, e prea de dimineata…

    Cine ar trebui sa ia pensia daca nu familia? Si daca o ia familia, tre sa i-o inmaneze pacientului? Nu cunosc legile-n cazul asta, cred ca nu-mi pica fisa….

    • …si daca managerul azilului sau un asistent era persoana care scotea toate pensiile, fara sa existe nici un act…

    • Eu țin minte din facultate că doar o parte din pensie se poate lua de azil pentru întreținere și o parte trebuie să îi rămână pensionarului. Diferența, dacă există dintre suma de plată lunară și pensie o plătește familia și dacă familia nu există/dovedește că nu are venituri suficiente o plătește statul.
      Gen: întreținerea costa 5000 lei
      Pensie 4000
      3000 merg la azil din pensie + 1000 baga rudele/statul.
      1000 rămâne la pensionar să își ia ce-o vrea el

      Posibil ca banii aia pentru contribuție să ajungă automat la azil, iar pe carduri să rămână doar diferența aia ce îi rămâne pensionarului.

  7. Salariul pentru frecat menta e mai ok decât salariul pentru efort și muncă.

    Nu, merci.

  8. NOU
    #19

    O spui de parca ar constitui vreo infractiune, dar din pacate problema e doar de ordin moral.

    Majoritatea acestor stabilimente se finanteaza prin contracte legalizate la notar cu cei internati sau cu reprezentantii lor legali, prin care pensiile sunt folosite ca mijloc de plata al serviciilor oferite.

    Doar nu crezi ca vine fiul babei si plateste lunar din buzunar chiria pentru ma-sa ?

    Nu tati, taxele de cazare vin din pensiile amaratilor, iar nu de multe ori, acestia fac contracte de intretinere pentru ce imobile mai au in proprietate.

    • In acest caz sunt niste acte facute, pensia se duce direct in contul spitalului/azilului.
      In nici un caz nu se duce infirmiera cu teancul de carduri la bancomat.

    • NOU
      #21

      Tocmai, nu se duce. Ce a aparut prin presa sunt cazuri extrem de izolate, legate de niste homelesi care nu mai stiu pe ce lume se afla, si m-as mira sa aiba aia carduri, pensie, chiar si buletine.

    • Are dreptate Vali cand zice ca unii dintre voi nu aveti capacitatea mentala sa intelegeti ce cititi.
      Autorul vorbeste despre un caz particular in care, se presupune, ca exista destule dovezi prin care un organ de investigatie poate gasi destule probe pentru o acuzatie de frauda, fals in inscrisuri sau chiar abuz.
      Tu vorbesti din carti sau filme: nu stiu sa existe cazuri in Romania unde contractul intre firma care presteaza servicii de ingrijire batrani („Azil”) si pacient/batran/client NU se face cu apartinatorii legali.
      Nu stiu sa existe cazuri in care batranul isi doreste de la sine putere sa se mute in azil.
      Stiu cel putin 2 cazuri (in care am fost/sunt apartinator) in care EU am semnat contractul de ingrijire si EU platesc prin tranzactie bancara suma lunara convenita cu „Azilul”.
      Cazurile aparute in presa unde pacientul/cel aflat in ingrijire la „Azil” se duce la notar si face acte pe casa/masina/teren/card bancar sunt in majoritate abuzuri.
      Taci in plm din gura!

    • @fumatorul
      Sti vorba aia? Hai sa ne intalnim sa imi zici in fata ce imi zici in scris.
      Trecand peste, bunica mea a fost la azil, am facut acte ca pensia ei sa intre direct in contul bancar al azilului, la sfarsit de luna primeam factura in care era trecuta suma totala, scria cat s-a acoperit din pensie si scria cat mai am de dat.

    • NOU
      #24

      Bai nimicule, iti explic ca la nerodul ce esti:

      Vali a dat un exemplu si sugereaza ca asa s-ar intampla lucrurile in general, deci orice prostalau de militian nu ar trebui sa faca nimic mai simplu decat sa aleaga la oha un azil si gata, marea frauda e descoperita.

      Nu, nu exista asa ceva. Nu, niciun azil, nu are nevoie sa ciordeasca vreun presupus card al vreunui presupus pensionar.

      Cat despre ce stii tu, stii o pula.

      Majoritatea celor ajunsi la azi isi cedeaza benevol (in mod independent si autonom, sau cu incuviintarea reprezentantului legal, cand este cazul, si nu este cazul decat in cazuri izolate) pensia sub forma de plata a serviciilor.

      Nu mai minti ca esti tu „apartinator”, eu chiar am fost apartinator, bunicul din partea sotiei a locuit inainte sa moara pentru cativa ani intr-un astfel de azil.

      Cat despre abuzuri, iar stii tu o pula. Cat timp legea permite, nu e un abuz, decat strict „moral”, asa cum am scris mai sus.

    • NOU
      #25

      chris06 – exact asta zic…nu se pune problema vreunei marsavii, cum se incearca sa se sugereze, asa e „mersul”, mosul/baba isi achita cazarea cu pensia incasata lunar, perfect legal, si unele cazuri de procedura se ocupa copiii/nepotii.

      In Spania, unde nu exista mentalitatea asta arhaica ce zice ca toti trebuie sa stam cu parintii si sa-i stergem la cur pana mor – in azile te duci de bunavoie, traiesti ca un belfer si cunosc zeci de cazuri ale unor prieteni spanioli cat se poate de tineri care isi rezerva un loc la azilul preferat cu zeci de ani inainte, urmand sa se mute acolo din momentul pensionarii.

    • @cris oricand, dar nu cu tine vorbeam.
      @Comodore ramane cum am vorbit. Vezi ca ne-a invitat cris la o bere. Pana atunci reciteste articolul scris de Guest_author (nu de Vali) … apoi reciteste ce am scris eu, apoi hai la o bere ca mi-e sete.

    • NOU
      #27

      Oricand, e ok daca platesc berile cu cardul de pensii a lu buna-mea ? :))

    • Duminica dupa 18.00 ne vedem pe National Arena. Deja la ora aia nu o sa mai imi pese de nimic. Paine si circ, asta avem nevoie

  9. Ce se mai aude cu spitalele ce au ars in pandemie, unele cu tot cu pacienti ?

  10. În cazul persoanelor cu afecțiuni care le afectează puterea de decizie se instituie curatelă, acordată de instanța de tutelă, care de regulă este dată rudelor apropiate (părinți/frați-surori/copii). Curatela se dă altor persoane în afară de rude doar dacă acestea refuză, în scris, treaba asta. Sau nu există.

    Asta înseamnă că cardul e de obicei la rude.

  11. La stiri au aratat o mama si fiul ei ca au fost intermati la azilul cu pricina si ar fi preferat sa se intoarca. Deja nu mai sti cine minte, cine exagereaza

    https://www.youtube.com/watch?v=L6CvR_5972k

    la 3:51

  12. – Bunicule, tu ştii să faci ca mierla?
    – Nu nepoate, dar de ce mă întrebi?
    – Păi a zis tata că o să fim bogaţi când o s-o mierleşti.

  13. Cum verifici de la ce bancomat au scos pacienții pensiile?

    • Apare pe extrasul de cont. Banca de care aparține bancomatul, adresa poștală, tot dichisul.
      Oricâte plăți ai face cu cardul, presupun că din când în când mai scoți și cash de la bancomat, nu te-ai uitat niciodată pe extras?

  14. Pt punctele 3 și 4 trebuie implicat procurorul și chiar un judecător de drepturi și libertăți (judecătorul care e la rând „de permanență” în săptămâna aia).

    Nicio bancă nu dă date financiare/de natura secretului bancar doar la solicitarea poliției.

    Și confort definiției date de art 111 din oug 99/2006 orice informație despre un client al băncii (inclusiv că x este client, sau x a cerut un credit, nu i s-a acordat, nu are cont sau altceva, sau x a scos bani de la bancomatul unei bănci cu card emis de altă bancă) este informație de natura secretului bancar și astfel de informații se dau doar în condițiile strict și limitativ prevazute de art 113-114 din același act normativ.

  15. Evident că eu știu de unde poți face rost, dar se nasc o grămadă de alte întrebări, de unde faci rost de extras? In general ăla e pe adresa de domiciliu, nu azil, come on guys…e de ambiguitate ce a scris omul asta…

  16. De la bancă. Cu ordonanță de la procuror pt cazuri urgente sau mandat de la judecătorul de drepturi și libertăți.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.