Podcast: despre piața muncii

  1. De ce nu se găsesc candidați valoroși?
  2. De ce aplică prea mulți?
  3. Departamentul de HR mai mult încurcă
  4. Lașitatea angajaților și angajații toxici
  5. Mailurile la final de program
  6. O soluție pentru profesionalizarea muncii

Articolul cu studiul este aici.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

49 comentarii

  1. Abia astept ziua in care sa fii inlocuit cu un robot, macar el nu va fi asa negativist, va bricola ceva, va aduna niste stiri de pe google la podcasturi va fi mai greu dar cu evolutia inteligentei artificiale sigur se vor gasi solutii.

    00
  2. Interesante observatii pentru cineva care vorbeste partial din amintiri.

    Solutia pe care o propui (s-a terminat programul, go) intra in contradictie cu filozofia de empowerment, in care nu ceri angajatului sa vina pe plantatie, ci doar sa faca ce are de facut. Dar asta inseamna intr-adevar sa ai angajati responsabili, pe care ii cultivi si pe care nu ii strici cu o cultura de management proasta.

    In IT, vad ca se intampla lucruri anul asta. Dupa zece ani de zile in care n-am vazut vreo oferta semnificativ mai convenabila, in sfarsit vad o spargere a intelegerii dintre firme, in sensul disponibilitatii de a da salarii mult peste nivelul obisnuit pentru un expert „angajat” pe contract de munca. Si asta datorita cresterii volumului de munca „pentru afara”. Poate ma insel – astept comentarii.

    In fine, pe mine personal ma seaca fragmentarea extraordinara a muncii, darorita „task-urilor” venite pe canale diverse din surse diverse. Bine, e nu mai am demult doar un job. Dar trebuie sa aleg foarte bine ce execut si ce refuz, si asta inseamna, contra-intuitiv, refuzul task-urilor mici. Zic contra-intuitiv, pentru ca creierul vrea sa minimizeze numarul de task-uri, pentru ca i se pare mai usor de gestionat, dar asta inseamna ca bucatile mari se aduna. Deci, trebuie luat pauza de la stat cu nasul in telefon, mailuri si orice altceva care cerseste atentie in timp ce tu chiar ai de arat un ogor baban.

    00
    • Normal ar trebui sa exista un Product Manager care aduna toate cererile venite de pe toate canalele si le prioritizeaza. De asemenea el tine legatura cu businessul, astfel incat tech-ul e lasat in pace sa are ogorul si departe de sedinte inutile.

      00
  3. HR-ul din Romania este foarte prost pregatit, dar cu multe basini in cap. Ei se pricep doar sa angajeze „vaslasi”. Pe pozitiile inalte se angajeaza la noroc.

    00
  4. sunt anumite articole ale tale care le citesc , si accentuez cuvantul CITESC … de exemplu acesta m-ar fi interesat. dau cu pas la pod cast. pur si simplu nu pot sa ascult. nu sunt obisnuit sa mi se dea mura in gura informatia. prefer sa o citesc si sa o mestec eu pe indelete. plus imi e mai usor de revenit la ea pentru referinte, verificari, etc.

    mie mi se pare ca cei care prefera podcasturile sunt pur si simplu lenesi… parerea mea , nu sunt din zona!

    00
    • podcastul e ca un capitol de audiobook. EXACT la fel.

      daca insa nu iti plac audiobook-urile asteapta si tu pana iese cartea.

      00
    • @Radu m-am ferit de audiobookuri cum se fereste dracu de tamaie :) mi se pare aberant sa mi se citeasca o carte. pierd tot farmecul lecturii cand aud interpretarea cuiva.

      Singurul mod in care vad ca utile aceste audiobook-uri este acela de a da acces nevazatorilor la o colectie mult mai larga de literatura.

      dar cum am mai zis mai sus. E doar parerea mea …

      00
    • ba ce chestie, unii consuma media in mod diferit.

      anyway, ce rahat rumegi tu la un articol de 500 de caractere?

      00
    • Sunt de acord cu Mihai, dar nu ii consider pe „ascultatori” lenesi. Eu prefer cititul pentru ca pot reciti un paragraf, pot citi in ritmul meu, pot citi in paralel, imi ramane ca o poza un minte articolul, altfel „mestec” informatia scrisa. Unii oameni au un mod de a invata prin ascultare suficient de bun incat prefera sa reasculte o lectie, decat sa stea cu caietul sau cartea in brate. Eu, daca ii dau play la un podcast, imi dau seama peste un minut ca-mi vorbeste unul in casca si-l opresc, ca si-asa nu-s atenta la el. (pentru fictiune, prefer maidegraba adaptarile radiofonice, dar numai cand ma dor ochii si daca deja am citit cartea; pentru sport, prefer muzica si cel mult stiri, daca e de la radio) Sunt oameni si oameni, Vali a facut si vlogging, acum face audio, posteaza destul si scris. De toate. Nu trebuie generalizat nici ca unii-s incapabili de multitasking, nici ca altii-s lenesi.

      00
    • @mihai, @DeeDee confirm si eu spusele voastre, asta ca un feedback pentru @zoso daca este cumva interesat de acest aspect!

      00
    • Eu nu ascult, pentru că nu îmi place vocea, dar ai și tu dreptatea ta, mi se pare mult mai comod să citești.

      00
    • Sau sunt soferi sau multitasking.

      00
    • subscriu, si eu prefer textele. ma rog, presupun ca mai exista si alte scenarii pe langa cel cu lenesii, dar nu prea are importanta.

      ajuta, partial, cuprinsul din articol, desi prefer abordarea lui Petreanu sau a lui NW Radu – daca nu ma insel ei redau integral continutul si in text. evident, aici vorbesc strict din perspectiva mea, nu de criteriile de efort si eficienta ale autorului.

      also, cred ca ar merge niste linkuri in cuprins (pe un player care sa permita asta). adica, poate ma intereseaza sa aud doar ce zice zoso despre mailurile la final de program.

      00
    • Subscriu cu cititul. Ceva audio poate doar când sunt la volan.

      00
    • Eu am rau de miscare accentuat. Daca nu stau linistit si vreau sa citesc ceva in metrou, masina, tren, avion, autobuz etc. mi se face super rau. In loc sa ascult muzica, ascult in podcast.

      00
  5. De ce nu se găsesc candidați valoroși?

    Pentru ca foarte multi nu mai sunt in tara. Nu toti, dar suficient de multi incat sa perturbe piata locala a muncii.

    00
  6. Daca se baga HR-ul atunci vor rezulta candidati sociabili dar mediocrii, cei foarte buni nu vor trece pentru ca, normal, au o doza de aroganta data de faptul ca se stiu profesionisti, iar gainile din HR se vor simti ofensante daca sunt puse la punct si-l vor pica ca ‘agresiv’.
    Pentru profesionalizarea muncii, la firmele mici, se poate merge pe procent din incasari. Frate uite atat s-a incasat din munca ta luna asta, dam la stat atata, ramane si firma cu atat, restul este al tau.

    00
    • Pe aia aroganti nu i-as angaja nici eu, decat daca sunt tzatza de matza si chiar si atunci trebuie pus in balanta daca nu cumva sunt atat de dificili incat ar face mai mult rau decat bine. In rest, sunt de acord ca aia sociabili, pupincuristi, falsi si/sau barfitori au detasat intaietate la promovari si mariri. (Nu vorbesc de aia care au ceva competente, dar calificari sau experienta sub cerinte, ci de aia care n-au deloc habar de postul nou obtinut, nu vor sa invete si n-au ca motiv sa fie acolo decat pila)

      00
    • @deedee asta cu nu as angaja decat daca.. e prostie maxima. Daca nu esti firma rupta in cur deci cauti seniori iti permiti sa testezi orice apa asa ca mai bine il angajezi, si daca nu produce il dai afara, daca il elimini din start nu vei sti niciodata capacitatea lui si in caz ca era bun s-a dus la competitie.

      00
    • Prostie maxima e raspunsul tau. Daca ii dai un post important pe mana si iti strica niste treburi din ciuda, fuge cu informatii sau clienti la nervi (+ daca e asa talentat cum zici, sunt sanse sa stie cum sa se acopere cumva), ce faci? Ii pregatesti un NDA baban dinainte numai lui? Si cum justifici ca l-ai scris, pe baza figurilor aratate in interviu? Il fugaresti cu avocati? Asta cu testatul pica. Cat il testezi, cum? Pe post de mini-nano-junior cu un sandbox, ca sa nu aiba acces la chestia importanta pe care o sa fie de fapt postul? Ce sa produca in perioada de proba? O saptamana? Maximul prin lege? Daca e intr-adevar asa bun, ti-l inhata concurenta pana sa termine proba. Sa nu mai zic ca poate bine mersi strica atmosfera din birou, demotiva alti angajati, etc. Daca ai ceva experienta, stii bine despre ce vorbesc. Poate nici tu in realitate nu-ti doresti sa lucrezi cu un astfel de om decat daca n-ai incotro, dar din ipoteze, e usor sa generalizezi ca toti arogantii au motiv sa fie asa si ca sigur au ei mai multe plusuri decat minusuri, sunt eu rea cand zic ca-i bine de avut grija.
      Trebuia sa termini de citit comentariul inainte sa sari repede; nu am zis ca e gresit sa angajezi oameni talentati pe care nu-i placi ca prieten (chiar sunt pro asta… am zis in acelasi comentariu), am zis doar ca trebuie cantarit foarte bine inainte daca merita riscul, nu „Hopa! Stie el de ce se poarta superior, hai sa-l angajam repejor!”

      00
  7. Nu prea mai sunt asa multi angajati valorosi, muti intr-adevar au plecat. In fiecare zi parca plecau 100, majoritatea oameni activi. HR-ul inseamna secretare in mare parte. In afara sa-si dea seama daca esti sanatos fizic sau psihic ei altceva nu prea au ce face in sesiunea de recrutare. Tot un specialist poate sa-si dea cu parerea referitor la competente. Pe viitor lipsa de forta de munca calificata se va accentua si va fi grav, eu zic ca asta va fi urmatoarea criza serioasa.

    00
    • nu poți să ai forță calificată dacă îi ceri de toate. nu apucă și nu se va califica în 70 de chestii.

      țin minte că uneori mă întrebau la interviu dacă știu office. NU. pendula mea, mi-am tocit anii ca sa știu photoshop, quark, illustrator, acrobat și voi vreți să știți dacă știu să fac formule in excel? la ce pendula mea îmi trebuie dacă eu sunt angajat să creez afișe pentru print?

  8. Sunt oameni care atunci când pleacă de la birou cu ceva timp înainte de încheierea programului, setează mail-uri pentru mai târziu ca să dea impresia că sunt încă acolo. Când eram mai tânără aveam impresia că astea-s coincidențe, până când într-o zi când s-a lăudat unul ce simplu își rezolvă chestii personale în timp ce teoretic e la birou.

    00
  9. Un specialist sau cineva sigur pe el cu oferte de munca, in momentul in care ii pune fatuca aia de 22 ani de la hr intreabarea capcana ”Unde va vedeti in 5 ani”, se ridica si pleaca! Iar fatuca ramane cu zambetul ala retard

    00
    • Daca mergi la interviu de foame eu nu prea cred ca te ridici si pleci asa simplu.

      00
    • Marius, pai tocmai, că „de foame” se duc aia mediocrii. Sarageaua vorbea de specialiști, aia nu se duc de foame la interviuri, din contra, unii sunt vânați la propriu de recrutori.

      00
    • Ce sa te astepti, cand la ditamai Butan Gas-ul, te intreaba duamna de la la HR la ultimul interviu 3 calitati si 3 defecte, iar ditamai managerul opineaza ca eh! oricum, interviul e o formalitate, asa, pentru angajare e mai bine sa fie o chimie. Nu pentru ca eram eu vreo buna, ci ca s-o scuze cumva pe desteapta aceea, ca nu mi-am controlat deloc fata la faza asta. Insasi aceasta cardasie in prostie m-a dezgustat. Evident, nici n-a fost vorba de assessment centre, ori asa ceva. Zicea cineva mai devreme ca un destept pe meseria lui poate avea o oarecare aroganta. E drept, e greu sa n-o ai cand in fata ta e vreo fatuca pe care cu indulgenta o poti numi prostanaca. Care stie ce-i aia munca de resurse umane, stie si ce sa urmareasca si de obicei nu-i vorba doar de a te pricepe strict la una sau alta, chiar daca foarte bine.

      00
  10. pe langa HR-ul profund incompetent care nu e doar un caz specific Romaniei ci peste tot (am impresia ca la HR ajungi doar daca esti pro(a)st(a) bata si nu ai nicio sansa in alta parte.

    Sa vedeti proces de recrutare tip head-hunting international in care ti se raspunde la mailuri dupa 2 saptamani, ti se dau detalii trunchiate, parca facute in mod intentionat sa te pacaleasca, teste de „sociabilitate” de parca alea-s cele mai importante in plm.

    Cineva spunea mai sus ca HR-ul cauta de fapt persoane mediocre dar sociabile. asa e si in Europa, stati linistiti. daca freci pl si nu-ti faci treaba nu e asa bai mare dar daca esti cal naravas si nu te supui regulilor de cacat ale organizatiei, pac…esti oaie neagra. ca de exemplu socializarea fortata in timpul „corporate breakfesturilor”, plm.

    Plus ca HR-ul ar trebui, teoretic, sa se ingrijeasca si de atmosfera din birou, de cultura organizational, etc. In 13 ani de munca n-am intalnit asa ceva.

    Iar in Romania e clar si o lipsa a profesionistilor si a oamenilor educati in general pt. ca psd si pentru ca emigratie. Adica HR-ul trebuie sa recruteze totusi ceva, nu? si asa ajung toti cocalarii manelisti in corporatii pe pozitii inalte. Vorbesc serios, am lucrat 6 luni intr-o firma de unde am plecat urgent pentru ca mai toti colegii ascultau manele dupa orele 5 p.m si faceau glume de autobaza. Manageri, oameni cu alti oameni in subordine….

    00
    • Subscriu. Cea mai noua inventie a hr-izdelor de balta e sa posteze anunturi de joburi pe site-uri *specializate* (plus sectiunea *dedicata* a Linkedin), iar cand dai click pe „aplica rapid si usor”, in loc sa primesti o confirmare de trimitere, esti dus pe Taleo si alte minuni, unde ti se cere sa completezi toata experienta si calificarile, aproape de la gradinita. De parca n-ai fi completat deja toate astea pe site-ul de joburi pe care te afli. Pe care era postat anuntul. Poate mai inteleg la multinationalele alea foarte mari, in rest, nu. Daca vede cineva rostul metodei, rog sa ma lumineze.

      00
    • cea mai noua inventie e sa te contacteze pe linkedin si sa-ti ceara un CV pe mail…ca si cum profilul de linkedin ti l-ai facut la misto.
      sau alea care te suna, iti spun ca ti-au vazut profilul de linkedin si ca ele cred ca te-ai potrivi pentru postul disponibil ‘la clientul lor’ si te gandesti…bai, daca femeia crede asta in conditiile in care eu lucrez deja senior pentru o companie mare inseamna ca stie ce spune. apoi descoperi ca e un post de medium experience pe un salariu mult mai mic la o companie no-name si ca in plus iti trebuie germana fluent in conditiile in care nu e nicio mentiune in CV legata de germana.
      Like, wtf?! si cica tot tu esti nepoliticos daca ai o atitudine straightforward cu ele: gen compania, pozitia, banii, direct, de la telefon. Parca am fi la intalnire…trebuie sa ne tinem de mana ca sa ne putem fute dupa, altfel nu.

      00
    • De fapt cauta disperati :))

      00
  11. Observ ca majoritatea nu da doi bani pe fetele de la HR, dar iata ca sunt si care le iau apararea:
    https://www.georgebutunoiu.com/blog/ai-face-altfel-in-locul-fetei-de-la-hr/

    00
  12. >HR-ul cauta de fapt persoane mediocre dar sociabile. asa e si in Europa […] dar daca esti cal naravas si nu te supui regulilor de cacat ale organizatiei, pac…esti oaie neagra.

    Exact, pentru ca 99% din joburi necesita oameni normali, nu genii neintelese. Pentru restul de 1% exista departamente speciale care accepta si cai naravasi si geniali sociopati, dar mai greu de gasit loc acolo.

    00
  13. Un manager idiot poate face multi angajati mai valorosi decat el sa plece. Daca un patron nu poate vedea ca are in manager de rahat si il tine acolo, atunci asta spune multe despre firma lui.
    Multi au cerite prea multe, vor angajatul cutit elvetian insa il folosesc doar la taiat paine si il platesc cu maruntis. Eu lucrez in testare software de aproape 10 ani. Ei bine, unii habar nu au ce cauta. Vor testare automata dar nu specifica in ce tool vor sa fii experimentat (soapui, java, etc). Iar in final ajungi sa faci testare manuala pentru ca asta e natura muncii. Insa ei la recrutare refuza multi testeri buni pe manuala si aleg in om care stie si vrea sa faca automata.
    Cu HR-ul e discutabil. Am intalnit la interviuri tot felul de specimene. Insa am intalnit si profesionisti care stiu sa te citeasca si sa te testeze, sa te puna in situatii de stres sa iti vada reactia, sa isi dea seama daca minti sau nu sau care au habar despre domeniu in care angajeaza.
    Inca se mai poarta anunturile de angajare cu 30 de linii de cerinte si 1-2 linii despre ce ofera ca angajator. „Salariul peste nivelul pietei” sau „pachet de beneficii” au devenit expresii nemuritoare. Rarisim sunt cazuri in care se prezinta in interval salarial.
    Inca se poarta munca la negru, chiar si in IT. Gopro face asta in Bucuresti, am fosti colegi care s-au angajat acolo si nu au tot salariul declarant pe cartea de munca.
    Inca sunt firme care nu angajeaza oameni destui pentru cat e de munca. Rezultatul e ca se amana proiecte, pierd clienti, angajatii obosesc de stat peste program fara plata orelor suplimentare si apoi pleaca.
    Inca sunt firme care considera ca un cos de fructe in fiecare miercuri si cafea gratis reprezinta ceva WOW. Nu, e ceva normal sa iti respecti angajatii daca vrei sa iti fie fideli si sa nu plece.
    99% din firme nu negociaza nimic altceva decat salariul. Beneficiile sunt fixe. La fel si cele 21 de zile de concediu standard.

    00
  14. Bună ziua, nu cunosc valoarea oamenilor si nici nu cauta valori firmele. Au nevoie de executanti ieftini; nu le convine un om cu idei. De exemplu am lucrat la multinationala ca manager de zonă și la locațiile partenere trebuia să facem închiderea de lună ( Sil)pe 1 ale lunii. Prostii de colegi mergeau pe 1 ian, 1 dec, etc la botoșani din bucurești. Cam 500 km doar dus. Cand am preluat botoșani le am explicat că nu are rost să merg pe 1 , am casieră care este in locație si imi trimite datele necesare. Într-un final a înțeles Ceo ca am dreptate și mi a aprobat procedura nouă. Bineinteles ca colegii care înainte au mers ani de zile de fiecare 1 in locații au fost nemulțumiți că ei făceau un efort si eu nu il fac. Le am explicat că nu ajutau cu nimic afacerea, doar alergau prosteste sute de km fără să fie necesar.
    In final am plecat din companie.
    Toate cele bune.

    00
    • Să te ferească Dumnezeu de omul prost pe care l-ai făcut să-și conștientizeze condiția de prost.

      I-ai spart iluzia și acum te v-a urâ in subconștientul lui mereu, oricât ai încerca să dregi lucrurile, oricât ți-ar zâmbi după, tu i-ai făcut cel mai mare rău posibil.

      Acceptă injoseala, bătaia, munca în exces sau inutilă, muncă plătită prost, toate astea le v-a discuta cu alți proști și împreună vor fi chiar mândri că suferă atât.

      Dar să vii tu să faci ce face el mai ușor și mai eficient, să-i arăți că alții pot mai mult că el, că situația lui de kkt e din cauza lui și nu datorita forțelor efemere…atunci ăla ți-ar da în cap cu târnăcopul cum dădeau minerii in panseluțe.

      00
  15. Un cunoscut e director la o companie ce ruleaza peste un milion de euro anual. Utilajele sunt antice, anii 70-80, problema lui e ca nu gaseste un electronist de medie si joasa tensiune sa-i repare catastrofele. Ii se pare incredibil ca ofera 4500 net si nu gaseste om, trebuie sa apeleze mereu la firme locale ce il jupuiesc de bani.

    Imi aduc aminte ca un prieten, electronist autorizat ANRE, imi spunea ca e OK cu 2800 de lei net dar daca ar gasi ceva pe la 3500-4000 net s-ar muta la Brasov. Ca degeaba ai bani daca n-ai spital, scoli sau transport in comun. Om versatil, invatat cu carpitul instalatiilor deodata cu istoria, specializat ulterior pe linii de asamblare moderne intr-o fabrica noua.

    Ii pun in legatura. Ma suna peste vreo saptamana pretenarul sa-mi spuna ca asa catastrofa n-a vazut in viata lui dar cu resursele necesare pune tptul pe picioare in vreo doua luni. Dom’ director i-a oferit doar 2500 net.

    Vrei om cu experienta, cu certificari, sa-ti lucreze 10 ore / zi, sa fie disponibil 24/7 dar sa-l platesti ca pe un necalificat.

    00
  16. Ce de clișee se rostogolesc pe aici :)
    1) Au plecat „cei mai buni”. E un mit. Statistic vorbind, cei care au plecat sunt la fel de buni sau la fel de proști ca cei care au rămas. Din contră, cine este bun se descurcă mult mai bine în România decât în altă parte din mai multe motive. Pe de altă parte, este evident că vorbim de o altă calitate a vieții. Însă 7 inși într-o cameră la Birmingham lucrând cu cârca în construcții nu mi se pare o reușită comparativ cu a lucra la casier la Cora și a sta cu părinții în Rahova. De fiecare dată când se fac comparații între „la noi” și „la ei” se aleg termenii cei mai favorabili. IT-stul luminat angajat la Microsoft vs. sclavul pe salariul minim la patronul băștinaș exploatator. Nimeni nu compară sclavul de dincolo cu corporatistul de aici :)
    2) „Fătucile de la HR e proaste”. Altă generalizare de veșnic respinși, frustrați că nu li se recunoaște genialitatea. Ghinionul vostru este că nici nu trebuie să fie prea deștepte ca să recunoască încă din CV câteva tipologii care țipă „FUGIȚI DE EL!”. Ghinion.
    3) Nu mai sunt oameni buni. Sunt, dar au învățat prețul lor corect și nu mai sunt dispuși să se vândă pe doi lei. A trecut vremea low costurilor.
    4) Profesionalizarea se petrece din ce în ce mai accelerat. Oamenii – și angajații și angajatorii – au acces la din ce în ce mai multe informații, de la notele din școala generală, liceu și facultate, până la comentarii pe net sau pe FB, de-o parte, pe de altă parte Risco/listăfirme, site-ul ANAF, văru Gugăl te ajută să-ți faci cât de cât idee despre o firmă ca să știi dacă merită sau nu să trimiți un CV.

    Și pentru tăntălăii care „se ridică și pleacă” când ăia de la HR întreabă „unde te vezi peste X ani”, drum bun. De aia nu vă angajează nimeni. Rostul acelei întrebări este de a vedea dacă omul din fața ta are ceva în cap sau nu, dacă știe să-și planifice cariera sau vânează joburi. Ridicându-te superior tocmai le confirmi că nu meriți să fii angajat :P

    00
  17. Exista si angajati valorosi insa mai greu de gasit; dupa vreo 2-3 recrutari am invatat sa nu mai caut angajatul perfect ci doar un om ce vrea sa munceasca… restul se invata si se modeleaza ca sa zic asa.

    Urasc obiceiul asta al mailurilor la final de program… nu pot intelege mai ales cand e vb de oameni relativ ok la mansarda.
    Dupa o vreme cand prestam suplimentar la greu de aprox 1 an mi-am impus si am reusit sa ma limitez la 8h + o ora maxim. Vad ca inca nu m-a dat nimeni afara :-) mai mult nici nu mi-a reprosat ceva.

    00
  18. Legat de punctul 1. Intamplare de anul acesta din Bucuresti.
    La Vauban se fac angajari. Intent, pentru firma, nu pentru leasing. Ce credeti ca face tampitul de francez care este sef acolo? Angajeaza oameni e care ii da afara in cateva saptamani. Inteleg ca poate nu erau oamenii aia buni. Dar chiar toti? O fi fost unul rau. Sau doi. Dar zece oameni angajati de-ambulea? Ori poate aia 10 erau chiar toti tampiti. Dar atunci ce departament de HR are?

    Asta ca sa mai dam si nume. Sa se stie cine ce face.

    00
  19. Eu nu sunt neapărat de acord cu faptul că oamenii care nu își termină treaba nu sunt eficienți. Îți spun din experiență că sunt și oameni care muncesc de le sar capacele și stau peste program pentru că oricine ar fi în locul lor nu ar putea termina.

    00
  20. Wow… e a doua oară când aud de Quark la cineva. Înainte să fac ziarul facultății, cel care m-a instruit a lucrat pe el, în rest, nicăieri. La un moment dat mă și miram de ce mai fac versiuni noi. E plăcut să afli că mai sunt și alți oameni care-l folosesc.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)