Plush Bio: ce înseamnă clasarea dosarului

Ioana Marinescu (Ioana Matei), deținătoarea brandului Plush Bio, dă un interviu lacrimogen în Fanatik despre ce a pățit în anii ăștia când cineva, noi nu știm cine, știe doar ea și unele influencerițe, a dus o campanie împotriva brandului ei. Și acum problema s-a rezolvat.

Din nefericire, analfabetismul din presă lovește din nou. Fraza asta din primul paragraf:

Ioana Marinescu, fondatoarea Plush Bio, a tăcut timp de doi ani. Acum însă, cu nevinovăția dovedită și acceptată de procurorii care au clasat cazul după anchetă, vorbește, pentru prima oară, despre ce s-a întâmplat cu ea și cu compania pe care a fondat-o.

Ce înseamnă clasarea dosarului?

clasare – modalitate de încetare a procesului penal, în faza de urmărire penală, potrivit art. 11 pct. 1 lit. a) C. proc. pen., pentru vreunul dintre cazurile prevăzute de art. 10 C. proc. pen. şi când nu există învinuit în cauză (aceste două condiţii trebuie întrunite cumulativ). Clasarea se poate dispune şi pentru motivul că fapta nu există sau că, deşi există, nu este dintre cele prevăzute de legea penală, ori pentru motivul că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii ori a intervenit amnistia, prescripţia sau decesul făptuitorului. (sursa)

Adică nu s-au putut strânge destule probe pentru a începe urmărirea penală. Pentru că vorbim de cosmetice, care acționează diferit pe tenul fiecăruia dintre noi.

Înseamnă asta că “nevinovăția a fost dovedită”, așa cum ne spune jurnalistul? Nu prea. E o diferență între “dosarul a fost clasat din lipsă de probe” și “a fost dovedită nevinovăția”. E subtilă, dar ea există.

Sigur, asta nu înseamnă că “ești vinovat, doar nu avem probe”, ci doar că nu s-au putut proba acuzațiile/faptele sau că nu au existat destule probe concludente.

Și mai e o fază acolo:

Acum, după doi ani de anchete, de interogatorii și de declarații, procurorii au decis să claseze dosarul. La toate capetele de acuzare: infracțiunea de exercitare a unei profesii fără drept, înșelăciune sau vătămare corporală din culpă.

Inclusiv în rezultatul rechizitoriului care a stat la baza clasării acuzațiilor care mi-au fost aduse, niciuna dintre domnișoarele acelea nu a spus că m-aș fi prezentat ca medic, ba chiar dimpotrivă.

Faza asta e cam așa: tu nu te-ai prezentat lor ca medic, ar fi fost ilegal, dar te prezentau pe la TV și prietenele influencerițe așa.

Într-o emisiune la Teo, când am intrat, puseseră pe burtieră că sunt doctor. Le-am specificat să nu mai scrie asta, să scrie farmacist.

Și exemple mai sunt prin online pe tema asta: video Andra, video Nicole Cherry, video Adelina Pestrițu, poză Cristina Șișicanu, poză Larisa Udilă. Nu prea văd intenția de a o corecta pe Adelina, poate nu a vrut să-i strice live-ul.

Și fiți atenți aici la perversiunea legii române: atâta timp cât ea nu s-a prezentat așa, ci au făcut-o unii cu care ea colabora, ea nu e vinovată de nimic. A înșelat ea pe cineva? Nu. Au înșelat influencerițele pe cineva, prezentând-o ca doctor, când ea era farmacist? Cam da, dar pentru că influencerițele nu vindeau nimic, nici creme, nici consultanții, fapta nu există. Au greșit, aia e.

 

Domnule avocat al Plush Bio, nici articolul ăsta nu aduce atingere demnității persoanei, este o relatare jurnalistică și o explicare a faptelor. Se încadrează lejer în limitele libertății de exprimare.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

 1. Cine e Plush Bio?

  00
  • Fara blogul asta, nici eu n-as fi stiut. Poate era mai bine asa…

   00
  • @Moldo
   Domnu’ Bogdymol? Urmăream videoclipuri pe YouTube de pe canalul tău, pe vremuri. Îmi place și acum sa le mai deschid din când in când, in special Salva-Ieud, Sebes-Deva, Sebes – Turda. E interesant sa vezi cum s-au schimbat lucrurile cu trecerea timpului

   00
  • Creme Bio pentru plush-uri.

   00
  • @Cristi e cel mai mișto mecanism prin care să-ți dai seama dacă o femeie pune botul la toate mizeriile din online, doar uitându-te la fățuca ei.

   00
  • „Cine e Plush Bio?” mi-au scris o parte din millioamele de cititori din comunitatea noastra.

   Eu sunt Beorge Gufnici si astazi va ingit la un test in premiera mondiala. Cea mai buna crema de coae din lume, testata chiar mine dupa ce am primit pe barter sase butoaie de cate 60 kg.

   00
 2. Interviul a fost o spălare de păcate ! Sau in acest caz o spălare de față!

  00
 3. Poate femeia are doctorat in tepe asa ca nu vad nimic gresit. Medic e una doctor e alta :-)

  00
 4. Ma intreb daca doarme bine domnul avocat stiind ce se intampla in povestea asta. Si daca de obicei dorm bine cei care apara spete ce merg in zona imorala/etica… Aici intra si avocatii WellCode si Dascalu.

  00
 5. Amuzant cum toate divele ce isi umpleau profilele de instagram cu reclama PlushBio, in special Andreea Mantea, cand era pe val cu Puterea Dragostei si literalmente fiecare postare a ei folosea si pe post de reclama pentru pripasii astia, odata ce a inceput scandalul, nu au mai mentionat absolut nimic despre companie.

  Domnul avocat, in caz ca citeste pe aici, in loc sa stea cu ” parul ” pe zoso, pentru 2-3 articole, mai bine ar arunca o privire la toate divele de instagram care au incasat zeci de mii de coco de la compania asta pentru reclama, iar la cea mai mica controversa s-au facut toate ca ploua. Daca v-ati pierdut clientii, nu i-ati pierdut din cauza zoso.ro, ci din cauza faptului ca toti partenerii vostri ( pe care ii plateati cu extrem de multi bani ) v-au lasat balta la prima problema .

  10
 6. Nu prea putea sa stea un rechizitoriu la baza unei clasari ca rechizitoriul e actul de trimitere in judecata, dar poate are gura aurita si se redeschide urmarirea penala :)))

  00
 7. Schema populara : unul spune ca la mine nu e, celalalt spune ca nu am furat eu…

  Oricum, nu cred ca
  Ioana Marinescu (Ioana Matei) este o tepara ordinara, o hoata si un javra care si-a distrus clientele cu intentie clara,
  stiind ca poate scapa la o adica pe chichite avocatesti.
  Chiar nu cred…

  00
  • Niciodata nu mi-am imaginat si refuz sa cred ca Ioana Marinescu (Ioana Matei) este o tepara ordinara, o hoata si un javra care si-a distrus clientele cu intentie clara! NU! NU! NU!

   00
 8. jurnalistul ăla de la Fanatik probabil nu a auzit că într-un stat de drept nevinovăția nu trebuie dovedită ci este prezumată iar procurorii / acuzarea trebuie să aducă dovezi clare ale vinovăției.

  Afirmația jurnalistului era valabilă pe vremea lui Stalin și a lui Gheorghiu-Dej, când erau la modă procesele fabricate și trebuia să îți dovedești obligatoriu nevinovăția… altfel era prezumată vinovăția iar „dușmanii poporului” ajungeau în Siberia sau la Canal.

  00
 9. Mișto meseria asta de avocat. Practic pentru bani poți să aperi orice. Mâine-poimâine nu mai poți spune că ți-a dat sămsarul țeapă cu o mașină că își angajează și el avocat.

  00
 10. Cineva, nu stim cine, a facut un rss scraper, allmain.news care aduna gunoi, printre aduna si zoso.ro si cam tot ce inseamna stiri.

  https://allmain.news/?s=plush+bio, n aduna doar titluri, aduna tot continutul articolului.

  D-na Kateryna din imagine, a inceput sa foloseasca domeniul allmain.news pe care erau clonat tot continutul este folosit drept plangere DMCA pe sursele de unde s-a „copiat” cand defapt este invers.

  https://i.imgur.com/hU8gqKo.png

  https://i.imgur.com/j51O15Q.png

  Ce este interesant este ca plangerile sunt adaugate recent, 25 iulie, deci ei sunt abia la inceputul procesului de scrubbing.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube