OK, ne-am prins, e cea mai tare companie din lume, soția lui Dineș e cea mai grozavă, deși și-a dat demisia de la fundație, Dineș e cel puțin la nivelul lui Bezos, dacă nu mai grav, dar redactorii publicației ZF se comportă de parcă daddy Dineș îi învelește seara cu o pătură cu bani. Bate la ochi.
Ce scrie ZF…
În comparație cu ce scrie Marketwatch…
Ce a realizat UiPath e mișto de tot (Dineș, nu face un robot care să scrie bloguri, te rog io), dar la ce folosesc fazele astea?
Toate fazele astea sunt pentru tinerea in viata a visului antrepenorial romanesc. Toata piata se hraneste indirect din aceasta realizare si fiecare spera sa poata sa reproduca succesul UiPath in afacerea lui sau viitoarea afacere.
Tot ceea ce le este necesar ar fi un mic împrumut de 1 milion de dolari și niște pile pe domeniu.
Confirm ce zice Marketwatch. Am actiuni acolo si sunt atent.
Tocmai au scăzut acțiunile cu vreo 10%!!!
Li s-o trage de la articolul ala ZF…
Eu am 500 de USD blocați in acțiunile lor și sunt la -20%.
Spunea un băiat care părea că știe ce vorbește că nu prea ar fi o companie de viitor – soluțiile pe care le oferă devin din ce în ce mai întâlnite și alternativele la ei din ce în ce mai ieftine și mai puternice. Acum, plm, nu-s în domeniu…
Ai pus botul la ce spune Guda cu ”banii vorbește”, pardon, în mișcare?
Fara a nega neaparat ca ZF da un aspect mai rozaliu situatiei, nu este nemaivazut ca actiunile unei companii listate sa scada destul de abrupt exact dupa anuntarea veniturilor (per total pozitive). Ar trebui urmarit trendul urmatoarelor zile.
oameni care fac un pic de cash out. nu e neobisnuit.
aceeasi oameni vor cumpara poate din nou aceleasi actiuni, la reducere.
you do the math
In acest caz particular, prețul acțiunii scade cu valoarea dividendului plătit actionarului.
Cumpara pe zvon/perspective vinde pe stire.
@callgate
Loool. De unde dividende? :)))
Stefan, ARR nu inseamna ce scrie ZF(aberatii cu noi clienti), ci e vorba de cati centi produce un dolar investit intr-un proiect, normalizat la un an. Iar despre legatura dintre venituri ai dividende nu e nevoie sa intru in detalii, nu?
@callgate – daca compania are pierderi (cum nu scrie in ZF, dar scrie in Marketwatch), nu ai ce dividende să împarți, că ele se împart din profit nu din „ARR”.
Andrei, daca recitesti cu atentie Marketplace: pe trimestrul doi, adjusted earnings= 1 penny per share. Paragraful 3, a doua jumatate. Desi tu ai inteles ca PATH au pierderi, totusi NU au pierderi, zice Marketplace.
callgate, dacă firma nu vrea să împartă dividende atunci nu primești. Deținerea de acțiuni nu garantează dividendele.
la cat de putine firme romanesti avem care face ceva decent si diferit de outsourcing, ma mir ca nu sunt mai multe articole cu uipath. Din marele univers IT din Ro daca scoti outsourcing ul si atarnache la stat ce mai ramane?
scuze pt gramatica&shit
Bitdefender
Random din memorie: BitDefender, RAV care acum e inclus în Windoze și ii zice Windows Defender, platforma din spatele emag care e folosita la alte mii de magazine, totalsoft care vinde crm/erp pe rot globul. Si mulți altii.
Și astea sunt firme românești, exista jucători mari pe piata internațională care fac dezvoltare și R&D în România (HP, Siemens sau Amazon).
Atât: https://bit.ly/38Swlm9
aia n-am mai comentat, e prea simplu.
Sărut mâna stăpâne pentru bucata de pâine albă! 🤓
>>dar la ce folosesc fazele astea?
Cand vine clentul/investitorul si asteapta la receptie serveste o cafea si vede pe masuta ziarul aparent serios care lauda compania si rezultatele financiare. Ziarul asta mai trebuie schimbat din cand in cand, ca se ingalbeneste.
Un răspuns corect. E reclamă, nimic complicat.
ZF chiar minte.
Articol: https://m.zf.ro/afaceri-de-la-zero/afaceri-de-la-zero-doi-tineri-care-s-au-cunoscut-pe-instagram-au-20173526?fbclid=IwAR3y_tVoPc596en9ggdZsA_KSnOeVZA0ES_b0dgRzL7Il-GL0H7c0hRGdPc
Cica venituri de 80.000 de lei într-un an, dar dacă cauți firma găsești că a realizat 1800 pe 2019 și 1500 lei pe 2020.
Si asta, Andrei Valentin, mare antreprenor, mai vinde cursuri de dropshipping in 2021!:)))
Am un client care activeaza intr-un domeniu „vizibil”, despre care scrie presa destul de des. O data la ceva timp, trebuie sa renunte la serviciile mele pentru a apela la niste firme apropiate de ZF, doar ca sa se puna bine cu ei, chiar daca respectivii nu livreaza calitate in servicii. Mi-au spus in fata asta, fara nicio jena; ca asta-i situatia si sa o inteleg :))
Întâlnești destul de des articole contrastante în domeniul acțiunilor. Vezi exemplul articolelor de mai jos despre o companie de la noi, Holde Agri Invest. Într-unul spune că raportează o creștere a veniturilor cu 193% în primele 6 luni și al doilea spune că a raportat pierderi de 10.6 milioane de lei în primele 6 luni. Rezultatul a fost că acțiunile au scăzut. Piețele sunt prea complexe să le poți influența cu un articol…dar poți să te întrebi de unde vine subiectivitatea asta.
1. https://www.money.ro/holde-agri-invest-a-raportat-pierderi-de-106-milioane-lei-in-primele-sase-luni-de-doua-ori-mai-mari-fata-de-aceeasi-perioada-de-anul-trecut-si-vrea-sa-achizitioneze-patru-noi-ferme-pana-la-finalul/
2. https://www.financialmarket.ro/piata-de-capital/bursa/holde-agri-invest-raporteaza-o-crestere-de-193-a-veniturilor-in-primele-sase-luni-din-2021/?fbclid=IwAR3tBVSo7tzM6TxDf8Sch6aUHLJVKDQe95IKyHxDTrvDng-M2uAmXoWkmMk
Ambele articole sunt corecte. Interpretarea lor te poate induce in eroare.
Veniturile si pierderile sunt lucruri diferite. Veniturile sunt ceea ce iti intra in conturi, cheltuielile sunt ceea ce iti iese din conturi si diferenta dintre cele doua poate fi profit (daca e peste 0) sau pierdere (daca e sub 0)
Ce trebuie sa intelegi in cazul Holde e ca afacerile au crescut (de aia veniturile sunt in crestere) dar in primele 6 luni firma e inca pe pierdere. Asta pentru ca in cazul agriculturii in prima parte a anului ai in general cheltuieli (investitii in culturi, tratamente, combustibil pentru utilaje, salarii, etc) dar nu ai foarte multe venituri pentru ca apuci sa vinzi doar o parte mica din recolta. In a doua parte a anului culegi roadele, prin vanzarea productiei obtinute si atunci rezultatele la final de an sunt mult mai relevante. Daca la final de an ar fi pierdere, atunci intr-adevar ar fi o problema.
Actiunile au scazut pentru ca probabil au fost actionari care nu stiu specificul firmei, si se asteptau sa fie profit in prima parte a anului.
Cât trebuie sa scadă acțiunile pentru ca „Cel mai bogat român, l-a detronat pe Tiriac, dă click aici, n-ai vazut așa ceva!” sa nu mai fie cel mai bogat român?
Acest „manele IT”… de la ce valoare a acțiunilor nu mai e „cel mai valoare”?
probabil tre sa ajung la 10 15 dolari pe actiune, deci nu o sa vezi.
doar daca da faliment.
oricum e mai bogat ca tine si o sa ramana mai bogat ca tine :)))
Eu fiind un fel de etalon?
Am o banuiala ca suedejii de la Strehaia sunt mai bogati decat tine… inseamna asta ceva? Becali e mai bogat decat tine… Kim Kardashian e mai bogata decat tine. Ce inseamna asta?
–
In afara de cat de bogat e nea grigore asta, se mai vorbeste altceva despre el? ce procent din stiri sunt despre altceva decat ca „l-a detronat pe Tiriac, dă click aici, n-ai vazut așa ceva!”?
ce te face sa crezi ca valoarea omului e data de mass media?
@Cristici Înseamnă… că e mai bogat ca tine (și ca mine). Iar dacă vine foametea el nu trebuie să-și apere familia de canibali.
Tot ce e IT scade dupa rezultatele financiare anul asta. O sa mai scada ca se elibereaza niste actiuni in viitorul apropiat.
Blueprism e flexibil dar prost documentat si greu de folosit in plus au suportul in India. UiPath este intuitiv, are o gramada de chestii dezvoltate deja de comunitate si suportul e in Romania. Microsoftu e tragic si foloseste interfata aia Flow care e si la alte produse (LogicApss sigur, parca Sharepoint, parca PowerBI). UiPath e in coltu din dreapta sus la Gartner. Sursa: baieti care implementeaza “roboti” in trei mari companii glo-ba-le.
Cine e ZF si MarketWatch? Un fel de WSB cu reclame..
Ca analist, care lucrează în domeniu rpa, ce oferă uipath este scump, si se adresează companiilor care refuza sau nu înțeleg domeniul astfel încat sa își angajeze echipe de specialiști și it-iști care sa dezvolte intern soluții de automatizare serioase, si gândite special pt nevoile companiei.
Un it-ist si un analist (financiar, wfm, business, rpa, etc) sunt incomparabil mai valoroși pt o companie decât prostioarele oferite de uipath, care, în fond are doar doua chestii valoroase în portofoliu (ambele achiziționate de la alte companii care le-au dezvoltat în ani de zile): Tableau – care are power bi a lui Microsoft drept competitor direct, respectiv salesforce, care are nenumărați competitori, la rândul sau.
Soluția de ai cu care se lauda uipath e vaporware. Nu exista și nici nu cred ca va exista. Oricum ai întoarce-o, ai nevoie de un specialist în procese care sa înțeleagă o multitudine de departamente și procesele fiecăruia pentru a le simplifica, eficientiza și integra într-o platforma unica.
Tot mai multe companii încep sa înțeleagă ca e nevoie de asa ceva, și niciuna nu se uita la uipath. Prefera angajați cu experienta în domeniu care au experienta cu diverse soluții software dovedite ca având rezultate (verint, workday, power bi, zendesk, sap, sugarcrm, bătrânul excel, etc).
Da mai dar daca sumarizezi asa, nu mai pare atat de impresionant uiPath. Cand vrei sa pari impresionant bagi cuvinte pompoase si incerci sa ascunzi cat mai mult realitatea dura a serviciilor oferite.
E ca un fel de „Waste Remoal Engineer” care de fapt nu „inginereste” nimic ci e pur si simplu gunoierul care iti ridica pubela. Un serviciu de nepretuit pe care n-as vrea sa-l pierd, dar care nu prea merita pompa data de titlu.
Cat sa poti mulge din niste autokey-uri glorificate ?
esti aerian