Plecarea lui Cristoiu de la Intact

Am prins duminică seara o bucată de emisiune la Antena3, în care realizatorii de emisiuni Adrian Ursu şi Mircea Badea discutau cu gazda Mihai Gâdea despre trădarea trustului şi crezurilor sfintei lupte împotriva lui Băsescu de către jurnalistul Ion Cristoiu. L-am auzit pe domnul Ursu vorbind despre ruşine şi am închis repede televizorul, crezând că e din cauza vinului.

Dar înainte de asta, puţină istorie…

Cum a ajuns Cristoiu la Antena3

În urma unui editorial scris în anul 2000, în care scria despre jurnalista Gabriela Adameşteanu că a fost turnătoare la Securitate (ironic, folosind ca referinţă un editorial al directorului ziarului Ziua Sorin Roşca Stănescu, recunoscut informator al Securităţii), este dat de aceasta în judecată şi obligat la plata a 300 milioane lei vechi. Inclusiv la recurs. Cristoiu îşi vinde casa şi o parte din bunurile deţinute şi nu reuşeşte să strângă suma, apelând la donaţii publice, cu ajutorul cărora se mai strâng nişte bani (am donat şi eu), dar nu destui. Restul sumei este completat de jurnalistul Marius Tucă, de la Jurnalul Naţional.

Aşadar, Cristoiu îi era dator lui Tucă, mai ales că Cristoiu mai pierde un proces, tot în acelaşi stil, cu Christian Mititelu (nu patronul de fotbal).

La Antena3

Cristoiu avea încă de pe atunci reputaţia unui jurnalist instabil. Dar totuşi e înglobat în troaca de la Intact. Întâi la Jurnalul Naţional, unde scrie editoriale (fie vorba între noi, JN e parfum de crin imperial pe lângă rahatul care răzbate din gurile realizatorilor Antena3), dar nu e de ajuns pentru a-şi plăti datoria, aşa că ajunge pe sticlă.

Amuzantă răbufnirea asta, surprinsă în 2007: după o emisiune de căcat (cum altfel?), jurnalistul le spune pe bune. Ar fi trebuit oare să fie un semn pentru stăpânii lui?

Alta, în 2008, unde spune nişte chestii printre rânduri. Şi totuşi e păstrat în rastel, că dă bine, că are priză la public, că moşii şi babele îl ştiu de băiat bun încă din 1992.

În 2009 nu mai suportă şi se cară. Bănuiesc că i s-a tras de la polemica intelectuală cu Mircea Badea, căreia puţini îi pot rezista, mai ales când cel din urmă are o argumentaţie logică imbatabilă (asezonat cu un limbaj suburban).

Moarte trădătorilor!

Cazul e interesant, el arată ce păţesc cei care pleacă dintr-o cloacă strânsă laolaltă pentru bani şi interese economice. Acolo nu există prietenii, după cum aveau să afle cei plecaţi, acolo există patron, agendă, bani. 

Necazul lor cel mai mare este nu că a plecat un om care avea ceva reputaţie (în comparaţie cu ei), ci că s-ar putea să fi plecat la bani mai mulţi.

Şi pentru că anteniştii folosesc poza asta în exces, le pun şi eu una la dispoziţie, pentru momentul în care se vor găsi în situaţia să înfiereze un drag prieten, colaborator serios, coleg inimos (azi) sau trădător prieten pe bani cu Udrea (mâine), dimpreună cu pupăturile de rigoare.

 cristoiu-udrea ciutacu-udrea

Două acolade:

 1. procesele lui Cristoiu s-au desfăşurat în anii în care ministru al Justiţiei era Rodica Stănoiu, politician apropiat de Ion Iliescu, preşedinte la acea dată, care a dorit să transmită un mesaj dur, celor care trădează. Cristoiu îl susţinuse public pe Emil Constantinescu.
 2. viaţa e extrem de ciudată: Cristoiu şi Badea erau angajaţi de patron să îi aducă la putere pe unii care i-au futut în cur extrem de urât. ironic, nu?

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

20 comentarii

 1. Daca nu stiai, exista un domn Christian Mititelu care a fost director la BBC in limba romana inainte de 1989 (si putin dupa) si care acum este la CNA. Mai curind as crede ca despre el este vorba.

  00
 2. Christian Mititelu era director la BBC sectia in limba romana, are si un h in prenume. Cristoiu l-a insultat incalificabil intr-o emisiune live pe care am urmarit-o.
  Cat despre Cristoiu: in ianuarie 2007 a dat dovada ca e schizofrenic. Dupa ce 6 ani luptase cu dictatura, la instalarea lui milica si a lui ciorbea la butoane a inceput sa dea cu ghiulele de caca in ei. Cica el nu e cantatorul niciunei puteri, jurnalistii sunt anti putere intotdeauna. Da, ok, numai ca aia inca nu stiau care le sunt birourile, si asta deja vorbea de incompetenta, tradare, furt. Nu ca nu ar fi ajuns la asta dupa 2 ani.
  In fine, despre Cristoiu, si orice alt gurnalist: dupa ce treci pe la Intact, esti compromis pe viata. Poti sustine orice pe lumea asta, si ca pamantul e rotund, nu te mai crede nimeni.

  00
 3. erata: ianuarie 1997.

  00
 4. Si noi ar trebui sa-i plangem de mila lui Cristoiu?! Adica omul a injurat pe cine nu trebuie, a ajuns dator vandut, si ca sa-si plateasca datoria s-a facut „mercenar”.

  00
 5. Pentru primii doi comentatori: Domnilor, doamnelor, eu chiar am băut un şpriţ cu acest Mititelu, ba chiar mi-a descris si un interesant mod de trolaj în înalta societate.

  Ce vreau eu să vă spun e că da, aveţi dreptate, Christian Mititelu îl cheamă şi a fost director la BBC şi nu-i rudă cu Adrian Mititelu din Oltenia. Este în CNA propus de PNL.

 6. Cristoiu a fost perdant in primul proces pe baza „calomniei de presa”. In mod ciudat, asta chiar e un exemplu prin facultati (asta si articolul lui cu „gaina care naste pui vii”).

  00
  • @krossfire: e mai mult decât meets the eye. de obicei procesele astea se câştigă cu daune minime sau se rezolvă la recurs. dar nah, justiţia psd e diferită.

 7. Ne-am cam prins si noi la momentul respectiv, mai ales ca era vorba de „Cristoiu”. Daca prindeau in menghina un jurnalist mai mititel, mai ziceai…

  00
 8. .. si acum salasluieste la b1 alaturi de mircea marean si turcescu, lingand blidele murdare ale udrei. un final apoteotic perfect al unei povesti triste si maro

  00
 9. Flat, nu iti ajunge CG??

  00
 10. Eu cred ca un jurnalist care recunoaste pe fata ca scuipa politicianul cat timp e in ascensiune, apoi sare sa-l ajute odata ce pica in rahat e complet dus cu pluta. Punct.

  00
 11. De ce n-a mers la CEDO? Macar recupera banii pe care a trebuit sa-i dea (nu stiu daca astfel de caz se preteaza la CEDO, doar zic)

  00
 12. @petrescs – :DDDDDDDD

  00
 13. Eu nu inteleg de ce nu face cineva o colectie a tuturor maniplarilor intactului de-a lungul timpului

  @Zoso Tu ai ceva experienta in domeniu si ziceai ca strangi idei pt. facut bani. Ce-ar fi sa faci un fel de documentar dedicat Antena3/JN/Intact? Io as da bani pe asa ceva.

  00
 14. @zoso – la fel cum procesele fostilor demnitari se termina cu suspendare, nu? Justitia PSD e justitia celor de la putere…adica orice numai justitie nu.

  00
 15. De ce ar avea un h in prenume? Poti sa dai o explicatie?

  00
 16. Oare ce ar fi trebuit să plătească (pățească?) A. Năstase dacă venea din alt partid și era judecat pe vremea lui ilici, un 2003 să zicem?

  00
 17. „procesele lui Cristoiu s-au desfăşurat în anii în care ministru al Justiţiei era Rodica Stănoiu” e clar ca l-au facut securistii din PSD dupa care a venit Tuca sa-l „salveze”…asa se controleaza oamenii in Romania

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de pe eMAG prin acest link, de la PCGarage prin acest link sau de la Finestore.