Piața camerelor foto se micșorează

Americanii au cheltuit 2,1 miliarde dolari pe DSLR-uri și doar 1,9 miliarde pe camere foto point and shoot în decursul unui an, arată în știre. Oarecum normal, oamenii și-au luat telefoane mai bune și au renunțat să cumpere săpuniere. Apoi, câte săpuniere să vinzi ca să echivaleze un DSLR full frame?

Apoi, 65% dintre români dețin o cameră foto, 30% din aceștia un DSLR, spune un studiu F64. Megapixelii sunt la mare căutare, cu cât mai mulți cu atât mai bine.

Acum, problema se pune așa: producătorii de DSLR-uri au introdus în ultimii doi ani foarte multe modele, pentru a acoperi o gamă cât mai largă de nevoi. Canon și Nikon au câte două entry-level, două sau trei mid-level și trei full-frame-uri. Teoria lor este corectă, fiecare vrea altceva, hai să mai introducem un model. Și totuși există o nișă neacoperită: cei care vor să facă poze bune și nu sunt satisfăcuți de calitatea jenantă a camerelor foto de pe telefoane mobile și nici nu vor să care după ei un DSLR. Ca mine.

Cea mai bună soluție a fost un Sony NEX, că are senzor APS-C și e mic. Mai e de muncă la el, dar se apropie de ceea ce ar trebui să fie. Și atunci lucrurile se vor clarifica, vor rămâne doar un DSLR entry level, unul mid-level, un full-frame pentru profesioniștii fără bani și unul pentru cei cu bani.

Și la compacte la fel. Nu va mai face Canon 5-6 modele sub 600 lei, va face doar două, două mid-level, unul de top și un bridge. Pentru că fiecare model trebuie să concureze cu alte modele de la concurență și e din ce în ce mai greu să se întâmple asta când calitatea imaginilor de pe aceste mizerii de camere foto e la fel de slabă ca aceea de pe un smartphone de 800 lei.

sony-nex-3n-iunie2013

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 3$

4 comentarii

 1. NOU
  #1

  Compactele vor disparea fiind inlocuite de telefoane și de chestia de mai sus. Tind sa cred ca piata lor se va dizolva in cele 2.

  00
 2. Pentru cei cu bani da. Pentru cei fara nu, pentru ca nu toata lumea isi permite sa aiba telefon cu camera performanta. In plus mai sunt cazurile in care desi au bani nu stiu sa utilizeze un smartfon', si e mai simplu sa aiba un telefon care e telefon si o compacta langa.

  00
 3. Mihai Timaru tocmai asta e. niște băieți deștepți ar pune camere foto bunicele pe telefoane ieftine, ca să poată să înlocuiască și tata telefonul și săpuniera cu un telefon cu cameră foto decentă, nu 3mp cețoși.

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.


Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG sau de la Finestore.