Playtech: cum să împletești ticăloșia cu prostia

Lumea știe Playtech după ce e online: un site care fură de pe net articole și le traduce fără să precizeze sursa de cele mai multe ori. În rarele cazuri în care o fac, traficul trimis e insignifiant, semn că au un public educat și avid de…pe cine păcălim aici?

 

Ia să citim din “termenii și condițiile” lor:

3. Drepturile proprietăţii intelectuale
Conţinutul acestui site vă este oferit dumneavoastră doar cu scop informaţional şi pentru uz personal, si nu poate fi folosit, copiat, reprodus, distribuit, transmis, expus, vândut, licenţiat cu alte scopuri şi fără a avea în prealabil un consimţământ scris al titularilor drepturilor de  proprietate.

Get it? Niște ciorditori se tem să nu le fure cineva munca.

Haideți să râdem de ei, de lipsa lor de coaie, de ticăloșia și de prostia de care dau dovadă. Se dă această mostră curajoasă de articol, semnat “redacția”.

screencap-playtech

OK. Discuții despre cum ei încearcă să facă bani furând de pe net munca unor oameni în timp ce își îndeamnă cititorii să fure de pe net munca altor oameni e o ironie fină, care nu ține la mintoșii de la Playtech.

 

Pe text:

Însă un mic “detaliu” de acest gen nu i-a oprit pe câțiva “baieti destepti” care se ocupă de site-urile de torrente românești să încerce să scape de autorități. Există destui care au și reușit.

Să scape presupune că autoritățile chiar i-au căutat. E o alegere nefericită de cuvinte. Să fie ignorați e mai corespunzător.

Dar dacă aruncăm o scurtă privire pe lista de site-uri de torrente românești compilată de TorrentBus vom observa că un domeniu aparent surprinzător e bine reprezentat.

De aici presupun că ei au dat de o listă făcută de un anume TorrentBus, pentru că nu s-au obosit să facă o introducere. Așa e când furi, uneori te mai dai de gol cu sursa. Și nu, nu dau link către lista aia, că doar nu sunt proști. Sunt doar ticăloși.

Și dacă stăm bine să ne gândim, are sens ca într-o țară că a noastră învățăturile din Sfântă Scriptură să fie accesibile tuturor, prin cât mai multe mijloace.  Dar întrebarea care poate fi pusă e următoarea: având în vedere că e ilegal să descarci astfel de materiale, nu e cumva și imoral? Cei ce descărcă de aici nu comit un păcat? Poate că înainte să descoperi cele mai noi rugăciuni pe site-uri de torrente românești, ar fi cazul să-ți consulți duhovnicul.

Atunci când ești prost, nu știi să te documentezi. Dacă ai ști, ai vedea că pe trackerul ăla sunt în mare materiale creștine, majoritatea date la liber, pentru că sunt finanțate de diverse culte. Deci nu ilegale.

Astfel de site-uri sunt în pericol de dispariție, căci autoritățile au pus gând rău celor care distribuie ilegal material protejat de drepturile de autor. Să ne reamintim că accesul la 990.ro, unde puteai urmări filme și seriale online, a fost blocat printr-o decizie a Înaltei Curți dată de curând.

990.ro nu era site de torrent. Argument tâmp, deci.

Așa că autoritățile din țara noastră ar putea să închidă și site-urile de torrente românești, dacă această campanie va continuă,

Care campanie, retard? Au închis un site acum (990.ro), au închis un altul în februarie (vplay.ro). Două pe an. Ai idee ce e aia campanie?

 

Înțelegeți acum de ce nu dau sursa de unde fură? Pentru că se tem că oamenii ar putea citi articole coerente și pertinente, nu tâmpeniile traduse prost de redactorii Playtech.

 

Și, pot paria că, dacă le iau profilele de feisbuc la puricat, Octavian Palade (Editor in Chief), Alexandru Puiu (Senior Editor), Bogdan Cristea (Tech Editor), Andrada Bonea (Science Editor), Luminita Nitoiu (PR & Marketing Manager) au păreri despre ce nu merge în țara asta, despre presă și despre media. Faptul că ei fură, și o fac și prost, nu e parte din problemă, în opinia lor, nu îi duce capul să facă raționamentul ăsta, pentru că sunt proști și ticăloși.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

14 comentarii

 1. ai scris gresit Andrada Boner

 2. Exista si alte siteuri la noi in afara de Filest si FreshOn :))?

  00
 3. Nu inteleg la astia de la pleiteh cum de au rubrica permanenta pe adevarul online.

  00
 4. playtech.ro e haznaua internetului romanesc, astia o rupeau in seo spam de blackfriday cu o luna inainte, numa’-numa’ sa prinda si ei un covrig din afiliere. ei deja aveau articole cu catalogul de produse la reducere inainte sa existe

  00
 5. Ca tot vorbim de ciordeala, uite un link de la un articol cu un film de pe 0-100.ro

  http://0-100.hotnews.ro/2016/08/18/video-un-sofer-de-mercedes-benz-il-face-pe-un-politist-din-bucuresti-sa-si-puna-mainile-in-cap/

  Daca a fost publicat si pe trafictube si pe youtube in acelasi timp, nu mai e ciordeala, nu?

  00
 6. Aștia scriu orice despre oricine din IT pentru doua grisine.

  00
 7. Le-ai ciordit continutu. Ntz. Ntz. Ntz

  00
 8. Sa zicem ca tu scrii un articol si astia il copiaza la ei fara a preciza sursa, eu il copiez de la ei (fara acordul LOR scris….) si te pun la sursa pe tine (ca doar citesc pe aici). Oare astia o sa ma injure de mama?
  Acolo scrie clar ca trebuie acordul scris al titularilor drepturilor de proprietate, adica nu al lor, ci al alora care au produs materialele.

  00
 9. Oamenii ăștia încă sunt la partea cu mimetismul social. Faptul că au pus niște termeni și condiții pe site-ul lor nu înseamnă că și înțeleg de ce au pus. Pe de altă parte, oamenii care piratează au mereu mentalitatea: „se poate fura orice, mai puțin ce produc eu”.

  Am avut niște contre cu un tip foarte vioi care îmi explica că torentele ie libertate, că e normal să existe, că doar proștii nu piratează. L-am întrebat ce face, și îmi spune că lucrează la un joc de mobil. L-am întrebat cum s-ar simți dacă i-aș lua produsul și l-aș da pe torenți gratis, cu reclame pe care să iau bani. Mi-a citat prompt legea, și mi-a explicat cum îl protejează Apple și Google de chestii de genul ăsta, dar a recunoscut că pot oricând să-i fac aia – și că există legea română care îi protejează brandul și toate rahaturile astea. Dintr-un om foarte relaxat în legătură cu pirateria devenise doxă de legi.

  Și genul ăsta de ipocrizie e foarte răspândită – e singurul motiv pentru care rezistă site-urile mari de torenți, pentru că ele sunt întreținute de oameni care, dacă stai să judeci, ar trebui să aprecieze valoarea drepturilor de autor. Dar e și greu să îi faci pe unii să vadă că în loc să fie în zona în care distrug drepturile de autor ar putea să facă bani din ele, și să trăiască nu furând conținut, ci producând conținut.

  Hai cu downvotes.

  00
 10. Vali, unde pot să fac plângere unui blog? Individul care publică articole duce grav în eroare cititorii săi, îi îndeamnă să facă diverse acțiuni nefondate după care aceștia suportă consecințele.
  De asemenea interpretează niște legi după bunul plac.

  I-am scris că e pe lângă, i-am dat link-uri utile din lege, evident că nu a aprobat comentariile.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube