Știrile zilei – 30 septembrie 2013

Mulțumesc că ai citit acest articol.
Dacă vrei să susții acest blog, cumpără un abonament de 5$

10 comentarii

 1. Costel ala de la adevarul sa adune si metroul si sa refaca calculul. Dumbass.

  00
 2. In Sofia se circula mai bine si datorita sistematizarii traficului (poti sa unesti oricare doua puncte din Sofia cu maxim 2 mijloace de transport in comun, iar notiunea de „ora de varf” nu prea se face simtita) si a atitudinii sanatoase a celor care presteaza in campul muncii.
  In Bucuresti cunosc a gramada de oameni care, desi si-au mutat job-ul in nord, locuiesc in continuare in sud (nu vorbesc de cei cu rate la banci ci de cei care locuiesc cu chirie). Cat de greu o fi sa-ti gasesti chirie in conditii similare la Chibrit sau pe Sos. Chitilei si sa nu mai injuri in fiecare dimineata si seara traficul de rahat din Bucuresti? In fond esti contribuitor direct la starea respectiva.

  00
 3. In legatura cu circulatia in capitale, am prieteni in Paris, romani, francezi. Nu au masina. Nu au nevoie. Au metrou, biciclete. Castiga bani, timp, energie.

  00
 4. La aia cu „America trage obloanele”, e vorba doar de guvernul federal. Sectorul privat si guvernele statale se descurca la fel ca pana acum. Iar in privinta guvernului federal, e vina lor; nu e prima data cand apare problema plafonului de indatorare, si de fiecare data pana acum au votat sa-l ridice. In loc sa reduca cheltuielile, au tot marit datoria guvernului, si acum Republicanii au zis „gata, stop!”

  00
 5. astazi am aflat ca stirea aia cu masinile bucurestenilor e adevarata!!

  00
 6. A deține o mașină nu este egal cu a circula cu ea. În parcarea blocului și pe trotuarele de pe lângă 60% din mașini nu sunt mișcate cu săptămânile. Încă vreo 10-15% ies doar în weekend. Înghesuiala din București are alte cauze:
  – proasta sistematizare;
  – lipsa alternativă decentă (RATB are mașini puține, nu există benzi dedicate pentru transportul public, nici măcar pentru tramvaie, taxiurile au tariful plafonat și acum toate sunt mizerabile că nimeni nu mai investește se merge doar la ciupeală);
  – nesimțirea și nerespectarea regulilor de circulație – după ce că străzile sunt înguste, mai sunt blocate de idioți care parchează aiurea „2 minute” pe avarii, se depășește coloana și apoi se milogesc să li se facă loc etc.;
  – Poliția nu-și face datoria fiindcă nu are nici un interes; dacă Poliția și-ar face datoria 2 luni consecutiv, Bucureștiul ar avea un trafic fluent.

  00
 7. Am strabatut in weekend cu prietena cu bicicleta tot orasul, si chiar ma gandeam ca ar fi o idee buna ca o zi din weekend sa fie permise doar bicicletele si mijloacele de transport in comun. Ar fi atat de frumos, liniste, pedalat fara griji si nu numai. Ar fi un pas inainte pentru aceasta ‘capitala europeana’

  00
 8. La noi toti folosesc masina din dotare pentru deplasare. E prea „taran” sa mergi cu bus, metrou etc.

  00
 9. Asta cu guvernul inchis la americani nu e o poveste noua. A mai facut-o Newt Gingrich(tot Republican) in 95-96 si tot ce a reusit a fost sa ii creasca popularitatea lui Clinton.

  00
 10. Am mai citit articole despre criza guvernului american si pare ca totul e din cauza Affordable Care Act (Obamacare), nu a plafonului de indatorare. Republicanii au in mare dreptate, legea aia e un dezastru (exemplu: dupa ce intra in vigoare saptamana asta, daca nu ai asigurare medicala, platesti 1-2,5% din venit ca impozit federal).

  00

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

1. Linkurile utile în context sunt binevenite.
2. Comentariile asumate fac bine la blăniță.
3. Șterg comentariile care îmi strică buna dispoziție.
4. Nu fiți proști, agramați sau agresivi la primele 50 comentarii aici.

Susținere

Susține acest blog cumpărând de la eMAG, de la Finestore, de la PORC sau de la de la Aceeași Mărie.

Pun clipuri pe Youtube