Pentru studenții fără cazare

Aproape 7.000 de tineri au solicitat cazare pe cele 4.200 de locuri din căminele braşovene, chiar dacă anul acesta chiria a fost majorată.

Nasol. Și, normal, se pregătesc de proteste în stradă.

Ar trebui cineva să le explice niște chestii simple: bursele sunt mici și locurile de cazare sunt insuficiente pentru că sunt mulți studenți. Și sunt mulți studenți deoarece conducătorilor universităților nu le pasă de altceva decât de locurile lor de muncă. Altfel n-ar mai exista studenți pe bandă rulantă. Profesorii ăia incompetenți, care predau după manuale de acum 30-40 de ani și care nu sunt interesați de rezultate sau de schimbarea sistemului de învățământ în așa fel încât să scoată oameni din voi, au nevoie de locuri de muncă, de aceea se admit mai mulți studenți decât are nevoie sistemul, ca să aibă ore de predat și să își ia salariile. Asta e tot.

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

25 comentarii

  1. Universitatea Transilvania are 12.000 de stundenti. Si nu de azi, de ieri, ci de vreo 15 ani. Situaţia a fost tot timpul aşa, acum e la modă să faci protest. Când îl pupau în cur pe rector era ok.

    PS. Cine caută, garsonieră în Bv, pe Iuliu Maniu, doar 100 de eur ;)

  2. s-ar putea totusi, ca numarul de locuri in camine sa fie mai mic decat numarul de studenti de care are nevoie sistemul. sau invers

    00
  3. Nu stiu sigur cum e la brasov dar in bucuresti situatia e si mai nasoala la universitatea bucuresti . Aici locutile se dau dupa niste algoritme imbecile menite sa faca darea locurilor cu bani de catre administratie . Caz de anul asta la facutatea de biologie pe anul 3 unde sunt vreo 150 studenti au dat 16 locuri . Cum au repartizat ?! Nu stie nimeni sigur unii care in anul 2 erau integralisti cu medii mari de bursa nu au luat camin ca au avut in anu 1 o restanta , altii ziceau ca se ia si dupa data notelor puse in catalog daca aveau un profesor batran care il doare in cur si iti trecea nota tarziu nasol . Regulile sfudeaza logica dar cum am zis asa se fac aranjamentele direct cu cei din administratie .

    00
  4. majoritatea universitatilor au putine locuri de cazare de pe vremea cand la examenul de admitere (ce-i ala?) erau 10 pe loc (acu 20 de ani), deci studenti erau mult mai putini. altfel spus, nu-i nicio legatura intre una si alta. iar chestia asta cu mitingul si cu nemultumirile, mai usurel. cei cu note mari oricum prind cazare. loazele n-au decat sa plateasca chirie.

    00
  5. un singur cuvânt poate descrie vorbele tale: REZON!

    00
  6. Pentru București:
    1. Încercați la nea Maxim de la SNSPA – 2 cămine în Băneasa – merge să-ncercați.
    O șpăguță mică și intrați. Eu am stat doi ani și mi-a ajuns, dar pentru cine vrea un loc în căminmerge – în ultima perioadă s-au cam limitat locurile pentru băieți acolo dar încercați. A mers zece ani, de ce nu ar merge și acum.

    2. Încercați la nea Puiu – A2 – Agronomie – megașpăgabil. Finul lui era președintele Ligii Studenților. A mers mai mult de 20 de ani, de ce nu ar mai merge?

    Succesuri

    00
  7. Nu stiu daca era nevoie de o Universitate in Brasov si in atatea multe locuri: cele 4 mari Bucuresti, Iasi, Cluj si Timisoara erau arhi suficiente pt tara asta. O tara de semidocti ce isi pierd vremea de pomana.

    00
  8. Am stat si eu in A2 asa cu binevointa din partea administratiei…

    00
  9. Exact. Someri cu diploma. Eu inca mai astept sa fac o facultate, poate se schimba ceva.

    00
  10. @berenger nu vezi ca la universitatea din buc si cu medie mare nu primesti si in an terminal sa nu mai zic de 16 locuri doar la 150 de studenti .

    00
  11. Ca tot veni vorba, cunosc o familie care ofera gazda pentru una sau doua fete in Ploiesti (daca intereseaza pe cineva lasati un comment)

    00
  12. E hipstăreală asta cu protestele în stradă pentru loc la cămin. Nu cred că au fost ani în care să fi prins toți studenții doritori cămine.

    00
  13. Ca o completare, in anglia la newcastle te tineau in camin doar in primul an si pe urma in anii urmatori studentii trebuiau sa se duca cu chirie si mi se pare mult mai frumos asa ca erau fortati sa invete sa se descurce.
    In felul asta cred ca am scapa si noi de diplome pe banda rulanta ca nu ar mai fi toti dispusi sa plateasca.

    00
  14. La poli bucuresti problemele astea le au, din cate stiu eu, doar facultatile mici, si doar cei care nu sunt la buget.
    Cand am inceput eu facultatea, aveau absolut toti din primul an loc la camin asigurat, indiferent daca erau cu/fara taxa.

    00
  15. @super_fotbal: In concluzie un ipocrit care n-a fost in stare sa invete si a furat locul altuia in camin oferind spaga ne spune cum ar trebui sa stea treaba cu cazarea in camine si ce frumos e sa platesti chirie.
    Nu vrei tu sa te duci in Newcastle sa platesti chirie? Ca te-as trimite eu inspre pista ma-tii dar acolo-i pe moca si tie iti place numai cu plata.

    00
  16. Eu am stat in P24 pe toata perioada cat am facut Poli, nu am dat niciodata spaga si nu am fost supracazat, pur si simplu am primit camin fara nici o asteptare sau alte chestii

    00
  17. 1. Nu TOTI profesorii sunt incompetenti.
    2. Nu TOTI profesorii predau dupa metode invechite si neeficiente.
    3. Problema pleaca mult mai de sus, din radacina sistemului educational.
    4. Ma duc sa mananc.

    00
  18. Citesc ce (si cum) scrie Mihai si imi ma gindesc: „Drace, omul asta e student…trebuie neaparat sa sun la ING sa-mi maresc fondul de pensie privata”.

    Baieti, locul in camin nu e un drept garantat de Constitutie. Prinzi, bine, nu prinzi, s-a inventat inchirierea.

    Un apartament cu doua camere in Bucuresti este 250 de euro. Hai, inca 150 de euro intretinere + curent. In el incap (si sigur va intelegeti cu proprietarul daca va vede curati, civilizati, etc.) si 4 persoane. Asta inseamna 100 de euro de persoana. Poate ca sunt eu rupta de realitate, dar mie 100 de euro pe luna nu mi se pare o suma de neatins. Iar ideea de a sta in mizeriile alea de camine sincer…

    00
  19. iau in gazda o fata de la tara, de preferinta timisoara, inalta si cu sani mari, nu mai mult de 18 ani. pret discutabil

  20. Eu ştiam că, pentru o şpagă bunicică, studenţii care au primit loc, dar nu stau acolo sunt mai mult decât dispuşi să-l „vândă”. E nevoie de puţintică răbdare, locurile de genul ăsta apar de la jumătatea lui octombrie. Pe vremea mea, acum vreo 6 ani, locul era cam 800 de lei.

    00
  21. Facultate in Brasov = 3-4 ani aruncati la cos. La fel ca in Craiova, Pitesti, Constanta, Sibiu si alte „mari centre universitare”.

    00
  22. Vad comentarii de hipsteri, ce lauda facultatile lor din Bucuresti! Eu am facut inginerie la Constanta acum un timp! Bag mana in foc ca 90% din profesori sunt vai de mama lor, mai prosti decat majoritatea studentilor, au doctorate, dar nu stiu pe ce baza, sau ce au inovat pentru a fi considerati doctori in vreun domeniu! Diploma e o necesitate, dupa, fiecare se descurca cum poate, pilele sunt la putere, dupa, norocul, ultimul loc ce ai in cap! Ca orice lucru in tara asta, si aceasta afacere universitare e aiurea rau, ar trebui inchise multe specializari, toate facultatile astea de economie inchise, dupa reintrodusa admiterea! La camin, doar fraierii nu prind loc, eu imi rezolvam inainte sa inceapa facultatea, cu 100 euro, daca stai si astepti pomana de la facultate, ramai in strada.

    00
  23. Nasol, fara cazare!

    00
  24. @ maria nu ai inteles si sari prea repede la concluzii . Nu am nimic impotriva daca sistemul de repartajare e corect si transparent dar avand in vedere ce am scris mai sus se poate vedea clar ca nu e . Da eu muncesc si invat ca sa prind un loc si vine un pulica care i da la un secretara sa stea pe locul meu . Eu nu stau la camin am avut prieteni carora le e greu sa plateasca si aia 100 de euro plus intretinere si prefera sa invete .
    Ca tot faci analogia la pensia privata eu ma bucur ca o sa cotizezi mai mult acolo ca poate si eu o sa zic ca nu trebuie sa platesc taxe la multe chestii daca crezi ca fentarea sistemului la camine e ok .

    00
  25. @eftimie: eu stiam mai degraba spre 20.000.

    00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube

Top articole

7 zile

Alte linkuri (mostly NSFW)