Cât câștigă influencerii care joacă păcănele pe live?

20.000€ pe lună dacă ai 100.000 abonați.

 

 

Imogen e foarte cunoscut în zona asta de jocuri, și se exprimă un pic greșit, 20 pe lună, nu pe 3 luni. Deci 3 luni a câte 20.000€, bani serioși. Gândiți-vă acum cât câștigă companiile care plătesc așa ceva.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

56 comentarii

  1. In caz ca vreti sa va angajati cazionurile au anunt de munca pe olx
    https://www.olx.ro/oferta/loc-de-munca/we-are-looking-for-streamer-remote-or-local-IDgtQMv.html

    00
  2. Problema la jocurile de noroc nu este reprezentata de jocul de noroc în sine, ci de modul cum este perceput în România – și anume oamenii joaca „sa castige”.
    Cum nu câștigă se enervează și își cheltuie ultimii bani cu speranța că tot o sa câștige odată.

    Matematic și statistic vorbind nu poti sa câștigi la pacanele/ruleta/etc. șansele sunt în favoarea casei, deci cu cât joci mai mult timp vei pierde.
    A, ca poți sa mergi sa joci putin și exact atunci sa nimerești mana norocoasa – nu este exclus, dar este puțin probabil si oricum cei care joaca baga câștigul înapoi la joc, deci la final tot pe minus sunt.

    În străinătate jocurile de noroc sunt mai mult o forma de divertisment- oamenii nu merg la jocuri de noroc ca să „castige” ci ca să cheltuiască la fel ca la orice alt viciu/distractie, ceea ce înseamnă stabilirea unui buget de cheltuiala, iar la epuizarea bugetului aia e, se ridica și pleacă – jocul reprezinta o forma de distracție ca oricare alta, doar ca (de ex.) în loc ca la 40-50 de ani sa plătească rata de 1-2.000 euro pe luna pentru ultimul model de BMW merge cu o mașină obișnuită și cheltuie banii aia la jocuri, mai vorbește cu un om, mai iese din casa si asa mai departe.

    00
    • ai cam 2% sanse de castig iar casa cam 20% profit, restul trebuind sa se intoarca la jucatori, eu n-am incredere in general in ‘noroc’ asa ca mi se par tristi oamenii care joaca sa castige, practic in opinia mea jocurile de noroc ar trebui interzise complet cel putin ‘public’, n-ai decat sa joci barbut cu ‘pretenii’ dar na, ca orice biznis conceput pe ‘debt’/datorie e un tip de scam de genul bancilor care e acceptat, circula restul ponzy skimului. hai sa traiasca domn isarescu

      10
    • @NIX
      ” ca orice biznis conceput pe ‘debt’/datorie e un tip de scam de genul bancilor”
      De ce sunt scam bancile ???

      00
    • @Mirel da boss de aia în ”străinătate” intervine guvernul serios să oprească adicția pentru “păcănele” sau regularizează reclamele la pariuri în mass media, pentru că e “divertisment”

      00
    • Faci confuzie cu jocurile „mecanice”, unde intradevar te duci pentru distractie. Nu degeaba li se spune „jocuri de noroc” celor de unde oamenii pleaca jumuliți si deznadajduiti….

      00
    • Cred ca nu ar trebui sa le zica jocuri de noroc, sa le zica… Joc de sansa, asa faza asta cu noroc e prea inradacinata psihic in capul nostru, de la „hai noroc” pana la sa ne deie Dumnezeu noroc… Atunci creaza perceptia asta falsa, ca trebuie sa castigi, ca e musai sa castigi, ca altfel, nu ai noroc, esti la un nivel jos… Esti fraier daca nu castigi…

      00
    • @Nico, @Marinel
      Aveți în mod evident o viziune distorsionata asupra problemei.

      Sunt oameni care beau uneori și se simt bine si oameni care beau mereu și distrug familii, vieti etc.
      Sunt oameni care beau la o petrecere și pleacă acasă pe.jos sau cu taxiul și sunt oameni care se urca beți morți la volan.

      Alcoolului da dependenta?
      Fără discuție, ca altfel nu ar exista alcoolici

      Poți sa îți pierzi casa, familia, serviciul pentru ca bei – da, se poate întâmpla asta.

      In tarile dezvoltate exista programe pentru alcoolici – evident ca da.

      Asta înseamnă ca băuturile alcoolice sunt rele ???
      – în funcție de cat consumi pot fi rele sau bune și exact asa este și cu jocurile de noroc, însă omul face diferența, el alege sa bea mai mult sau mai puțin la fel cum alege sa joace toți banii din casa sau sa nu joace

      00
    • @NIX, daca interzici jocurile de noroc publice se va dezvolta foarte tare industria underground. Si acolo nici nu mai poti reglementa nimic, automat nu mai ai nici o sansa sa protejezi in vreun fel jucatorii.

      00
    • @Mirel
      „el alege sa bea mai mult sau mai puțin la fel cum alege sa joace toți banii din casa sau sa nu joace”

      Atata doar ca de la un punct incolo, nu mai e libera alegere a celui care bea/ joaca; drogul/ dependenta rapeste libertatea de alegere.

      02
  3. Cum, ma, 20.000 de euro ?!? Pai asta in cateva luni de economisit isi ia cu banii jos ce iau altii cu credit pe 30j de ani.

    00
    • da, man, dar el e în ăia 0,001% care pot face asta, nu dau ăștia 20K la fiecare sărac de pe stradă.

    • a refuzat 20k pe luna sau pe 3 luni ca pacanelele „e” naspa dar vapam sanatos cu aroma :) nu ca are logica verticalitatea asta

      10
    • @vlad olteanu inca nu am auzi pe nimeni sa isi amaneteze casa din cauza tigarilor electronice.
      Ce ai scris tu da are logica pff.

      00
    • Cum 20 de mii? Doamne, bunicii mei au muncit o viata pentru banii astia. Eu abia ii fac in doua luni.

      10
    • @Vlad:
      La astia de-I vedeti asa “deontologi” ca refuza X suma ca sa nu promoveze ceva bad bad bad pentru kinderi si nu numai, se uita toti pustanii de 12+ ani.
      Pustii astia conform statisticilor, incep sa fumeze absolut tot ce se gaseste pe piata ce sa vezi de la 10 ani.
      E bine ca exista responsabilitate pentru pacanele dar pentru fumat nu.
      Perste 50% din copiii de peste 12 ani fumeaza zilnic sau ocazional.
      Fumatul ramane a 3-a cauza de deces in Romania.
      „Adolescentii devin interesati de tigari in urma vizionarilor diferitelor reclame online sau offline”

      10
    • Pentru Anda: of, tu fată!

      00
    • @vlad olteanu ma las pagubas cu tine.

      00
  4. Sincer, mi-ar fi greu să refuz banii aia…

    00
    • eu am refuzat 1k pe luna.doar trebuia sa amplasez 2 aparate intr-o locatie pe o administrez.
      si cam odata la 3 luni ma suna si ma intreaba daca nu m-am razgadit,

      00
    • Si mie mi-a oferit azi cineva o prajitura si am refuzat. Cred ca e comparabil cu a refuza 60k euro.

      00
    • Atunci trebuie sa te reevaluezi si sa nu mai faci pe moralistul prin comentarii. Nu ma refer la tine in particular, ci la toata lumea care e in asentimentul tau.

      Cei care s ar prostitua pe cateva zeci de mii de euro amarate nu prea au dreptul sa comenteze despre ce face sau ce promoveaza X sau Y. Sau au dreptul, dar atunci sa accepte ca e doar invidie.

      Pe de alta parte e adevarat ca toti avem pretul nostru si ca dpdv etic si moral nu i mare diferenta daca iti incalci principiile pe 10 mii, pe 100 de mii sau pe 10 milioane (desi, cand stii ca ai refuzat anumite venituri pe baza principiilor tale, ai totusi un argument in plus fata de altii).

      Concluzia mea? Toti suntem datori cu mai multa intelegere si mai putina rautate.

      10
    • @cristi tu esti cu prajitura eu am spatii comerciale in zone bune.
      sa iti savurezi prajitura in timp ce incerci sa intelegi asta.

      10
    • @vlad, daca ti-a oferit doar 1000 euro/luna pt 2 aparate, inseamna ca nu sunt asa bune zonele.

      01
  5. Mi-a transmis cineva, nu zic cine să-i transmit lui Imogen ăsta: :”Hâț Gionule Imogene, ai fost fraier, ia-le banii la micuți, despre orice ar trebui să mănânci rahat. Eu așa fac și hâț gionule, o duc bine de tot. Chiar acum mă duc că am o filmare la Corega, apoi pt Libresse, Tefal, muștar de Tecuci și bile ana… are mere.”

    00
    • Hatz John, eu daca pot, tu de ce nu poti?

      00
    • Eu nu inteleg exact unde e problema ca influencer in a face reclama la orice. Asta e jobul lor, sunt ca un afis publicitar, pui orice reclama vrei pe el. Asta e natura jobului unui influencer, sa faca reclama.

      Nu este fotbalistul, politicianul, ziaristul, artistul, actorul etc – care face si reclama, este omul care face reclama.

      01
    • @bigbear
      Tu esti mai nou pe aici? Sau nu citesti de fel articole te uiti doar la titlu?
      Incerc eu sa iti explic.
      Problema nu e ca ei fac reclame, problema e ca nu recunosc asta. Ei zic doar ca recomanda, ca e bun produsul, revolutionar sau alte basini de genul.
      Problema e ca nu marcheza publicitatea.
      Problema e ca ei promoveaza anumite chestii fara sa stie absolut nimic despre ele.
      Problema e ca se cred buricul pamantului, cand de fapt sunt exact ce ai zis tu: niste oameni care fac reclame.

      10
    • @Bigbear: Oamenii nu-s panouri publicitare, să lipești pe ei orice vrei. Tabla nu protestează; omul da. După logica asta Angelina Jolie n-ar trebui să refuze un film pentru adulți pentru că ”doar e actriță”. Ori un taximetrist să te ducă din Craiova în Germania când vrei tu pentru că e șofer iar banul e ban. Iar Stephen King ar putea să scrie și un manual tehnic pentru Sony, că nu se compromite total dacă face asta pentru o sumă cu destule zerouri.
      Vorba aia – nu strâmba nici tu din nas la carnea de om pentru că – uite – alții n-au ce să mânce și doar ești ”panou”. Imaginează-ți cum ar fi să-l vezi 22 de ore pe zi pe Dragnea în direct la HBO, AXN, Pro Cinema, Pro TV și alte posturi mri doar pentru că a sărit cu banul. Mai nasol – pe Șoșoacă.

      10
    • @Bigbear, ca influencer te adresezi unui anumit public care alege sa te urmareasca. Este posibil ca dupa o perioada sa ai posibilitatea sa faci reclama la ceva dubios, care sa iti aduca foarte multi bani pe moment. Dar care sa iti afecteze credibilitatea pe termen mediu sau lung.

      Asa ca, indiferent daca ai sau nu dileme morale, uneori trebuie sa iti alegi campaniile in care te implici.

      10
    • @chris06 – publicitatea nemarcata este o chestie insa e la limita cu ambassador brand si greu de notat exact unde este granita intre promovare platita si preferinte personale. Din comentariul lui Motanes eu am inteles ca problema este ca un om face reclama la orice, nu ca nu marcheaza exact reclama.

      @Razvan – hai sa facem diferenta intre „TREBUIE” sa accepte orice si „ARE DREPTUL” sa accepte orice. Eu ma referam la influencer ca fiind natura jobului, practic un influencer este o platforma media care produce continut si vinde reclama, exact la fel cu o statie radio, un ziar sau un post tv.

      Tu in schimb dai exemple de oameni care sunt celebri pentru ceva si imi spui ca nu functioneaza si ca au o imagine, o prestanta. Hai sa facem diferenta intre Hagi care a devenit celebru ca fotbalist si acum o fi si pe retelele sociale sau face reclama la Gillette si Pepsi si Nelson Mondialu care a ajuns celebru pentru ca este pe youtube si bate campii. Stii, Nelson are 675 de mii de abonati si scoate 3-4 piese audio pe an, nu poti spune ca nu este influencer.

      Revenind la ideea de influencer = platforma media – nu am auzit pe nimeni revoltat ca reclama la Caritas era in ziare pe timpuri si nici ca FNI era la toate televiziunile desi ambele au fost tepe uriase si acele platforme media le-au promovat.

      00
    • @Bigbear:

      hai sa facem diferenta intre „TREBUIE” sa accepte orice si „ARE DREPTUL” sa accepte orice.

      Eu fac diferența între ele, dar ce spui tu mai sus e un fel de ”ar trebui s-o facă”.

      Tu in schimb dai exemple de oameni care sunt celebri pentru ceva si imi spui ca nu functioneaza si ca au o imagine, o prestanta.

      În mod ironic fix asta definește influencerul: o persoană care e celebră pentru ceva și se folosește de imaginea și prestanța ei pentru a influența urmăritorii într-o direcție sau alta. Și fix de-aia nu funcționează chestia asta cu ”ar trebui să”. Pentru că-și pătează imaginea dacă 3 ani face reclamă la produse cosmetice iar apoi, brusc, o dă pe ”hai să vă explic de azi avantajul păcănelelor”. Adică… Vali are aici rubrică veche în care fix asta îți descrie: cum se vinde X și Y influencer pentru o cutie de macaroane sau un suc chinezesc.

      Revenind la ideea de influencer = platforma media – nu am auzit pe nimeni revoltat ca reclama la Caritas era in ziare pe timpuri si nici ca FNI era la toate televiziunile desi ambele au fost tepe uriase si acele platforme media le-au promovat.

      Păi ”influencer” nu e egal cu ”platformă media”. Una e persoana care folosește platforma media și alta e platforma media în sine. Sunt două lucruri diferite. Andreea Esca e una, ProTV e alta.
      Cât despre ce-ai zis despre Caritas: confunzi acum reclama cu influencerul; sau cu platformele; nu-s nici eu sigur deja de ceea ce scrii. Din nou – influencerul e persoana care transmite ideea, reclama e mesajul/ideea, platforma e modalitatea prin care se transmite mesajul/ideea. Sunt trei lucruri distincte.

      01
    • @Bigbear:

      În continuarea explicației de mai sus – când eram la faculatate la sociologie, prin anul II am avut un curs de ”Tehnici de comunicare”. Îți redau din suportul de curs ceea ce spuneam și eu mai sus, dar mai voalat și – poate – mai comprehensiv:

      […]
      1.2. Unităţi şi caracteristici ale comunicării

      1.2.1. Unităţile comunicării.

      Mesajul este unitatea de bază a comunicării, situat de fapt la intersecţia dintre comunicare şi reprezentarea realităţii. El poate fi alcătuit din cuvinte scrise sau rostite, imagini vizuale, muzică, zgomote, semne, simboluri, culori, gesturi etc. Suportul fizic al mesajului este oferit de canal, care îndeplineşte şi funcţia de cale de transport sau distribuţie a mesajului.
      Dimensiunea originalităţii mesajului este data de informaţie. Sub aspect cantitativ, informaţia poate fi măsurată atât în momentul emiterii cât şi în momentul receptării, astfel că se poate determina în ce măsura un mesaj conţine sau nu mai multă informaţie decât alt mesaj. […]

      10
  6. Pentru că o perioada am lucrat în domeniu, sunt două moduri în care reclama de genul astă e monetizată: revenue share, în care se estimează un număr de noi jucători veniți de la cel care face reclamă (de obicei prin comparare cu fluxul normal de jucători) și mai întotdeauna, 50% din încasări ajung la persoana care recomandă – procentul se negociază, în funcție de volum, iar încasările se numără ca fiind diferența între sumele jucate și sumele câștigate* sau cost per acquisition, unde pentru fiecare jucător nou care joaca să spunem 10 lei, jucator care se poate atribui canalului de promovare, operatorul poate să plătească între 50 și 450 de lei (deci de 5-45x mai mult). Asta se întâmplă pentru că nu se pot folosi canale clasice de promovare tip Facebook Ads sau Google Adwords și nici metode obișnuite de plată. Pentru un operator relativ mic, un buget de câteva sute de mii de euro pe lună pentru promovare și plăți de zeci de mii de euro pentru un canal sunt lucruri normale (asta pentru că am primit de multe ori întrebarea dacă poți să păcălești ”păcănelele” și nu, nu poți. dar nici nu trebuie, pentru că cei mai mulți bani fac cei care recomandă jucători). Acum, ca să pun și niște cifre, pentru cazul pe care-l știam eu, costurile de marketing ajungeau pe la 5% în timp ce marja profitului brut puțin peste 2%.

    *Diferența asta se configurează de obicei la nivel de joc de către operator și este auditată extern, putând urca până la un 15% – cred că e și un cadrul legal pentru asta, dar depinde de fiecare țară în parte. Din ăștia să zicem 15%, operatorul plătește marketingul, angajații, premiile speciale, licențele etc.

    10
  7. Mai un joc cu pacanele, mai o teapa cu NFT-escu (se aude Mihai Morar, Dorian Popa & co?) si te-ai scos pe un an.

    Mai bine un Provident cinstit si ai scapat de stres, intre pacanele si camatari, nici nu stiu care e mai ok :)))

    10
    • funfact: am refuzat campania asta, dar agenția a apucat să spună altora că particip, de aia în ultimul vlog al lui Cadar mă laudă, că credea că o să fim împreună în ea :)

      https://youtu.be/w7_fvdYlwkw?t=1223

    • Nu prea inteleg care e toate chestia asta cu Providentul. Deschizi site-ul, pui suma si numarul de saptamani, ei iti scriu mare acolo: atat e rata saptamanala, atat e dobaanda totata de returnat, rata dobanzii e fixa si e 71%, DAE e 104%.

      Valorile sunt uriase, dar totul e scris mare, pe prima pagina. Sunt multe banci care nici nu viseaza la transparenta asta :)

      10
    • CINE ARE TIMP SĂ CITEASCĂ?!!?!? eu vreau banii acum!

    • @ Vali – sa-ti fie rusine, mi-ai luat jucaria 😈 (Da’ recunosc ca ma si bucur)
      @silicon – si camataria e la fel de transparenta. Si unii oameni devin la fel de transparenti cand au de-a face cu oricare din ele. Unii devin chiar invizibili.

      00
    • @vali: dar ai avut campanii cu Provident?

      00
    • SiliconV, si la pacanele la fel, e scris pe site si in manualul jocului cat ee setat sa se intoarca la jucator.

      00
  8. Hai sa nu exageram cu 20000 E/luna.
    Imogen are dreptate cu 20000 E pe 3 luni. Din sursa sigura stiu ca majoritatea streamerilor romani de pe twitch si youtube primesc cam 2500-3000 lei/live si se cer in jur de 10 liveuri pe luna. Cazinoul iti da suma aia si tu trebuie sa joci cu banii aia minim 2 ore. Iti dai seama ca dupa 2 ore de jucat chiar si pe miza de cativa lei, in 95% din cazuri nu ramai cu aproape nimic in cont.

    Plus ca streamerii astia isi asuma un mare risc, pentru ca promoveaza cazinouri online si nu au licenta clasa a II-A de la ONJN (care mai costa si aia cateva mii de euro iar daca nu o ai poti sa primesti o amenda extrem de mare).

    Din toata treaba asta cazinoul ramane cel mai castigat, plus ca beneficiaza de reclama aproape moca.

    00
    • Din cate vad doar streamerul Stero Slots are licenta de afiliat, ceilalti o sa beleasca cariciul daca intra in vizorul autoritatilor.
      Sa iti risti reputatia si pielea pentru cateva sute de lei/luna, eu zic ca nu merita.

      00
    • Care reputatie? Aia de manglitor?

      00
    • Si cum de nu întra în atenția autorităților ? Nu se poate înlesni întrarea asta ? Ajutam și noi sau doar bârfim ?

      00
  9. Bravo lui, de ce sa mint mie mi-ar fi destul de greu sa refuz o suma ca asta. Bine, poate nici n-am trait in viata ce a trait Imogen, stiu ca la un moment dat povestise ca prin adolescenta era dependent de legale, dupa si-a revenit. Deci sigur a cunoscut multi oameni care si-au pierdut totul la aparate, poate de aici si stomacul de a refuza o astfel de oferta.

    00
  10. e bataie mare pe banii prostilor in ziua de azi. only fans, pacanele online, pariuri sportive. astea pentru generatia tanara. pentru aia batranii, popii sunt inca regi. tocmai ce e Untoldul la Iasi.

    00
    • Mare vorbă ai zis:

      „bătaie mare pe banii proștilor”

      Asta ar putea fi titlu de carte/film/blog.
      Sau nume de țară,dacă nu cumva de planetă.

      Oarecum amuzant: dacă proștii ar vrea sa pună mâna pe carte ca să nu mai fie proști… (doar că, pentru asta, ar trebui să fie deja deștepți, măcar un pic)

      10
  11. macar nu e bugetar

    00
  12. @Mirel nu esti pe langa subiect, dar nu pui problema corect. Nu s a inventat in Romania dependenta de jocuri de noroc. Pai un Uk, de exemplu, pariurile sportive sunt religie si au ajuns mult mai multi oameni distrusi decat la noi. Toata lumea joaca sa castige, nu doar romanii, lol, e o prostie asta ca vezi doamne in alte parti lumea doar se distreaza.

    Ideea e ca fiind o tara mai saraca si mai putin dezvoltata educational decat cele din vest (ca la astea te referi cand zici „strainatate”, 4-5 tari) , la noi sunt mai populare formele cele mai nocive de jocuri, gen pacanele, unde esti si mai predispus dezastrului.

    10
  13. Am mai auzit si alte sume, depinde si de reach, publicul tinta, nivelul de monetizare al canalului, e mai complexa formula, oricum sub 3000 de euro pe luna n-am auzit de la nimeni. Practic, un salariu de programator cu 5-10 ani experienta.

    Dar este si asta o aptitudine. Nu cred ca, in cazul in care ar fi posibil, daca s-ar apuca de streaming un vizitator ales aleator de aici de pe blog ar avea succesul astora.

    00
  14. soluția ar fi simplă, dovedește că ai venit pe o lună minim 100xmai mare cât bagi la păcănele dacă nu poți dovedi să poți paria maxim 50 lei lunar, făcut lege și aplicat, oricum cazinourile tot zic că nu tre să parieze oamenii sume ce nu și le permit să le piardă, așa că să aplicăm chestia asta legal și obligatoriu, la fel cum e interzis minorilor să le interzică și celor care nu au un venit minim să parieze.

    01
  15. Gandeste-te ca statul castiga 600 mil euro din taxe… taxe care-s tinute cam la minim.

    10
  16. Un coleg de-al lui se pare ca nu a refuzat. Le zice „fructe”.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.

Pun clipuri pe Youtube